yok hocam vga dvı çıkışı fln yok bağlıyamazsın yani
teşekkürler...
Bu oynatıcıda DVD ler için bölge kısıtlaması var mı?
o nedir bolge kisitlamasi
Olduğu söyleniyor.. Ancak cihazla gelen kitapçıkta bölge kodunun nasıl kaldırılacağıda var
quote:
Orjinalden alıntı: newmedia
Bu oynatıcıda DVD ler için bölge kısıtlaması var mı?
quote:
cihazla gelen kitapçıkta bölge kodunun nasıl kaldırılacağıda var
Bu iyi oldu sağolasın.
@Dr.power şu an bu cihazı alma aşamasındayım. Senden bir şey rica edicem. Objektif bir gözle baktığında şimdiki aklım olsa yine bu cihazı alırdım diyebiliyor musun? Yani tamam sağda solda özelliklerini okuyoruz fiyatına göre spesifik olarak iyi bir cihaz ama ilk elden yani cihazı bizzat kullanan arkadaşların yorumları çok daha önemli. Öğrenci olduğum için malum maddi şartlar pek elverişli değil. 80 ytl de büyük bir para değil ama sonuçta insanın cebinden az veya çok bir mebla çıktığında onun karşılığını da istiyor doğal olarak. 80 ytl de olsa sonuçta gazete kağıdı vermiyoruz. Benim bu aletteki en çok çekindiğim nokta sağlamlığı. Üst kalite bir sağlamlık beklemiyorum ama en azından aldıktan sonra zırt pırt tamirdi servisti uğraştırmasını da istemiyorum. Hele bir de dakika bir gol bir hesabı daha alır almaz elimde patlarsa o daha fena. Yani belirli bir süre götürür mü bu cihaz? Senin izlenimlerin nelerdir? Yorumlarsan sevinirim. Ayrıca cihazı kullanan diğer arkadaşlar da görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.
quote:
quote:
cihazla gelen kitapçıkta bölge kodunun nasıl kaldırılacağıda var
Bu iyi oldu sağolasın.
@Dr.power şu an bu cihazı alma aşamasındayım. Senden bir şey rica edicem. Objektif bir gözle baktığında şimdiki aklım olsa yine bu cihazı alırdım diyebiliyor musun? Yani tamam sağda solda özelliklerini okuyoruz fiyatına göre spesifik olarak iyi bir cihaz ama ilk elden yani cihazı bizzat kullanan arkadaşların yorumları çok daha önemli. Öğrenci olduğum için malum maddi şartlar pek elverişli değil. 80 ytl de büyük bir para değil ama sonuçta insanın cebinden az veya çok bir mebla çıktığında onun karşılığını da istiyor doğal olarak. 80 ytl de olsa sonuçta gazete kağıdı vermiyoruz. Benim bu aletteki en çok çekindiğim nokta sağlamlığı. Üst kalite bir sağlamlık beklemiyorum ama en azından aldıktan sonra zırt pırt tamirdi servisti uğraştırmasını da istemiyorum. Hele bir de dakika bir gol bir hesabı daha alır almaz elimde patlarsa o daha fena. Yani belirli bir süre götürür mü bu cihaz? Senin izlenimlerin nelerdir? Yorumlarsan sevinirim. Ayrıca cihazı kullanan diğer arkadaşlar da görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.
arkadaşlar aynen ben de arkadaşa katılıyorum bu akşam şu dvd player işini bitirmek istiyorum artık kafamda
ben simdi dvd playerden film izledim ve kalktim foruma baktim
oyle hurda hasat bir makina degl ust kalite de degil alt kalitede ortada bir urun parasini fazlasiyla hakediyor su anakadar yaklasik 3 gunde yaklasik 4 veya 5 film izledim biri cd den gerisi usb den hic problem yasaadim sadece internetten mp4 formatinda indrimistim onu okumadi sonra video converter ile dvix formatinda mp4 olarak sikistirdim ve calisti bu islem yaklasik 15 dakika surdu arkadaslar o kadar dusunmenize gerek yok hemen alin piysada bu fiyata boyle bir urun yok
usb olayi herseyi bitiriyor zaten
peki son kez bişi sorcam her tv ye uyum sağlar mı bu cihaz yani ben gittiğim yerlerdeki tvye uycak ya da uymicak stresi yaşar mıyım?
Arkadaşlar internetten filmleri mp4 yerine xvid yada divx formatında avi uzantılı olarak indirmeyi tercih edin. Mp4 (Windows media mpeg4 tür aslı ve asf gibi başka türevleri de vardır) uyduruk bir formattır, kaliteden ödün vererek sıkıştırma içindir. Yüzlerce divx filmden oluşan arşivimde bir tane bile mp4 yoktur. Paylaşım programlarında da çoğunlukla bu formatta yayınlanmaz filmler. Nerelerden indiriyorsunuz bilmiyorum ama anlayamıyorum bu mp4 merakını. Alet güzel, sırf bu yüzden pas geçmeyin derim.
quote:
Orjinalden alıntı: garfield24
peki son kez bişi sorcam her tv ye uyum sağlar mı bu cihaz yani ben gittiğim yerlerdeki tvye uycak ya da uymicak stresi yaşar mıyım?
arkadas öncelikle sunu söyleyeyim benim televizyon öyle ahım şahım bir televizyon değil 8 yaşında var neredeyse markasıda schaub lorenz 51 ekran bir tv
skart girişi var oradan bağladım dvd yi yani anlayacağın problem yaşamazsın neredeyse scart girişi olmayan televizyon yok gibi
zaten yeni nesi televizyonlarda görüyorum sarı beyaz ve krımız jack ların giriş yeri var iki frklı yerden çalıştırabilirsin anlayacağın
Ben bu cihazdan aldım.. Bir çok USB dvd denedim 2.5 luk HDD yi çalıştırmadı.. Piranha çalıştırdı.. ESS çipli cihazlara çok iyi bakmam ancak bu işlemci QPEL ve GMC desteği veriyor.. 10 bitlik video Dac'a sahip iyi bir görüntü demek..ses kalitesi iyi hem 5.1 anolog hem dijital çıkışları var test ettim sorun yok..altyazı sorunu yok Mediateklerden farkı altyazıyı siz seçiyorsunuz buda çok vakit alan işlem değil.. altyazı pozisyonu istediğiniz gibi ayarlanabiliyor isterseniz yazıyı ekranın en üstüne çekin.. Nero digital film desteği mevcut çok az cihazda bu mevcut.. Belki ilerde bu kodekle divx yaparlar... Cihaza gelince açmadığı film yok gibi benim Philipslerde açtıramadığım bir çok filmi gösterdi.. çipinden dolayı.. Cd tablası dandik.. ancak nazik kullanımda sorun olmaz..Ben USB kullandığım için burayla işim olmuyor.. Kumanda sanki geç algılıyor gibi görünüyor ancak bu kumandayla değil işlemlerin cihazda gecikmesi ile ilgili 80 YTL'lik cihazda olabilecek kusurlar...
Film gösteriminde sessiz..bazı arkadaşlar 500GB HDD bağladı sorunsuz film ve resim gösterdi.. İleride 1 terrabyte HDD bağlayabiliriz demektir.. Bir kısıtlama yok sanki.. Cihaz 200 YTL olsa düşünülebilir.. ancak bu fiyata süper ... 1 haftada arıza çıkarmadı inşallah sizlerinde şansı böyle olur...
aynen benim de
tabi ben sizler kadar bu konuda bilgi sahibi değilim ama yinede iyi sayılır fakat bu ürünü benimle birlikte biri daha aldı daha ilk gece sanırım voltaj yüksekliği yada alçaklığı gibi bir sorundan dolayı çt diye bir ses gelmiş ve bir daha makina açılmamış acaba yandımı gerçi iki yıl garantisi var ben öyle bir sorun yaşamadım inşallah da yaşamam
arkadaslar bir sorunum vardi yardim ederseniz sevinirim soyleki
5+1 sistemi aldim klavuzda gosterdikleri gibi baglantilari dogru bir sekilde yaptim fakat film izlerken sadece onlerden ses geliyor orta ve arkalardan ses gelmiyor, sorunun 5+1 den kaynaklanabilecegini dusundum fakat urunun radyo ozelligi de var radyoya acinca tum kolonlardan ses geliyor ama film izlerken sadece onlerden geliyor dvd player de ki test esnasinda da tum kolardan geliyor fakat film izlerken dedigim gibi orta ve arkalardan gelmiyor yardim edebilirseniz sevinirim
verdim siparişi teşekkürler ilginiz için arkadaşlar...bu arada nebituran sorun filmden kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
arkadaşlar 5+lavuzdaki gibi bağladım yanlış yapmadım sanıyorsam. fakat önlerden ses geliyor arka ve ortadan gelmiyor bugün bazı arkadaşlara sordum onların dediği de su dvd kaynağının da orjinal ve 5+1 i desteklemesi gerekiyormuş böyle birşey var mı o zaman usb dekilerin işi ne olacak birde söyle düşünüyorum arkaları ve ortayı ses gelen öndekilere bağlarsam bir sorun çıkarmı şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: ULYSES
Arkadaşlar internetten filmleri mp4 yerine xvid yada divx formatında avi uzantılı olarak indirmeyi tercih edin. Mp4 (Windows media mpeg4 tür aslı ve asf gibi başka türevleri de vardır) uyduruk bir formattır, kaliteden ödün vererek sıkıştırma içindir. Yüzlerce divx filmden oluşan arşivimde bir tane bile mp4 yoktur. Paylaşım programlarında da çoğunlukla bu formatta yayınlanmaz filmler. Nerelerden indiriyorsunuz bilmiyorum ama anlayamıyorum bu mp4 merakını. Alet güzel, sırf bu yüzden pas geçmeyin derim.
arkadasım güzel diyorsunda nerden geliyor bu mp4 merakı diye senin dediğin diğer filmler 700-800 mb yedi sekiz part dan olusuyor rapidden indirsen bir dert 100 mb yi indir 1,5 saat bekle bir güne anca indiriyor yok ben tek link den indirecem dersen o da aşırı derecede zaman alıyor ve pc yi kilitliyor yavaşlatıyor mp4 de gelince 800 mb yi 300 mb ye indirmiş kısa sürede indiriyorsun kaliteside genelde güzel ha bazı cedecleri bu cihaz açmıyor mesla h264 sanırım bu cedecleri açmıyor bende video convet indirdim yarım saat bir saat arasında dönüştürüyor yani hiç sorun olmuyor ama genel de mp4 leri cihaz açıyor ben 1,5 ay oldu cihazı aldım her şeyi de açtı
Bende dün verdim siparişi, Teknosadan aldığım Saba'yı iade edip soluğu HepsiBurada'da aldım, Cuma'ya elimde olur sanırım. Bilgi veren tüm arkadaşlara çok çok teşekkürler, sizin sayenizde birçok şey öğrendim buradan.
Sorun ne DVD de ne de 5.1 sisteminde... Filmler 5.1 kanal değilse yalnızca 2 çıkış alırsın.. Ancak Prologic sistem sana sanal 5.1 sağlar Cihazda ses çıkışlarını Prologic 2 ye getirerek dene...
quote:
Orjinalden alıntı: nebituran
arkadaşlar 5+lavuzdaki gibi bağladım yanlış yapmadım sanıyorsam. fakat önlerden ses geliyor arka ve ortadan gelmiyor bugün bazı arkadaşlara sordum onların dediği de su dvd kaynağının da orjinal ve 5+1 i desteklemesi gerekiyormuş böyle birşey var mı o zaman usb dekilerin işi ne olacak birde söyle düşünüyorum arkaları ve ortayı ses gelen öndekilere bağlarsam bir sorun çıkarmı şimdiden teşekkürler
sağol teşekkür ederim arkadaş
quote:
Orjinalden alıntı: doganbeyyy
quote:
Orjinalden alıntı: ULYSES
arkadasım güzel diyorsunda nerden geliyor bu mp4 merakı diye senin dediğin diğer filmler 700-800 mb yedi sekiz part dan olusuyor rapidden indirsen bir dert 100 mb yi indir 1,5 saat bekle bir güne anca indiriyor yok ben tek link den indirecem dersen o da aşırı derecede zaman alıyor ve pc yi kilitliyor yavaşlatıyor mp4 de gelince 800 mb yi 300 mb ye indirmiş kısa sürede indiriyorsun kaliteside genelde güzel ha bazı cedecleri bu cihaz açmıyor mesla h264 sanırım bu cedecleri açmıyor bende video convet indirdim yarım saat bir saat arasında dönüştürüyor yani hiç sorun olmuyor ama genel de mp4 leri cihaz açıyor ben 1,5 ay oldu cihazı aldım her şeyi de açtı
arkadasım rapıdden ibirinci yi indirdikten sonra modemin tak çıkar sistem sıfırlandığı için ikinci rapidide hemen idiriebilirsein indiridkçe böyle dene