Şimdi Ara

Plaka çıkarırken sigorta sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben geçen hafta sıfır motor aldım. Motoru teslim almadan satış sözleşmesi üzerindeki şase ve motor no dan zorunlu trafik sigortası yaptırmaya gittim.(Çünkü motoru ve belgelerini teslim aldığımda saat geç olacaktı ve ertesi gün trafik tescildeki randevuma yetişmekte zorlanabilirim diye düşündüm.) Şatış sözleşmesindeki şase ve motor no. pek düzgün okunamıyordu ve sigortacıda okuduğu kadarıyla bilgileri girdi.(Benim aklımdan, yanlış olsada daha sonradan düzeltilebilir diye geçiyordu.) Ben sigortayı yaptırdım ve akşama motoru teslim aldığımda motor no. sunun sigortadakiyle aynı olmadığını gördüm. Ertesi gün trafik şubeye gitmeden sigortacıya uğradım ve durumu anlattım. Sigortacı ise poliçedeki motor no.sunu değiştiremeyeceğini ancak plaka girerse değiştirebileceğini söyledi. Ardından şöyle bir çözüm buldu: Yeni bir poliçe düzenledi başka bir sigorta firması üzerinden para almadan ve trafiğe gittiğinde bunu göster, aynı gün geri gel bunu iptal edip öncekini düzeltelim. Fakat, daha sonra bilmediğimden ikamet ettiğim ilçe dışından randevu almışım ve o emniyet müdürlüğüde yapamayacağını söyledi. Bende sigortacıya gidip ruhsatı çıkaramadım sonradan yaptığın poliçeyi iptal edelim, bir daha gideceğimde yeniden yaparsın dedim. Şimdi, bu hafta bulunduğum ilçeden randevu aldım. Sigortacının dediği şekilde yaparsam sorun olur mu? Yani ikinci yapacağı sigortayıda üstüme yıkabilir mi? Ortalık çakal kaynıyor, yardım edebilirseniz sevinirim.

• Çok karmaşık anlatmışsın ama parasını ödemediğin poliçeyi üzerine yıkamaz. En kötü iptal eder. Poliçe primini ödemezsen bir hak iddia edemez.
  • Anladım ki bu tarz işleri bilmiyorsak bir bilen olmadan bulaşmamalıymışız. Mümkünse sıfır alınan araçların işlemlerini bayi yapsın, yok diyorsanız ben daha ucuza hallederim, tanıdık sigortacı varsa, sigortayı ona diğer belgeleride işi bilen bir muameleciye yaptırın ama her ne yaptırıyorsanız yapıldıktan sonra herşeyi yanlış yazıma karşı kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali007 -- 17 Eylül 2014; 20:20:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    206 Sigorta Sorunu (Çözüldü)
    13 yıl önce açıldı
    Plaka lambası sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.