Şimdi Ara

Pioneer vsx 930 için heco kule tipi hoparlör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, pioneer vsx 930 için heco victa prime 702 almayı düşünüyorum. Fakat araştırırken kafam biraz karıştı, bazı ikinci el olarak satılan ürünleri incelediğimde 601 ve 701 gördüm. Bunlatın içinde en iyisi hangisi olur kafam katıştı.
    Diğer sorum ise center almayı düşündüğümde heco victa prime center 102 mi, heco music prime center 2 mi almalıyım. ( bu konuda hiç fikrim yok, sadece almışken 1 kez alayım, uzun süre bana yeterli kalsın istiyorum) yada başka center markası da uygun olur mu?
    Müzik ve film için kullanmak istiyorum. (Subwoofer kullanmayacağım)
    Bir de bunlar için kablo önerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum.

Vakit ayırdığınız için, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

( bir kurabilseydim şu sistemi hayırlısıyla :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Heco victa 702 front
    Heco victa 102 center
    Heco. Victa 302 surroond
    Sistem sizi uzun bir süre işininizi görür
    Yanlız bu sisteme bir tanede subwoofer lazım bunuda yine heco veya başka bir marka alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim. Ben sadece kule tipi hoparlorler arasindaki farki, hangisinin daha iyi oldugunu anlayamadim, ayni sekilde center icin de gecerli.
    Subwoofer icin isin asli apartman dairesinde oldugumdan ve kiraci oldugumdan dolayi ileriki zamana birakmayi dusunuyorum. Sistemi kurduktan sonra belki subwoofer isini hizlandirabilirim :))

• Bu hecolarain degerlerine baktim 170-300w arasi diyor. 930 ile bunu saglikli surebilirmisiniz merak ediyorum.

Bende de wharfedale 9.6 var 200w ama 930 hakkindan gelemez diye beklemedeyim bir yildir. Yeni 1131 cikmis oda 160w kimi sitelerde 170w diyor. Tam inceleme bekliyorum.

Belki eski serinin devami 2024 yerine birsey cikar w degeri yuksek onu dusunebilirim yoksa lx serisine butce yetmiyor.

• Vsx 930 bu seti kaldirmaz, yeterli olmaz mi diyorsun :/
    O zaman bi yerlerde ciddi yanlis yaptim demektir :(

• virtue28 kullanıcısına yanıt
    O 200-300w gibi değerler hoparlörün dayanabileceği maksimum güç değerleridir. 930 gibi amfinin bu hoparlörleri besleyememesi gibi bir durum söz konusu değil.

Tam tersine 930 gibi bir amfiyi yarı sesine bile getirdiğinizde ortalağı inletecek ses seviyesine gelirsiniz. Bu konuda gönlünüz rahat olsun. Hatta Hecoların hassasiyet değerleri yüksek olduğu için 20-30w'lık T sınıfı amfilerle bile rahatlıkla yeterli ses seviyelerine çıkabilirsiniz. T SINIFI amfiler başlığında paylaşılan videolara bir bakın derim.

Amfinin yüksek güç değerine sahip olması ise amfinin düşük ses seviyelerinde ve bas seslerde daha kontrollü ve dengeli ses vermesini sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Bu hecolarain degerlerine baktim 170-300w arasi diyor. 930 ile bunu saglikli surebilirmisiniz merak ediyorum.

Bende de wharfedale 9.6 var 200w ama 930 hakkindan gelemez diye beklemedeyim bir yildir. Yeni 1131 cikmis oda 160w kimi sitelerde 170w diyor. Tam inceleme bekliyorum.

Belki eski serinin devami 2024 yerine birsey cikar w degeri yuksek onu dusunebilirim yoksa lx serisine butce yetmiyor.

Heco ya kibrit kutusu kadar anfi tak gene sorun yok ustat takılmayın rakamlara

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hakan_kvk H kullanıcısına yanıt
    Cevaplari gorduysen icin tahatlamistir sanirim. Nelere bakacagiz artik bende şaşırdım yaw.

• Cok tesekkur ederim yardim ve bilgileriniz icin. İcim rahatladi ve kararim netlesti :))
    İnsallah yakinda guzelce kurulum yapar, sizlerle de paylasirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan_kvk

Cok tesekkur ederim yardim ve bilgileriniz icin. İcim rahatladi ve kararim netlesti :))
    İnsallah yakinda guzelce kurulum yapar, sizlerle de paylasirim.

Yap ustat görelim guzel olcak insaallah bende Lx serisi kullaniyorum. Daha önce de 921 kullandım tabi farklı ama 921 dede her sey guzel di

• Kurulum tamamlandı mı acaba Takipçiyim :)

• Kurulumu tamamladim cok sukur, heco victa 702 ve pioneer vsx 930 ile ben de araniza kayilmis durumdayim... Ses olarak benim gibi acemiyi cok cok fazlasiyla tatmin ediyor, gerek muzik gerekse film olarak. Yarin sizlerle fotograf da paylasabilirim.
    Daha avryi pek cozemedim, hangi modda hangisi iyidir vs :)
    Hatta baglantilarda bile kafama takilan yerler var, biraz daha ugrasacam; olmazsa yine sizlerin fikirlerine danisacagim :)

• Ben bahsettiğinizno 'siz' in içinde degilim henüz ne yazık ki. Yurtdışından Pioneer VSX930 alacak güya ama ne karar verebildi ne de cesaret edebildim :)

Hayırlı olsun diyelim. Pioneer başlığındaki arkadaşlar detaylar hakkında daha iyi yardımcı olabilir ama sizde sadece önler bağlı olduğu için çok da ayar yapmanıza şimdilik gerek olmaz. AVR'nin ses modunu stereo olarak seçin.

Bu arada ürünü nereden, ne kadara ve ne kadar zamanda almış olduğunuzu paylaşabilir misiniz?

• Avr yi almanya'dan siparis ettim, 12 gunde elime ulasti, gumruk vergisi 250 lira verdim. Dhl kargo ile geldi, turkiyeye geldiginde pttye devroluyor zaten. Hecoyu da ankaradan aldim.

• Hocam sistemin fotoğraflarını da paylaşırmısınız? 2 hafta önce şehir değiştirdim ve kiraya çıktım. Önceki evimde salonda kullanacaktim cok genis yerim vardı. Fakat şimdi oturma odasında kuracak ve biraz küçük oda. Ayrıntılı olarak çekebilirsiniz çok sevinirim. Teşekkürler...

• Hoparlörler ilk geldiğinde çektiğim resimler vardı, onları gönderiyorum.

Eğer istersen akşam tekrar resim çeker paylaşırım.

NOT: receiver gelmeden, kurulum yapılmadan önceki resimlerdir

) Pioneer vsx 930 için heco kule tipi hoparlör

• Heco victa 702 arkasında iki adet hava çıkışı vardır bunlar duvara çok yakın olunca alt frekanslar uğultu yapar kolonlar ile arka duvar mesafesi en az 35 cm olması lazım doğru bir ses almak için resimde olan sol kolon duvara çok yakın onu biraz açmanız lazım eğer heco victa 702 kullanacağınız oda 18mt2 ufaksa hiç almayın sesten çok uğultu duyarsınız
  • Tema59 tesekkur ederim yorumun icin, biraz daha one almayi deneyecegim, gerci suan icin rahatsiz olmadim (cok hassas degerlendirme kabiliyetine de sahip degilim), fakat yan duvardan dolayi etkilenmez degil mi?
    (Konu salon olunca pek kendim karar veremiyorum :))

Hoparlörü biraz öne çekin demek için gelmiştim ama Coşkun abi benden önce söylemiş zaten.

hoparlör duvara çok yakın olduğundaki farkı en iyi şu şekilde anlarsınız. Yakınken hoparlörlerin olduğu odada basları adam gibi duyamazken diğer odalarda ciddi bir uğultu oluşur. İsterseniz bu şekilde bir deneyip aradaki farkı görün

Bir de salonun sizin ortak kullanım alanınız olduğunu unutturmayın iç işleri bakanına Hatta tv sehpasını 10cm kadar sağa ve de öne kaydırıp soldaki hoparlör için birazcık daha yer açmış olursunuz. Bu şekilde hem görsel olarak kötü durmaz hem de arkada ve yanda bir nebze daha fazla boşluk bırakmış olursunuz. Gerçi üstteki kitaplık biraz solda kalıp görüntüyü bozabilir, orasına artık siz karar verirsiniz.

Son olarak da hoparlörleri birazcık içe doğru döndürün. Karşısında oturduğunuz noktadan baktığınızda ikiz kenar bir üçgen olsun. Hatta ideali eşkenar üçgen oluyor diyorlar ama oturma odasında o idealleri yakalamak pek mümkün olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.