Şimdi Ara

Piyano Bestem Nasıl Olmuş?____________GÜNCELLENDİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben benzetemedim sol elin ritmi benzetilebilir sadece. Ama o bir beste bile değil şarkı fonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: -piyanist-

Piyanonun kalın notaları Başka enstruman kullanmadım ki

Enstrüman olarak sormadım. Üstte biri demiş ya Lenka - Everything şarkısına benzettim diye. O şarkının başındaki, sözlü kısım başlamadan önceki kısma benzer bir ritim seninkinde de var. Eskilerden yenilere kadar çoğu müzikte var. O ritimin özel bir ismi var mı diye merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • günün 10 saati müzik dinliyen biri olarak beğenmedim

dı dııt dı dııt kısmı inanılmaz ağır kalıyor diğer bastığın notalara göre 2 tık hafif notasını seç o dı dııt dı dııt

müzik enstrumanlarından anlamam sadece dinlerim
  • İlk çalışma ise başarılı zamanla geliştirilmeli nota sayısı çeşidi artırılmalı inişler çıkışlar eklenmeli vs vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -piyanist-

Ben benzetemedim sol elin ritmi benzetilebilir sadece. Ama o bir beste bile değil şarkı fonu

Her neyse. Daha yaratıcı olabilirsin sol elini kullanırken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz1806

İlk çalışma ise başarılı zamanla geliştirilmeli nota sayısı çeşidi artırılmalı inişler çıkışlar eklenmeli vs vs

İniş çıkış mı? Beste 5 oktav aralığında yani çok fazla aralık var iniş çıkış var. Harmonik müziğin özelliğidir aynı anda çalınca tek nota gibi hissetmiş olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

günün 10 saati müzik dinliyen biri olarak beğenmedim

dı dııt dı dııt kısmı inanılmaz ağır kalıyor diğer bastığın notalara göre 2 tık hafif notasını seç o dı dııt dı dııt

müzik enstrumanlarından anlamam sadece dinlerim

Hmm sol el daha kuvvetsiz olmalı diyorsunuz anladım
  • Elinize sağlık ben beğendim piyano dinlemeyi severim ilerde de kurs alıp çalma gibi düşüncem var hobi olarak merak ettim de kaç yıldır çalıyorsunuz ? Bir de 20 yaş üstünde başlasam kaç yılda parça çalacak düzeye gelebilirim?
  • Şu dı dıt dı dıt bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor, diğer melodiyi çok bastırıyor, yaratıcılığı öldürüyor. Onu basmak yerine boş bıraksan bile daha iyidi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

Elinize sağlık ben beğendim piyano dinlemeyi severim ilerde de kurs alıp çalma gibi düşüncem var hobi olarak merak ettim de kaç yıldır çalıyorsunuz ? Bir de 20 yaş üstünde başlasam kaç yılda parça çalacak düzeye gelebilirim?

Parça var, parca var hocam

Moonlight Sonata First Mov. u ilk ay bile calarsin belki ama yillarca ugrassan Third Mov.'u çalamayabilirsin.

Bu arada melodi guzel olmus ancak bass tarafi pek hosuma gitmedi. Yine de guzel tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LIKE A BOSS -- 21 Mart 2018; 21:36:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle güzel olmuş ellerinize sağlık. Dinleme açısından keyif vericiydi.

Eleştiri olarak; peslerin sesi biraz daha kısılmalı gibi. Belki kayıtta düzenlenebilir veya çalma şeklinizle bunu değiştirebilirsiniz sanırım. Bir de sanki o yürüyüş yerine daha harmonik bir şeyler istiyor ritim. Yani nasıl desem, düz yürüyüşten daha fazlasını bekliyor insan ama şarkı bunu vermeden bitiyor. Ama düzenlenebilir. Güzel olmuş.

• Bence olmamış. Daha iyisini çal da dinleyek demezsin umarım çünkü bilmiyorum.

• zamanlamalar uyumsuz, geliştirmen gerek.
  • InScienceWeTrust kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, benim 10 yıldan fazla oldu ama dolu dolu çalışaral geçirdiğim söylenemez. İstiyorsanız neden olmasın öğrenmenin yaşı olmaz 4 yıl ortalama öğrenme süresi piyanonun.
  • hacım o arkadaki sürekli çalan şey rahatsız ediyor. Yani daha hafif ve rahatsız etmeyen şeyleri denemelisin. Kaldı ki bende(bana göre herkeste) sürekli aynı şeylerin tekrarı rahatsızlığa yol açar. O yüzden o fonu kullansan da bazı yerlerde kaldırmanın parçanı daha da güzelleştireceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 22 Mart 2018; 9:53:35 >
  • Tekrarlayan notalar asıl vermek istediğin notalardan daha baskın. haliyle sadece dın dın dın dın dinliyormuş gibi geliyor insana. orayı biraz daha arka planda bırakırsanız daha hoş olur gibi.

Ayrıca biraz tiz ve hızlı gibi geldi bana.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Sol el basış şiddetini azaltmak gerekiyor biraz galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -piyanist- -- 22 Mart 2018; 10:10:36 >
  • Demek istediğini anladım sol ele iki üç melodi daha ekle diyorsun. Normalde valsde 4 farklı melodi arasında geçiş olur ben parçada sola sadece 2 tane koyabildim o da kulağı yormuş anlaşılan. Kulakta sürekli aynı frekanslarda uyarılma olunca yorulma ve huzursuzluk oluyor. Ama dediğim gibi ölçüyü bir türlü uymadı o sebeple koyamadım.
  • -piyanist- kullanıcısına yanıt
    Piyanodan anlamam ama dediğimi anladınız sanırım.

Başlarda gelen melodi sonrasında asıl melodiyi bastırıyor ve rahatsız ediyor. Artık piyanoda terim neyse :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.