Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş
  • Fauller OTS% içerisinde hesaplı zaten...

Konunun adı Odinn#21 anket konusu.

Skıldım senin mal sebeplerle benimle tartışmandan. Bir kere tartışıp da haklı çık be adam bari! Yeter yahu. Yeter. Engelledim gitti. Mallıklarına katlanamıyorum artık. İstersen de şikayet et sana itham şeklimi ama öylesin. Öeh ama ya. Hayır, konudan bağımsız tartışmak istiyorsan da PM kullan. Ebesine atladın konunun. Yürü git şu konudan artık. Başlıklarla son 2 sayfada tartışılan şeylerin alakası olmadı sayende. De hadi.
  • Harbiden de konu ne hale geldi ya.
    2 sayfadır alakasız yerlere gidiyor anket.
    Hep Odinn ile Vinsanity arasında geçen bi tartışma. Yani biraz daha relax olalım, konuyu da oluruna bıraka Vinsanity bence..
    Şimdi Odinn anket konusu olduğu için ona da bişey diyecek halim yok. İlla tartışmaya devam etmek istiyorsanız PMden devam edin bence.
  • Ben sana sadece öneride bulundum TS'yi kullanabilirsin diye, ama sonradan sen saçmaladın OdinTS diye. Zaten fail bir TS yaklaşımın var hala onu savunuyorsun. Bu kadar mı kıtsın, diyorumki 3lük isabeti arttıkça bile senin TS'nde adamın verimliliği düşüyor, bunu bile idrak edemiyorsun. Hala savunduğun şeyin doğru olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun. Özellikle yabancı forumlarda falan kullanayım deme bi yerleriyle gülerler.

quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21
    Bir kere tartışıp da haklı çık be adam bari!

Odinn: Lebron NBA' deki en iyi post oyununa sahip oyuncu. Bunu benle tartışırken diyen biri için üstteki quote pek yakışık almadı. Rage krizi geçirmiş ergen hareketleride seni açtı

• quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

mj apaçisi olarak shaq diyorum.. zaten bence basketbol tarihinin bir oyuncu tarafından en domine edilmiş dönemidir 2000-2002 arası dönem.. brad miller, todd macculloch falan gibi adamlar bildiğin sırtına çıkardı shaq'in..

vay anam vay serhat neler donmus burada ya?istatistigi 3. denemede anca verebilmem bosa degilmis..

ayrica sadece karsit olmak icin uzatanlar var, konunun akisi makisi kalmamis..
  • quote:

Fauller OTS% içerisinde hesaplı zaten...

Konunun adı Odinn#21 anket konusu.

Skıldım senin mal sebeplerle benimle tartışmandan. Bir kere tartışıp da haklı çık be adam bari! Yeter yahu. Yeter. Engelledim gitti. Mallıklarına katlanamıyorum artık. İstersen de şikayet et sana itham şeklimi ama öylesin. Öeh ama ya. Hayır, konudan bağımsız tartışmak istiyorsan da PM kullan. Ebesine atladın konunun. Yürü git şu konudan artık. Başlıklarla son 2 sayfada tartışılan şeylerin alakası olmadı sayende. De hadi.

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

• bunun suçlusu hep şu kamil amerikalılar.. bir şeyin suyunu çıkarmayı çok iyi bilirler.. sporda da bu işi abuk sabuk istatistiklerle yapıyorlar.. futbolu onlar bulsaydı eminim degaj/penaltı, korner/taç, en uzağa isabetli pas atma oranı/maç sayısı gibi zırsaçma istatistikler geliştirirlerdi..
  • İngilizler futbol maçında tutulan istatistikler için şunu der: “İstatistikler asla yalan söylemez.” Manchester United futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan Sir Alex Ferguson, ağzında çiklet ile bu söze şöyle cevap veriyordu: “İstatistik mini etek gibidir; birçok şeyi gösterir ama asıl görmek istediğinizi göstermez…”

Ben de istatistiklere baya bir önem veririm bu arada ince ayrıntılar buralarda saklı bence lakin istatistikte yazmayan ama maçın gidişatını değiştirecek iyi savunmalar çabalamalar hiç biri istatistiklere yansımaz

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 27 Ocak 2012; 0:27:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

bunun suçlusu hep şu kamil amerikalılar.. bir şeyin suyunu çıkarmayı çok iyi bilirler.. sporda da bu işi abuk sabuk istatistiklerle yapıyorlar.. futbolu onlar bulsaydı eminim degaj/penaltı, korner/taç, en uzağa isabetli pas atma oranı/maç sayısı gibi zırsaçma istatistikler geliştirirlerdi..

türkiye' deki şubesi, fener kırmak üzereyken uydurulan rekorlardır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Shaq bu performansları sergilerken bir ara Doğu yakasını kapamayı düşünüyorlardı yorumları hatırlıyorum da Taa ki Detroit'in darbesine kadar. Ondan sonra toparlandı doğu Wade ve Lebron önderliğinde ardından Boston'ın yükselişi falan. Bu yorum geliyor aklıma hep Shaq'ın performansını gördüğüm zamanlarda, karşısında duracak sağlam uzunların olmayışı falan. Tabi yine de kural değiştirten bir adam ve performanslardan bahsediyoruz, ne kadar domine edebilen bir oyuncu olduğu ortadaydı o senelerde kim olsa karşısında zor duracaktı.

Sırf çok sevdiğimden vermiyorum Mike'a oyumu ki bence takım arkadaşlarının kalitesi ve karşıdaki takımların zorluk dereceleri kıyaslandığında da Mike öne çıkıyor bence. Kaldı ki bir şampiyonluğun Magic'e karşı alındığını unutmamak lazım.

Edit: ****

Edit2: Oha sansür yemedi

Rakip takım zorluklarına girersek Magic'in rakipleri en zorlu grup.

Ayrıca Doğu'nun toparlanmış haline kurban.

1999-Spurs
    2000-Lakers
    2001-Lakers
    2002-Lakers
    2003-Spurs
    2004-Pistons
    2005-Spurs
    2006-Heat
    2007-Spurs
    2008-Celtics
    2009-Lakers
    2010-Lakers
    2011-Mavs

İşin ilginci, Doğu'nun Jordan dönemi sonrasında kazandığı 3 şampiyonluktan 2si Batı'dan Doğu'ya geçen oyuncular sayesinde oldu. Shaq Heat'e geçti ve Garnett-Allen da Celtics'e geçti.

Miami Shaq'ın sayesinde şampiyon oldu demek Wade ve özellikle Zo'yu hiçe saymaktır.

• Alınganlara çattık arkadaş... Bu ne ya...
  • 3 senelik periyotlara göre benimde tercihim shaq'tır.Onun maçlarını izlemek için sayamadığım kadar geceleri sabahladım ya da uyanıp maçlarını izledim hala da youtube de videoları,maçları izlerim.
    ayrıca belirtmek istediğim birşey var.Sürekli olarak o mu iyi bu mu iyi diyoruz.Bir de magic-jordan-shaq'ın aynı takımda oynadığını düşünün ve rakipleri düşünün
  • Magic Jordan Bird Malone yada barkley Shaq
  • Shaq'ın 2000'lerin başındaki dominantlığına hiçbir oyuncu sahip olamadı bu ligde (Finalleri kasdediyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Brakisefal -- 9 Ocak 2012; 0:57:40 >
  • Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

Pozisyonların bazıları tartışılabilir olsa da en iyi 10 ismini ve pozisyonun kombine başarılarını. (mvp, fmvp, all-nba, all-d, all-star falan.)

Bunu hem oyuncuların kalitesi hem başarıları hem de sayıları yani pozisyonun derinliği ile irdelemenizi rica ediyorum.

-----

PG: Magic Johnson, Isiah Thomas, Oscar Robertson, Jason Kidd, John Stockton, Gary Payton, Walt Frazier, Steve Nash, Tiny Archibald, Bob Cousy
    50x All-NBA 1st Team (82x All-NBA) , 20x All-Defensive 1st Team (30 All-Defensive) , 97x All-Star , 7x MVP , 4x FMVP , 19x Şampiyon , 7x Şampiyon -takımının en iyisi olarak-
    4 farklı MVP, 4 farklı oyuncu şampiyon takımın en iyisi

SG: Michael Jordan, Kobe Bryant, Jerry West, George Gervin, Allen Iverson, Clyde Drexler, Pete Maravich, Dwyane Wade, Reggie Miller, Ray Allen
    42x All-NBA 1st Team (72x All-NBA) , 22x All-Defensive 1st Team (28 All-Defensive) , 101x All-Star , 7x MVP , 10x FMVP , 15x Şampiyon , 9x Şampiyon -takımının en iyisi olarak-
    3 farklı MVP, 3 farklı oyuncu şampiyon takımın en iyisi

SF: Larry Bird, Julius Erving, LeBron James, Scottie Pippen, Dominique Wilkins, Adrian Dantley, Bernard King, Elgin Baylor, John Havlicek, Alex English
    43x All-NBA 1st Team (73x All-NBA) , 18x All-Defensive 1st Team (25 All-Defensive) , 93x All-Star , 9x MVP , 4x FMVP , 20x Şampiyon , 8x Şampiyon -takımının en iyisi olarak-
    3 farklı MVP, 3 farklı oyuncu şampiyon takımın en iyisi

PF: Tim Duncan, Karl Malone, Charles Barkley, Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Bob Pettit, Kevin McHale, Elvin Hayes, Chris Webber, Pau Gasol
    48x All-NBA 1st Team (84x All-NBA) , 23x All-Defensive 1st Team (36 All-Defensive) , 101x All-Star , 9x MVP , 4x FMVP , 13x Şampiyon , 8x Şampiyon -takımının en iyisi olarak-
    6 farklı MVP, 5 farklı oyuncu şampiyon takımın en iyisi

-----

Yazdığım ödüller hakkında bilgiler;
    All-NBA Team ve All-Star ligin en başından beri uygulanıyor. MVP ödülü 1955-56 sezonundan bu yana veriliyor. FMVP ödülü ve All-Defensive onuru 1968-69 sezonundan beri dağıtılıyor.

Ufak bir not; Dr. J, Gervin gibi hem NBA hem ABA efsanelerinin ABA durumlarını kattım. Onların ABA seçilimlerini NBA'den ayrı tutmadım yazımda bir karışıklık olmasın diye.

Neden pivot ayrı diye soracağınızı sanmam ama pivotları da benzer şekilde yazayım;
    C: Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, Wilt Chamberlain, Bill Russell, Hakeem Olajuwon, Moses Malone, David Robinson, George Mikan, Willis Reed, Bill Walton
    50x All-NBA 1st Team (93x All-NBA) , 21x All-Defensive 1st Team (39 All-Defensive) , 107x All-Star , 23x MVP , 12x FMVP , 36x Şampiyon , 27x Şampiyon -takımının en iyisi olarak-
    9 farklı MVP, 10 farklı oyuncu şampiyon takımın en iyisi (9 farklı MVP olmasının sebebi de Mikan'in döneminde MVP ödülünün olmayışı haaa.)

• SG
  • Her takım Point Guard'ı kadar konuşur diyorum
  • Bende Pg demek istiyorum ama Sg listesi de bayağı kabarık.

Yine de oyun kurucusuz olmaz diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lostfan

Her takım Point Guard'ı kadar konuşur diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Bende Pg demek istiyorum ama Sg listesi de bayağı kabarık.

Yine de oyun kurucusuz olmaz diyorum.

İyi akşamlar arkadaşlar, ya sanki soru yanlış anlaşılmış gibi. Oyun kurucusuz olmaz değil de mesela bu liste -anladığım kadarı ile- Çağan arkadaşımız tarafından bölgesinin en çok başarı elde etmiş oyuncuları ile yapılmış bir liste. Bu listeye göre oyunu en çok domine eden, en kaliteli oyuncuları bulunduran veya en etkili olmuş pozisyonu arıyor soruyor şeklinde anladım ben. Yoksa bence de pozisyon önceliği yapsak PG çok önemli sonuçta. Ki yine bence her pozisyon birbirinden önemli. Ama tabi pivot ve oyun kurucunun yeri başka..

Sadece fikrimi belirttim umarım verdiğiniz cevaplara ters bir şey söylediğimi algılamazsınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

İyi akşamlar arkadaşlar, ya sanki soru yanlış anlaşılmış gibi. Oyun kurucusuz olmaz değil de mesela bu liste -anladığım kadarı ile- Çağan arkadaşımız tarafından bölgesinin en çok başarı elde etmiş oyuncuları ile yapılmış bir liste. Bu listeye göre oyunu en çok domine eden, en kaliteli oyuncuları bulunduran veya en etkili olmuş pozisyonu arıyor soruyor şeklinde anladım ben. Yoksa bence de pozisyon önceliği yapsak PG çok önemli sonuçta. Ki yine bence her pozisyon birbirinden önemli. Ama tabi pivot ve oyun kurucunun yeri başka..

Sadece fikrimi belirttim umarım verdiğiniz cevaplara ters bir şey söylediğimi algılamazsınız :)

• Çok garip bir sürü oy verilmiş ama yorum yok, oyum PF'ye gitti. Oyuncuların başarı kalite ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak yüz üzerinden puanlar versem en çok puanı kesinlikle PF pozisyonu alıyor. Zaten başarılar da ortada diye düşünüyorum, bunun bir nedeni de oyuncuların potaya yaklaştıkça domine etme olayının ve etkinliğinin artması. PF'lerin elde ettiği başarılar da bariz sırıtyor diğer pozisyonlara göre.

Pivotların ankette olmamasının sebebi en yetenekli oyuncular olmaları değil, domine etmelerinin ağırlığı ile gelen başarıların bir hayli fazla olması. İyi bir basketbol hocam şöyle derdi antremanda; "Oğlum tüm dünya potaya ne kadar yakından sayı atarım bunun için uğraşıyor, sen ise ne kadar uzaklaşırım onun peşindesin." Kendisi birinci ligde Oyak Renault'yu çalıştırmış bir antrenördür çok severiz kendisini

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 27 Ocak 2012; 9:12:57 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.