Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş
  • Bu anketi bana göre tartışmasız Shaq'ın kazanması gerekir. Hayatımda öyle bir performans görmedim ben hiçbir spor dalında. Tamam anketteki diğer performanslarda çok çok etkileyici ve eksik olan bir sezon ise kategori dışı belki ama Kobe 2006'dır. Fakat hiçbiri Shaq'ın 2000-2002 arasındaki performansıyla yarışamaz, gelmiş geçmiş en etkili en dominant performanstır benim için.
  • Ben Kobe uçacak diye bekliyordum, Shaq Jordan'a yetişti birden.
  • Yeni soru gelecek birazn ya da yarın ve konu yine Jordan ile Shaq arasında kalacak.
  • Bende oyumu Shaq'a attım.Ayrıyetten çoğu kişi Kobe sayesinde LaL taraftarı olmuştur son dönemde ama ben Shaq'ın o yıllarını izlediğim için LaL'a büyük sempati duyuyorum.Hatta ne yalan söyliyim Kobe'ye uyuz oluyordum o yıllarda saçları ve bencilliği beni deli ediyordu
  • Arka arkaya oynadıkları 3 finallere göre; en iyisi?

Sadece finaller performansını irdelemenizi istiyorum.

-----

Magic Johnson 1985-87-88
    1985te vs. Celtics; 18.3 sayı - 6.8 ribaunt - 14.0 asist - 2.2 top çalma - 0.0 blok - 3.3 top kaybı - 49.4 fg% - 87.1 ft% - 55.3 ots% - 30.3 eff - 0.774 eff(m)
    1987te vs. Celtics; 26.2 sayı - 8.0 ribaunt - 13.0 asist - 2.3 top çalma - 0.3 blok - 2.2 top kaybı - 54.1 fg% - 96.0 ft% - 57.9 ots% - 38.2 eff - 0.970 eff(m)
    1988te vs. Pistons; 21.1 sayı - 5.7 ribaunt - 13.0 asist - 2.0 top çalma - 0.1 blok - 2.6 top kaybı - 55.0 fg% - 86.6 ft% - 63.5 ots% - 32.9 eff - 0.793 eff(m)
    Kombine; 21.8 sayı - 6.8 ribaunt - 13.3 asist - 2.2 top çalma - 0.2 blok - 2.7 top kaybı - 53.0 fg% - 88.6 ft% - 59.0 ots% - 33.7 eff - 0.842 eff(m)

Michael Jordan 1991-92-93
    1991de vs. Lakers; 31.2 sayı - 6.6 ribaunt - 11.4 asist - 2.8 top çalma - 1.4 blok - 3.6 top kaybı - 55.8 fg% - 84.8 ft% - 59.3 ots% - 38.8 eff - 0.882 eff(m)
    1992de vs. Blazers; 35.8 sayı - 4.8 ribaunt - 6.5 asist - 1.7 top çalma - 0.3 blok - 4.0 top kaybı - 52.6 fg% - 89.1 ft% - 56.3 ots% - 32.2 eff - 0.760 eff(m)
    1993te vs. Suns; 41.0 sayı - 8.5 ribaunt - 6.3 asist - 1.7 top çalma - 0.7 blok - 2.7 top kaybı - 50.8 fg% - 69.4 ft% - 52.1 ots% - 36.7 eff - 0.803 eff(m)
    Kombine; 36.3 sayı - 6.6 ribaunt - 7.9 asist - 2.0 top çalma 0.8 blok - 3.4 top kaybı - 52.6 fg% - 80.5 ft% - 55.2 ots% - 35.7 eff - 0.811 eff(m)

Shaquille O'Neal 2000-01-02
    2000de vs. Pacers; 38.0 sayı - 16.7 ribaunt - 2.3 asist - 1.0 top çalma - 2.7 blok - 2.2 top kaybı - 61.1 fg% - 38.7 ft% - 56.0 ots% - 38.8 eff - 0.853 eff(m)
    2001de vs. Sixers; 33.0 sayı - 15.8 ribaunt - 4.8 asist - 0.4 top çalma - 3.4 blok - 4.0 top kaybı - 57.3 fg% - 51.3 ft% - 55.7 ots% - 36.6 eff - 0.813 eff(m)
    2002de vs. Nets; 36.3 sayı - 12.3 ribaunt - 3.8 asist - 0.5 top çalma - 2.8 blok - 3.5 top kaybı - 59.5 fg% - 66.2 ft% - 61.4 ots% - 37.8 eff - 0.910 eff(m)
    Kombine; 35.9 sayı - 15.2 ribaunt - 3.5 asist - 0.7 top çalma - 2.9 blok - 3.3 top kaybı - 59.5 fg% - 50.6 ft% - 57.3 ots% - 37.8 eff - 0.854 eff(m)

İtalik yazdığım 1987, 1991 ve 2000 finallerinden "en azman finaller mvpsi performansı" sorumda da bahsetmiştim.
    O oylamada Magic'in 1987 finaller performansı 8 oy, Jordan'ın 1991 finaller performansı 8 oy ve Shaq'ın 2000 finaller performansı 4 oy almıştı.

Bu 3 isme performans olarak yaklaşabilen de yok zaten 1980 ve sonrasındaki finallerde genel olarak. Başka bir isim aramadım o sebeple.

ots%; bir oyuncunun toplam kaç sayı deneyip, bunun yüzde kaçında başarılı olduğunu belirtir.

Magic 2 oy
    Shaq 14 oy
    Jordan 15 oy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 26 Ocak 2012; 22:17:55 >

• Öncelikle %96 ft ve **** fg ne demek ya? Jordan ile Shaq arasında kaldım ama shaqın asist fg ve eff çok çok fazla. Ha şimdi asist az diyeceksiniz ama pivot için çok iyi bir sayı bence

yüzde61 neden sansür yedi anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenCihan -- 4 Ocak 2012; 19:19:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZenCihan

Öncelikle %96 ft ve **** fg ne demek ya? Jordan ile Shaq arasında kaldım ama shaqın asist fg ve eff çok çok fazla. Ha şimdi asist az diyeceksiniz ama pivot için çok iyi bir sayı bence

yüzde61 neden sansür yedi anlamadım

Magic'in %96lık faulünü çok da abartmamak gerek. 6 maçta 25 faul deneyip 24ünü soktuğundan. Shaq o 3 finalde ortalama 15 faul denerken, 1987 finallerinde Magic maç başına 4 faul denedi.

**** 'in olayını bilen yok.

• Shaq bu performansları sergilerken bir ara Doğu yakasını kapamayı düşünüyorlardı yorumları hatırlıyorum da Taa ki Detroit'in darbesine kadar. Ondan sonra toparlandı doğu Wade ve Lebron önderliğinde ardından Boston'ın yükselişi falan. Bu yorum geliyor aklıma hep Shaq'ın performansını gördüğüm zamanlarda, karşısında duracak sağlam uzunların olmayışı falan. Tabi yine de kural değiştirten bir adam ve performanslardan bahsediyoruz, ne kadar domine edebilen bir oyuncu olduğu ortadaydı o senelerde kim olsa karşısında zor duracaktı.

Sırf çok sevdiğimden vermiyorum Mike'a oyumu ki bence takım arkadaşlarının kalitesi ve karşıdaki takımların zorluk dereceleri kıyaslandığında da Mike öne çıkıyor bence. Kaldı ki bir şampiyonluğun Magic'e karşı alındığını unutmamak lazım.

Edit: %61

Edit2: Oha sansür yemedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 4 Ocak 2012; 20:07:10 >

• %69 nedir ne değildir anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Shaq bu performansları sergilerken bir ara Doğu yakasını kapamayı düşünüyorlardı yorumları hatırlıyorum da Taa ki Detroit'in darbesine kadar. Ondan sonra toparlandı doğu Wade ve Lebron önderliğinde ardından Boston'ın yükselişi falan. Bu yorum geliyor aklıma hep Shaq'ın performansını gördüğüm zamanlarda, karşısında duracak sağlam uzunların olmayışı falan. Tabi yine de kural değiştirten bir adam ve performanslardan bahsediyoruz, ne kadar domine edebilen bir oyuncu olduğu ortadaydı o senelerde kim olsa karşısında zor duracaktı.

Sırf çok sevdiğimden vermiyorum Mike'a oyumu ki bence takım arkadaşlarının kalitesi ve karşıdaki takımların zorluk dereceleri kıyaslandığında da Mike öne çıkıyor bence. Kaldı ki bir şampiyonluğun Magic'e karşı alındığını unutmamak lazım.

Edit: ****

Edit2: Oha sansür yemedi

Rakip takım zorluklarına girersek Magic'in rakipleri en zorlu grup.

Ayrıca Doğu'nun toparlanmış haline kurban.

1999-Spurs
    2000-Lakers
    2001-Lakers
    2002-Lakers
    2003-Spurs
    2004-Pistons
    2005-Spurs
    2006-Heat
    2007-Spurs
    2008-Celtics
    2009-Lakers
    2010-Lakers
    2011-Mavs

İşin ilginci, Doğu'nun Jordan dönemi sonrasında kazandığı 3 şampiyonluktan 2si Batı'dan Doğu'ya geçen oyuncular sayesinde oldu. Shaq Heat'e geçti ve Garnett-Allen da Celtics'e geçti.

• Beyler edit yapıp **** yazınca sansür yemiyor
  • Her ne kadar Shaq ve Jordan'in performanslari birbirine yakin olsa da bunu Jordan'a vermemek haksizlik olur.

Jordan'in karsilastigi takimlar (Lakers, Blazers, Suns) Shaq'in karsilastigi takimlara (Nets, Pacers,76ers) gore cok daha iyiydi. Hele Nets ve Sixers saka gibi. Zaten o senelerde batidan cikan takim direk sampiyon ilan ediliyordu. Dogudan gelen takim ile oynanan "finaller" sadece formaliteydi.

Jordan'in ayni zamanda Magic, Drexler ve Barkley gibi HOFlere karsi oynadigini da unutmayalim.

Son olarak Shaq'in aksine Jordan'in ayni zamanda defans yapmasi gerektigini (hem de hayvan gibi) de ekleyerek bu mesaji burda sonlandiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Her ne kadar Shaq ve Jordan'in performanslari birbirine yakin olsa da bunu Jordan'a vermemek haksizlik olur.

Jordan'in karsilastigi takimlar (Lakers, Blazers, Suns) Shaq'in karsilastigi takimlara (Nets, Pacers,76ers) gore cok daha iyiydi. Hele Nets ve Sixers saka gibi. Zaten o senelerde batidan cikan takim direk sampiyon ilan ediliyordu. Dogudan gelen takim ile oynanan "finaller" sadece formaliteydi.

Jordan'in ayni zamanda Magic, Drexler ve Barkley gibi HOFlere karsi oynadigini da unutmayalim.

Son olarak Shaq'in aksine Jordan'in ayni zamanda defans yapmasi gerektigini (hem de hayvan gibi) de ekleyerek bu mesaji burda sonlandiriyorum.

Olay rakip takımların gücüne ve kaç HoF oyuncuya sahip olduğuna girerse bundan Magic açık ara kârlı çıkar.

- Dominasyon; final serisini domine etmek açısından bakarsak en domine güç Shaq. Ardından Jordan. Jordan'ın da ardından Magic. (1Shaq 2Jordan 3Magic) *
    - Sayılar; faul yüzdesi sıkıntılı olabilir ama 36-15-4-3ü %60la yapan birinden daha iyisi çok zor. Ardından yine Jordan. Magic'in sayı ortalaması 22 yerine 25-26 olsaydı daha iyi bir şansı olabilirdi burada. (1Shaq 2Jordan 3Magic)
    - Rakipler; yani tartışılacak bir şey de yok aslında burada. Bird'lü Celtics ve Bad Boys'tan daha zorlu bir rakip grubu çıkmaz zaten. Jordan'ın rakipleri de Shaq'ın rakiplerinden daha zordu tartışılmayacak şekilde. (1Magic 2Jordan 3Shaq)
    - Eşleşmeler; ben bunu Magic'e veriyorum. Çünkü Celtics backcourtu ve bazen Larry Bird idi eşleşmesi ve I. Thomas - J. Dumars gard 2lisinden bahsetmeye bile gerek yok. Jordan 91 finallerinde Magic, 92 finallerinde Drexler ile eşleşti ve 93 finallerinde de Majerle'den daha kaliteli bir eşleşmesi olsaydı Magic'i geçebilirdi ama Suns serisinde zorlu bir eşleşme yaşamaması Magic dedirtti bana. Shaq'ın eşleşmelerinin Nets hariç çıtır-çerez olmadığı aşikâr. Yani Pacers uzun rotasyonu gayet sağlamdı ve ona karşı çoğunlukla iyi iş yapan (o sezon DPoY olan) Mutombo'yu da ezdi geçti 2001de. Eşleşmeler açısından ortadaki fark, rakipler farkından çok daha küçük bence ama yine de kayda değer bir fark var tabii. (1Magic 2Jordan 3Shaq)

Benim değerlendirmeme göre 3ü de 8-8-8 oluyor toplamda. Hangi konuya daha fazla ağırlık verirsem onun lehine sonuçlanacak benim oyum ama yine kararsızım.

*(Dominasyon farkını rakiplerle açıklayabiliriz belki ve "final serilerini değerlendirelim" demiş olmama rağmen bir şey engel oluyor dominasyon farkını rakiplerle açıklamama; Shaq 2000de Blazers'ı gömdü, 2002de Kings'i gömdü. Yani sağlam potaaltlarına karşı da çok bariz bir dominasyon sergiledi. O sebeple Shaq'ın dominasyondaki üstünlüğünü rakiplerin kolaylığı ile açıklayarak indirgeyemeyiz.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Her ne kadar Shaq ve Jordan'in performanslari birbirine yakin olsa da bunu Jordan'a vermemek haksizlik olur.

Olay rakip takımların gücüne ve kaç HoF oyuncuya sahip olduğuna girerse bundan Magic açık ara kârlı çıkar.

- Dominasyon; final serisini domine etmek açısından bakarsak en domine güç Shaq. Ardından Jordan. Jordan'ın da ardından Magic. (1Shaq 2Jordan 3Magic) *
    - Sayılar; faul yüzdesi sıkıntılı olabilir ama 36-15-4-3ü %60la yapan birinden daha iyisi çok zor. Ardından yine Jordan. Magic'in sayı ortalaması 22 yerine 25-26 olsaydı daha iyi bir şansı olabilirdi burada. (1Shaq 2Jordan 3Magic)
    - Rakipler; yani tartışılacak bir şey de yok aslında burada. Bird'lü Celtics ve Bad Boys'tan daha zorlu bir rakip grubu çıkmaz zaten. Jordan'ın rakipleri de Shaq'ın rakiplerinden daha zordu tartışılmayacak şekilde. (1Magic 2Jordan 3Shaq)
    - Eşleşmeler; ben bunu Magic'e veriyorum. Çünkü Celtics backcourtu ve bazen Larry Bird idi eşleşmesi ve I. Thomas - J. Dumars gard 2lisinden bahsetmeye bile gerek yok. Jordan 91 finallerinde Magic, 92 finallerinde Drexler ile eşleşti ve 93 finallerinde de Majerle'den daha kaliteli bir eşleşmesi olsaydı Magic'i geçebilirdi ama Suns serisinde zorlu bir eşleşme yaşamaması Magic dedirtti bana. Shaq'ın eşleşmelerinin Nets hariç çıtır-çerez olmadığı aşikâr. Yani Pacers uzun rotasyonu gayet sağlamdı ve ona karşı çoğunlukla iyi iş yapan (o sezon DPoY olan) Mutombo'yu da ezdi geçti 2001de. Eşleşmeler açısından ortadaki fark, rakipler farkından çok daha küçük bence ama yine de kayda değer bir fark var tabii. (1Magic 2Jordan 3Shaq)

Benim değerlendirmeme göre 3ü de 8-8-8 oluyor toplamda. Hangi konuya daha fazla ağırlık verirsem onun lehine sonuçlanacak benim oyum ama yine kararsızım.

*(Dominasyon farkını rakiplerle açıklayabiliriz belki ve "final serilerini değerlendirelim" demiş olmama rağmen bir şey engel oluyor dominasyon farkını rakiplerle açıklamama; Shaq 2000de Blazers'ı gömdü, 2002de Kings'i gömdü. Yani sağlam potaaltlarına karşı da çok bariz bir dominasyon sergiledi. O sebeple Shaq'ın dominasyondaki üstünlüğünü rakiplerin kolaylığı ile açıklayarak indirgeyemeyiz.)

Magic'in performansi harika ama Shaq ve Jordan kadar degil bana gore . O yuzden bu ankette olmamasi daha dogru olurdu bence.

• Jordan içinde olduğu tüm anketleri kazanıyor işte.
  • Mesela şunu irdelesek sonuç ne çıkar acaba; 3 takımdan Jordan Magic ve Shaq'ı çıkaralım, kalan kadroları kafamızda maç yaptıralım bence sıralamada Magic'in Lakers'ı 1 Shaq'ın ki 2 Jordan'ın takımı 3 olacaktır, haliyle takımlarını şampiyon yaptığını düşündüğümüz bu adamların performanslarını kıyaslarken bu da bir kriter olmalı.
  • quote:

Mesela şunu irdelesek sonuç ne çıkar acaba; 3 takımdan Jordan Magic ve Shaq'ı çıkaralım, kalan kadroları kafamızda maç yaptıralım bence sıralamada Magic'in Lakers'ı 1 Shaq'ın ki 2 Jordan'ın takımı 3 olacaktır, haliyle takımlarını şampiyon yaptığını düşündüğümüz bu adamların performanslarını kıyaslarken bu da bir kriter olmalı.

Çok abartmışsın dayı. Açıkça yani. Lakers'tan Shaq'ı çıkardık mı, 2000de özellikle playoff bile yapamayacak bir takım kalıyor geriye. Daha yeni yeni iyi olma yönünde ilerleyen Kobe Pippen'la yarışabilse bile rol oyuncuları çok daha iyiydi Bulls'un. 1985te Kareem hala iyi oyuncuydu ama 87-88de değildi artık. Yani 1-2 olayı Jordan'la Magic arasında geçer. Dediğin şekilde bu 3 ismi takımlarından çıkarırsak pek de tartışılmayacak şekilde en kötü takım 00-02 Lakers olur.

• Odinn bence böyle anketlerde şut yüzdelerinin yerine/yanına oyuncuların TS değerlerinide eklersen çok daha iyi olacaktır.. Skor verimliliklerini görmek daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity703

Odinn bence böyle anketlerde şut yüzdelerinin yerine/yanına oyuncuların TS değerlerinide eklersen çok daha iyi olacaktır.. Skor verimliliklerini görmek daha iyi olur

O gelişmiş istatistiklerin (advanced statlerin) hepsi rezillikten başka şey değil. Formülize edilişleri o kadar subjektif ki. Çarpanlara verilen katsayıyı değiştiririm, benim de formülüm olur.
    PER ve TS% görüp görülebilecek en rezil şeyler basketbolun sayı yönüyle alakalı. Bir ara ben de WS ve WS/48 kullanıyordum, onlar da rezillik.

O kadar istiyorsan OTS%(OdinnTS%) diye bir şey uydurayım*, çok daha sağlıklı;
    Bir adam 2lik - 3lük - faulden, toplam kaç sayı atmayı denemiş, kaçını atmış şeklinde.
    Mesela bu dediğimle Kobe'nin 2005-06 sezonu OTS% 'si şöyle oluyor;
    2832 / ((2173*2)+518+819) = 2832 / 5683 = %49.83

O TS% denen saçmalıktan çok daha gerçekçi ve isabetli bir yaklaşım bu mesela.

*: OTS% ismini uydurdum he. O bahsettiğim hesap şeklini skor verimini hesaplamak için aslında uzunca bir süredir kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 5 Ocak 2012; 0:37:35 >

• quote:

Mesela şunu irdelesek sonuç ne çıkar acaba; 3 takımdan Jordan Magic ve Shaq'ı çıkaralım, kalan kadroları kafamızda maç yaptıralım bence sıralamada Magic'in Lakers'ı 1 Shaq'ın ki 2 Jordan'ın takımı 3 olacaktır, haliyle takımlarını şampiyon yaptığını düşündüğümüz bu adamların performanslarını kıyaslarken bu da bir kriter olmalı.

naptın be dayı

jordan' ın yanındakiler ile shaq' ın o seneki yanındakiler kıyaslanır mı ? yanındaki takım arkadaslarına göre magic = jordan > shaq

nasıl netteki her anketi türkler kazanıyorsa basketboldaki her anketide mj kazanıyor.

ama oyum tabi ki aralarında en durdurulamaz adam gidiyor. shaq

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.