< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatansever Müslüman Türk -- 7 Eylül 2018; 16:02:04 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatansever Müslüman Türk -- 7 Eylül 2018; 16:02:04 > |
E ekksl6 demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
20 yıldır istanbuldayim, hırsızlık yapan karton toplayıcı görmedim, eğer görüntülerine bakarak bu yorumu yapıyorsan, çok büyük günaha giriyorsun |
çok geç bile kalındı bu sisteme.. avrupada geri dönüşüp kapsamında..
market olan binaların çatılarında teraslarında seralar var.. markette fazla kalan çöp olan gıdalardan gübre elde ediliyor.. toprağa karıştırılıp serada yetiştiriliyor tekrar markete domates salatalık marul vs olarak geri dönüyor.. bizim çiftçimiz hayvancılarımıza çalışmak zor geliyor.. yem tohum gübre hep ithal.. hayvanın bokunu gübre yapmaya üşeniyoruz zor geliyor.. çözüm nedir?? ÜRETMEK ÜRETMEK ÜRETMEK.. bu da geri dönüşümden tasarruftan israfı azaltmaktan geçiyor.. hayvanın bokunu bile değerlendireceksin arkadaş kolaya kaçarak para harcayarak bir ülke kalkınamaz.. sen üreteceksin ve ürettiğini tüketeceksin.. bak o zaman ihracatta artışa zamanla.. |
belediyenin beyaz masa gibi bir telefonu vardır. onu arayın isteyin. ben sokak girişine cam şişe kumbarası aldım, evin önüne ise büyük bir konteyner. ama içindekileri kağıtçılar yürütüyor. geçen yakaladım birini, bir daha gelmem dedi. çünkü belediye arayıp soruyor, konteyner boş kim alıyor bunu diye, bir seferde belediyenin çöpçüleri yakaladım, dümbükler geri dönüşüm konteynerini normal çöp arabasına boca etti.
|
Almanya'da marketlerde pet ve cam sise toplama otomatlari var. Herkes siselerini goturup marketten iade aliyordu. Mukemmel bir sistem. Bizde neden uygulanmaz boyle cevreci cozumler anlamiyorum
![]() |
ben konteyner aldım evime belediyeden. ama kağıt toplayanlar çalıyor malesef. geri dönüşüm konteyneri hazır para dolu içi, adam utanmadan gelip ordan doldurup gidiyor.az buz değil çok ciddi geri dönüşüm atığı çıkıyor. çöpünüzün %70-80 i geri dönüşüm aslında.
|
Bu şartlarda kimse toplama yapmaz. Bu proje kar amacı ile oluşturulmuş. Belediye her zaman kar etmemeli ilk başta 10 şişeye 1 biniş hakkı ile başlamalıydı. Sonra bilinç arttıkça rakam yukarı çekilirdi. Başarısız olacak bence.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 6 Ocak 2018; 11:56:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|