Arkadaşlar öncelikle aracım hyundai accent milenyum kasa, deh2900mp teyp var, ucuzundan 4 tane pioneer hoperlor alacağım. amfi yok
1. aracımdaki orjinal ön ve arka hoperlor yerine montaj yapacağım fakat öne kaç arkaya kaç cm olacak bilmiyorum
2. ön ve arka hperlorlerin watt ı kaç olmalı, bunun bir formul varmı? eşitmi olmalı arkalar fazlamı olmalı?
3. 2 ways hoparlorler daha ucuz herhalde. sizce alınırmı? alınsa accent orjinal hoperlorlerden farkı olurmu?
Pioneer alıp direk teybe bağlayacak olduktan sonra watt'a dikkat etmene gerek yok,en zayıfı bile teybi kaldırır.Milenyum kasaların ön de arka da 13 diye biliyorum.Önde 13 cm normal ama arkada da 13 cm olursa bas namına hiç bişey duyamazsın,tabi arabanın orijinalliğini bozmak istemiyorsan bişey diyemem.
Hoparlörün 2 ya da 3 yol olması bişey farkettirmez,ekstradan koydukları ufacık tweeter-vari şeyler reklam amaçlı,28-30 khz sesi dünyadaki hiç bir insanın kulağı duyamaz zaten.İki yollu tek tweeter'lı olması yeterlidir.
teşekkürler :)
pioneer a serisi veya g serisi hoparlörleri tavsiye ederim hem uygun sende teybinle kullanabilirsin..
önler 13 cm ama arkayı bilmiyorum 4 tane pioner al direk yeybe bağlarsın anfiye gerek yok zaten anfiyle kullanıcam dersen kompenanta yönel