Şimdi Ara

Piyasada SATA kalmamış SATA2 olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Samsung 80Gb 7200Rpm 8Mb Cache Sata harddisk kullanıyorum.
    Bunun yanına bir harddisk daha almayı düşünüyorum fakat piyasada Sata kalmamış.
    Sata2 alsam jumper ayarıyla Sata1 gibi kullanabilir miyim? (Anakartım sadece sata1 i destekliyor)

Almayı düşündüğüm harddisk SAMSUNG 250GB 7200RPM 8MB CACHE SATA2 DİSK,
    ayrıca bunun ncq özelliklisini alsam cache ile uyumlu çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrix2 -- 14 Şubat 2008; 19:57:58 >

• Olur tabii ki, sata2 jumperı zaten o amaçla var.
  • Evet olur zaten diskler kutusundan çıktığında üzerindeki jumper s.ata1 konumunda oluyor değişiklik yapmadan kullanabilirsin yanlız 250GB için samsung yerine seagate öneririm.http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/seagate-7200-10-250gb
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

Evet olur zaten diskler kutusundan çıktığında üzerindeki jumper s.ata1 konumunda oluyor değişiklik yapmadan kullanabilirsin yanlız 250GB için samsung yerine seagate öneririm.http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/seagate-7200-10-250gb

Evet eğer 250 GB alacaksan Seagate 410AS modelini tercih et

• arkadaşlar bendede aynı durum var 80gb segate sata1 mevcut yeni olarak 250gb segate 410 serisinden alıcam oda sata2 ikisini raid yapabilirmiyim veya normal olarak kullandıgımda performans kaybı olurmu yani yeni aldıgımı sata 2 olarak kullanabilirmiyim
  • olur tabiki
  • Aynı samsungun sata 1 olanını aldım anormal derecede sessiz.şimdilik çok memnunum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sata2 de olsa diski alıp direk olarak anakarta bağla gitsin. Sorunsuz çalışır.
  • @buzu Raid yapabilmen için , 2 tane aynı marka+model hdd olması lazım. elinde 80gb hdd var iken yanına yine o 80gb lık modelden alman lazımki raid yapabilesin. Yeni aldığınıda -eğer anakartın sata2 desteklemiyorsa- sata2 olarak değilde sata olarak kullanırsın , ahım şahım bi farkta olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evoo

@buzu Raid yapabilmen için , 2 tane aynı marka+model hdd olması lazım. elinde 80gb hdd var iken yanına yine o 80gb lık modelden alman lazımki raid yapabilesin. Yeni aldığınıda -eğer anakartın sata2 desteklemiyorsa- sata2 olarak değilde sata olarak kullanırsın , ahım şahım bi farkta olmaz

Aynı boyut olması şart değil, hatta aynı marka model olması hiç şart değil.
    Ancak farklı hızlarda ya da boyutta olması diskten alınan performansa balta vurur.
    Farklı boyutta ise işlemler küçük olana göre yapılacağından büyük olanın bir kısmı boş kalacaktır.

Yani aslında farklı disklerle de RAID yapılabilse de tavsiye edilmemekte, hatta getirisinden çok götürüsü olabilmektedir.

• teşekkürler arkadaşlar anakart p5b sata2 yi destekliyor raid belki ilerde aynı modelde alırsam denerim yanlız son olarak işletim sistemini hangisine kurmalıyım 80 gb 8 mb sata 1 olanamı 250gb 16mb sata2 olanamı gerçi 250 olanı arşiv olarak kullanıcam
  • Performans istiyorsan yeniye kurman daha mantıklı
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Performans istiyorsan yeniye kurman daha mantıklı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.