Şimdi Ara

Planlar alt üst oldu ev almaktan vazgeçildi. sıfır araba alınacak. (opel içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. ilgili başlıkta aracı sattığımı belirtmiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72013188/mpage_1/f_/key_//tm.htm

biraz durumdan bahsedeyim isterseniz. şu an oturduğum ev kendimin. 1.buçuk senelik evliyim ev 2+1 biraz küçük geliyor açıkcası. bu sebeple 1 aydır bıraz daha geniş ev bakınıyorduk. oturduğumuz evi kiraya verip çekeceğimiz kredinin bir miktarını onunla ödemek istiyorduk. 2 ev vardı baktığımız son bir haftadır inceliyoruz. bu sabahta aracımı şehir dışından gelen birine sattım( vectra c 2008-29.500tl) şansımıza ilgilendiğimiz ilk ev bu sabah satılmıştı. 170bin tl ye. diğer ev ise 160 tl idi. sıfır bina ancak müteahitle ilgili sıkıntı var bina bitmiş ancak ince işleri durmakta bu sebeple iskan alınmamış bununla beraberde elektrik su doğalgaz bağlatılamıyor. satan kişide bıkmış. ancak şu an o evi alsak 2 sene hep ödeme olcak eve ve ciddi anlamda bizi yıpratacak. şu an oturduğumuz kendi evimiz çok şıkışmayalım dedik. en sağlıklısı bu belkide. bu sebeple akşam çekirdek aile meclisi toplandı (babam,annem,eşim ve ben) ev alma işini 2 sene erteledik. çok borcun altına girip fazla yıpranmamakta istedik açıkcası. arabayıda satmış bulunduğumuz için. en fazla 45 bin tl ye kadar KESİNLİKLE OTOMATİK VİTES olacak bir araç almaya karar verdik. eski aracım vectrayı eşim kullamıyordu ve hep bundan şikayet ediyordu. bu sepeple otomatik araç alacağız. nakit 33 bin tl param var. 12-13 bin tl civarında kredi çekmek istiyorum. 5bin tl de babam verecek. aklımda 3-4 model var. bu konuda ciddi yardımlarınıza ihtiyacım var.

1.araç: Yeni Astra Sport Tourer 1.4 140 HP Active Select Sport 52.535 (2013 model)
    2.araç: Yeni Astra Sedan 1.4 140 HP Active Select Sport 51.092 (2013 model)
    3.araç: Yeni Astra HB 1.4 140 HP Active Select Sport 51.050 (2013 model)

4.araç arkadaşlar dizel olarak Chevrolet cruze
    2.0 16V LT AT Dizel (163 PS) 49,374 TL
    2.0 16V LTZ AT Dizel (163 PS) 56,177 TL
    cruze arkadaşlar motor çok kuvvetli biliyorum. ancak iki modelde otomatik vites mi. vergisi yıllık 2300 tl civarında dizel olması sebebiyle bu farkı benzinli diğer seçeneklere göre kapatabilirmiyim.

yarın eşimle bayiileri dolaşmaya gideceğiz.ilk kez sıfır araç alacağız kısmetse. hadi bakalım hayırlısı diliyorum. değerli yorumlarınızı bekliyorum.

saygılarımla.

edit. arkadaşlar araç seçildi 1.4 sedan 140 cosmo donanım tam otomatik vites.. yarın alınacak kısmetse.53.500 fiyat.
    renk konsuunda yardımcı olmanız istiyoru.
    siyah ve beyaz bayinin elinde var hemen teslim ediyorlar. teknik gri ve kahverengi ise 1 hafta sonra gelecek. eşim siyah renk istiyor. siyah renkte sıkıntı yaşar mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 24 Şubat 2013; 21:33:59 >

• Dün ev almak icin sattınız bugün iptal oldu dediniz. Başlığı gördüm ve gerisini okumadım. Siz de arac satmak icin bahane uyduranlardan degilsinizdir umarım. Belki ön yargı oldu ama kusura bakmayın hayırlısı olsun. Nickinize uygun olarak yine Opel tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra Sport Tourer ile ilgili sorularınız varsa cevaplayabilirim.
  • 30bine araba satıp ev pesinati yapacakken 2 ev size uymadi diye neredeyse elinizdekinin iki katı paraya deli gibi vergisi olan yada yakıtı yüksek araba mı almayı düşünüyorsunuz?

Valla bravo.. ben de ikizler burcuyum, çabuk fikir degistiririm diye gecineyim.

• astra sedan 1.4T
  • Çok km yapıyormusunuz? Bahsettiğiniz araçlar içer. Dizel otomatik bakın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Dün ev almak icin sattınız bugün iptal oldu dediniz. Başlığı gördüm ve gerisini okumadım. Siz de arac satmak icin bahane uyduranlardan degilsinizdir umarım. Belki ön yargı oldu ama kusura bakmayın hayırlısı olsun. Nickinize uygun olarak yine Opel tavsiye ederim.

doğrusu şu kardeşim. oturduğum ev giriş kat. ve eşim korkuyordu bu durumdan. bu sebeple yüksek kat ve açıkcası birazda bakımlı ev istiyorduk. ankara batıkent çakırlar bölgesinde baktık evlere hepside yeni evler cidden çok heveslendik. birazda bütçemizi çok düşünmeden yüksek krediler altına gircektik. maksimum 40 bin civarı nakit çıkartıyorduk 110-120bın civarı kredi çekcektik. çok mantıklı düşünemedik açıkcası. durum böyle oluncada durum bu noktalara kadar geldi. aracı satma bahanem yoktu. ev alacağımı ilanda belirtmemiştim. ve cidden ev alacağım için 32 bin gibi piyasası olan aracımı 29.500 e verdim. insnaın basireti bağlanır ya o durumdaydık işte. umarım kısa zamanda atlatırız.
    saygılarımla. tavsiye konusunda da yardımcı olursan memnun olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

30bine araba satıp ev pesinati yapacakken 2 ev size uymadi diye neredeyse elinizdekinin iki katı paraya deli gibi vergisi olan yada yakıtı yüksek araba mı almayı düşünüyorsunuz?

Valla bravo.. ben de ikizler burcuyum, çabuk fikir degistiririm diye gecineyim.

bir önceki yorumumda açtım konuyu. bir hevesle birşeyler yapmaya çalıştık, çok da başarılı olamadık açıkcası. elimizdeki aracıda sattık. yüksek krediler altına girecektik. biraz sağlıklı düşününce(aile bireylerinin konuşmasıda etkili oldu) yanlış yaptığımızı farkettik. yeni bir ev hevesimizdi. ama bu karar için erkendi. biraz hevesimiz kursağımızda kaldı ama bu hevesi 10 12 bin tl krediyle sıfır arabada yaşamak istedim. işin özü bu güzel kardeşim. anlayacağını umuyorum beni. saygılar sunarım.

• Ahrettte iman , dünyada mekan....... Yoksa MAN mı idi?

Bir de şu vardı.

Çekil yoldan MAN
    Geliyor Magirus baban.

Şaka bir yana ne yapıp edip mekan sorununu çözün.

İhyiyacınızı görecek bir tomofil her zaman mümkün.

SWMBO her zaman haklıdır.Onun isteklerini gözönünde bulundurun.
  • Üstad astralardan hangi kasa tipi hoşuna gidiyorsa onu al alabiliyorsan dizelini al
    cruze hem vergisi çok yüksek hemde 2. elde değer kaybı daha çok olur astraya göre. yakıtıda çok düşük değil duyduğum kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Dün ev almak icin sattınız bugün iptal oldu dediniz. Başlığı gördüm ve gerisini okumadım. Siz de arac satmak icin bahane uyduranlardan degilsinizdir umarım. Belki ön yargı oldu ama kusura bakmayın hayırlısı olsun. Nickinize uygun olarak yine Opel tavsiye ederim.

doğrusu şu kardeşim. oturduğum ev giriş kat. ve eşim korkuyordu bu durumdan. bu sebeple yüksek kat ve açıkcası birazda bakımlı ev istiyorduk. ankara batıkent çakırlar bölgesinde baktık evlere hepside yeni evler cidden çok heveslendik. birazda bütçemizi çok düşünmeden yüksek krediler altına gircektik. maksimum 40 bin civarı nakit çıkartıyorduk 110-120bın civarı kredi çekcektik. çok mantıklı düşünemedik açıkcası. durum böyle oluncada durum bu noktalara kadar geldi. aracı satma bahanem yoktu. ev alacağımı ilanda belirtmemiştim. ve cidden ev alacağım için 32 bin gibi piyasası olan aracımı 29.500 e verdim. insnaın basireti bağlanır ya o durumdaydık işte. umarım kısa zamanda atlatırız.

Öncelikle cevap verme sekliniz icin teşekkür ederim dedimya önyargılı baktım konuya sizde bu anlamda kusura bakmayın.
    İsim gereği inşaat hakkında biraz bilgi sahibiyim ve yaptığınız su davranışı doğru buluyorum. 100 bin tl üzeri kredi çekmekten vazgeçmek.
    Diger hususa gelirsek madem yıllık km nedir hocam.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle cevap verme sekliniz icin teşekkür ederim dedimya önyargılı baktım konuya sizde bu anlamda kusura bakmayın.
    İsim gereği inşaat hakkında biraz bilgi sahibiyim ve yaptığınız su davranışı doğru buluyorum. 100 bin tl üzeri kredi çekmekten vazgeçmek.

yıllık 15 bin km. eşim tekirdağlı. 3 ayda bir gidip geliyoruz sürekli. evden eve gidiş geliş 1450 km. geri kalan şehir içi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yıllık 15 bin km. eşim tekirdağlı. 3 ayda bir gidip geliyoruz sürekli. evden eve gidiş geliş 1450 km. geri kalan şehir içi.

Hocam kabaca bir hesap yaptım.

Yıllık benzin gideriniz 7200 TL olur
    Yıllık dizel gideriniz 4500 TL olur.
    Yıllık 2700 TL olur ki bence dizel arac almanız mantıklı olur. Min 5 yıl kullanacağınızı varsaydım bu arada.
    Yada LPG uyumu olan bir arac dusunmelisiniz.

• İyi geceler, konuyu zevkle okudugumu soyleyebilirim. Allah bugünunuzu aratmasin daha çoklari olsun insallah.

Gelelim asil meseleye. Yilda ne kadar km yaparsiniz bilmyorum ama bahsettiginiz araclar icinden göze en hos geleni bence sporttourer astra.

Fakat şu gibi durumlarida göz önünde bulundurmak lazim eger arasi uzun yillar satmadan binerseniz sw karoseri alin ama ilerde yine bir ev düsüncesi olur vs derseniz elden cikarmasi kolay olan hb yada sedan tercih edin.

Birazda kisa vadede hatta hergün karsilasacaginiz sekilde olaya bakarsak bahsettiginiz rakamlari verip pratikte sehir ici verisi 9.5 10 lt lerden assagiya inmeyen benzinli arac almaktansa c4 308 gbi dizel otomatik mcp sanzimanli bir arac tercih edin derim. Yada megane hb edc dizel olabilir. Bunu size piyasadaki belkide en az yakit harcayan bir benzinli araca binem biri olarak söylüyorum, 1.6 lt benzinli aracimin suan karma verisi 7.9 lt fakat bazen agir geliyor, bu paralari benzinli araca baglamayin.

Cruze un bahsini acmiyorum bile o kadar mtv odemek akil kari degil.

Nacizane görüslerim bunlar.

• 2012 model Astra Sedan 1.4 Turbo Sport şuanda alınabilecek en mantıklı araçlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 23 Şubat 2013; 0:57:36 >
  • Opel Astra Sedan 1.4 Turbo işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

İyi geceler, konuyu zevkle okudugumu soyleyebilirim. Allah bugünunuzu aratmasin daha çoklari olsun insallah.

Gelelim asil meseleye. Yilda ne kadar km yaparsiniz bilmyorum ama bahsettiginiz araclar icinden göze en hos geleni bence sporttourer astra.

Fakat şu gibi durumlarida göz önünde bulundurmak lazim eger arasi uzun yillar satmadan binerseniz sw karoseri alin ama ilerde yine bir ev düsüncesi olur vs derseniz elden cikarmasi kolay olan hb yada sedan tercih edin.

Birazda kisa vadede hatta hergün karsilasacaginiz sekilde olaya bakarsak bahsettiginiz rakamlari verip pratikte sehir ici verisi 9.5 10 lt lerden assagiya inmeyen benzinli arac almaktansa c4 308 gbi dizel otomatik mcp sanzimanli bir arac tercih edin derim. Yada megane hb edc dizel olabilir. Bunu size piyasadaki belkide en az yakit harcayan bir benzinli araca binem biri olarak söylüyorum, 1.6 lt benzinli aracimin suan karma verisi 7.9 lt fakat bazen agir geliyor, bu paralari benzinli araca baglamayin.

teşekkür ederim güzel yorumların için.
    1.4 sport tourer için yarın ankara'daki 5 bayi yi birbirine kırdırma düşüncesindeyim.

• Astra Sedan 1.4 T
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

İyi geceler, konuyu zevkle okudugumu soyleyebilirim. Allah bugünunuzu aratmasin daha çoklari olsun insallah.

teşekkür ederim güzel yorumların için.
    1.4 sport tourer için yarın ankara'daki 5 bayi yi birbirine kırdırma düşüncesindeyim.

hayırlısı olsun madem, sonucu merakla bekliyorum:)

• eğer haklı gerekçen varmı bilmiyorum ama konunu okumadan hemen yazıyorum.. araba alma ev al dostum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.