Şimdi Ara

Pioneer ts-g132ci komponent amfi ile kullanmak fikir tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pioneer deh-x3850ui 2 rca teyp
    Ön kapılarda pioneer Ts-g132ci 40w rms 250w 13 cm crossover devresiz mid takımı
    Arka pandizotta pioneer Ts-a6924i 100w rms 550w oval 4 yollu hoparlör
    Jameson usa 505 1400w amfi ve
    Pioneer ts-w310d4 400w rms 1400w bass var

Asıl sorum şu arka ovaller amfiye bağlı ve önler teyibe bağlı, bu yüzden de önler çok kısık kalıyorlar. Öndeki pioneer Ts-g132ci kompenatları amfiye girsem nasil olur bi kaç bu işle uğraşan arkadaşlar bu hoparlörlerde süzücü devresi olmadığı için amfi bunları yakarlar dediler. Bu hoparlörler hakkinda bilgisi olan ve Bu konuda deneyim sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Resimlerini de ekliyorum hoparlörlerin yanmaz derseniz amfiye gireceğim :) şimdiden herkese teşekkür ederim
     Pioneer ts-g132ci komponent amfi ile kullanmak fikir tavsiye bekliyorum Pioneer ts-g132ci komponent amfi ile kullanmak fikir tavsiye bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel
  • Oval ile midleri aynı kanallara girip subwooferide 2 kanal köprüleyerek deneyebilirsin.Bence en verimli sesi Jameson amfiye midlerle ovalleri girmek.Subwoofer içinde orta halli bir mono amfi almak daha mantıklı olur.
  • Elimde bir mono amfi var onu da sisteme dahil edeceğim zaten ama merak ettiğim şey bu kompenatlarda crossover olmadığı için yanar mı yada tizleri yanar mı bunu deneyen bilgisi olan var mı ki. 2 amfi yapıp hoparlörlerin hepsini tek tek kanallara gireceğim
  • beyler bende dün araba aldım fakat arabada ses konusunda eser yok şöyle ufak tefek hoparlör alayım diyorum müzik dinlerken beni tatmin etsin yeterli varmıdır tavsiye edebileceğiniz birşeyler
  • Yok mu hiç pioneer kompenant kullanan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu2048

Yok mu hiç pioneer kompenant kullanan :)

ben bir süre direk teybe bağladım bu 13cm pionerları, memnun kalmadım 16cm mid ile deiğiştirdim, direk anfiye girdiğinde yanma ihtimali yüksek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ön hoparlörlerden arkadaki gibi ses beklemeyin,, en azından 50w rms olsaydı anfiye bağlayın,, o bağladığınız kanalın HPF modunda gain veya level ayarını biraz kısık tutun arkaya göre , zaten hpf modunda olduğu için , hoparlöre bass gitmeyeceğinden zarar görmez fazla..
    Ön hoparlörleri anfiye bağlasanız bile, zarar görmemesi için gain ayarını frekans ayarını arkaya göre düşük tutmanız gerekir, hine aynı yola çıkıyor... Sorun önlerin 13cm ve düşük rms olması
  • Hocam zaten senin anfin 50w rms verir vermez bağla gitsin gaini de %80 civarında tut ön hoparlör ler bağladığı kanalların
  • dejavu2048 D kullanıcısına yanıt
    aynı componentin 2 takımına pioneer 6500F'in iki kanalı bağlıydı; diğer iki kanal köprülenmiş şekilde subwoofer'a ; tizlerinin hepsi yandı üstelik ana ünite fluence orjinal teyp ile...
  • Beyler bunları amfi ile kullanmıcam bu belli oldu yanacaklar gözümün önünde :-) Bu arada jameson amfi sizlere ömür oldu. Yeni bir amfi arayışındayım 2 amfi koyacaktım ama yer meselesi yüzünden ondanda vazgeçtim. 5 kanal amfi alacağım ikinci el bi tane buldum. Sierra hurricane sa 5050. Fiyat iyi ama sizce nasıldır kullanan oldu mu ki acaba? Bide bu amfide 4 rca giriş var ama 5 kanal çıkış var rca bağlantı mantığı nasıl olacak bilen var mı acaba yorumlarınıza göre cumaya kadar alacağım bu amfiyi.

Bu anfide biraz kolaya basite kaçmışlar. 5 çıkışlı fakat 4 girişli.

Front ch1/2 girişlere teypten çıkan rca kablo bağlandığında, hem woofer hemde ch1/2 mid çıkışları çalışır. Anahtar konumunu ch1/2 seçerseniz, bir çift rca ile tüm 5 kanal çalışır. Adam orda bass ayarını Flat seçmiş onu LPF olarak ayarlayınız.

Anahtar konumunu ch1/2+3/4 seçerseniz, teypten ayrıca rear için bir çift kablo daha gelmeli , teypten tüm rca lar (tüm ses) verecek şekilde seçilmiş olmalı.

Teypten tek rca gelip, tüm 5 hoparlör çalışabilir.

Fakat siz ayrıntılı olsun, teypten anfiye ön arka ve woofer için ayrı kablo gitsin, hepsini teypten ayrı ayrı kontrol edeyim derseniz, bu anfi OLMAZ.

Diğer anfi için özel mesaj attım.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam son bi soru daha sorsam şuan bendeki jamesona amfiye 4 rca çekili teyipten. 2 rca streo ses veriyor 2 rca mono bass veriyor. Teyp bu şekilde ayarlı ve teypteki ayarlardan bass kontrolunu herşeyi yapabiliyorum. Bu sierra amfide bu şekilde kullanılabilir mi peki. Teybi 4 rca streo ses verecek şekilde ayarlarsam eğer ayar menüsünde sub woofer ayarları gorunmuyor müdahale edemiyorum hoşuma gitmiyor. Umarım karışık sormamisimdir soruyu :)

Sierra anfide, exradan woofer girişi olmadığından,, teypteki woofer girişini full secmeniz gerekiyor. Sierra anfiye ch1/2 ye woofer sinyali giderse sadece, front ch lerdende bass sesi gelir , başka ses gelmez..

• Ilgin için çok teşekkür ederim o zaman bu amfi beni memnun etmez demektir başka bakınayım en güzeli her parçada bas aynı seviyede değil ki :)

• Hocam bütçeni bilmiyorum ama 500 lere çık sr5 (audioson) veya 5355 (jbl) falan bak, terminalleri orjinal bulursanda kaçırma.
    Evladiyelik bir ömür kullan, arabanı satarken ucuz bir amfi tak tesisatı üstünde bırakacaksan eğer bu söylediklerimden hangisini alırsan al sök öyle sat.
    Gerçekten evladiyelik kullanırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.