Şimdi Ara

Piranha unique s type (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
0
Favori
27.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frantic2

sinema arsıvımden hepsıne baktım 3 tane 5+1 sınema buldum...
    fakat sadece 1 sinemada 5+1 dusuk sekılde arka hoparlorlerden ses geldı
    fakat dıger sınamalrda 5+1 yazıyor ınfodanda baktım 6 ch olarak onlardan sadece stero ses vardı..
    ya bendekı sınemalr gercek 5+1 dııl yada tam destelekmıyor cozmus dıılım...
    cogu sınemada zaten 5+1 yok.
    varsa sızde calısan 5+1 sınema cok kısa 5-10 dak kesip yukleme yapabılırmsınız....
    bırde bu ethernet cıkısını nereye takıp pc ıle ag kurabılırım...ag kurarsam pc ıle cıhazda neler yapabılrım..

Dostum filmin 5.1 olması demek tüm hoparlorlerin bangır bangır bagirmasi demek değil. Sahneden sahneye degisir. Genelde arka hoparlorlerden cok az ses cikar, en cok ses merkez ve on 2 hoparlorden gelir. Center kolonundan konusma sesleri geliyormu on kolonlarından ses geliyor mu. Ethernet girisi ile cihazı routere baglayip bilgisayardaki paylaştığın klasorlerdeki filmleri izlyebilirsin.
    Bu arada calismayan filmler icin "eteksen" arkadaşın çözümü ile 5 dakikada filmi piranha uyumlu yapıyorsunuz cok basit inception a uyguladım su an sorunsuz oynatiyor ağ üzerinden
    http://forum.donanimhaber.com/m_45653090/tm.htm

Alternatif Yol-1: (Daha Sağlıklı!)
    Adım-1:http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-4.4.0-setup.exe
    adresinden MKVMERGE programını indirip kurun sadece.

Adım-2:http://www.chumpusrex.com/junk/MKVFix.exe adresinden MKVFix programını indiriyoruz.

Adım-3: MKVFix programını çalıştırıyoruz ve Run Search düğmesine basarak açmayan videomuzu seçiyoruz. Daha sonra Clean Files düğmesine basıyoruz. Artık videomuz çalıştırılabilir hale gelir.

Video gelmeyen tüm filmleri bu programla fixledim su an hepsi calisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 24 Ocak 2011; 23:10:25 >

• yarın wdtv live ile karşılaştırmalı resim kalitesi, video açma hızı ,ağa baglanma hızı altyazı vs karılaştırmalı test yapacağım.

Güncelleme!

Alt yazılarda Türkçe karakter goremeyen arkadaşlar sanırım filme gomulu altyazılardan bahsediyorlar! Subtile tuşuna basıp karakter kodlamasını Türkçe den evresnel utf8-16 yapacaksınız! Normal .srt ler icin Türkçe.
    Türkçe karakter sorunuda hallolmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 24 Ocak 2011; 23:56:48 >
  • Eve gidince deneyeceğim. Allah Razı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

yarın wdtv live ile karşılaştırmalı resim kalitesi, video açma hızı ,ağa baglanma hızı altyazı vs karılaştırmalı test yapacağım.

Güncelleme!

Alt yazılarda Türkçe karakter goremeyen arkadaşlar sanırım filme gomulu altyazılardan bahsediyorlar! Subtile tuşuna basıp karakter kodlamasını Türkçe den evresnel utf8-16 yapacaksınız! Normal .srt ler icin Türkçe.
    Türkçe karakter sorunuda hallolmuştur
  • Mkv fix'i bendede çalışmayan 3-5 film üzerinde deniyeceğim bugun samsung 2,5" 500 gb dahili hdd'mide aldım akşama onuda bağlıyacağım bakalım diğer disk ve belleklerdeki bütün mediaları içine boşaltıp sonunda deneyebileceğim :) ses konusunda coax çıkışından bağladım gayet iyi ses alıyorum ön araka center 5.1 digital.. acaba coax mı iyi ses verir yoksa analog 6 kanalmı deneyen varmı ?
  • Sevgili arkadaşlar. Ben de vatan bilg.'ın 150 TL kampanyasından yararlandım ve bu aleti aldım.
    Açıkcası çok kurcalayamadım. Ama WD HD Media Player'dan daha iyi ve daha hızlı olduğu kesin.

WLAN Bağlantısını yapamadım. Modemim Cisco marka ve kendini cep telefonları dahil hiç bir cihaza göstermemekte kararlı:)
    bu konuda yardımınızı bekliyorum özellikle Cisco modemi olan arkadaşlar tabi.

Benim karşılaştığım bir başka sorun da şu : Tüm seçeneklerde dil desteğini türkçe yapmama rağmen alt yazılarda hala türkçe karakterler görünmüyo yada başka dillerden harfer(çince vs) görünüyor.

teşekkürler.
  • @xenonfk

Film açıkken kumandadan Subtitle tuşuna basarak "iorfa" isimli arkadaşımızında söylediği gibi utf8-16 seçip sorunu çözebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenonfk

Sevgili arkadaşlar. Ben de vatan bilg.'ın 150 TL kampanyasından yararlandım ve bu aleti aldım.
    Açıkcası çok kurcalayamadım. Ama WD HD Media Player'dan daha iyi ve daha hızlı olduğu kesin.

WLAN Bağlantısını yapamadım. Modemim Cisco marka ve kendini cep telefonları dahil hiç bir cihaza göstermemekte kararlı:)
    bu konuda yardımınızı bekliyorum özellikle Cisco modemi olan arkadaşlar tabi.

Benim karşılaştığım bir başka sorun da şu : Tüm seçeneklerde dil desteğini türkçe yapmama rağmen alt yazılarda hala türkçe karakterler görünmüyo yada başka dillerden harfer(çince vs) görünüyor.

teşekkürler.

dostum ciddi mi söylüyorsun daha iyi ve daha hızlı diye?

• hocam %100 daha hızlı ve daha iyi.
    Ben oldum olası WD'ın bütün ürünlerine tam güven duyardım. Haklı da sebeplerım var. Bence hala da HDD için 1 numaradır.
    Ama kime sorsam kimse WD HD Player'dan memnun değil. Ben WD HD MP'yi ABD Los Angeles Best Buy'dan aldım. Çok iyi gitti 2 sene fakat bi kaç aydır hiç bi filmi mp3ü fotoyu açmaz oldu. Update edemiyodum. Menüler arası geçiş yavaşladı. Kendi kendine tıkanmalar falan oluşuyodu.
    Ben de hiç marka algısına aldanmadan Vatan'daki fırsatı değerlendirdim ve Piranha'yı aldım. Ne taktıysam çalıştırdı. Menüler, geçişler harika. evet arayüz ve menüler özensiz tasarlanmış biraz WD'ye göre ama inan çok daha hızlı ve etkili. Önemli olan da bu bence.
    Tek dezavantajı optik çıkış olmamasıdır bence. Gerisi teferruat.
    Ha çok uzun süreli kullanmadım 10 gün olacak ama sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
    Bu tip cihazlar genelde beklenenden daha dayanıklı çıkar.
    Bence tipi de hiç fena değil. Metal olması, finli soğutma gibi gizli performans artırıcı detaylar düşünülmüş.
    Bi dew WLAN kurup torrent indirirsem süper olcak!!

• dahili hdd ile çok pratik ve daha yüksek performans sağlıyor bu kesin hemde ortada extra parça ve kablo olmadan tamda istediğim gibi all in one bir şey oldu :))) içine aktarımı usb den yapıyorum biraz yavaş geldi ancak pc ye bağlayıncada aynı , çokta yavaş değil hani, ses görüntü hız olarak gerçekten çok üstün bir cihaz içine taktığım samsung 500 gb lık hdd ile 250 tl ye geldi ama 250 tl lik mp lerden çok çok iyi bence : coax ve z5500 işbirliği ile çalıştırıyorum ve ses gerçekten iyi tek sinir bozucu yanı makinayı her açtığımda digital çıkışı seçmek zorunda kalmam seçmessem sadece hdmi ile tv den geliyor ses, 500 gb lık hdd nin bugun 300 gb civarı medya ile müzik video ve film ile doldurdum sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalıştırabiliyorum çalışmayan video ları pc ye bağlayım ufak bir fix işlemi ile hayata döndürebiliyorum, usb den pc ye bağlayıp dahili hdd ye istediğim gibi düzen verip kullanıyorum, makinaya birde iyi bir güncelleme sunulursa yada bulunursa dadından yenmez :))

• Wd live dan her yönüyle üstün demek biraz yanlış olur çünkü wd de web servisleri var , menüsü cok daha kullanıcı dostu devamlı güncelleme cıkıyor vs... ancak bu cihazın da videoları açma hızı wd live dan üstün, wd de hd bir filmi usb diskten açmak 5-10 saniye sürüyor bunda 2 3 saniye, wd in ağa baglanması 30-40 sn sürüyor bundan 5 sn, aynı sekilde ag üzerindeki filmleride cok daha hızlı aciyor....
    Ama bir konu varki piyasada bulabileceğimiz en pahalı medya playerı bile solluyor 150 lirayı gectim 700 liraya bile analog 5.1 çıkışlı medy aplayer yok piyasada bilmem yanılıyormuyum?
    5.1 analog dts çıkış,
     Piranha unique s type

Piranha unique s type

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 26 Ocak 2011; 19:30:30 >

• hocam analog ses çıkışı kullanmıyorm fakat dediğin doğrudur, eğer öyle diyorsan.
    Bence WD'nin sadece adı kaldı bu işte çok başarısız artık...
  • http://www.aliexpress.com/product-gs/316864635-Freeshipping-Thomson-E8-RCA-L10T-BT-Enhanced-high-definition-player-598-wholesalers.html

İşte media player bu. Thomson E8 RCA L10T BT Enhanced. Birebir piranha media playerla özellikleri(renginin gri olması dışında) örtüşüyor, bunun yanında şu sitede 2010 haziran ayına ait güncelleme de var. Google translate saolsun

http://www.wistarmedia.com/en/download/index.asp
    http://www.rcamedia.com.cn/Download.asp?Page=2&sort=&KeyWords=

Piranha ya mail attım cevap vermeye bile tenezzül etmediler. Onu geçtim üretici olarak yazdıkları Wistar ada attım onlardan da cevap gelmedi. Bu güncellemeleri kendi aletinde deneyip bize sonuçları verecek babayiğit aranıyor Kendim yapamadım tırsıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: drexel

http://www.aliexpress.com/product-gs/316864635-Freeshipping-Thomson-E8-RCA-L10T-BT-Enhanced-high-definition-player-598-wholesalers.html

İşte media player bu. Thomson E8 RCA L10T BT Enhanced. Birebir piranha media playerla özellikleri(renginin gri olması dışında) örtüşüyor, bunun yanında şu sitede 2010 haziran ayına ait güncelleme de var. Google translate saolsun

http://www.wistarmedia.com/en/download/index.asp
    http://www.rcamedia.com.cn/Download.asp?Page=2&sort=&KeyWords=

Piranha ya mail attım cevap vermeye bile tenezzül etmediler. Onu geçtim üretici olarak yazdıkları Wistar ada attım onlardan da cevap gelmedi. Bu güncellemeleri kendi aletinde deneyip bize sonuçları verecek babayiğit aranıyor Kendim yapamadım tırsıyorum

Aslında hic bir prblem olmaz ben piranhanın teknik servisinin yanlış flaşı anlayacak kapasitede oldugunu sanmıyorum büyük ihtimal vatan para iadesi yapar stokları tükettiğini goze alırsak piranhanın. Yeni cihaz oldugunu bilsem ellerinde yaparım ben para iadesi işime gelmez

ses ozelliklerine de bakalım
    support DTS, DTS-HD, D0BLY, D0BLY HD (full decode) audio decoding for high-definition movies.

yalnız fiyata dikkat
    US $175.26 - 180.41 / piece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 26 Ocak 2011; 22:01:35 >

• işlemcisi ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım arkadaşlar, bilen var mı?
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Up

• Şu makinayı her açtığımda ses seçeneğinin aynı kalması için yapılacak bir şey yok sanırım her seferinde hdmi den coax için seçmek biraz sinir ediyor makina ile ilgili tek sıkıntım bu :)
  • Ben de TV'y HDMI ile bağladım ama 5.1 kanalları kullanmaya çalışıyorum, TV'den ses var 5.1'den yok :(
  • bendede aynı şekilde ilk açılışta hdmi den ses geliyor ve her açtıktan sonra setup ses ayarını hdmi den spdif raw dı sanırım ona getiriyorum ses coax a gidiyor ama her açışımda yamak zorundayım yoksa ses sadece hdmi den geliyor , 5.1 i denemedim aldığımdan beri coax kullanıyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Ben de TV'y HDMI ile bağladım ama 5.1 kanalları kullanmaya çalışıyorum, TV'den ses var 5.1'den yok :(
  • Verilen Cd' nin içindeki USB klasöründe güncelleştirmeler var galiba. Onları deneyen oldu mu hiç?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.