Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Simdi esit oldular

1 eksik yazarım mesaja. N'olacak ki. Amacın belli.

Hadi ordan, resmi anket sonuçları yukarda Hem ben oy kullanmadım daha sayfayı yeniledim 4-4 dü.

• quote:

quote:

quote:

Simdi esit oldular

Hadi ordan, resmi anket sonuçları yukarda Hem ben oy kullanmadım daha sayfayı yeniledim 4-4 dü.

Kim inanır buna la?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Simdi esit oldular

Kim inanır buna la?

Bana inanmiyorsan cok kirildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Simdi esit oldular

Kim inanır buna la?

Bana inanmiyorsan cok kirildim

PM'e gel de yapıştırıcını süreyim senin.

• Yani tek tek sıralayamam ama kalitelerine göre gruplarsak;

En yüksekte olanlar; Jordan, Hakeem, Shaq, Bird olur.
    Bir altında olanlar; Duncan, Magic.
    Onun da bir altında olanlar; Moses, Kobe.

Yani ya fanlık ya da modernistlik sebebiyle ama, mantıksızlıklar;
    Jordan-Hakeem-Shaq tamam. Ama Bird sadece 1 oy.
    Duncan 5 oy, Magic 2 oy.
    Moses 0 oy, Kobe 5 oy.
  • quote:

Not: 2 ana konuya çok bariz ağırlık verdim; playofflarda çıktığı maç sayısına ve playoff sayıları. Bu sebeple Kobe'nin 06-08 değil 08-10 dönemi var playofflardan dolayı. Sayılardan dolayı da Magic'in 87-89 değil 85-87 ve Duncan'ın 03-05 değil 01-03 dönemlerini aldım. (arada bariz fark var sayılar açısından)

Kobe'yi geçtim o listede duncan'ın 2001-2003 yıllarını yazman çok anlamsız. Hemde yakın tarih yani herkes hatırlıyor. Takım başarısı olarak 01 ve 02 yıllarında duncan ne yapmış playofflarda. Bir kez nba finali oynayıp şampiyon olmakla 3 senelik periyotlarda en iyisi veya en başarılının yakınından geçemez herhangi bir oyuncu. Duncan'ın 2003-2005 yıllarını yazman çok daha mantıklı duruyor sorduğun soruya bakarsak (her ne kadar sayıyı bahane etsende), en azından 2 şampiyonluğu var o yıllarda ve daha çok playoff maçı oynamış. İstatistikleri falan düşebilir ama mantıklı olan bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity703 -- 11 Kasım 2011; 4:40:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity703

quote:

Not: 2 ana konuya çok bariz ağırlık verdim; playofflarda çıktığı maç sayısına ve playoff sayıları. Bu sebeple Kobe'nin 06-08 değil 08-10 dönemi var playofflardan dolayı. Sayılardan dolayı da Magic'in 87-89 değil 85-87 ve Duncan'ın 03-05 değil 01-03 dönemlerini aldım. (arada bariz fark var sayılar açısından)

Kobe'yi geçtim o listede duncan'ın 2001-2003 yıllarını yazman çok anlamsız. Hemde yakın tarih yani herkes hatırlıyor. Takım başarısı olarak 01 ve 02 yıllarında duncan ne yapmış playofflarda. Bir kez nba finali oynayıp şampiyon olmakla 3 senelik periyotlarda en iyisi veya en başarılının yakınından geçemez herhangi bir oyuncu. Duncan'ın 2003-2005 yıllarını yazman çok daha mantıklı duruyor sorduğun soruya bakarsak (her ne kadar sayıyı bahane etsende), en azından 2 şampiyonluğu var o yıllarda ve daha çok playoff maçı oynamış. İstatistikleri falan düşebilir ama mantıklı olan bu.

He, bula bula bunu buldun yani takmak için. Kobe'yi geçmeyelim. Çünkü Kobe'nin o döneminin seçilmesinde de sıkıntı var gibi algılamışsın ama kesinlikle yok.

01-03 döneminde Duncan playofflarda 43 maç yapmış; 25.2/14.9/4.8/3.3e oynamış.
    03-05 döneminde ise playofflarda 57 maç yapmış; 23.8/13.5/3.9/2.6ya oynamış.
    05-07 döneminde ise playofflarda 56 maç yapmış; 23.6/11.6/3.1/2.5e oynamış.

Duncan 2. turdan aşağısını görmezken(MVP başarıları da ortada) Kobe için 06-08i göz önüne alırsak tam 2 tane ilk tur yenilgisi var ve ne 2006da ne de 2007de MVP'yi kazanamadı ya da 2. bile olamadı.

Üstelik Kobe'nin playoff sayılarına bakarsak öyle bir düşüş de yok göz önüne aldığı süreçte;
    2006 playoffları; 28-6-5
    2007 playoffları; 33-5-4
    2008 playoffları; 30-6-6
    2009 playoffları; 30-5-6
    2010 playoffları; 29-6-6

06-08 döneminde Kobe playofflarda 33 maç yapmış; 30.1/5.7/5.3/1.5
    08-10 döneminde ise tam 67 maçta; 29.8/5.7/5.5/1.6

Tam 2 katı maçta aynı üretimi sağlamış. MVP yarışında da çok daha iyi sonuçlar elde etmiş. Kobe'nin bu açıdan 08-10 olarak seçilmesinde bir anormallik yoksa Duncan'ın da 01-03 döneminin seçilmesinde bir anormallik yok. Duncan; 2001-03 döneminde, 03-05 döneminin %75i kadar maça çıkmış zaten.

Hayır, bir de öyle bir yazmışsın ki 2. şampiyonluk eklenecek diye; 1 MVP, 1 tane 2.lik MVP yarışında ve çok daha iyi sayıları mı görmezden geleydim? Kobe için söz konusu olmayan bir durum hani, 2006 ve 2007de bir halt kazanmadığı(Ne MVP, ne MVP derecesi, ne de şampiyonluk) bu yüzden de 2009 ve 2010daki başarılarına denkliği tartışılabilir bir durum söz konusu değil.

Playoff maçlarına ağırlık verme sebebim Kobe'nin bu listeye girmeyi (en iyi olarak oylanmayı haketmese de) neden hakettiğini göstermekti bir nevi. Kobe'nin zirve döneminin mutlak şekilde 2006-08 dönemi olduğu aşikâr. Bu dönemde kazandığı tek şey 1 tane MVP ve 1 tane Batı Konferansı ki bunları 2008de kazandı ve ben 2008i dışarıda bırakmadım. Bu adam aynı üretimle, playofflarda 2 şampiyonluk kazandı sonraki 2 sene. Tüm zamanların en iyileri içinde, zirve döneminde 40tan az playoff maçı yapmış 2 isim var; Moses Malone(37) ve Kobe Bryant(33). Moses Malone'a da kabahat bulunamaz çünkü sadece 12 maç kazanarak şampiyon olunabilen, ilk turu normal sezon derecesi sayesinde bay geçebileceği bir dönemde oynamış adam. Geriye Kobe kalıyordu...

Eleştirdiğin kriteri benim sevdiğim adama çevirmeyi denedin ama gördüğün üzere Kobe'nin bu konuda zirve dönemiyle yer almasıyla tartışma çıkaracak açıklıklarını kapatan bir durumdu.

Evet, Duncan-Kobe'nin yan yana anıldığı her mesajımda karşıma çıkıyorsun ve her seferinde mantıksız şeylerle karşıma çıkmaktan vazgeçmiyorsun. Nereye kadar gidecek bu böyle?..

• quote:

He, bula bula bunu buldun yani takmak için. Kobe'yi geçmeyelim. Çünkü Kobe'nin o döneminin seçilmesinde de sıkıntı var gibi algılamışsın ama kesinlikle yok.

01-03 döneminde Duncan playofflarda 43 maç yapmış; 25.2/14.9/4.8/3.3e oynamış.
    03-05 döneminde ise playofflarda 57 maç yapmış; 23.8/13.5/3.9/2.6ya oynamış.
    05-07 döneminde ise playofflarda 56 maç yapmış; 23.6/11.6/3.1/2.5e oynamış.

Duncan 2. turdan aşağısını görmezken(MVP başarıları da ortada) Kobe için 06-08i göz önüne alırsak tam 2 tane ilk tur yenilgisi var ve ne 2006da ne de 2007de MVP'yi kazanamadı ya da 2. bile olamadı.

Üstelik Kobe'nin playoff sayılarına bakarsak öyle bir düşüş de yok göz önüne aldığı süreçte;
    2006 playoffları; 28-6-5
    2007 playoffları; 33-5-4
    2008 playoffları; 30-6-6
    2009 playoffları; 30-5-6
    2010 playoffları; 29-6-6

06-08 döneminde Kobe playofflarda 33 maç yapmış; 30.1/5.7/5.3/1.5
    08-10 döneminde ise tam 67 maçta; 29.8/5.7/5.5/1.6

Tam 2 katı maçta aynı üretimi sağlamış. MVP yarışında da çok daha iyi sonuçlar elde etmiş. Kobe'nin bu açıdan 08-10 olarak seçilmesinde bir anormallik yoksa Duncan'ın da 01-03 döneminin seçilmesinde bir anormallik yok. Duncan; 2001-03 döneminde, 03-05 döneminin %75i kadar maça çıkmış zaten.

Hayır, bir de öyle bir yazmışsın ki 2. şampiyonluk eklenecek diye; 1 MVP, 1 tane 2.lik MVP yarışında ve çok daha iyi sayıları mı görmezden geleydim? Kobe için söz konusu olmayan bir durum hani, 2006 ve 2007de bir halt kazanmadığı(Ne MVP, ne MVP derecesi, ne de şampiyonluk) bu yüzden de 2009 ve 2010daki başarılarına denkliği tartışılabilir bir durum söz konusu değil.

Playoff maçlarına ağırlık verme sebebim Kobe'nin bu listeye girmeyi (en iyi olarak oylanmayı haketmese de) neden hakettiğini göstermekti bir nevi. Kobe'nin zirve döneminin mutlak şekilde 2006-08 dönemi olduğu aşikâr. Bu dönemde kazandığı tek şey 1 tane MVP ve 1 tane Batı Konferansı ki bunları 2008de kazandı ve ben 2008i dışarıda bırakmadım. Bu adam aynı üretimle, playofflarda 2 şampiyonluk kazandı sonraki 2 sene. Tüm zamanların en iyileri içinde, zirve döneminde 40tan az playoff maçı yapmış 2 isim var; Moses Malone(37) ve Kobe Bryant(33). Moses Malone'a da kabahat bulunamaz çünkü sadece 12 maç kazanarak şampiyon olunabilen, ilk turu normal sezon derecesi sayesinde bay geçebileceği bir dönemde oynamış adam. Geriye Kobe kalıyordu...

Eleştirdiğin kriteri benim sevdiğim adama çevirmeyi denedin ama gördüğün üzere Kobe'nin bu konuda zirve dönemiyle yer almasıyla tartışma çıkaracak açıklıklarını kapatan bir durumdu.

Evet, Duncan-Kobe'nin yan yana anıldığı her mesajımda karşıma çıkıyorsun ve her seferinde mantıksız şeylerle karşıma çıkmaktan vazgeçmiyorsun. Nereye kadar gidecek bu böyle?..

Kobeyi geçtim dememin sebebi, bu listede kobeyi sona atmandı. Öncelikle beni yanlış anladığın için çok farklı yerlere değinmişsin. Bende başarı olarak kobenin 08-10 yılını 06-08 in önüne koyarım. Bu yüzden tim duncan'ın 2003-2005 i o listede yer almalıydı. Kazandığı fazladan bir şampiyonluk 01-03 istatistiklerinden daha değerli bence. 01'de lakersa süpürülmüş, 02'de lakersa karşı 1 galibiyet alan duncan'ın o yıllar içersinde en iyisi olması imkansızdır. Zaten Shaq o yıllarda duncan'ın bir adım önündeydi. 03-05 i yazamamanın tek sebebi duncan'ın düşen istatistikleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity703

Kobeyi geçtim dememin sebebi, bu listede kobeyi sona atmandı. Öncelikle beni yanlış anladığın için çok farklı yerlere değinmişsin. Bende başarı olarak kobenin 08-10 yılını 06-08 in önüne koyarım. Bu yüzden tim duncan'ın 2003-2005 i o listede yer almalıydı. Kazandığı fazladan bir şampiyonluk 01-03 istatistiklerinden daha değerli bence. 01'de lakersa süpürülmüş, 02'de lakersa karşı 1 galibiyet alan duncan'ın o yıllar içersinde en iyisi olması imkansızdır. Zaten Shaq o yıllarda duncan'ın bir adım önündeydi. 03-05 i yazamamanın tek sebebi duncan'ın düşen istatistikleri.

Çok yanlış düşünüyorsun. Tek sebep sayılar değil.

2001de Shaq, 2003te Duncan üstün. 2002 ise ortada çünkü hakettiği bir MVPlik aldı ayrıca Shaq'tan ve playoff serisinde karşılaştıklarında Duncan da Shaq da birbirlerini yavaşlattılar.

Hayır, diyorsan ki şampiyon takımın en iyi oyuncusu ligin en iyisidir, bu mantıkla gidiyorsan sıkıntı var zaten. 2009da LeBron'un Kobe'den net şekilde üstün olduğu ortada ama şampiyon olan takımın en iyisi Kobe idi. LeBron değil.

Şimdi;

2001-03 döneminin başarı olarak 03-05e olan üstünlüğüne bakalım;
    Fazladan 1 MVP, 1 All-Defensive 1st Team, 0,486 MVP Share.

2003-05 döneminin üstünlükleri;
    Fazladan 1FMVP, 1 Şampiyonluk.

Kobe'nin zirvesi 06-08 ise hemen ardından(hatta 2008i düşünürsek zirve döneminin bir kısmında da) "stabil" bir takımı oldu Kobe'nin. Duncan için stabil takım kavramından ancak 2005ten itibaren bahsedebiliriz.

2000 - Duncan sakat
    2001 - Duncan haricinde 15+ sayıya oynayan tek Spur olan Derek Anderson sakat, hatta Kobe'nin o seriyi o kadar rahat domine etme sebebi de budur.
    2002 - DRob sakat, tüm Lakers-Spurs serisinde 71 dakika oynamış. Duncan 29/17/5/3 yapmış ve o serinin son maçında 34/25/4/2/1 ile oynamış zaten.
    2003 - Sakatlık yok ama Duncan'ın o Lakers'ı yenmesini bekleyen de yoktu. Beklenmedik bir başarı.
    2004 - DRob emekli, yanındaki uzun Rasho Nesteroviç. Ne Ginobili ne de Parker istikrarlı oyuncular.
    2005-2008 aralığında - Sonunda stabil kalitede bir takım. (ki Duncan 2005 playofflarına zaten sakatlıktan dönüp de girmişti, yani 2005 playofflarında formda bir Duncan izlemedik bile.)

Eğer, Duncan 2003te o muhteşem performansla şampiyonluğu kazanmasaydı, 2005-07 için iddiada bulunuyor olacaktın ki Duncan'ın zirvesinden uzak bir dönem olduğu aşikâr.

Sadece kavram kullanıyorsun, bir bağlam içine yerleştirmiyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 11 Kasım 2011; 23:48:02 >

• quote:

Yani tek tek sıralayamam ama kalitelerine göre gruplarsak;

Duncan 5 oy, Magic 2 oy.
    Moses 0 oy, Kobe 5 oy.

O tek Bird oyunun sahibi olarak gururluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

quote:

Duncan 5 oy, Magic 2 oy.
    Moses 0 oy, Kobe 5 oy.

O tek Bird oyunun sahibi olarak gururluyum

Ben hâlâ en yüksekte diye sıraladığım 4 adamdan 1ini seçemiyorum. O sebeple, oy atmadım. Ama Bird'ü 2leyen biri olursa ben olurum muhtemelen.

• Canlanın beyler. :P
  • quote:

Duncan 5 oy, Magic 2 oy.
    Moses 0 oy, Kobe 5 oy.

Oyların bu derece yanlış dağılımı ile ilgili olarak yorum yapmak gerekirse bunun nedeni oy sayısının azlığı. Bu tarz anketlerde oy sayısı çoğaldıkça çürük oylar hak ettiği değeri buluyor

Ne yalan söyliyeyim Duncan'ı daha iyi gördüğümden değil sevdiğimden oy attım ama güzel anket tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Duncan 5 oy, Magic 2 oy.
    Moses 0 oy, Kobe 5 oy.

Oyların bu derece yanlış dağılımı ile ilgili olarak yorum yapmak gerekirse bunun nedeni oy sayısının azlığı. Bu tarz anketlerde oy sayısı çoğaldıkça çürük oylar hak ettiği değeri buluyor

Ne yalan söyliyeyim Duncan'ı daha iyi gördüğümden değil sevdiğimden oy attım ama güzel anket tebrikler

Zannetmem. Hani Jordan'ın 96-98 arasındaki üçlemesinden önce NBA'i aktif izlemiş ya da benim gibi kayışı kırıp da bütün maçları bulup tek tek izlemiş kaç kişi vardır ki de oy dağılımı düzelsin...

• Ya evet tabii ki doğru diyorsun oyun niceliğinin yanında niteliği de önemli ama oy sayısı neredeyse oranlayınca oyuncu başına 5 oy düşüyor :) En azından sırf popülerliği ile Magic 2 oydan fazlasını alırdı Hele Bird'ün 1'i çok komik kaldı ankette

Bir de dediğin gibi insan sayısı Türkiye'de acaba kaç tanedir çok merak ediyorum ki o kadar ekstrem olmayı geçtim en azından bu performanslarla ilgili yorumlar dinleyip, yazılar okuyan insanlar olabilir veya istatistiklerin değerlerini anlayacak araştırmalar yapabilir ama bu da çok az olacak dediğin gibi :) Yine de sayının çoğalması her daim anketlerin daha sağlıklı olmasını sağlar bir şekilde eğer tabi 10 tane duayen'e oy verdirmiyorsan

Bir de ben Jordan'ın tüm final serilerini ve bulabildiğim kadar Play-off maçlarını indirdim zorrentten lakin keşke senin ki gibi bir arşivim olsaydı zevkle izleseydim eskiye dönük maçları :/ Seninle daha önceki bir anketteki mesajlaşmamızda bahsetmiştin 2000'den sonraki tüm play-off'lardan seriler izlediğine dair. Ben de 2007'ye kadar baya yakın takip ettim (tabii ki senin kadar olmasa da bunu genele oranlıyorum) lakin son 3 yıldır sadece yazı ve yorumlardan takip eder oldum ve özetler tabii ki. Ama yine de iyi bir bakış açısına sahip olup doğru kişiler kulak kabartınca insan gözünü kör etmeden tabloya bakabiliyor :)

Körü körüne fanlık yapanlara baya gülüyorum ya eğlenceli oluyor

• Basacağım şimdi Larry Bird'e oyu, o olacak. Hâlâ 1 oyda adam.
  • He can't run,He can't jump,He is not fast but he is the BEST
  • O oyu en başta atacaktım abi Duncan'a. Şimdi sürüncemede kaldı, hepten atamıyorum.
  • Canlanın beyler.

(Kobe oylarında yaşanacak patlamaya hazırladım kendimi.)
  • shaq 00-02 ye verdim oyumu, silip geçmişti herkesi, hayatımda bir daha buna yakın bir performans bile izlemedim. zaten nba izlmeye başladığım yıllara denk geldiği için bende etkisi daha da büyük oldu. iverson ile phi bir çembe çakmıştı ama sonra vurup geçmişti, indianaya yaptıkları zaten ayıp başka birşey değil. izlediğim en büyük oyuncuydu shaq.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.