Şimdi Ara

Plak dinlerken patlama sesleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar cambridge topaz am10 amfime bağlı dual pikaba sahibim. Hoparlörler triangle kuma. Kablo olarak metresi 3 liralik bakır kablolari kullanıyorum en kısa zaman da değiştireceğim. Fakat sorun şu ki bilgisayardan dinlerken bu sorunu yaşamıyorum plaktan dinlerken 2-3 snde bir pat pat diye ufak ufak sesler geliyor ve farkli farklı plaklar denedim. Acaba pikabin ignesinde mi sorun bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sesi biraz kısınca bu pat pat sesler kayboluyor mu?
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam normal bi seviye de böyle ama hiç dediğinizi denemedim deneyim eve gidince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lydonuis L kullanıcısına yanıt
    Hoparlörlerinizin ön grill panelini çıkarın ve woofer konilerinin ileri-geri aşırı hareketi olup olmadığını gözlemleyin.
    Eğer aşırı hareketler gözlemlerseniz manyetik kartuş ve pikap kolu uyumsuzluğu akla geliyor.

İğne-kartuş-kol birlikte bir sistem rezonansı oluşturur. Bu rezonansın frekansının 10 Hz civarında (+/-2 Hz) olması arzu edilir.
    Çok düşük rezonans frekansları plak eğriliklerinden (warp) oluşan frekanslarından etkilenir.
    Daha yüksek rezonans frekansları kulağın duyabileceği frekanslara yaklaştığından her iki durum da istenmez.

Kol-kartuş uyumunu sağlamak için genellikle hafif kollarla suspansiyonu yumuşak (compliance) düşük gramajda çalışan kartuşlar, ağır kollarla compliance'ı daha sert kartuşlar kullanılması tercih edilir.

Amplinizin phono pre katında bir sorun olması da olası tabi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalan zil sesi neden azalır?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.