Şimdi Ara

PIRANHA AQUA X TYPE USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
2
Favori
84.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.esstech.com/products/AVplayer/Prod_Briefs/pb8380_81.pdf
    söyle bir link buldum ama ne bit degeri ne de hz yazmiyor
  • Benim düşüncem HD ve Ultra divx özelliği nedeniyle normal Mediatek'li cihazlardan üstün (GM909) ancak işçilik nasıl bilemiyorum. Bu çip Packard Bell DVD lerde kullanılıyor. QPEL ve GMC desteğide var. Altyazıyıda üstatlar halletti ... Bence alınır artık ..
  • Her koşulda bu fiyata alınabilir bir ürün. Tek endişem arıza çıkması. Hepsiburada ile baya bir kargo alışverişim oldu zaten son zamanlarda. Kargocular da iyice öğrendi beni. İnşallah bunda sorun çıkmaz, yarın gelecek sanırım.
  • Alet bu gün ulaştı. İlk izlenimim olumlu. Görüntüsü ve çalışması pek kalite havası vermiyor ama yine de güzel bir cihaz. Divx lerimi sorunsuz açtı. Alt yazısı gerçekten ama gerçekten mikroskobik. Hangi akla hizmet bu cihazlarda font büyüklüğünü bu kadar küçük yaparlar, anlamak mümkün değil. Ama burada sunulan modlanmış firmware'i yükleyince sorun kalmıyor. Alt yazı gayet okunaklı bir hale geliyor. Bunun dışında alet bazen sapıtabiliyor. Kitlenmeye benzer durumlar yaşayabiliyor. Tabi menüleri sürekli kurcalarsanız olan bir durum bu, normal çalma modunda dokunmazsanız işini iyi yapıyor. Bahsettiğim olaylar olduğundaysa, kapatıp açmak sorunu çözüyor. Birde tv niz hd değilse, hd modunu denemeyin. Ekranda hiçbirşey göremez oluyorsunuz ve kapatıp bir süre bekleyip, ondan sonra açarsanız düzelebiliyor. Subtitle tuşuna bastığımda bendeki bir divx'in alt yazısı kayboldu. Ne kadar uğraştıysam geri getiremedim. Sonra yine kapatıp bir süre bekledim. Açtığımda çalıştı yine. Yani yazılımda bazı sorunlar var gibi, çok istikrarlı değil. Kart okuyucu da hem film, hemde fotoğraf denedim. Her ikisi de çalıştı. Kartım 150x olduğundanmıdır bilemiyorum, hiçbir atlama, duraklama olmadı filmde. Genel olarak memnunum. Çok uygun fiyata, pek çok işimi görebilecek bir cihaz aldığımı düşünüyorum. Sağlamlık konusu başka bir öykü. Aradığınız taş gibi sağlam, güven veren bir aletse bu o alet değil.

• Arkadaşlar cihaz dün itibariyle elime ulaştı. En çok merak ettiğim şey harici HDD bağlayınca görmesiydi. Bende Thermaltake Muse 3.5" IDE harici güç beslemeli HDD kutusu ve Samsung 300GB HDD vardı. Tek partisyon olarak Fat32 dosya sistemiyle formatladım. Cihaz HDDyi gördü. HDD de sadece 100 civarı mp3 vardı. Genelde bir sorun yok ancak çok nadir de olsa bazı mp3 lerin sadece ilk 10 saniyesini falan okuyup geçiyor. HDD den film bugün deneyeceğim bide aldığım duyumlara göre USB destekli divx playerlar max 2400 küsür dosya destekliyormuş bu gün onu da deneyeceğim.
  • altyazı için firmware yaptım ve cok memnun oldum
    hazırlayanların ellerine sağlık çok teşekkürler
    istemek çok ayıp olmazsa sarı font veya bant imkanı varmıydı ?
    sd karttan film izledim arada takılmalar oluyor nedeni nedir cevap verebilecek olurmu acaba
    bir kez daha teşekkürler
  • @oscamnalbur Takılmalar muhtemelen sd kartının yeterince hızlı bir kart olmamasından kaynaklanıyor. Ben sd kart üzerinden izliyorum hep, cd ye çekmekten kolay ve hiç takılmıyor. Ama bendeki 150x (20mb/s) okuma hızına sahip bir kart. Piyasada satılan çoğu kart 50x veya altıdır. Yani 6mb/s okuma sağlar. Video için yetersiz kalabilir bu değer.
  • tesekkurler

bencede cd ye yazmaktan kolay ve ucuz
    150x bir kart bulup deneyelim bakalım
    iyi gunler
  • arkadaslar bende buradaki yorumlara guvenip bir tane sipariş verdim. cihazla ilgili ugrasan, bilgi veren herkesede tesekkurler 2 haftadır okuyoruz ama cevap yazmamıştık:)

ayrıca estoreden sipariş ettim etmez olaydım, bugun 7. gün hala cihaz mihaz gelmedi!

neyse konuyu sapıtmayalım şu yazılım yükleme oalyında, usb bellege bu yazılımı atacagız, sonra cihaza takınca otomatik olarak algılıyormu yazılımı? yapmamız gerekn birşey varmı? ayrıca bir sorun çıkarda yazılım yüklerken çökerse cihaz kurtarma şansı oluyormu yoksa at çöpemi oluyor acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

mp4 formatı açıyor mu?

YETKİLİ FİRMA MP 4 FORMATINI AÇTIĞINI SÖYLÜYOR PC DEN İNDİRİLMİŞ BİR MP4 FİRMİMİZ VAR DI AÇMADI YETKİLİ FİRMA FORMATINDA SORUN OLDUĞUNU BELİRTTİ BENİM İNDİRDİĞİM FİLM H 264 FORMATINDA OLDUĞU İÇİN AÇMADI AMA DİĞER FORMATLARDA AÇABİLİYORMUS FİRMA BANA ŞU CEVABI VERDİ Divx 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0, DivX Ultra ve Xvid formatlarında sıkıştırılmış MPEG4 standartları. Bunun dışında cihazın çipi ess phoinex olduğu için nero recode ile uyumludur. BİRDE NERO CODECLERİ AÇABİLİYORMUŞ NEYSE BENDE MP4 FİLMİMİ VİDEO CONVERT İLE BAŞKA FORMATA DÖNÜSTÜRDÜM YAJLAŞIK BİR SAAT DE YAPIYOR TAVSİYE EDERİM GAYET GÜZEL OLDU
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganbeyyy

quote:

Orjinalden alıntı: legion90

mp4 formatı açıyor mu?

YETKİLİ FİRMA MP 4 FORMATINI AÇTIĞINI SÖYLÜYOR PC DEN İNDİRİLMİŞ BİR MP4 FİRMİMİZ VAR DI AÇMADI YETKİLİ FİRMA FORMATINDA SORUN OLDUĞUNU BELİRTTİ BENİM İNDİRDİĞİM FİLM H 264 FORMATINDA OLDUĞU İÇİN AÇMADI AMA DİĞER FORMATLARDA AÇABİLİYORMUS FİRMA BANA ŞU CEVABI VERDİ Divx 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0, DivX Ultra ve Xvid formatlarında sıkıştırılmış MPEG4 standartları. Bunun dışında cihazın çipi ess phoinex olduğu için nero recode ile uyumludur. BİRDE NERO CODECLERİ AÇABİLİYORMUŞ NEYSE BENDE MP4 FİLMİMİ VİDEO CONVERT İLE BAŞKA FORMATA DÖNÜSTÜRDÜM YAJLAŞIK BİR SAAT DE YAPIYOR TAVSİYE EDERİM GAYET GÜZEL OLDU

Olay anlaşıldı saol

• Mp4 olarak geçsede h264 daha yeni bir standarttır. Çok yüksek sıkıştımayla, yüksek çözünürlüklü video saklama amaçlıdır(hd video). Bu tip bir filmi izleyebilmeniz için hd player gerekir. Bu cihazda bahsi geçen hd bu değildir. Burada bahsedilen normal sd filmlerin hd çözünürlüğe upscale edilerek hd uyumlu lcd tv ve plazmalarda sorunsuz izlenebilmesidir. Ama cihaz h264 çözüp gösteremez. Zaten en yüksek çözünürlük 800x600 olarak verilmiş. Hd video sayılması için en az 1280x720 çözünürlükte olması lazım.
    @xmutti , usb belleğe firmware dosyasını atıp cihaza tak. Go to tuşuyla usb belleği seç. Direk firmware update yazıyor ekranda. Ok dediğin zaman flashlamaya başlar. Bitene kadar dokunma hiçbirşeye. Bitince kendiliğinden alet st-by pozisyonuna geçiyor. Ondan sonra açıp kullanabilirsin. Update sırasında elektirik kesintisi olursa cihaz bir daha açılmayacak duruma gelebilir. Bu durumda servise götürmekten başka çare kalmıyor. O yüzden varsa, bilgisayar için kullanılan harici güç kaynağına bağlayarak update yapmak daha güvenli olur. Ne de olsa Türkiyede yaşıyoruz, olmayacak şey değil.

• Peki scart haricinde TV ya diğer bağlanma şekilleri nedir? Yalnızca anten girişi olan bir TV ye bağlamak mümkün müdür?
  • Scart dışında üçlü kabloyla (sarı, kırmızı, beyaz) bağlanabiliyor. Anten girişinden olurmu bilemiyorum. Aleti yerleştirmiş durumdayım, bakamıyorum arkasında böyle bir çıkış var mı diye.

Düzeltme : Üşenmedim baktım. Anten kablosu için çıkış yok. S-video çıkışı var, diğer ikisine ek olarak. Ama hatırlıyorum sanki, bu tip çıkışlardan anten kablosuna çeviren adaptörler var gibiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 11 Haziran 2007; 14:39:27 >
  • Eyvallah kardeş zahmet verdim.

Peki anten girişi için Scart çevirici kullanıldığında direkt scart bağlantıya göre görüntü kalitesinde düşme yaşanır mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirlerse sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmedia

Eyvallah kardeş zahmet verdim.

Peki anten girişi için Scart çevirici kullanıldığında direkt scart bağlantıya göre görüntü kalitesinde düşme yaşanır mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirlerse sevinirim.

Görüntü kalitesi Scart gibi olmaz. Normal anten kablosu kalitesinde olur.
  • bu forumunum bayadir uyesi olmama ragmen burayi bu dvd player i bugun siperis verdikten sonra internetten arastima yapmam neticesine buldum muadili urunlerde bile bu kadar ozellik yok hatta daha kaliteli urunlerde bile ama gercekten bir arkadasin verdigi resimlere baktim pek gorunumde kalite hissi yok ama cok ozellikli bir urun bugun itibariyla siparis verdim ve sanirim bu hafta sonu elime gececek insalla umdugum gibi cikar ama bu urunlerde bilgi olarak noksanim yardim ederseniz sevirnirm

genel olarak yani

simdiden tesekkurler..
  • PIRANHA AQUA X TYPE USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI KULLANMA KILAVUZU
    Kendi ellerimle amatörce tarama yaptım.

http://rapidshare.com/files/36704272/piranha_kullanma_k__305_lavuzu.rar.html
  • Arkadaşlar ürünü 5 gündür HDD ile kullanıyorum. 300GB lık HDD de yaklaşık 17000 dosya var ve dosya görüntüleme, oynatmada herhangi bir sorun yok. Bunların çoğu mp3 ve 10-15 tane de film var. Tek bir sorun var bazen mp3leri sırası ile çalamıyor ve duruyor. Ancak çalınamayan dosyayı tekrar çalmayı deneyince çalıyor. Bu konuda çözümü olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • 300 gb hdd yi tanıması ve sorunsuz film seyrettirmesi dahi bu makinenin işlemcisini dikkate aldığımızda müthiş bişey.

Yani işlemci kalitesi normal olduğu için bir takım problemlerinin olmasını doğal karşılıyorum.
    Ancak zannediyorum yazılımı(firmware) yazan mühendis kaliteli bişey yapamamış.
    Çoğu sorun yazılım hatası ve eksikliği. Cihazın ara sıra kafayı yemesi ve altyazıyı okumada zorluk çekmesi hep bunda dolayı.

cihazın beni gıcık eden yönleri;
    *bazen altyazıyı açtırmak için çok uğraşıyorum. kapat aç tekrar okut falan anca okuyor. genelde normal.
    *istek dışı önizleme yapması çok sıkıntı oluyor.

bu iki maddeye katlanabilirseniz ve çok sağlam (kırılma açısından) bir makina olması önemli değilse bunu alın derim. *.mov,*.wmv,*.rm formatlarını desteklemiyor. ayrıca bazı avi (mp4) formatlarını okuyamadığınada şahit oldum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.