Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

belki de o tek maçlık performans gözümde etkileyiciliğini artırmış olabilir ama çaylak sezonunda turnike atamayan adamların olduğu bi yerde finaller mvp'si olmak çok göz boyuyor bence. fikrimi değiştirmeyecek yani..

ama mutlu olacaksan 4'e duncan'ı koyayım. wozniacki travmasından sonra morale ihtiyacımız var hepimizin..

Benim liste önceki sayfada duruyor valla.

Wozniacki Li Na maçı ile içimizde derin bir yara açtı hoca...

• Strongest NBA Champion Team ever? (Önceden belirttiğim gibi 80 ve sonrası için soru tabii.) (Sadece 1.yi söylemeyip SIRALAMA YAPARSANIZ ayrıca sevinirim)

-----

1982-83 Philadelphia 76ers
    2 farklı takımda back-to-back MVP olan tek isim Moses Malone'un etkisiyle 76ers o sezonu korkunç bir şekilde domine etti. Normal sezonda iç sahada 35, deplasmanda 30 galibiyet alarak 65-17 ile muhteşem bir dereceye imza attılar. Playofflarda ise Moses Malone'un verdiği "fo-fo-fo" sözünü tek bir maçla kazanıp "fo-fi-fo" yaptılar. Playoff dereceleri 12-1. Finallerde Magic-Kareem 2lisine sahip Lakers'tan öçlerini onları süpürerek aldılar. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,811.
    İlk 5: Maurice Cheeks - Andrew Toney - Julius Erving - Bobby Jones - Moses Malone
    Koç: Billy Cunningham
    Regular season MVP : Moses Malone 24.5/15.3/1.3
    Finals MVP : Moses Malone 25.8/18.0/2.0
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1983.html

-----

1985-86 Boston Celtics
    Celtics'in en büyük şampiyonluğu. Normal sezonda iç sahada 41 maçın 40ını kazandılar ve bu konudaki rekoru ellerinde tutuyorlar. Tüm sezonu 67-15lik derece ile geçtiler. Playofflarda da evlerinde 10 maç yapıp hiçbirini kaybetmediler. Sezon toplamında 51 iç saha maçının "50"sini kazandılar. Finallerde Hakeem'li Rockets'ı 6 maçta geçtiler. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,820.
    İlk 5: Danny Ainge - Dennis Johnson - Larry Bird - Kevin McHale - Robert Parish
    Koç: K.C. Jones
    Regular season MVP : Larry Bird 25.8/9.8/6.8
    Finals MVP : Larry Bird 24.0/9.7/9.5
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1986.html

-----

1986-87 Los Angeles Lakers
    Magic Johnson'ın Celtics karşısındaki en büyük zaferi. İç sahada 37-4 ve deplasmanda 28-13 yaparak sezonu 65-17 dereceyle kapattılar. Playofflarda onlar da bir önceki sezonun Celtics ekibi gibi iç sahada yaptıkları 10 maçın hiçbirini kaybetmediler. Finallerde 6 maç sonunda Magic Johnson en büyük rakibi Larry Bird'ün karşısında şampiyonluğa uzandı. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,800.
    İlk 5: Magic Johnson - Byron Scott - James Worthy - A.C. Green - Kareem Abdul-Jabbar
    Koç: Pat Riley
    Regular season MVP : Magic Johnson 23.9/6.3/12.2
    Finals MVP : Magic Johnson 26.2/8.0/13.0
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1987.html

-----

1989-90 Detroit Pistons
    Bad Boys... İç sahada 35-6, deplasmanda 24-17 ile sezon dereceleri 59-23. Playofflarda Pacers ve Knicks'i rahat geçen Pistons Doğu Finalleri'nde Jordan ile çetin bir mücadeleye girip, seriyi son maçta 19 sayı fark atarak kazandı. Finallerde de Drexler'lı Portland'a tek maç kaybederek 5 maçta şampiyon oldular. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,726.
    İlk 5: Isiah Thomas - Joe Dumars - Dennis Rodman - James Edwards - Bill Laimbeer
    Koç: Chuck Daly
    Regular season MVP : Magic Johnson 22.3/6.6/11.5
    Finals MVP : Isiah Thomas 27.6/5.2/7.0
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1990.html

-----

1993-94 Houston Rockets
    Hakeem'in sonunda hakettiği yüzüğe ulaştığı sezonları. 35-6 iç saha, 23-18 deplasman ile 58-24 sezon. Playofflarda Barkley'li Suns'ı 7 maçta, Stockton-Malone'lu Jazz'ı 5 maçta yenip finale çıktılar. Finalde ise Ewing'li Knicks'i 7 maç sonunda yenip Hakeem'in hasretine son verdiler. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,695.
    İlk 5: Kenny Smith - Vernon Maxwell - Robert Horry - Otis Thorpe - Hakeem Olajuwon
    Koç: Rudy Tomjanovich
    Regular season MVP : Hakeem Olajuwon 27.3/11.9/3.6
    Finals MVP : Hakeem Olajuwon 26.9/9.1/3.6
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1994.html

-----

1995-96 Chicago Bulls
    Masterpiece of the Jordan-Bulls partnership. 39-2 iç saha 33-8 deplasman dereceleriyle; rekorluk 72-10 normal sezon derecesi. '85-86 Celtics ve '86-87 Lakers gibi playofflarda onlar da maç kaybetmedi(10-0). Finallerde Payton-Kemp 2lisine sahip Seattle'ı 6 maç sonunda geçtiler. Şampiyon oldular. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,870.
    İlk 5: Ron Harper - Michael Jordan - Scottie Pippen - Dennis Rodman - Luc Longley
    Koç: Phil Jackson
    Regular season MVP : Michael Jordan 30.4/6.6/4.3
    Finals MVP : Michael Jordan 27.3/5.3/4.2
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1996.html

-----

1998-99 San Antonio Spurs
    İkiz Kuleler olarak nam salan efsane ekibimiz. Yaşanan sıkıntılardan dolayı sadece 50 maç oynanabilen sezonda 21-4(iç saha) ile 16-9(dış saha) toplamda 37-13 yaptılar. Playofflarda ilk turda Wolves'a 1 ve finallerde de Knicks'e 1 maç kaybettiler. Sheed-Sabonis-Damon'lu ve Shaq'lı Lakers'ı süpürdüler. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,776.
    İlk 5: Avery Johnson - Mario Elie - Sean Elliot - Tim Duncan - David Robinson
    Koç: Gregg Popovich
    Regular season MVP : Karl Malone 23.8/9.4/4.1
    Finals MVP : Tim Duncan 27.4/14.0/2.4
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_1999.html

-----

1999-00 Los Angeles Lakers
    Shaq'ın suyunu çıkardığı sene. 36-5(iç saha) ve 31-10(deplasman) 67-15lik sezon. Playofflarda dönemin güçlü ekiplerinden Sacramento ve Portland serileri son maça kalsa da kazanmayı bildiler. Finallerde Reggie Miller'lı Pacers'ı 6 maç sonunda yendiler. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,781.
    İlk 5: Ron Harper - Kobe Bryant - Glen Rice - A.C. Green - Shaquille O'Neal
    Regular season MVP : Shaquille O'Neal 29.7/13.6/3.8
    Finals MVP : Shaquille O'Neal 38.0/16.7/2.3
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2000.html

-----

2003-04 Detroit Pistons
    Bad Boys back! dedirten sene. Normal sezonu 58-24lik derece ile geçtiler(31 iç saha, 27 deplasman galibiyeti). Playofflarda önceki 3 sezonun Doğu şampiyonları Pacers ve Nets'i yendiler. Finallerde ise kimsenin beklemediği bir sonuç çıkartarak Karl Malone ve Gary Payton eklemeli Lakers'ı 4-1 tarumar ettiler, yüzük için Lakers'a giden efsanelerin yüzüksüz efsane olarak kalmasına sebep oldular. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,667.
    İlk 5: Chauncey Billups - Rip Hamilton - Tayshaun Prince - Rasheed Wallace - Ben Wallace
    Koç: Larry Brown
    Regular season MVP : Kevin Garnett 24.2/13.9/5.0
    Finals MVP : Chauncey Billups 21.0/3.2/5.2
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2004.html

-----

2004-05 San Antonio Spurs
    Spurs'ün Big Three'sinin ilk şampiyonluğu. İç saha performansı olarak 1985-86, Celtics 1995-96 ve Bulls 1996-97 Bulls'un ardından 38-3 ile en iyi dereceyi elde ettiler. Sezon derecesi 59-23. Playofflarda ilk 2 turda Carmelo'lu Denver ve Allen-Lewis'li Seattle'ı geçtiler. Konferans finalinde regular season mvp olan Nash'i dağıttılar. Finallerde ise Bady Boys II ile göze göz-dişe diş denilen bir mücadeleye girip galip geldiler. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,714.
    İlk 5: Tony Parker - Manu Ginobili - Bruce Bowen - Tim Duncan - Rasho Nesteroviç
    Koç: Gregg Popovich
    Regular season MVP : Steve Nash 15.5/3.3/11.5
    Finals MVP : Tim Duncan 20.6/14.1/2.1
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2005.html

-----

2007-08 Boston Celtics
    Boston'ın son Big Three'sinin ilk sezonundaki muhteşem başarıları. 35-6 iç saha, 31-10 deplasman, 66-16 toplam. Playofflarda LeBron'u 7 maçta yendiler, PP34'ün de kaptanlığını konuşturduğu maç sayesinde. Finallerde ise Kobe ve Gasol'ün sürüklediği Lakers'ı 6 maçta yendiler. Son maçta tarihi bir farkla(39) kazandılar şampiyonluğu. Normal sezon ve playoff toplamında dereceleri 0,759.
    İlk 5: Rajon Rondo - Ray Allen - Paul Pierce - Kevin Garnett - Kendrick Perkins
    Koç: Doc Rivers
    Regular season MVP : Kobe Bryant 28.3/6.3/5.4
    Finals MVP : Paul Pierce 21.8/4.5/6.3
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2008.html

-----

2008-09 Los Angeles Lakers
    Kobe Bryant'ın takım lideri rolündeki ilk şampiyonluğu. Normal sezonda 36sı iç saha galibiyeti olmak üzere 65-17 yaptılar. Playofflarda Jazz ve Nuggets karşısında rahat bir tur alırken sürpriz bir şekilde Rockets karşısında zorlandılar. Finallerde ise Celtics'i 7, LeBron'u 6 maçta geçen Magic'i tarumar edip 5 maç sonunda şampiyonluğa ulaştılar.
    İlk 5: Derek Fisher - Kobe Bryant - Trevor Ariza - Pau Gasol - Andrew Bynum
    Regular season MVP : LeBron James 28.4/7.6/7.2
    Finals MVP : Kobe Bryant 32.4/5.6/7.4
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2009.html

1982-83 Philadelphia 76ers 3 oy
    1985-86 Boston Celtics 1 oy
    1986-87 Los Angeles Lakers 4 oy
    1989-90 Detroit Pistons 0 oy
    1993-94 Houston Rockets 0 oy
    1995-96 Chicago Bulls 11 oy
    1998-99 San Antonio Spurs 1 oy
    1999-00 Los Angeles Lakers 3 oy
    2003-04 Detroit Pistons 1 oy
    2004-05 San Antonio Spurs 2 oy
    2007-08 Boston Celtics 2 oy
    2008-09 Los Angeles Lakers 0 oy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 7 Şubat 2011; 23:47:08 >

• Valla çok zor bir soru ya. Kağıt üzerinde bana göre en güçlü kadro 1986-87 Los Angeles Lakers. Öte yandan Dr.J ile Phi, MJ ile chicago, Rondo-Allen-Garnett-PP ile Boston var. Acayip kararsızım ama 86-87 Lakers diyorum ben.
  • 86'87 Lakers - 89'90 Pistons ve 82'83 Sixers arasında kaldım açıkçası...
    Ama son karar olarak Lakers diyorum. Tamamen subjektifim
  • Bu arada bence 1982-83 76ers idir, ona attım zaten oyumu da.
  • İlk ankette cezalıydım,yazamadım.Ama oyum Nowitzki'ye giderdi.Kişisel özellikleri bırakıp stile önem verdiğimizde,inanılmaz iyi şutor bir 4 numarayı havada kaparım arkadaş.

Best Finals MVP sıralamam:
    1-'00 Shaq
    2-'87 Magic
    3-'96 Jordan
    4-'86 Larry Bird
    5-'83 Moses
    6-'99 Duncan
    7-'09 Kobe
    8-'90 Isiah Thomas
    9-'05 Duncan
    10-'08 Pierce
    11-'04 Pilavs

En iyi takım ise:

..Yazamıyorum lan tıkandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 31 Ocak 2011; 22:11:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

Bu arada bence 1982-83 76ers idir, ona attım zaten oyumu da.

Dr.J aklımı çeldi benimde ama Magic, Worthy, Kareem ve Scott varken sırf Dr.J için oy verirsem haksızlık olur dedim. Yoksa Vince Carter yüzünden Dr.J hayranıyımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

İlk ankette cezalıydım,yazamadım.Ama oyum Nowitzki'ye giderdi.Kişisel özellikleri bırakıp stile önem verdiğimizde,inanılmaz iyi şutor bir 4 numarayı havada kaparım arkadaş.

1-'00 Shaq
    2-'87 Magic
    3-'96 Jordan
    4-'86 Larry Bird
    5-'83 Moses
    6-'99 Duncan
    7-'09 Kobe
    8-'90 Isiah Thomas
    9-'05 Duncan
    10-'08 Pierce
    11-'04 Pilavs

En iyi takım ise:

Usta, senin aklın karışmış.

Sayfanın ilk mesajı Best Finals MVP hakkında olduğundan sayfa başında o görünüyor. Yoksa o seçenekler -Strongest NBA Champion Team ever?- anketine ait. Best Finals MVP anketi bir önceki sayfada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Dr.J aklımı çeldi benimde ama Magic, Worthy, Kareem ve Scott varken sırf Dr.J için oy verirsem haksızlık olur dedim. Yoksa Vince Carter yüzünden Dr.J hayranıyımdır

Müdür Dr. J için atmadım ben o oyu açıkçası. Oyuncu bazında değerlendirmek mesela Bulls'u bir nebze geriye atar ama iç saha dereceleri, sezon dereceleri, playoffta kimleri yendikleri daha mantıklı bence.

• quote:

quote:

quote:

Müdür Dr. J için atmadım ben o oyu açıkçası. Oyuncu bazında değerlendirmek mesela Bulls'u bir nebze geriye atar ama iç saha dereceleri, sezon dereceleri, playoffta kimleri yendikleri daha mantıklı bence.

En iyi şampiyon takımı sorduğun için mecbur oyuncuların özellikleri giriyor devreye. Kendi açımdan belirtmiştim aslında yani direk sana yönelik söylememiştim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

İlk ankette cezalıydım,yazamadım.Ama oyum Nowitzki'ye giderdi.Kişisel özellikleri bırakıp stile önem verdiğimizde,inanılmaz iyi şutor bir 4 numarayı havada kaparım arkadaş.

1-'00 Shaq
    2-'87 Magic
    3-'96 Jordan
    4-'86 Larry Bird
    5-'83 Moses
    6-'99 Duncan
    7-'09 Kobe
    8-'90 Isiah Thomas
    9-'05 Duncan
    10-'08 Pierce
    11-'04 Pilavs

En iyi takım ise:

Usta, senin aklın karışmış.

Sayfanın ilk mesajı Best Finals MVP hakkında olduğundan sayfa başında o görünüyor. Yoksa o seçenekler -Strongest NBA Champion Team ever?- anketine ait. Best Finals MVP anketi bir önceki sayfada.

Anladım.O halde Worthy'li Lakers diyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En iyi şampiyon takımı sorduğun için mecbur oyuncuların özellikleri giriyor devreye. Kendi açımdan belirtmiştim aslında yani direk sana yönelik söylememiştim.

Yani benim için de isimler önemli ama sadece takım olarak bakıp düşünmek pek de doğru gelmiyor bana. Takım ve takımın yaptıkları olarak tamamına bakması daha önemli diyorum.

• Çağan işin kolayına kaçıyorm kusura bakma daha önce Çağan'la pm'de yazışmamızı kopi-pest ediyorum:

1- walla abi 96 chicago takımı çok feciydi beah.. onu ayrı bi yere koyarım.. majestelerinin nirvana'ya ulaştığı dönemdi o.. 72 noırmal sezon galibiyetiyle ulaşılmaz bi seviyedeydiler.. o zamanlarki sonics'i çok severdim kemp, payton, schrempf çok sevdiğim adamlardı ama jordan acımadı tabi..

bundan sonrası birbirine çok üstünlük sağlamasa da bi sıralama yapayım:

2- 2002 lakers takımı.. o 3peat'in son ayağı.. bir önceki sene ligin en kötü 6. takımı olan new jersey'yi kidd'in sihirli değnekle finale çıkarması bence nba tarihinin en efsanevi olaylarındaydı.. ama shaq'e hiç bir şekilde çare bulamayıp süpürülmüşlerdi.. o sene en üzüldüğüm olay, sacramento'nun konferans finalinde 3-2'den seriyi kaybetmesiydi.. ki bence nba tarihinin izlemesi en keyifli takımlarındandı, belki de en keyiflisiydi

3- 99 spurs.. duncan'ın fundamentalîyle parmak ısırttığı playofflarda önüne geleni devirdiği sezondu.. ama lokavt nedeniyle biraz gölgede kalmış bi sezondur

4- 1990.. kötü çocukların back-to-back yaptığı, yarıfinalde jordan'ı finalde drexler'ı üzdükleri sezon :(

kalanlar içinde gözümde en değersizi 2007 dir :D dur hemen kızma :P lebron finale gelene kadar canı çıktı adamın.. süpürülmek kaçınılmaz oldu.. her 2 takım da tüm playofflarda 20 maç yapmış, lebron 893 dk el insaf yani maç başına 45 dk, 22 yaşında bi adamın kaldırması çok zor bi tempo.. buna karşı spurste parker 751 duncan 736 dk oynamış.. nerdeyse 4 maç süresi..

80'leri hatırlayacak kıvamda olmadığım için çok da değerlendirme şansım yok.. onlar için pek yorum yapamıcam ama 87>83>86 derim kendi içlerinde..

2008 ve 2009 için bakarsak 2008 çok daha değerlidir bence.. nba'in 3 efsanesinin ilk şampiyonluğu ile tarihe geçmesi..

2009 da bizim açımızdan önemlidir.. hido'nun efsanevi bir playoff geçirip şampiyon boston'ı 7. maçta denize dökmesi, finallerde yine tkımın en iyisi olması.. ama lakersa güçleri yetmedi malesf..

• Serhat, fazla kolaya kaçmışsın be abi. En azından seçeneklere baksaydın.

Lakers'ın 00-01-02 Threepeat'nin 02 olanını değil, 00 olanını yazdım. Şöyle videolara da göz atmıştım yazmadan, 2002de kobe daha aktif olsa da 2000deki takım daha iyiymiş. Aynı şekilde 2007 Spurs'ü de 2005 Spurs ile değiştirdim. 2005 şampiyonluğumuz en güçlü 2 şampiyonluğumuzdan biri 99 ile.

• Abi sanki Hakeem'li Houston'da ankette olmayı hak ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

Abi sanki Hakeem'li Houston'da ankette olmayı hak ediyor.

Ben de bir eksiklik hissediyordum yazarken. Ekliyorum hemen.
  • harbi yaw neyse eklemeler yapayım..

daha önce de demiştim, 2005 izlediğim en iyi final serilerindendi.. 2 savunma takımının, benzer özelliklere sahip takımın çekişmesi.. horry müthiş maçlar çıkarmıştı o seride..

2000 ise yüreğimizde yaradır portland'ın şampiyonluğa çok yaklaştığı, 7. maçta son 10 dk'da 15 sayıdan maçı vermiştik.. o maçı kazanan şampiyon olacaktı zaten.. çok iyi kadromuz vardı beah scottie pippen, sabonis reyiz, rasheed, steve smith, detlef schreph, mighty mouse, brian grant, bonzi wells, o zamanlar kıymeti bilinmeyen jermaine o'neal vs.. çok çok iyi bi takımdı yazık oldu gerçekten.. bu şıkkı çıkaralım

• 1977-1978 Portland Trail Blazers listede olmayı hak ediyor diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clyde Drexler

1977-1978 Portland Trail Blazers listede olmayı hak ediyor diye düşünüyorum.

baba sen nerdeydin ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

quote:

baba sen nerdeydin ya

quote:

Benim tarihle alakalı sorularım hep 1980 ve sonrası için. Öncesini katarsak Russell'lı Celtics'in Portland'dan da önce anılması gerekir böyle bir konu hakkında.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.