Şimdi Ara

Piranha unique s type (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
362
Cevap
0
Favori
27.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu cihaza harici hdd takıp tv den kayıt yapma imkanı var mı ?
  • bu ara vakit bulup aleti bolca kurcalama imkanı buldum.
    tabi birkaç sorunum oldu, anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum.

evde creative 5200 5+1 Analog ses sistemim var.
    bilgisayardan 3 ayrı çıkışla kullanıyordum.
    mediaplayera bağladım ne ön ne de arka hoparlör çıkışlardan ses alamadım.
    sadece L+R çıkışlarıdan (beyaz kırmızı) ses alabildim.
    FL-FL - center sub dan çıkış yok.

farklı mkv avi dts ac-3 cdlerde denedim, menülerden ses çıkışını 4 farklı ayarla denediysemde 5+1 çıkış alamadım.

bu arada hdmi ile görüntüyü aktarıyorum tv ye.

yardım bekliyorum ?
  •  Piranha unique s type

https://store.donanimhaber.com/24/52/17/245217743ed7a7f63bd99ec0755f1a86.jpg

resmi burada göstermeyi beceremedim. Yukarıdaki adreste;

Resimde gördüğün bölüme bağlanman lazım. Zaten yanında 5.1 audio output yazıyor. Peki nasıl bağlaman gerekiyor?

ilk önce, L = sol, R= sağ olduğunu belirtelim.

FL-FR => ön sağ ve sol demek. (Bu ikisini bir ara kablo yardımı ile birleştirip ondan tek çıkışla senin sistemin ÖN hoparlör girişine takacaksın)

SL-SR => arka(veya yan) sağ ve sol demek. (Bu ikisini de bir ara kablo yardımı ile birleştirip tek çıkışla senin sistemin ARKA hoparlör girişine takacaksın)

SW => subwoofer, CC => ön orta oluyorç (Bu ikisini de bir ara kablo ile birleştirip tek çıkışla senin sistemin SUBWOOFER girişine tak)

yada FL-FR ve CC yi birleştirip senin sistemin ÖN hoparlör girişine, Subwoofer'i ise tek başına takacaksın.

Sonra SetUp menüsüne gir, Ses menüsünden SPDIF RAW seç. (Cihazın her açılışında önseçimli olarak HDMI oluyor o yüzden bunu cihazı her açtığında yapmak gerekiyor. )

şimdi 5.1 ses alıyor olman lazım. filmi oynatırken infoya iki kere basarken, filmin çözünürlük ve kaç kanal olduğunu görebilirsin. (MPEG, 2ch veya DTS 6ch, AC3 6ch vs.).

Burada sözü geçen ara kablo, iki tane erkek RCA'yı birleştirip, bir dişi 3,5 stereo uca vermesi lazım. (senin sistemin girişlerinin 3,5 stereo olduğunu varsaydım). bu arad RCA halk arasında lale-jack diye de bilinir.

Ben bunun biraz farklı versiyonun 4.1 ses sistemim için yaptım. (Benim sistemde iki giriş, ön ve arka, olduğu için ben cc, sw, fl ve fr'yi birleştirip ön girişe, sl ve sr'yi birleştirip arka girişe takmıştım. bunu da 4.1 için uygulayacak olanlar için yazmış olayım.). Gayet başarılı bir şekilde ses alıyorum.

Umarım sende anlamışsındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 21 Temmuz 2011; 21:52:11 >

• @yenersonmez 15 gunden fazla olmus yazalı. ne yaptığını yazsaydın keşke. çözebildin mi sorunu. yoksa senin için aşırı karmaşık bir problem mi oldu
    insan bi teşekkür ederdi en azından o kadar anlatmışız.
  • Cihaz iyi güzel de yazılım desteği yok , bir çok .mkv de ses var görüntü yok, aynı chipseti kullanan diğer markalar güncelleme ile sorunu çözdü fakat bizim cihazda hala 2010 yazılımı yüklü, bu cihaza başka markaların yazılımını yüklemenin bir yolunu bulmamız şart görünüyor.
    Cihazın sistem bilgisini görüntülemek isteyenler ana menüdeyken aynı anda STOP ve PAUSE tuşuna basabilir, bu bootcode ile aynı sürüme sahip yazılımları sanırım yükleyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetX

Cihaz iyi güzel de yazılım desteği yok , bir çok .mkv de ses var görüntü yok, aynı chipseti kullanan diğer markalar güncelleme ile sorunu çözdü fakat bizim cihazda hala 2010 yazılımı yüklü, bu cihaza başka markaların yazılımını yüklemenin bir yolunu bulmamız şart görünüyor.
    Cihazın sistem bilgisini görüntülemek isteyenler ana menüdeyken aynı anda STOP ve PAUSE tuşuna basabilir, bu bootcode ile aynı sürüme sahip yazılımları sanırım yükleyebiliriz.

yazılım desteği zaten yoktur ve olmayacaktır piranha destek bu konuda oldukça duyarsız zaten baştan konu içinde de sorunları belirtmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 8 Eylül 2011; 9:28:13 >
  • Geçen sene almıştım ama açıkcası PC'yi bağlamak daha pratik geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetX

Cihaz iyi güzel de yazılım desteği yok , bir çok .mkv de ses var görüntü yok, aynı chipseti kullanan diğer markalar güncelleme ile sorunu çözdü fakat bizim cihazda hala 2010 yazılımı yüklü, bu cihaza başka markaların yazılımını yüklemenin bir yolunu bulmamız şart görünüyor.
    merhaba, mesajlarınızı yeni gördüm kusura bakmayın.
    cevabınız için teşekkür ederim.

5+1 sistemi pcye geri kurdum daha sonra kurcalamadım.
    artık yaza inşallah. :)

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 2 Ekim 2011; 21:47:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexel

quote:

Orijinalden alıntı: ceremony

Cihazin bir kitapcigi var ki evlere senlik. Hangi islem nasil yapilir falan hic biri yok. Yazilan sey; Bilmem neyi acmak istiyorsaniz suna buna basin. Onu biz de biliyoruz, sen nasil yapildigini anlat bize.

2 gundur wifi'den ortak agaya katilip pc'den fílmleri seyredeyim diyorum ama "oturum basarili bir sekilde kapatildi" deyip duruyor. Kimse 2. sayfada yer alan bununla ilgili aciklamayi gostermesin zira denedik olmuyor.

Kisacasi wifi'den baglandim diyen arkadaslardan ricam bu isi nasil yaptiklarini yazarlarsa seviniriz.

Aşağıda bu media playerın sıcak fırsatlar bölümündeki konusundan bir arkadaşın paylaştığı yöntemi veriyorum. Bu işlemleri yaptıktan sonra win7 işletim sistemli bir bilgisayara media playerdan bağlanıp film, dizi vs. izleyebilirsiniz.

"Bilgisayar için ayarları başka bir forum sitesinden aldım. Ayarları aynen yaptım
    2 gündür sorunsuz kullanıyorum. Umarım sizinde işinizi görür.
    Eğer problem yaşarsanız ayarları google' da "Realtek 1073 Çipli
    cihaz ayarları" diye aratırsanız daha kolay sonuç alırsınız. Ayrıca
    bilgisayardan sürücüyü paylaşıma açtıktan sonra klasörleri tek tek
    paylaşıma açmanız gerekir.
    Birde içinden çıkan cd deki programı kurduktan
    sonra "Net Share Diyalog" sekmesinden "add" diyerek paylaştırdığınız klasörleri de
    eklemeniz gerekir....
    Herkese iyi akşamlar.....

Bilgisayar ayarları (win 7 için)
    * Windows 7 pro sistem, GELİŞMİŞ PAYLAŞIM AYARLARINA girin:
    * Turn on network discovery. (Ağ arama açık)
    * Turn on file and printer sharing. (dosya ve yazıcı paylaşımı açık)
    * Turn off Public folder sharing. (Ortak klasör paylaşımı KAPALI)
    * Turn off password protected sharing. (Şifre Korumalı Paylaşım KAPALI)

* Aşağıdaki işlemler SADECE PRO sistemler içindir:
    Başlat çalıştır> Regedit:
    * HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Lsa
    * 'everyoneincludesanonymous' değerini 0'dan 1 olarak değiştirin
    * ‘NoLmHash’ değerini 0'dan 1 olarak değiştirin
    * HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\servic es\LanmanServer\Parameters
    * ‘restrictnullsessaccess’ değerini 1'den 0'a değiştirin.

* pc.'yi yeniden başlatın A L I N T I D I R "

olmuyor! hay ben win 7 gibi seni :(

• quote:

Orijinalden alıntı: dionisus

quote:

Orijinalden alıntı: drexel

quote:

Orijinalden alıntı: ceremony

Cihazin bir kitapcigi var ki evlere senlik. Hangi islem nasil yapilir falan hic biri yok. Yazilan sey; Bilmem neyi acmak istiyorsaniz suna buna basin. Onu biz de biliyoruz, sen nasil yapildigini anlat bize.

2 gundur wifi'den ortak agaya katilip pc'den fílmleri seyredeyim diyorum ama "oturum basarili bir sekilde kapatildi" deyip duruyor. Kimse 2. sayfada yer alan bununla ilgili aciklamayi gostermesin zira denedik olmuyor.

Kisacasi wifi'den baglandim diyen arkadaslardan ricam bu isi nasil yaptiklarini yazarlarsa seviniriz.

Aşağıda bu media playerın sıcak fırsatlar bölümündeki konusundan bir arkadaşın paylaştığı yöntemi veriyorum. Bu işlemleri yaptıktan sonra win7 işletim sistemli bir bilgisayara media playerdan bağlanıp film, dizi vs. izleyebilirsiniz.

"Bilgisayar için ayarları başka bir forum sitesinden aldım. Ayarları aynen yaptım
    2 gündür sorunsuz kullanıyorum. Umarım sizinde işinizi görür.
    Eğer problem yaşarsanız ayarları google' da "Realtek 1073 Çipli
    cihaz ayarları" diye aratırsanız daha kolay sonuç alırsınız. Ayrıca
    bilgisayardan sürücüyü paylaşıma açtıktan sonra klasörleri tek tek
    paylaşıma açmanız gerekir.
    Birde içinden çıkan cd deki programı kurduktan
    sonra "Net Share Diyalog" sekmesinden "add" diyerek paylaştırdığınız klasörleri de
    eklemeniz gerekir....
    Herkese iyi akşamlar.....

Bilgisayar ayarları (win 7 için)
    * Windows 7 pro sistem, GELİŞMİŞ PAYLAŞIM AYARLARINA girin:
    * Turn on file and printer sharing. (dosya ve yazıcı paylaşımı açık)
    * Turn off Public folder sharing. (Ortak klasör paylaşımı KAPALI)
    * Turn off password protected sharing. (Şifre Korumalı Paylaşım KAPALI)

* Aşağıdaki işlemler SADECE PRO sistemler içindir:
    Başlat çalıştır> Regedit:
    * HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Lsa
    * 'everyoneincludesanonymous' değerini 0'dan 1 olarak değiştirin
    * ‘NoLmHash’ değerini 0'dan 1 olarak değiştirin
    * HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\servic es\LanmanServer\Parameters
    * ‘restrictnullsessaccess’ değerini 1'den 0'a değiştirin.

* pc.'yi yeniden başlatın A L I N T I D I R "

olmuyor! hay ben win 7 gibi seni :(

Tüm adımları eksiksiz yaptığınıza emin misiniz?

• evet, değişiklikleri kaydet diyorum ama olmuyor. sorun pc'de, alette değil anladığım kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatros7777

quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

şu an atılabılır guncel bir yazılım olmadıgından rasgele yazılım atmamalıyız..
    dedıgınız gıbı servisle sorun yasanabılır..

Tekrar merhaba, servis bana şöyle bir cevap gönderdi. Sizce ne yapabilirim? 80 tl istiyor...Cihazın ses çıkışları kendiliğinden bozuldu, gerçekten benimle hiç bir ilgisiyok bu hatanın.
    Ben de firmware deneyeyim dedim (daha önce denendiğini bilmiyordum) ve logoda takılıyor cihaz. Boykan arkadaş servisin anlayışlı çıktığını ve ücret almadığını söylemişti.
    Siz olsanız nen yapardınız?

[80] TL (KDV DAHİL) ücret düşülmüştür.

Servis İşlemleri:

Parça Ücretli SİSTEM YENİDEN KURMA 1 Ad

Açıklama1:
    HATALI GÜNCELLEME. * Ü201: 22.03.2011 ÜCRETLİ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK - MAİL ATILDI.

Belirtilen Arıza:
    GENEL BAKIM...

Açıklama2:

T109: HATALI KULLANIM. SORUN G

Lütfen, ödeme onayını olumlu veya olumsuz, en geç 3 iş günü içersinde
    (e-posta veya faks yoluyla) bize bildiriniz.
    (Banka hesap bilgileri için en alttaki D maddesine bakınız.)

5+1 çıkışlarım gitti, servise yolladım, birşey yok dediler geri gönderdiler. Bir daha piranha mı, aman diyeyim. Böyle arsız firma görmedim. yanıp gidene kadar 2.0 kullanırım, ne yapayım.

• Merhabalar ,
    LG LW5400 kullanıcısıyım ve de goldmaster dvp-8500 home-system mevcut.Sistemin dijital coaxial ses çıkışı var.Daha doğrusu bu çıkışmı giriş mi anlayamadım.in/out hiçbirşey yazmıyor.Ayrıca media player da kullanıyorum.Media playerın arkasında da coaxial var.Her ikisini coaxial kablo ile bağladım ve sesi home-systemden dijital almak istiyorum.Fakat bir türlü homesystem'den ses alamadım.Home-systemin dijital çıkış ayarlarını da menüden spdif-raw dijital olarak değiştirmeme rağmen, ayrıca media playerdan da ses çıkışını dijital spdif-raw yaptım.Daha sonra kırmızı-beyaz audio kablo ile media player ve home-system arasında bağlantı yaptığımda sesi aldım.Nasıl olduyor anlamadım:)Dijital sesi media-player vasıtası ile home-systemin coaxial çıkışından nasıl alabilirim ?
  • benımde 1 hafta once cıhaz gıttı acılmıyordu..
    her zaman calsıyordu sorun yoktu..bır gun actım hıx ısık yanmadı calsımıyordu butun kotrollere rahmen..gecen hafta cuma gunu servıse vardı ist.prınhaya..su ana kadar haber yok hafta ıcı oldu..
    elekrıkmı yuksek geldı nedır bır gun calsamadı hıc..
    cıhazı 1 yıl oldu alalı..fatura ve garantı belgelerını arıza formunu koydum bakalım ne sonuc cıkaracaklar..
    inş.garantıden yaparlar..dun aradım ..5 gun bişi 20 birsey dedıler web uzerınden takıp edebılırısnız dedıler..
    erken gondermeyecekler anlasılan..
  • Arkadaşlar bi yardım lütfen ya kaç gündür uğraşıyorum şu cihazı ağ`dan pc ye bağlamaya herşey tamam WİFİ dongle cihaza bağlıyorum sonrasında aynen yukarıda bahsettiğiniz gibi tüm ayarları adım adım uyguladım hepsi tamam bilgisayarda cihazdan ağları aratıyorum WİFİ ağımı görüyorum bağlanıyorum ancak sonrasında olmuyor.
    Ana menüden NET seçeneğine görüyorum bilgisayarımın ağ ismini görüyorum hatta bilgisayarımdan cihaz HDD içeriğine ulaşabiliyorum ama cihazdan ağ içeriğine giriş yaptığımda "Hzimetler kapanıyor" diye bir yazı görüyorum sonrasında hiç bi içerik gözükmüyor göremiyorum ağ da paylaşımda olan film klasörlerimi çıldırıcam.
    Bilgisayarıma kutu içeriğinden çıkan cd yi yüklemedim onu yüklemem şartmı ayrıca ?
    Bi yardımcı olun lütfen.
  • prinha destek zayıf galıba...servısın
    02 subat 2012 de servıse ulastı cıhaz....bugun ayın 21 subat daha halen ses seda yok..
    1 hafta once aradım netten kontrol edın dedıler
    netten bakıyorum hergun aynı .:((
  • cıhazınız arıza yaparsa yandınız olmuyorsa 1 aya yakın bekletıyorlar yenısını vermek ıcın..
    2 subatta prımhaya varan cıhaz 2 gun once sonuc aldı arızalı olmuyor yenısı ıle garantıden degısecek diye.:(
    olmuyorsa bugune kadar bekletmenın anlamı nedır hayret..garantılı urun sonucta olmuyorsa cıkar yenısı ver..
    2 gundur teslımata hazır yazar 1 hafta teslımat beklerız gonderılemsı ıcın:((
    sızın basınıza geldımı bılmem ama yarın 1 ay oldu cıhaz evden gıdelı :(((
  • cihaz geldı 5 martta degısmıs olarakk..fakat yenı gelen cıhazda arızalı geldı......hıv bır sekılde ayarları kayıt yapmıyor.....kulllanamadan gerı gonderdım cıhazı....serı nosu farklı ıdı yenı gelenın..
    demekkı raftan arızalı baska bir cıhazı degıstı olarak vermısler kontrol etmeden o kadar yazdım cızdım prınhaya gonderın ılgılenelım dedıler..
    yanı kısacası 1 ay bekletıldım cıhazım olmadı yenısı verılecek dıye yenı cıhazda sorunlu olunca
    hıc bır işe yaramadı..anlasılıyorku burda dspilın ıcınde calsıma yok ..kontrolsuz rasgele gonderım var
    siz siz olunca bır daha aynı marka alır ıken dusunun derım...149 tl verdımdı 1 yıl once
    50 tl bişi olsa parcalayıp atacaktım o kadar beklemenıun ardından gelen yenı cıhaz ıcın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 9 Mart 2012; 14:46:12 >
  • tekrar gerı gıtıı degısım ıcın 1 ay daha beklettıler...2 ay da calısır durumda teslım ettıler cıhazı
    sız sız olun prınha servısı tam problem bır daha prınha almakmı 1 diil 10 defa dusunun derim.
  • üzerinden epey vakit geçti, bir şekilde ağ olayını çözdüm lakin bu sefer de win8 de kullanaıyorum, bilen var mıdır acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.