Şimdi Ara

Pixel Plus Dni Xd engine Nedir ne işe yararlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pixel Plus Dni Xd engine Nedir ne işe yararlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecanic -- 5 Temmuz 2006; 23:36:49 >

• Sana çok net söyleyeyim hiçbir işe yaramaz. 42pf9966 sahibiyim oradan biliyorum:) Hesapta görüntü düzelten çok pahalı bir yazılımmış:) Kardeş pixel mixel karıştırma gir 3lcd al bana da dua et. Plazma ve lcd ler gereksiz pahalı. Yok ambilight yok pixelplus2 kandırdılar beni. Gerçi karizma yapıyor bu özellikler ama değmez inan bana. Git 50" 3lcd al bağla pc yi bağla dvd yi keyfine bak. Tabi min 4m mesafe varsa. Yoksa diğer çözümler...
  • valla alacak olsam dlp alırım bence 3lcd den daha basarılı.. fakat 9966 serisi gayet iyidir Nasıl memnun deilsin anlamadım :)
  • arkadaşlar pixel plus benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla tv teknolojisinde en ayırt edilebilir özellik, bende 72 philips 9009 var, pixel plus olduğu için eve gelenler hayretler içinde kalıyorlar,
    bunu anlamak için lütfen vitrinde kıyaslama yapın, ben tvmi öyle aldım mesala, doğubankta 10larca tv arasında hemen farkedilen tv benim 9009 pixelplus philips idi, yanyana kıyaslamadan lütfen koşmayalım.

tvde görüntü kalitesini etkileyen unsurlar çok fazla, geçenlerde kablo tv seyrederken plazma tv sine bok atan biri ile karşılaştım mesela,

digitürk ile normal uydu bile ne kadar farklı, scart kalitesi de cabası,

9966 gerçekten çok iyi bir tv.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertkul -- 6 Temmuz 2006; 15:13:40 >
  • belki benim beklentilerim çok fazlaydı ama en büyük hüsranı tv yi pc ye bağlayınca yaşadım. Zira pc için desteklenen çözünürlük800x600. Pc tv yi 480p olarak görüyor. Halbuki ben bunu 104x1024 diye almıştım. Neyse ms den indirdiğim hd cliplere baktım. Daha önce 3lcd ve dlp ler ile alakası yoktu. Zaten pc görüntüsü de ekrana tam oturmuyor. Ha kablo yayın ile normal tv seyrediyorum ki diğer plazmalara nazaran daha iyi gibi tv görüntüsü. Pixel plus tam bir hikaye. Eros diye bir arkadaş ki kendisi bu konuların uzmanı kullanılan kabloların çok önemli olduğunu der dururdu. Ama tekrar ediyorum aklın varsa dlp veya 3lcd al. Hem 50" hem de doğal görüntüler alırsın dostum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

belki benim beklentilerim çok fazlaydı ama en büyük hüsranı tv yi pc ye bağlayınca yaşadım. Zira pc için desteklenen çözünürlük800x600. Pc tv yi 480p olarak görüyor. Halbuki ben bunu 104x1024 diye almıştım. Neyse ms den indirdiğim hd cliplere baktım. Daha önce 3lcd ve dlp ler ile alakası yoktu. Zaten pc görüntüsü de ekrana tam oturmuyor. Ha kablo yayın ile normal tv seyrediyorum ki diğer plazmalara nazaran daha iyi gibi tv görüntüsü. Pixel plus tam bir hikaye. Eros diye bir arkadaş ki kendisi bu konuların uzmanı kullanılan kabloların çok önemli olduğunu der dururdu. Ama tekrar ediyorum aklın varsa dlp veya 3lcd al. Hem 50" hem de doğal görüntüler alırsın dostum.

dostum bu işte bir yanlışlık var, pc için 800*600 olması mümkün değil gibi görünüyor, bence sen bir yerde hata yapmışsın,
    çünkü 852*480 plazmalar bile pc ye ( plazma monitörler ) 1024*768 destek veriyor, kaldıki 9966 gerçek 1024*1024 plazma panel

pixel plus ın hikayeliğine gelince bence yanılıyorsun, pixel plus philips in lowe ile ortak geliştirdiği bir teknoloji, gerçektende ayrıntıları ön plana çıkaran bir özellik,
    benden sana tavsiye pixel plus bir tv ile pixel plus olmayan bir tv yi yanyana kıyaslayıp seyretmen...

çünkü bence tv alırken yapılması gereken şey tvleri yan yana aynı ortam ve aynı yayında kıyaslamak, çünkü artık çoğu tv nin özellkleri kağıt üzerinde aynı..

saygılar....

• Sevgili ertkul öncelikle asil uslubun için teşekkür ederim...
    Maalesef katalog da da pc için 800x600 veriyor çözünürlüğü. Zaten daha yüksek bir çözünürlükte desteklenmeyen görüntü formatı diyor tv. Ben de büyük şok yaşadım ama durum bu.
    Bir de bu pixel plus olayı arkadaşın da dediği gibi diğer tvler de de olan bir yazılım tabiiki bulanıklığı engelliyor ama çok da etkili gelmedi bana.
    Sadece ambilight gerçekten çok dekoratif bir özellik.
    Tabii bunları 3lcd nin pc desteğindeki hd görüntüleri ile karşılaştırarak yazdım.
    Bir de mesela pioneer le karşılaştırdığımda pioneerin daha kararlı, net olduğuna, philipsin de daha derin ve gerçekçi olduğunu gözlemledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sync Every Frame ne işe yarar?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

Sana çok net söyleyeyim hiçbir işe yaramaz. 42pf9966 sahibiyim oradan biliyorum:) Hesapta görüntü düzelten çok pahalı bir yazılımmış:) Kardeş pixel mixel karıştırma gir 3lcd al bana da dua et. Plazma ve lcd ler gereksiz pahalı. Yok ambilight yok pixelplus2 kandırdılar beni. Gerçi karizma yapıyor bu özellikler ama değmez inan bana. Git 50" 3lcd al bağla pc yi bağla dvd yi keyfine bak. Tabi min 4m mesafe varsa. Yoksa diğer çözümler...

hocam 3lcd falan bilmem ancak şunu blirim bugüne kadar üretilmiş bütün projeksiyon tv lerin izleme açısı berbat. kafanı hafifçe sağa oynatıyosun görüntü karanlık oluveriyor hemen... plazmada ve lcd de böyle bir sorun yk. kafadan 160 derecelik bir açı ile seyredebiliyorsun... üstelik plazma-lcd daha aydınlık ve canlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 7 Temmuz 2006; 19:25:30 >

• okan bey son projeksiyonlarda o sorun düzeltilmiş carrefour da pc bağlantılı 3lcd ler var bir bakın siz de göreceksiniz... ama karanlık konusunda haklısınız.
  • pixelplus sisteminde tv,,bir pixelin etrafında artı olarak 5 pixel dönüşüyle çalışır..
    ve gelen yayın akışlarını pixel plus 1 de %33,,2'de ise %66 oranında daha pürüzsüz ve canlı hale getirir..
    şimdi henüz elime gelmeyen pixelplus3 modelini bende merak ediyorum...

xd engine da ise tarama gelen yayın akışı üzerinden yapılır..yani gelen yayın akışları 3 kez taranarak size daha pürüzsüz bir görüntü sağlanır...
  • Hasan bey philips bayileri dahil nerede baktıysam benim 42pf9966 dahil hepsinde bir pixellenme hatta karlanma mevcut. Yalnız ben cihazı vestel dvd ye kötü bir scart ile (3m) bağladım ve kablo tv kullanıyorum. Gold altunizade de pioneer rxe ile yanyanalar. Pioner açık ara net. Ama o piooner dvd ye bağlı, bizimki philips dvd ye bağlı. Sizce aradaki fark kaliteli dvdplayer ve kablo kullanınca kapanırmı? pixelplus etkisini gösterirmi?
  • haklısın bence tek nedeni 1024*1024 olması ...
    yatay ve dikey çözünürlük farklı olmalı ..

1024*768 - 1366*768-852*480 gibi...

pıoneer bu konuda daha iyi...
  • bence dni-e ve pixel plus normal tv yayınlarında (kablo,digiturk,uydu) çok fazla işe yaramayan daha çok pazarlama hareketleri şeklinde. şimdi lg'm var die yazıyorum olcak ama lg'deki xd engine ise asıl düşük kaliteli yayınları geliştirmek için dizayn edildiğinden türkiye gibi yayını olan ülkelerde çok başarılı oluyor. ben tavsiye ediyorum. pixel plus için şöyle bir yorumum var sanki uygun fiyatlı versiyonlardaki pixel plus çok bir işe yaramıyorda pahalı versiyonlarınki daha başarılı gibi yani çok entresan bişey. geçen teknosada pixel plus demo'yu açtık. sol tarafta pixel plus kapalı diye gösterdiği çamur gibi görüntüyü bi yanındaki saba bile göstermiyordu. yani pixel plus'ı iyi göstericem diye sanki philips normal yayını daha kötü gösteriyordu. pixel plus halide bence hemen yanındaki samsung'dan hiçte farklı değildi. ama bir kaç philips showroom da 10-12 milyarlık versiyonlarda görüntü iyiydi (sadece dvd ve hi-def yayında) normal tv yayınında bir faydasını hiç göremedim. yani ne için kullanacağınıza bakar bence en kötüsü dni-e eğer analog yayın düzeltmek içinse xd engine daha sonrada yüksek kalite yayında başarı için pixel plus

• Aynen katılıyorum... Erosun dediği gibi bu cihazlara ne verirsen onu alıyorsun... Pixelplus2 sadece kablo tv görüntüsünde belirgin şekilde farkediliyor. Zaten o yüzden en iyi tv görüntüsü (kablo air vs.) philipste.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mecanic

Pixel Plus Dni Xd engine Nedir ne işe yararlar..

kısaca görüntü iyileştirme
  • şu an yeni nesillerde 3 seviye :)

ama youtube'de bulabildiğim 2 seviye videosunu paylaşıyorum :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.