Şimdi Ara

Planlar alt üst oldu ev almaktan vazgeçildi. sıfır araba alınacak. (opel içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Fiyatlar hakkinda yorum yaparmisiniz arkadaslar.

Cosmo manuel degil mı ?
    Ben olsam cosmo alırdım.

Active Select de var.

Aldığın fiyat otm vites mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliUmut07

2. ele nasıl bakıyorsunuz? hani insignia falan?

otomatik olacak. insignia da vergi durumu var bide 2.0 cdti motor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyatlar hakkinda yorum yaparmisiniz arkadaslar.

Cosmo manuel degil mı ?
    Ben olsam cosmo alırdım.

Active Select de var.

Alıntıları Göster

evet. liste fiyatı aşağıdaki gibi. 53.500 e vercekler. renk siyah.
    Yeni Astra Sedan
    1.4 140 HP Active Select
    Cosmo
    55.089

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 23 Şubat 2013; 23:10:27 >

• quote:

quote:

1.4 turbo düşünmüyorsunuz galiba. hayırlısı olur inşallah sizin için.

iyi akşamlar.
  • quote:

quote:

quote:

1.4 turbo düşünmüyorsunuz galiba. hayırlısı olur inşallah sizin için.

iyi akşamlar.

yo.. düşündüğümüz araç 1.4 140 turbo olan. 1.6 da fiyat ve yakıt yükseliyor bize. bugun test sürüşünede çıktım. aracı biraz zorladım beklentimin üstündeydi.

• Orijinalden alıntı: opelmania

Yeni Astra Sedan
    1.4 140 HP Active Select
    Cosmo
    55.089

2012 model mı hocam bu fiyat ?
    Hb liste fiyatı 55 çünkü.

• Astra ile cruze arasında astra daha mantıklı.

Ama senede 15 bin kmden yol yapılacaksa, şehiriçi en az 10 litre yakacak arabaya 50 bin bağlamak pek mantıklı değil.

Aynı paraya i30 dizel otomatik veya golf 1.2 tsi dsg alsan yakıttan 5 senede edeceğin tasarruf alacağın kredi kadar nerdeyse.

Megane c4 vs alsan 5 senede 25 bine yakın tasarruf edersin.
  • Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yeni Astra Sedan
    1.4 140 HP Active Select
    Cosmo
    55.089

2012 model mı hocam bu fiyat ?
    Hb liste fiyatı 55 çünkü.

evet 2012 model. 2013 ler mart sonu nisan ortası. ve aldığım bilgiler fiyat 3bin tl gibi artacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Astra ile cruze arasında astra daha mantıklı.

Ama senede 15 bin kmden yol yapılacaksa, şehiriçi en az 10 litre yakacak arabaya 50 bin bağlamak pek mantıklı değil.

Aynı paraya i30 dizel otomatik veya golf 1.2 tsi dsg alsan yakıttan 5 senede edeceğin tasarruf alacağın kredi kadar nerdeyse.

ilk sene benzinli önümüzdeki sene lpg taktırmayı düşünüyorum. araç lpg uyumlu. siboplarda erime yaptığı söylendi ama bugun 80 bin km de 1.4 140 bg bir araç geldi adam 70bin km dir lpg li kullanıyormuş aracı. çoğu forumda araştırdım sıkıntı yaşayanda var yaşamayanda. sıkıntı yaşayan 2 ise yaşamayan 8 gibi bir oran kurdum kendimce. doğuş grubu düşünmüyorum. dsg sorunları malum.bu araçta aktive select te olmayacak mı. kim bilir. i30 konusuna değinecek olursam çok çok iyi bir araç belki görüntüsüde çok güzel ancak hyundai olmasından dolayı tercih etmiyorum. hyundai kötü mü diyeceksin hayır değil. babam da iki adet hyundai araç var biri h100 kamyonet 10 senedir kullanıyor ticari amaçlı 300bin km de tık yok arabada. diğer araçta 2007 starex 140 bg. benim sattığım vectra c aracım starex'e yetişemiyordu. güzel bir moturu var ancak dedim ya 8 senelik opel kullanıcısıyım başka hiçbir marka düşünmedim. belki yanlış bir düşünce ama durum böyle güzel kardeşim.
    saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 24 Şubat 2013; 0:11:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Astra ile cruze arasında astra daha mantıklı.

ilk sene benzinli önümüzdeki sene lpg taktırmayı düşünüyorum. araç lpg uyumlu. siboplarda erime yaptığı söylendi ama bugun 80 bin km de 1.4 140 bg bir araç geldi adam 70bin km dir lpg li kullanıyormuş aracı. çoğu forumda araştırdım sıkıntı yaşayanda var yaşamayanda. sıkıntı yaşayan 2 ise yaşamayan 8 gibi bir oran kurdum kendimce. doğuş grubu düşünmüyorum. dsg sorunları malum.bu araçta aktive select te olmayacak mı. kim bilir. i30 konusuna değinecek olursam çok çok iyi bir araç belki görüntüsüde çok güzel ancak hyundai olmasından dolayı tercih etmiyorum. hyundai kötü mü diyeceksin hayır değil. babam da iki adet hyundai araç var biri h100 kamyonet 10 senedir kullanıyor ticari amaçlı 300bin km de tık yok arabada. diğer araçta 2007 starex 140 bg. benim sattığım vectra c aracım starex'e yetişemiyordu. güzel bir moturu var ancak dedim ya 8 senelik opel kullanıcısıyım başka hiçbir marka düşünmedim. belki yanlış bir düşünce ama durum böyle güzel kardeşim.
    saygılar sunarım.

Lpg düşünüyorsan iş değişir tabii ki.

O motor lpg'ye tam uyumlu olması lazım çünkü opel Almanya'da fabrikasyon lpg'li modelini de satıyor. (subapları falan değiştiriyorlar mı bilmiyorum ama.)

• quote:

astra sedan 1.4 140 bg için fiyat aldım. 2 bayii 49.700 son fiyat verdiler. başka bir bayiye gittim 49.500 fiyat aldım. artı olarak boya koruması verdiler. sonra önceki bayileri aradım 49.500 fiyat aldığımı söyledim şu an için 3 bayide 49.500 e fiyatı çektiler. liste fiyatı:51.092.

Daha önce "0" araç almadığınız belli

Önceki bayileri arayıp 49.500 fiyat aldım derseniz elbette onlar da 49.500 derler. 48.000 fiyat aldım demeniz lazım. Mümkün değil diye net tepki verseler bile umarsız davranıp "valla siz bilirsiniz, evim size yakın, servise de kolay gidip gelirim diye sizi tercih edecektim" derseniz yelkenlerin suya inmesi mümkündür. Cümle alem biliyor ki bayiler (hele ki Opel bayileri) parayı servis hizmetlerinden kırıyor.

Konunun diğer boyutuna gelince; araba almak için insanın bütçesini zorlamasını hiç bir sebeple kabul etmiyorum, büyük hatadır. Ama ev almak sözkonusu olunca cesur olun ve dişinizden-tırnağınızdan artırdığınızı bile oraya yatırın. Araba sizi zorlamayabilir ama bırakın ev zorlasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

quote:

astra sedan 1.4 140 bg için fiyat aldım. 2 bayii 49.700 son fiyat verdiler. başka bir bayiye gittim 49.500 fiyat aldım. artı olarak boya koruması verdiler. sonra önceki bayileri aradım 49.500 fiyat aldığımı söyledim şu an için 3 bayide 49.500 e fiyatı çektiler. liste fiyatı:51.092.

Daha önce "0" araç almadığınız belli

Önceki bayileri arayıp 49.500 fiyat aldım derseniz elbette onlar da 49.500 derler. 48.000 fiyat aldım demeniz lazım. Mümkün değil diye net tepki verseler bile umarsız davranıp "valla siz bilirsiniz, evim size yakın, servise de kolay gidip gelirim diye sizi tercih edecektim" derseniz yelkenlerin suya inmesi mümkündür. Cümle alem biliyor ki bayiler (hele ki Opel bayileri) parayı servis hizmetlerinden kırıyor.

Konunun diğer boyutuna gelince; araba almak için insanın bütçesini zorlamasını hiç bir sebeple kabul etmiyorum, büyük hatadır. Ama ev almak sözkonusu olunca cesur olun ve dişinizden-tırnağınızdan artırdığınızı bile oraya yatırın. Araba sizi zorlamayabilir ama bırakın ev zorlasın.

doğru tahmin ilk sıfır araç alma deneyimim. pazartesi kaporayı verip alcam kısmetse. ne nedir alırken ne yapılmalıdır, araçla ilgili bayiye sormam gereken başka birşey var mıdır bilmiyorum açıkcası. birde ne olur ne olmaz yanımda kaportacı götüreyim mi opelde malum vuruk kırık araba sattıklarını duyduk burdan.abes karşılanır mıyım? ev konusunda da şu an oturdugum ev kendıme ait 2+1 küçük biraz ama birkaç sene idare etme kararı aldık. aksi halde önceki yazılarımda da belirttim 120bin tl üzerinde kredi çekcektim ki çok ciddi rakamlar.

• 2+1 ev de oturmaya devat edip
    160 lara 3+1 değil , 120 lere daha rahat şekilde yine 2+1 al

ben 2010 mayısa 150 bine aldım bugün bitişiğimizde sıfırı 240 a satıldı
    benim ki eder 200bin
    var mı daha aklıllı yatırım ? 2 senede temiz 50000

yaya kalmadıysan arabayı boşver
    kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 40 50 ler de sıkıntı yaşamamak için ne yaptın yaptın sonra bişey olmuyor
    ben 29 yaşındayım en iyi para kazandığım ve kazanabileceğim dönemdeyim
    tek amacım 40 lı yaşlarda rahat etmek Allah ömür verirde görürsek

bunları mala mülke güvenmediğim den söylüyorum çünkü biz de mal satmak için değildir

geçen gün birisi batmış dükkanı kapatıyor , makinaları satıp bana ve piyasaya borçlarını kapatacak
    50 yaşında evi kira emeklilik yok , evi ve emekliliği olsa daha farklı olacak her şey adam için

böyle arabalar forumlar heves meves hikaye
    hele ist de ekstra ev almak süper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 24 Şubat 2013; 0:47:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

2+1 ev de oturmaya devat edip
    160 lara 3+1 değil , 120 lere daha rahat şekilde yine 2+1 al

ben 2010 mayısa 150 bine aldım bugün bitişiğimizde sıfırı 240 a satıldı
    benim ki eder 200bin
    var mı daha aklıllı yatırım ? 2 senede temiz 50000

yaya kalmadıysan arabayı boşver
    kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 40 50 ler de sıkıntı yaşamamak için ne yaptın yaptın sonra bişey olmuyor
    ben 29 yaşındayım en iyi para kazandığım ve kazanabileceğim dönemdeyim
    tek amacım 40 lı yaşlarda rahat etmek Allah ömür verirde görürsek

bunları mala mülke güvenmediğim den söylüyorum çünkü biz de mal satmak için değildir

geçen gün birisi batmış dükkanı kapatıyor , makinaları satıp bana ve piyasaya borçlarını kapatacak
    50 yaşında evi kira emeklilik yok , evi ve emekliliği olsa daha farklı olacak her şey adam için

böyle arabalar forumlar heves meves hikaye
    hele ist de ekstra ev almak süper

yaş 28. ankara bu arada mekan:) yaya kalmadım şükür babamın starex ile idare ediyorum iki gündür. bu araç için 10-12 bin kredi çekiyorum 0.79 faizle iki senede borcu bitecek kısmetse. eşimde çalışıyor kazancımız iyi çok şükür. ayrıca 1000 tl lik bir kredi ödemem var yine geçen sene 65 dönüm tarla aldım bizim köyden. durum böyle güzel kardeşim. öneri ve tavsiyeler için sağol.

• quote:

doğru tahmin ilk sıfır araç alma deneyimim. pazartesi kaporayı verip alcam kısmetse. ne nedir alırken ne yapılmalıdır, araçla ilgili bayiye sormam gereken başka birşey var mıdır bilmiyorum açıkcası. birde ne olur ne olmaz yanımda kaportacı götüreyim mi opelde malum vuruk kırık araba sattıklarını duyduk burdan.abes karşılanır mıyım? ev konusunda da şu an oturdugum ev kendıme ait 2+1 küçük biraz ama birkaç sene idare etme kararı aldık. aksi halde önceki yazılarımda da belirttim 120bin tl üzerinde kredi çekcektim ki çok ciddi rakamlar.

Tahmin değil, yukarıda yazmıştınız ilk kez sıfır araç alacağınızı

Daha kaporayı vermediğinize göre hala şansınız var. Diğer bayileri tekrar arayıp dediğim şekilde oltayı sallayın bence. Almadığınız fiyatı aldığınızı söylemenin bir nevi yalan söylemek olduğunu inkar edemem ama bence amaç hafifletici sebeptir; kazıklamaya değil, kazıklanmamaya çalışıyorsunuz çünkü. Neticede bayi yine de gayet güzel bir kar yapacak.

Vuruk-kırık araç satıldığını zaman zaman çeşitli markalar için duyuyoruz ama bu münferit bir olaydır, binde bir olur. Aracı almaya kaportacı ile gidilmez ama içinizde şüphe kalacaksa bayiden aracı aldıktan sonra kaportacıya gidebilirsiniz. Hem fatura kesildikten sonra böyle bir olay ortaya çıkarsa ayıplı malın değişiminin yanında başka kazanımlarınız da olur

İkinci el olsa dikkat edilmesi gereken çok şey var ama sıfır araç alırken yapılacak fazla bir şey yok. Faturanın doğru bedelden kesildiğini, MTV'nin (ve fiyata dahil diye anlaştıysanız trafik sigortasının) yatırıldığını kontrol edin. Sözleşmeyi imzalarken son anda paspas, trafik seti, boya koruma (Sonax falan olsun, bayilerin kendi yaptıkları genelde beş para etmez), vs koparmaya çalışın. Sonra da güle güle binin.

Kredi konusunda da 120 bin TL.nin getireceği yükün değerlendirmesi size kalmış. Ben üç sene önce ev alırken 72 ay vade ile 165 bin TL kredi aldım. Haliyle hatırı sayılır bir taksit ödüyorum ama biraz zorlansam da gelir/gider dengeme oturtabildiğim için gözümü kararttım. Evet; bir miktar faiz ödedim ve hala da ödüyorum ama 207 bin TL.ye aldığım evin şimdi 320 bin TL civarı değeri var. Yatırım doğru olursa faizi de çıkartır, üzerine kar da ettirir.

• Araba almanıza karışmak bana düşmez ama herzaman öncelik ev olmalı çünkü 5 tl'ye her yere gidebilirsiniz ama aynı paraya hiçbir yerde yatamazsınız.
  • ev alma opel al hocam. 1.4 turbo astra sedan candir.

• her zamn ev almak tabıkı daha mantıklıdır.zaten ev de varsa aradan arabayı da cıkarıp uzun yıllar kullanma kaydı ile sonra evde alınır kı sızın plan gayet mantıklı.araca gelınce astra gayet ıı cosmo donanım dahad guzel ama otm. işallah sıkıntı olmaz.bırde dostum lpg işi son donem gm hıcbır motorda guven vermezzz.cruze da astra da 1.4 de.kullananlar var hemde sorunsuzz ama bı sıkıntı cıktıghı anda kımse arkanda durmuyor lpg ısını daha bı arastır derım..nerden mı sabıt deneyım.2 yıldır aldıgım ılk sıfır arac cruze kullanıyorum hala cesret edemedım lpg işine
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

Araba almanıza karışmak bana düşmez ama herzaman öncelik ev olmalı çünkü 5 tl'ye her yere gidebilirsiniz ama aynı paraya hiçbir yerde yatamazsınız.

bir yanlış anlaşılma var düzeltmek istiyorum. şu an kendime ait evim var ve oturuyorum. ikinci bir ev alacaktım ancak biraz sağlıklı düşününce cok fazla kredi cekıleceginden erteledik bu kararı. durum böyle. başlıktan sanırım böyle anlaşılıyor. evim yok ev parasına araba aldığım düşünülüyor. yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

ev alma opel al hocam. 1.4 turbo astra sedan candir.

alcam kardeşim. senın arac nedir model,özellik, donanım. belki bilgine ihtiyacım olabilir. pm atmaya calıstım ama atamadım sana. pm atarsan sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.