Şimdi Ara

Planlar alt üst oldu ev almaktan vazgeçildi. sıfır araba alınacak. (opel içerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 dizel Cruze iyi güzel araç fakat yıllık 2.300 lira verigisi ve şehir içi en 9 litre yakıt tüketimi var. Astra ST sınıfında tasarım olarak belkide en iyi araçlardan fakat AS ile şehir içi 10 litrenin altına düşmeyecektir. Eğer GM dışında başka bir markaya bakarsanız benim önerim Sw olarak Megane Sport Tourer Dci Edc. 59.000 liste fiyatı var fakat çok satılan bir araç olmadığı için tahminen güzel indirimler alabilirsiniz. Yakıt olarak astra ile yarı yarıya fark eder vergi olarak da cruze un 3 te 1 i kadar. Bence bir gözden geçirin
  • Çakırlar bölgesinden ev almanızı açıkçası pek tavsiye etmem. Özellikle kış aylarında organize sanayinin çok yakınında olması nedeniyle havası kirli. Her taraf şantiye dolu olduğu için de toz oranı önümüzdeki 5-10 yıl içinde yüksek bir bölge olacak. Şu sıralar hırsızlık olayları da oldukça görülmekte o bölgede.

Otomobil için ise kredi çekmeden alabileceğiniz bir modele yönelmenizi tavsiye ederim.
  • Opel Astra sedan 1.4 turbo + flexride şasi
  • Öncelikle Cruze'ları kafadan eleyin bence vergisi hiç te az değil..
    Astralardan da bence HB'i düşünmeyin Tourer veya Sedan arasında tercih yapın.
  • ben kendi aracımın eksi ve artılarını yazdım bir inceleyin istersenizhttp://forum.donanimhaber.com/m_71785385/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71832402
  • Arabayı bilmemde aman hocam sakın diyim güvenmediğin bir inşaat şirketinin ya da mütahit in evini bitmeden alma Yani iskanı falan herşeyi alınsın. Kat irtifakı vs... İskan alınması artık okadar zorki anlatamam. Bahsetmişlerdir zaten iskan olmadan tapun olsa bile bina inşaat olarak gözüküyor ne su alabilirsiniz ne doğalgaz ne de elektrik. Hadi doğalgaza bazen iltimas geçiyorlarda elektrik ve su şantiye olarak kullanılıyor bireysel değil birde parası da ona göre pahalı vs.

Atıyorum iskan alınmadan yerleştin eve, 5 daire var 5. kattaki kamuran abi ben mutfağı beğenmedim diyip tezgağı kırsın biraz sola taşısın nasılsa kendi evi değil mi ? Kalorifer peteğinide şöyle cama doğru yaklaştırsın. Hayatta iskan alamazsınız

Ya da doğalgaz kombiyi balkona koydunuz, cam balkon yaptınız fakat kombi açıkta duruyor. O bile yasak, özel kombi dolabı olacak dolapta yanmaz cam yünüyle kaplı olacak vs..

Eskişehirde işler acayip sıkı diğer şehirleri bilmiyorum ama 2007 ye kadar 2 kere yönetmelik değişti en son 2007 yönetmeliği var 2007 den sonra aldığınız binalar gerçekten sağlamdır fakat bir okadarda artık üstüne düşüyorlar kuralların. Burada bir otel inşaatı vardı , birde apartman. Çimento şirketi yanlış beton getiriyor dökülüyor bir katı ikinci kata geçiyor iskele kurulmaya hazırlanıyor falan. Bir bakıyorlar beton C35 dğeilde C30 standartında gelmiş. Vallahi yıktılar o katı tekrar temelden başladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Arabayı bilmemde aman hocam sakın diyim güvenmediğin bir inşaat şirketinin ya da mütahit in evini bitmeden alma Yani iskanı falan herşeyi alınsın. Kat irtifakı vs... İskan alınması artık okadar zorki anlatamam. Bahsetmişlerdir zaten iskan olmadan tapun olsa bile bina inşaat olarak gözüküyor ne su alabilirsiniz ne doğalgaz ne de elektrik. Hadi doğalgaza bazen iltimas geçiyorlarda elektrik ve su şantiye olarak kullanılıyor bireysel değil birde parası da ona göre pahalı vs.

Atıyorum iskan alınmadan yerleştin eve, 5 daire var 5. kattaki kamuran abi ben mutfağı beğenmedim diyip tezgağı kırsın biraz sola taşısın nasılsa kendi evi değil mi ? Kalorifer peteğinide şöyle cama doğru yaklaştırsın. Hayatta iskan alamazsınız

Ya da doğalgaz kombiyi balkona koydunuz, cam balkon yaptınız fakat kombi açıkta duruyor. O bile yasak, özel kombi dolabı olacak dolapta yanmaz cam yünüyle kaplı olacak vs..

Eskişehirde işler acayip sıkı diğer şehirleri bilmiyorum ama 2007 ye kadar 2 kere yönetmelik değişti en son 2007 yönetmeliği var 2007 den sonra aldığınız binalar gerçekten sağlamdır fakat bir okadarda artık üstüne düşüyorlar kuralların. Burada bir otel inşaatı vardı , birde apartman. Çimento şirketi yanlış beton getiriyor dökülüyor bir katı ikinci kata geçiyor iskele kurulmaya hazırlanıyor falan. Bir bakıyorlar beton C35 dğeilde C30 standartında gelmiş. Vallahi yıktılar o katı tekrar temelden başladılar.

Sizin şu yorumunuzu okuyunca Türkiye'de bir şeylerin iyiye doğru gitmekte olduğunu düşündüm ve sevindim açıkçası.

• İlk konunuzu da okumuştum, yazlık lastikleri verdiniz mi? (:
    Tercih konusuna gelince, mevcut Astra'ların size uymayacağı kanaatindeyim. Aslında Hyundai i30 ya da Kia Ceed dizel önerirdim fakat onların otomatiği de çok yakıyor. Benim tavsiyem de Megane Sports Tourer olur. Hem dizel, hem EDC şanzıman var. Dizel otomatikte maalesef müthiş seçenekler yok. Jetta-Golf gereksiz pahalı ve DSG problemi yaygın. Powrshift+dizel Ford yok diye biliyorum, varsa da çok pahalı. C4 güzel ama Mcp benim hoşuma gitmiyor sarsıntıdan dolayı. 308 zaten ömrünü doldurdu... Belki Seat'lara bakabilirsiniz, ama o da DSG ile satılıyor. Chevrolet iyi, vergiyi de takmamak lazım çünkü zaten araç üç senelik vergisi kadar indirimli satılıyor. Fakat o da nispeten fazla yakıyor.
    Megane haricindeki önerim temiz bir Accord+lpg, ya da sıfır km Civic+lpg olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

İlk konunuzu da okumuştum, yazlık lastikleri verdiniz mi? (:
    Tercih konusuna gelince, mevcut Astra'ların size uymayacağı kanaatindeyim. Aslında Hyundai i30 ya da Kia Ceed dizel önerirdim fakat onların otomatiği de çok yakıyor. Benim tavsiyem de Megane Sports Tourer olur. Hem dizel, hem EDC şanzıman var. Dizel otomatikte maalesef müthiş seçenekler yok. Jetta-Golf gereksiz pahalı ve DSG problemi yaygın. Powrshift+dizel Ford yok diye biliyorum, varsa da çok pahalı. C4 güzel ama Mcp benim hoşuma gitmiyor sarsıntıdan dolayı. 308 zaten ömrünü doldurdu... Belki Seat'lara bakabilirsiniz, ama o da DSG ile satılıyor. Chevrolet iyi, vergiyi de takmamak lazım çünkü zaten araç üç senelik vergisi kadar indirimli satılıyor. Fakat o da nispeten fazla yakıyor.
    Megane haricindeki önerim temiz bir Accord+lpg, ya da sıfır km Civic+lpg olabilir.

Verdim lastikleri alan kisi cok iyi niyetliydi. araci ustaya bile goturmek istemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Ahrettte iman , dünyada mekan....... Yoksa MAN mı idi?

Bir de şu vardı.

Çekil yoldan MAN
    Geliyor Magirus baban.

Şaka bir yana ne yapıp edip mekan sorununu çözün.

İhyiyacınızı görecek bir tomofil her zaman mümkün.

SWMBO her zaman haklıdır.Onun isteklerini gözönünde bulundurun.

+1 katılıyorum.
  • Kesinlikle araba almadan önce ev sorunumu çözerdim.
    Araba her zaman alınır.
    40 milyarlık olmaz 15 milyarlık olur.

Ama evin kahrı bütün ömür çekilir.
    Evinizden memnun değilseniz bence ev alınız.
  • opel astra hb
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

İyi geceler, konuyu zevkle okudugumu soyleyebilirim. Allah bugünunuzu aratmasin daha çoklari olsun insallah.

Gelelim asil meseleye. Yilda ne kadar km yaparsiniz bilmyorum ama bahsettiginiz araclar icinden göze en hos geleni bence sporttourer astra.

Fakat şu gibi durumlarida göz önünde bulundurmak lazim eger arasi uzun yillar satmadan binerseniz sw karoseri alin ama ilerde yine bir ev düsüncesi olur vs derseniz elden cikarmasi kolay olan hb yada sedan tercih edin.

Birazda kisa vadede hatta hergün karsilasacaginiz sekilde olaya bakarsak bahsettiginiz rakamlari verip pratikte sehir ici verisi 9.5 10 lt lerden assagiya inmeyen benzinli arac almaktansa c4 308 gbi dizel otomatik mcp sanzimanli bir arac tercih edin derim. Yada megane hb edc dizel olabilir. Bunu size piyasadaki belkide en az yakit harcayan bir benzinli araca binem biri olarak söylüyorum, 1.6 lt benzinli aracimin suan karma verisi 7.9 lt fakat bazen agir geliyor, bu paralari benzinli araca baglamayin.

Cruze un bahsini acmiyorum bile o kadar mtv odemek akil kari degil.

Nacizane görüslerim bunlar.

teşekkür ederim güzel yorumların için.
    1.4 sport tourer için yarın ankara'daki 5 bayi yi birbirine kırdırma düşüncesindeyim.

Opel otomatik vites konusunda çok kötü hocam

• quote:

yıllık 15 bin km aylık ortalama 1000km yapar ki özellikle bu yol şehir içinde yapılıyorsa otomatik benzinli aracı mantıksız hale getirir.
    Cruze güzel seçenek fakat onun da malumunuz şehir içinde tüketimi yüksek,ayriyeten vergi de yüksek.
    Tabi cruze alırsanız mazot+benzin olayıyla vergiyi amorti edebiliyorsunuz.
    Ben eğer 2. elde satış kaygınız yoksa size cruze öneririm.
    Aynı paraya performanslı araca binmiş,sağ ayağınıza hakim olursanız da daha az tüketmiş olursunuz.
  • arkadaşlar biraz önce bayiiden geldim, hiçbir bayide sport tourer modeli yok şipariş dahi almıyorlarmış.
    astra sedan 1.4 140 bg için fiyat aldım. 2 bayii 49.700 son fiyat verdiler. başka bir bayiye gittim 49.500 fiyat aldım. artı olarak boya koruması verdiler. sonra önceki bayileri aradım 49.500 fiyat aldığımı söyledim şu an için 3 bayide 49.500 e fiyatı çektiler. liste fiyatı:51.092.
    bir bayi stil paket ile birlikte (17” alaşımlı jantlar, Bluetooth ve Sunroof ) 51.250 fiyat verdi. normalde stil paket liste fiyatı 2.299

sonuç olarak sitil paket dahil en uygun fiyat 1.4 140 bg astra sedan için 51.250. bu fiyata sigorta plaka masraflari dahil.

ayrıca yine aynı bayii ile şimdi telefonla görüştüm. 1.4 140 bg COSMO donanım içinde sigorta da dahil 53.750 fiyat verdi(liste fiyatı 55.089) ayrıca b,raz daha indirim yapacağını söyledi. tahminime göre 53.500 e verecekler gibi.
    yorumlarının gerçekten çok önemli.
    saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 23 Şubat 2013; 18:05:25 >

• Fiyatlar hakkinda yorum yaparmisiniz arkadaslar.

• 2. ele nasıl bakıyorsunuz? hani insignia falan?
  • quote:

Fiyatlar hakkinda yorum yaparmisiniz arkadaslar.

Cosmo manuel degil mı ?
    Ben olsam cosmo alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Fiyatlar hakkinda yorum yaparmisiniz arkadaslar.

Cosmo manuel degil mı ?
    Ben olsam cosmo alırdım.

Active Select de var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.