Şimdi Ara

Piyanoya başlangıç için yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi okul yeni bitti ve yazın başlangıcı daha taze. Yani bir kaç vasıf edinmek, vaktimi anlamlı geçirmek için hala vaktim var. Son zamanlarda ( uzun bir zamandır) piyano aşırı mest etmiş durumda beni. Dinlediğimde kendimden geçiyorum. Sevdiğim filmlerle özdeşleşmiş tema müziklerini piyano üzerinden dinlerken filmin atmosferine o an tekrar dahil oluyorum. Eskiden bir müzik vakfında 3 enstrüman (akardiyon, tuba, keman) çaldım ve her birinde oradaki en üst seviye orkestra olan A orkestrasına kadar yükseldim. Fakat bu konumlarla birlikte gelen yüksek tempoya ayak uyduramayıp el değiştim hep. Uzun bir süredir de hiç bir enstrüman çalmıyorum, eskiden çaldıklarımı da şu an elime verseniz hiç bir yetkinliğimi göremezsiniz. Solfej bilgim de sanırım çok büyük oranda uçup gitmiş durumda. Artık tekrar müziğe dönmek istiyorum. Yaşım biraz ilerledi şu an 16 yaşındayım. Hala şansım olsa da bunun bir hobi olarak kalacağını biliyorum ve böyle olması benim için yeterli.

Şimdi asıl kısma geldik. Piyano kursuna yazılmam çok sıkıntı olmaz. Ücretli/ücretsiz çok kurs var. Bu kurslar sayesinde gerçek piyanolarla etkileşimde olacağım aşikar. Fakat eve bir piyano alabileceğimi sanmıyorum. Hem alan yok hem para. Bu gibi işler için çok komik bir rakam olsa da şu an elimde 500 TL var. Piyano alamayacağımı biliyorum fakat en azından sizin tavsiyenizle sıfır/ikinci el farketmeksizin evde çalışabileceğim bir klavye almak istiyorum. İlerlediğim zaman burslar/harçlıklar birikmiş olur ve dijital bir piyanoya geçerim. Nasıl bir klavye almalıyım? Piyano başlangıç aşamalarında şart mı? Piyano kursuna başladıktan sonra yeterli solfej ve armoni bilgisine ulaşabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 13 Haziran 2018; 20:1:9 >

• Casio ctk 3200 modelini araştırmanı tavsiye ederim. Tuş hassasiyeti de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim maalesef elindeki bütçe istediğin ayarda bir piyanoya yeterli değil.
    Ama 61 tuşlu bir midi klavye alıp bilgisayarına kuracağın programlarla en azından pratik yapabilirsin. Sonuç seni çok memnun etmeyebilir ama parmak egzersizin olur en azından.https://urun.n11.com/piyano/casio-px5s-tasinabilir-dijital-piyano-P228318951?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMInJvH067q2wIVVM-yCh2e-Q1SEAYYASABEgJd_PD_BwE&gclsrc=aw.ds

61 diyorum çünkü piyanoda çift el için bas sesleri de rahat kullanabilmen için. aslında ideali 88 tuş.

Bu aletin yanında bir de ses kartı alabilirsen iyi olur. 400-500 tl'ye usb girişli bir ses kartı bulabilirsin.https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=31938&gid=657&oid=46091

gibi.

Sonra bir de https://cakewalk.bandlab.com/ indir. Kayıtlarını da buraya yap. Küçük ev stüdyon hayırlı olsun:)

Yaz tatilindeymişsin madem, bir ay falan part time bir işe girip tüm bu ekipmanları alabilirsin. TAbii sınavlara hazırlanıyorum, ders çalışacağım dersen o başka.

Ek olarak hobi demişsin ama bu hobini de ek kazanca çevirebilirsin. Mesleğin ne olursa olsun internette audiojungle.com, premiumbeat.com, pond5.com gibi ses ve müzik kütüphaneleri var. Film şirketleri, reklam ajansları, youtuberlar vb bu şirketlerden müzikler kullanır çoğu zaman. Zaten satış rakamları sana az çok fikir verir.

Ev stüdyonda yapacağın parçaları buralarda satarak gelir oluşturabilirsin. Tabii ki bu seviyeye ulaşmak için biraz çaba ve araştırma öğrenme yapman lazım. Ama mesleğin ne olursa olsun, böyle bir gelir getirecek hobinin olması da güzel olur. Sen yine üniversiteye hazırlan bir altın bilezik olsun yani kolunda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjorn -- 23 Haziran 2018; 21:23:8 >

• bjorn B kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel yorum ama adam 500 tl param var demiş kaç bin liralık ürün çıkartmışsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başlangıç için Saksafon
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.