|
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) (37. sayfa)

-
-
4'ten daha iyi diyenlerden biriyim. Asıl senin mantalitede bir gariplik var. 5. film sırf seriye yeni bir film eklensin diye çekilmiş de 4. film bu mantıkla çekilmemiş mi? Boşluğu doldurması için konulmuş olabilirler ki doldurabildikleri de söylenemez. Ancak olmasa daha mı iyiydi? 4. filmdeki ana karakter eksiklerini hissetmediniz mi? Koskoca film sadece Jack Sparrow karakteri üzerine inşa edilmişti. Tamam filmin omurgası ama tek başına yetmez, yetmedi de.quote:
Orijinalden alıntı: _THANOS_
Filmi bugünlerde yeniden izlemeyi düşünürken konuya girip yorumları inceleyeyim dedim,beğenmeyenleri görünce içimin yağları eridi resmen. Fakat 4'ten daha iyi diyen arkadaşların mantalitesini anlayamadım. Bir kere filmin sırf seriye bir film daha eklensin diye çekildiği o kadar bariz ki... Hadi bunu farkedemediniz ya da bu sizin beğenmenize bir engel teşkil etmedi,filmdeki oğlanla kızın Will Turner'ın ve Elisabeth'in boşluğunu hem karakter hem de fiziki görünüş yönünden doldursun diye konulduğu o kadar belli ki... Ne doğru düzgün bir senaryo var ne diyalog var. Nerede 2'deki efsanevi Davy Jones karakteri? Nerede 2'deki Jack'in yerlilerden kaçtığı o ikonik sahnenin verdiği keyif? Nerede 3'teki gemi savaşları,nerede Endeavour'un epik batış sahnesi? Nerede senaryonun gerçekten dolu olduğu hissini alarak filmleri izlediğimiz zamanlar? Bu filmin olayı ne peki? Bana yaptığının hesabını vereceksin diyen lanetlenmiş bir adamın intikam hikayesi. Aman ne yaratıcı, ne ilginç bir fikir! Filmin elinde bir şey olmadığından ötürü sırf bunun üzerinden gidiyor olması asıl üzücü olan taraf. Bazı arkadaşlar 4'te karakasakalın harcandığını söylemiş. Bazı açılardan haklı olsalar da en azından orada harcanan bir karakter var. Bunda karakter bile yok. Salazarı oynayan oyuncu filme yakışmadığı gibi salazarın kendisi de filme yakışmamış. Titreye titreye korkmanız gereken karakter filmin bazı noktalarında öyle davranışlar sergiliyor ki ciddiye alabilmeniz mümkün değil. Çoğu seriye yapılan klişe ticari hamleleri bu seriye yapmazlar dedim,yaptılar. Fragmanlarda bu final chapter dediler,after creditsten anladık ki değilmiş (umarım devam ettirmezler). Bu da yapılan 2. gizli ticari hamleydi. Özetle her açıdan çok büyük hayal kırıklığına uğradım maalesef.
Yav ne doğru düzgün senaryo var ne diyalog diyorsun da 4'te ne vardı? Senaryo mu vardı 4'te? Deniz kızları çok mu yaratıcıydı ya da ölümsüzlük için verilen mücadele çok mu yaratıcıydı? İlk 3 filmin serinin en iyileri olduğunu herkes biliyor zaten. Bunları yazarken neden sadece 5. filmle kıyasladın da 4. filmi esgeçtin ki? Bu 3'lü 5'i ezdiği gibi 4'ü de ezer. 4. filmi Türkçe dublaj izlemesem ve Jack Sparrow karakteri olmasa yüzüne bakmayacaktım. Bunlar bile filmi 2. kez izletmeye yetmedi.
Salazar konusunda bazı yazdıklarına katılıyorum. Mesela bu karakter daha ürkütücü daha etkileyici olabilirdi. Fragmanda gördüğümüz gibi film boyunca tir tir titretmeliydi bizi ancak cıvık mizaha kurban edildi.
Klişeler her filmde olabilir. Önemli olan bunların filmdeki oranı. Ayrıca her devam filmi ticarî hamledir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Temmuz 2018; 10:55:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Özetle yönetmen koltuğunda Gore Verbinski olmadığı için bütün bunlar oldu zaten. 4'de kötüydü, keza 5'de öyle. Eğer 6. bir film yapılacaksa Joachim Rønning'in falan geri dönmesini istemiyorum. -
Bir yüzüklerin efendisindeki dublaj orjinalinden daha kaliteli olmustu birde Karayip korsanları. Yani demek istediğim karakterlerin sesleri tam yerinde. Orijinal adamin kendi sesi dublajdan daha kötü duruyor. Mesela Jack in sesi Türkçe olarak tam muzipligini yansıtıyor. Orijinal johhny Depp in sesi bu karaktere bu kadar uymuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gayet güzel bir film olmuş, 4. Filmden kötü diyenler dalga geçiyor olsa gerek, ilk 3 film kalitesinde olmasada onlara yakın bir film
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
seri de yalan oldu gibi, öbür dünyada sonsuz sayıda devam filmini izleriz artık
-
Maalesef seriyi bir ağız tadıyla sonlandıramadılar, doğru düzgün devam filmleri göremedik. 6 film olacaktı güya bir ara ama Amber Heard kaşarı ve SJW/Woke'çu linççi leş kitle sağolsun hem adamın kariyerinin hem de bu serinin akıbetinin içine etti. Ha bu son film çok mu iyiydi değildi belki, kopuktu ama yine de bir devam filmi gelebilirdi ama işte malum olaylardan dolayı gelemedi.
-
hocam hatırladığım kadarıyla seriyi bir evrene dönüştüreceklerdi yani yan filmler ve diziler geliyordu, tabii olaylar patladı iptal oldu hepsi..
-
Onu bilmiyorum da Margot Robbie'nin başrolde olduğu J. Depp'in olmadığı ya da cameo misali çok kısa süreli bir görünüp çıkacağı veya en iyi ihtimalle bir yan karakter olacağı bir Karayip Korsanları projesi saçmalığı düşünülüyordu o iş noldu hangi noktada bilmiyorum. IMDb'de Karayip Korsanları 6 başlığı var içinde hiçbir bilgi yok. Sadece "In Production" diyor. Umarım şu kadınların olduğu hiç edilen filmler gibi şeyler yapmazlar. Şu an ne olduğu, ne olacağı belli değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X