Şimdi Ara

Piranha unique s type (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
0
Favori
27.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Piranha'yı evdeki emektar creative 5200ü (analog 5+1) bağlamak ve masaüstü bilgisayarı salona taşımaktan kurtulmak için aldım.

Vatan Bilgisayardan 150tl ye aldığım ürün ertesi gün elime geçti.

Film oynatmada, altyazı da veya 5+1 ses çıkışta problem yaşamadım. Biraaz menülerle oynayınca çıkıyor bi çözümü.

Sadece film önizlemeyi kapatmak zorunda kaldım ki o da çok eski codec li filmlerde sorun oldu, sanırım yeni filmleri takip etmem gerek :)

Özetle bu paraya bu alet uygundu, şimdi baktım hb da 450tl ye satıyor ki elbette bu fiyata tercihim olmazdı.

Bu arada bilgili ve meraklı arkadaşların da mesajlarını takip ediyorum,
    firmware ile mutlu sonuca ulaşacaklarına eminim. Şimdiden onlara teşekkür ederim.

Selamlar
    Yener Sönmez
    Bahçelievler ATML Bilg. Öğr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 30 Ocak 2011; 12:07:01 >

• evet şu an bende hb ye baktım 492 tl fiyat var baya şaşırdım :)
  • dogru bende baktım h.b.com ucmus acayıp sallamıs o kadar para veren olmaz ..
    250 tl pahalaı die bakıyordum her zaman 149 tl ındırım olunca aldım mennunum kısaca..
  • En sonunda 5.1 probleminide kendi cihazımda çözdüm aslında problem yok oynattığınız medya'ya dikkat edin arkadaşlar şimdiye kadar .mp4 uzantılı aac ses codecli video'lar deniyordum Spdif lpcm seçdiğim içinse 2.1 çıkıyordu spdif raw seçtiğimde ise cırrr gibi garip bir ses çıkıyordu o da makinanın AAC'yi 5.1 çözemediğinden olsa gerek şimdi AC-3 ve DTS'li 1 den fazla film denedim Spdif Raw seçtim problemsiz bir şekilde 5.1 aldım 5.1 ses alamayan arkadaşlar oynattığınız medyanın Ac-3 veya DTS codec'li olduğuna dikkat edin.

denediğim cihaz analog Microlab 5.1 A6662 yakında resim gönderirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramazan.K

En sonunda 5.1 probleminide kendi cihazımda çözdüm aslında problem yok oynattığınız medya'ya dikkat edin arkadaşlar şimdiye kadar .mp4 uzantılı aac ses codecli video'lar deniyordum Spdif lpcm seçdiğim içinse 2.1 çıkıyordu spdif raw seçtiğimde ise cırrr gibi garip bir ses çıkıyordu o da makinanın AAC'yi 5.1 çözemediğinden olsa gerek şimdi AC-3 ve DTS'li 1 den fazla film denedim Spdif Raw seçtim problemsiz bir şekilde 5.1 aldım 5.1 ses alamayan arkadaşlar oynattığınız medyanın Ac-3 veya DTS codec'li olduğuna dikkat edin.

Peki spdif raw seçili iken Piranha'nın volume kontrol seçeneği çalışıyor mu sende? Bende seste azalma ya da çoğalma olmuyor, ancak sıfıra getirirsem ses kesiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 30 Ocak 2011; 17:43:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

En sonunda 5.1 probleminide kendi cihazımda çözdüm aslında problem yok oynattığınız medya'ya dikkat edin arkadaşlar şimdiye kadar .mp4 uzantılı aac ses codecli video'lar deniyordum Spdif lpcm seçdiğim içinse 2.1 çıkıyordu spdif raw seçtiğimde ise cırrr gibi garip bir ses çıkıyordu o da makinanın AAC'yi 5.1 çözemediğinden olsa gerek şimdi AC-3 ve DTS'li 1 den fazla film denedim Spdif Raw seçtim problemsiz bir şekilde 5.1 aldım 5.1 ses alamayan arkadaşlar oynattığınız medyanın Ac-3 veya DTS codec'li olduğuna dikkat edin.

Peki spdif raw seçili iken Piranha'nın volume kontrol seçeneği çalışıyor mu sende? Bende seste azalma ya da çoğalma olmuyor, ancak sıfıra getirirsem ses kesiliyor.

Denedim dediğin gibi oldu volume kontrol edilmiyor spdif olduğu için galiba kontrolü anfiye devrediyor.

• coax seçeneğinde spdif raw seçeneğinde volume sorunsuz çalışıyor analoğuda denemeliyim bakalım seste fark olucakmı acaba, coax ile çok memnunum z5500 de tavsiye ederim...
  • Bir yığın film de denedim. HDMI ile TV'ye 5.1 analog çıkış ile Creative Inspire 7.1 sisteme bağlıyım, bir türlü ses alamadım :( (TV'den alabiliyorum HDMI üzerinden)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

coax seçeneğinde spdif raw seçeneğinde volume sorunsuz çalışıyor analoğuda denemeliyim bakalım seste fark olucakmı acaba, coax ile çok memnunum z5500 de tavsiye ederim...

Deneyebildin mi?
    Sadece bende ve Ramazan arkadaşta mı var,onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tako68

Arkadaslar, 2 gün ag baglantisini yapmak için ugrastim ama sonunda basardim. Yaptiklarimi yazayim belki yardimci olur ama o kadar çok sey denedim ki hangisinin tam olarak olayi çözdügüne emin olamiyorum..

PC'de yapilacaklar (Windows 7 Ultimate 32 Ingilizce için):

1. Ag paylasim merkezinden home network kurun (henüz yoksa eger)
    2. Advanced ayarlara girip sunlari seçin:
    Network Discovery => on
    File and printer sharing => on
    Public Folder Sharing => on
    Media Streaming => off
    File Sharing Connections => 128 Bit
    Password Protected => off
    Homegroup connections => kendi hesap ve sifrelerinizi kullanın

Sonra paylasmak istediginiz dosyalarin oldugu sürücüde bir dizin açin örn: "Piranha", sag tiklayip paylasin ve permission'lardan everybody'i ekleyin (ben burada full kontrol verdim)

Player'da yapilacaklar:

1. setup > network > wireless lan > connection 1 > infrastructure > girin SSID aratin. Sizin modem/router üzerine gelip OK deyin, varsa shared Key girin ve OK'e basin. Test baglantisi yapip, baglanacaktir.
    2. Ana menüden browser'a girin ve Net'i seçin. Bilgisayarinizin ismine tiklayin paylastiginiz dizini görmeniz lazim.

Aç-kapa yaptığınızda ilk 3-4 dakika bilgisayariniz görünmeyebilir. Bekleyin. Transfer hizi ilk baslarda 8-10 arasi degisiyordu ve takilma olmadi ama 2-3 saat sonra 1080p bir film seyretmeye çalisinca hiz 2'nin altina düstü ve bayagi takilma oldu. Sanirim Wireless olarak 1080p mkv zor olacak biraz.

Ayrica bilgisayarinizda paylasmadiginiz dizinlere girerken kullanici adi ve sifresi soruyordu ve kullanici adi "Realtek_guest" ve sifre gizliydi. Sifrenin "Realtek_pw" oldugunu buldum ve ne olur ne olmaz diye PC'de bu kullanici adi ve sifreyle bir kullanici açtim. Bu sart degil sanirim, çünkü bundan önce de paylastigim dizine girebiliyordum. Bunu tüm dizinlere girebilmek için yaptim ama olmadi henüz.

Eger sonuç alamazsaniz bilgisayarin ve modemin firewall'unu geçici olarak kapatin, sonra açarsiniz. Ben öyle yaptim ama dedigim gibi o kadar çok sey denedim ki hangisi ise yaradi bilmiyorum.

Cihazdan çok memnunum. Diger arkadaslarin da belirttigi gibi malzeme kalitesi, arayüzü ve performansi beklentilerimin üzerinde. Coaxial kablo ile home theater system'e baglayip DTS ses alabildim. 1-2 tane hariç her tür dosyayı açıp oynattı. ISO DVD bile açıyor menüsüyle falan.

xp den nasıl yaparım ag baglantısını
    bıraz kurcaladım kablo veya kablosus ıle baglantı kurdum..
    fakat cıhazdan pc-xp olarak gorebildım
    içindekı dosyaları gormedim..
    ag baglantısından pc den nasıl ayara yaparım..

• quote:

slm
    5+1 sizdeki sinemadan kısada olsa nete yukleme şansınız varmı..
    dedıgın gıbı cogu fılmlerde yok 5+1 yazdıgı halde..

• @frantic2

altta verdiğim adreste Dolby ve DTS başlığı altındakileri deneyebilirsin test etmek için

http://www.demo-world.eu/trailers/

Buda Örnek bir vide AC-3 Codec'li

http://hotfile.com/dl/100773749/ef4a74e/ornek.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin Flynn -- 31 Ocak 2011; 9:31:07 >
  • ben bu wireless bağlantısını yapamıcam anlaşılan.
    win7 kullanıyorum, daha önce burada belirtilen talimatları uygulamama rağmen beceremedim.
    (wireless modemim cisco)
    biri yardım edebilir mi?
    teşekkürler.
  • @birathere

Gönül rahatlığıyla alabilirsin üstelik bu disk diğer disklere oranla daha performanslı Hem 7200rpm hem 16mb kaçırma.
  • quote:

@frantic2

altta verdiğim adreste Dolby ve DTS başlığı altındakileri deneyebilirsin test etmek için

http://www.demo-world.eu/trailers/

Buda Örnek bir vide AC-3 Codec'li

http://hotfile.com/dl/100773749/ef4a74e/ornek.rar.html

sagol arkadas linkler ıcın denıyecegım...

• birde bu ag baglantı sıstemını tam cozemedım gece ugrastım..
    kablolu ag kurdum veya kablosus ag kurdum xp de nasıl bır ayara yaparak
    neler yapabılırım..aga paylasım actıgım her seyı pc dekı playerden oynatırmı ?? ag uzerınden video playerden den oynuyormu
  • @frantic

Xp'de herhangi bir ayar yapmana gerek yok medya'ların olduğu klasörü paylaşıma açarsan piranha'dan da NET bölümüne girip oradan Workgroup yazan kısıma girdiğinde bilgisayarın ismi gözükür orayada girdiğinde paylaşıma açtığın klasörü görebilirsin yanlız Wireless'de 1080p filmler düzgün çalışmaz kablolu yapman gerek.
  • baglantı kurdum dosyaları gordum kablolu baglantıdan
    fakat dosyaalrı oynat dedıgımde avi dosyası tıklıyorum baglantı hızı yazıyor kısa sure sonra gecersız dosya hatası verıyor
    ????
    nerde hata oldu ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 31 Ocak 2011; 17:43:55 >
  • @frantic2

Herşey normal, dosyayı görebiliyorsan problem olmadığı anlamına geliyor farklı medya denedin mi bir bilgisayarla player arasındaki bağlatıyı nasıl sağlıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.