günü kurtarmak için iyi diyorlar. bazen toprak yolda ilerlerken arazide çamura saplanabiliyoruz. hadii traktör ara falan, böyle bişey olsa parasını çıkartır. zor durumdan kurtarır.
quote:
Orijinalden alıntı: guvenxoca
aracım 18 jant olduğundan zincir bulmak biraz zor ...
araştırırken bu sene şöyle bir şey çıkmış kullanan fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim...
1 patinajlık kullanımı var sanırım yokuşta filan kalınca çıkmak için kullanılır
bunun yerine halat ( bildiğin halat ) al lastiğe içli dışla 1 tur at dolat daha sağlam olur. hem de daha ucuza denk gelir ( amaç anı kurtarmaksa ). ayrıca bagajda tutacağın bu halat, araç çekmeye, yeri geldiğinde salıncak kurmaya, bir yere tırmanya vs çok amaçlı da kullanılır.
quote:
Orijinalden alıntı: erkmenson
bunun yerine halat ( bildiğin halat ) al lastiğe içli dışla 1 tur at dolat daha sağlam olur. hem de daha ucuza denk gelir ( amaç anı kurtarmaksa ). ayrıca bagajda tutacağın bu halat, araç çekmeye, yeri geldiğinde salıncak kurmaya, bir yere tırmanya vs çok amaçlı da kullanılır.
bende yılbaşında şehirlerarası yola çıkacaktım kar zinciri ararken gördüm bunu. jant çelik jant değilse ortalama 90km hızda plastiğini keser atar gibi. alıp almamakta kararsız kaldım. ucuz yollu önerebileceğiniz başka ürünler var mı . gittgidiyordan felan baktım bazı zincirler çok pahalı. yılda bi kaç defa kulllanacağımızdan o para çok geliyor gibi ama kar znciri de hayati önem taşıyor http://www.hepsiburada.com/tak-gitt-kar-paleti-atki-bere-ve-eldiven-hediyeli-pm-otdmr001 buna bile 200tl demişler
90 km hızla normal zincirlede gidilmez zaten, o hızlarda bunlarla hakimiyet kuramazsınız araç gezmeye başlar, zincirde o hızlarda kopabilir, çok sağlam oldukları söylemenez, normal asfalt üzerinde kullanılmıyor hiç biri, yola çıkınca çıkarmak gerekir.
Kiriliyormus ilk kullanımda bu tarz paletler. Yorumlarda okumuştum
Kiriliyormus ilk kullanımda bu tarz paletler. Yorumlarda okumuştum
Ürün .ok ta sağlam bir şeye benzemiyor.Daha çok sanayi de kullanılan, plastik cırt kelepçelere benziyor.Daha kullanışlı kauçuk, kar paletleri bence mantıklı..
quote:
Orijinalden alıntı: çarkçı_başı
Ürün .ok ta sağlam bir şeye benzemiyor.Daha çok sanayi de kullanılan, plastik cırt kelepçelere benziyor.Daha kullanışlı kauçuk, kar paletleri bence mantıklı..
Alıntıları Göster
para tuzağı
25tl ye aldim 2tekere ondekilere yetiyor yaklasik 50km yol yapmayi dusunuyorum ve hizim 40 i gecmeyecek bence o kadar da dandik degildir hemen parcalanmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle
25tl ye aldim 2tekere ondekilere yetiyor yaklasik 50km yol yapmayi dusunuyorum ve hizim 40 i gecmeyecek bence o kadar da dandik degildir hemen parcalanmaz.
bildiğiniz plastik kelepçe bu ya. bir de 35 lira yazmışlar
quote:
Orijinalden alıntı: BreakBeaT
bildiğiniz plastik kelepçe bu ya. bir de 35 lira yazmışlar
Alıntıları Göster
235/45/18 ebatında zincir bulamıyorum...
o yüzden buna yöneldim...
tek kullanımlık belli...
ama yinede kimin fikriyse güzel fikir,parayı vurmuştur
quote:
235/45/18 ebatında zincir bulamıyorum...
o yüzden buna yöneldim...
tek kullanımlık belli...
ama yinede kimin fikriyse güzel fikir,parayı vurmuştur
Alıntıları Göster
İyi hoş ama zincir kadar etkili olacağını sanmıyorum. Zincir lastiğin her yanını sarıyor, buz kırıyor, sertleşmiş kara tırnak atıyor, bu plastik şey onu nasıl yapabilecek? Kar tecrübem özellikle askerde fazlasıyla oldu. Zincir şart bana kalırsa..
quote:
Orijinalden alıntı: hug
İyi hoş ama zincir kadar etkili olacağını sanmıyorum. Zincir lastiğin her yanını sarıyor, buz kırıyor, sertleşmiş kara tırnak atıyor, bu plastik şey onu nasıl yapabilecek? Kar tecrübem özellikle askerde fazlasıyla oldu. Zincir şart bana kalırsa..
Alıntıları Göster
etikisiz,para tuzağı ve ilk patinajda yırtar atar....
guvenxoca
kullanıcısına yanıt
Güven Hocam bizim forumda da konu açmıştım, görmüşsünüzdür; ben de tak-gitt'e 200-TL vermem deyip bundan aldım, bagaja attım. Zincir var zaten, sıkışırsam önce bunu denerim. Yalnız sizin linkteki fiyat çok yüksek. Farklı markalar da olsa bunların tamamı aynı yapıda. Ben gittigidiyor'dan 18-TL'ye aldım.
Aynisi n11 den aldim 17tl. Daha denemedim. Bu zatwn zincir yerine geçmez. Acil durumlar icin.
quote:
araştırırken bu sene şöyle bir şey çıkmış kullanan fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim...
Benim araçta 18" zincir var piyasada. palet veya diğer ürünleri kullanma derim.civicte kar çorabı kullanan bir arkadaş uçuyordu az daha uçurumdan aşağıya.Paletler ön takıma zarar verebilir.Takmatik zincir al derim.biraz ağır ama emniyetli.
quote:
Orijinalden alıntı: alkın34
quote:
Benim araçta 18" zincir var piyasada. palet veya diğer ürünleri kullanma derim.civicte kar çorabı kullanan bir arkadaş uçuyordu az daha uçurumdan aşağıya.Paletler ön takıma zarar verebilir.Takmatik zincir al derim.biraz ağır ama emniyetli.
zincir var ama 235/45/18 ebata uygun yok...
ya 245/40/18 yada 224/45/18 var hangisi uyar bilemedim..
guvenxoca
kullanıcısına yanıt
Zincirler biliyorsunuz zaten nokta atışı sizin lastik ebatı için olanı alsanız da birebir oturmuyor, gevşek kalıyor. Bu nedenle çok aşırıya kaçmadan yakın bir ebat tercih edilebilir. Çap farkından yola çıkarak 225*45*18 daha uygun olur bence.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alkın34
quote:
zincir var ama 235/45/18 ebata uygun yok...
ya 245/40/18 yada 224/45/18 var hangisi uyar bilemedim..
şunlara bir bakın isterseniz. Konak Takmatik 245/40R18 Kar Zinciri Grup:12 Seri X 90 tl n11.com 245 40 18 KAR ZİNCİRİ ÜCRETSİZ KARGO - AYNI GÜN KARGO 79,90 sahibinde.com