Şimdi Ara

‖‖ Piranha IQ Plus - ANA KONU ‖‖ (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.364
Cevap
25
Favori
148.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar telefonumu geçen hafta pazartesi servise vermiştim.
    1.sorunum ses tuşları malum.
    2.sorunum yüksek ışıkta koyu ekranda pixel bozulması vardı.
    yazdıkları cevap aynen şöyle olmuş.Yoruma açıktır.

CIHAZINZDA BELIRTMIŞ OLDUĞUNUZ PIKSEL SORUNU HD IPS EKRAN TEKNOLOJISINI KULLANAN CIHAZLARDA GÖRÜLMEKTEDIR.ÖZELLIKLE BEYAZ EKRANDA BELIREN ARKA PLANDAKI PARLAK VE BEYAZ NOKTALAR KULLANILAN HD IPS EKRANIN YAPISINDAN KAYNAKLANMAKTADIR.BU NOKTALAR VEYA PARLAKLIKLAR PIKSEL SORUNU DEĞILDIR.SWITCH DEĞIŞIMI YAPILDI

Bu nasıl bir saçmalık ya ben siyah ekranda sorun pixxel bozulmasından bahsediyorum onlar beyaz ekrandan bahsediyo.Bi daha piranha mı tövbe.
    ama şu canım donanımı iyi telefonu mundar ettiler ellerinde Allah işlerini rastgetirmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: pranis

Telefona custom rom atmayı denediniz mi hiç ?

Evet kendim portlama yaptım elephone p2000 telefonunun miu romunu twrp ile yükledim fakat olmadı bende eski haline geri döndüm.

Rom portlamayla ilgili bilgin varmı ben yeni başlayanlardan belki bi yerde yanlış yapmışımdır.
    Bizim etelefona donanım olarak en çok benzeyen elephone p2000 onu tekrar bi denemek lazım.http://www.needrom.com/ bu sitede her telefonun romu var
  • shareware_cun kullanıcısına yanıt
    TWRP veya CWM yükleyemedim, eğer yükleyebilsem ileriki aşamalara geçip onlarla da uğraşıcam. kendi romu gayet güzel stabil fakat ben 5.0 istiyorum. 5.0 olsa şu telefon tadından yenmicek.
    rom portlamayı ben az çok anladım bir çok site gezdim. fakat şöyle, piranhanın sitesindeki telefona özel rom SP flash tool ile atılabilen. değişik dosyalar var.
    bizm yapabileceğimiz TWRP veya CWM ile rom atmak, onu da portlamaya çalışırım. en azından sorunları görüp çözmeye çalışırdım fakat TWRP filan da yükleyemedim.

kaynak gösterebilirmisiniz nereden nasıl yüklediniz ? root edemedim bile daha ...
  • quote:

TWRP veya CWM yükleyemedim, eğer yükleyebilsem ileriki aşamalara geçip onlarla da uğraşıcam. kendi romu gayet güzel stabil fakat ben 5.0 istiyorum. 5.0 olsa şu telefon tadından yenmicek.
    rom portlamayı ben az çok anladım bir çok site gezdim. fakat şöyle, piranhanın sitesindeki telefona özel rom SP flash tool ile atılabilen. değişik dosyalar var.
    bizm yapabileceğimiz TWRP veya CWM ile rom atmak, onu da portlamaya çalışırım. en azından sorunları görüp çözmeye çalışırdım fakat TWRP filan da yükleyemedim.

kaynak gösterebilirmisiniz nereden nasıl yüklediniz ? root edemedim bile daha ...

dostum bu verdiğim linkte baya güzel anlatımlar var burdan bi deneyin isterseniz.
    http://akilli.be/forum/konu-tum-mtk-cihazlara-cwm-recovery-yukleme-universal-cwm-recovery

bu arada acaba bu elephone p2000 telefonunun romunu direk sp flash tool ile yüklesek olurmu ki

• Benim için maksat burada IQ+ a herhangi bir başka rom yükleyip özgürce haraket edebilmek umarım başarabilirizi :)
    Telefonum bu gün garantiden geldi ses tuşlarını yapmışlar ama ekranda sorun devam ediyor pixel bozulmasını yapmamışlar.Zaten bu normal kullanımda hiç belli olmuyor sadece yüksek ışıkta koyu renkte belli oluyor
    Muhtemelen olabilir, mtk 6592 nin shatter dosyası gerekiyor.
    root bile edemedim telefonu mtk droid toolsla bile olmuyor..
    nasıl root ettiniz ?
  • quote:

nasıl root ettiniz ?

Pranhanın kendi romundaki Preloader, lk.bin ve boot.bin dosyalarını aynı işlemci aynı ekran çözünürlüğü ve aynı OS versiyona sahip başka bi cihazın romu ile yer değiştir genelde çalışıyor. Sonra rootlayıp kamera wifi driverlerini değiştir sinyal yoksa modem driverini değiştir genelde çalışır problemsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

nasıl root ettiniz ?

Ben sanırım king rootla yapmıştım googlede aratın çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

nasıl root ettiniz ?

Pranhanın kendi romundaki Preloader, lk.bin ve boot.bin dosyalarını aynı işlemci aynı ekran çözünürlüğü ve aynı OS versiyona sahip başka bi cihazın romu ile yer değiştir genelde çalışıyor. Sonra rootlayıp kamera wifi driverlerini değiştir sinyal yoksa modem driverini değiştir genelde çalışır problemsiz.

Teşekkürler bilgilendirme için bunudangöz onunde bulundurucam. Costum recoverysinde yapıcam dimi bu işi

• quote:

Orijinalden alıntı: shareware_cun

quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

nasıl root ettiniz ?

Teşekkürler bilgilendirme için bunudangöz onunde bulundurucam. Costum recoverysinde yapıcam dimi bu işi

hayır Sp flash tools ile. Öncelikle NVram backup almayı unutma.

• Dün akşam root attım, twrp recoveryi yükledim.
    ardından bir çok rom denedim 7-8 farklı hepsi 6592 için yazılmıştı fakat hiçbiri çalışmadı. telefon açılmadı bile.
    ardından recovery mod bozuldu, bızıkladıktan sonra telefon güç tuşuna ve şarja tepki vermemeye başladı.
    orjinal romu sp flash tool yüklerken sorun veriyordu.
    scatterdeki dosyaları ekle-çııkar yükle-sil deneme-yanılma yöntemiyle izledim, telefonu tekrar yaptım şu an tıkır tıkır çalışıyor. ama g***mden uçuk çıktı.

%100 çalışan rom olmadıkça bir daha yüklemeye çalışmam sanırım. ama böyle bir durumda ne yapacağımı öğrenmek iyi oldu.
    nasıl yapayım edeyim anlamadım 5.0 istiyorum ama denemelerim hayal kırıklığı..
  • quote:

Dün akşam root attım, twrp recoveryi yükledim.
    ardından bir çok rom denedim 7-8 farklı hepsi 6592 için yazılmıştı fakat hiçbiri çalışmadı. telefon açılmadı bile.
    ardından recovery mod bozuldu, bızıkladıktan sonra telefon güç tuşuna ve şarja tepki vermemeye başladı.
    orjinal romu sp flash tool yüklerken sorun veriyordu.
    scatterdeki dosyaları ekle-çııkar yükle-sil deneme-yanılma yöntemiyle izledim, telefonu tekrar yaptım şu an tıkır tıkır çalışıyor. ama g***mden uçuk çıktı.

%100 çalışan rom olmadıkça bir daha yüklemeye çalışmam sanırım. ama böyle bir durumda ne yapacağımı öğrenmek iyi oldu.
    nasıl yapayım edeyim anlamadım 5.0 istiyorum ama denemelerim hayal kırıklığı..

Kardeşim bence yılmayalım bende twrp ile denedim hayal kırıklığına uğramıştım. Ama şimdi tekrar cesaret geldi 6.cadde arkadaşın dediği gibi denicem bide cwm recovery ile yüklicem bakalım.

Bu yükleyenler nasıl yüklüyo portluyo falan bizde yapabiliriz.

• Baya bi önceki mesajlarda bi tane geliştirici bizim romu alıp gm discoverye yüklemişti turkdevs.Com vb. Bi sitede hala aktif o arkadaş orchi mi neydi niki onlada bi irtibata geçmek lazım

Cihaza uygun romları bulmak için bayağı uğraşmamız lazım, miui portlayabilsek güzel olur önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bakıcam, şu sıralar bakamıyorum.
    miui türkiye forumu'ndan da bakabiliriz..
  • bi MİUİ portlamak lazım telefona ama nasıl ..
  • rom portlayacağım diye illallah ettim, satıcam artık telefonu..
  • merhaba, mart ayında telefonu çok beğenerek satın aldım. Nisan ayında telefon kendi kendine kapandı, bir daha açılmadı, servise gönderdim arıza giderildi ve kullanmaya devam ettim. Şunu da söylemeliyim ki cihaz hakikaten işimi fazlasıyla görüyordu. Taa ki haziran ayına kadar. Haziran ayında telefonu elimden düşürdüm ve camı çatladı, ama dokunmatiği hala çalışmaya devam ediyordu. Ekranı değiştirmek istedim, servisi aradım, ücret olarak 350 tl istediler, telefonu 650 TL'ye almıştım bu arada. Bir telefonun ekranı telefonun fiyatının yarısından fazlası olabilir mi, hangi ticari ahlaka sığar bu davranış? (APPLE da bile yok böyle bir durum) Vazgeçtim yaptırmaktan, derken ekranın dokunmatik hassasiyeti yavaş yavaş kaybolmaya başladı, derken wifi bozuldu, derken parmak izi okuyucusu bozuldu, derken alternatif desen ile açma özelliği kayboldu.
    Sonuç: Telefonum açık ama ne gelen aramalara cevap verebiliyorum, ne arama yapabiliyorum. Telefonun tuş kilidini açamıyorum bile, o kadar yani. Bir daha Piranha mı, aman aman.

• Zaten şu servis hizmetinide bi düzene koysalar uçar gider cihaz. Ama herşey satana kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefona kingo root ile root ettim (hiç bir sıkıntı çıkmadı hatta rıdvan beyin formundaki root atma videosuyla birebir yaptım birebir aynı oldu sıkıntısız) ancak play store yada başka bir siteden hiç bir şey yükleyemiyorum resim bile indiremiyorum android market "SD KART YOK" Hatası veriyor resim indirmeye çalıştığımda ise indirme işlemi başarısız oldu hatası veriyor acaba sorun neyden kaynaklanmış olabilir yardımlarınıza ihtiyacım var. (tüm proğramları bilgisayardan telefona kabloyla atmak zorunda kaldım.)

+ Ekstradan root atınca piranha iq plus garanti dışı kalıyormu ?

Şuan hafıza kartını çıkarttım telefondan bu şekilde sorunsuz indirme yapıyor acaba sorun hafıza kartındamıdır ? ama kabloyla attıgımda sıkıntı yaratmıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 21 Ekim 2015; 21:47:33 >
  • Arkadaslar bilgi vereyim piranha teknik servis ile gorustum.yakinda guncelleme gelecekmis bitmek uzereymis.

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.