Şimdi Ara

Araç üstündeki kar temİzlenmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, malum kıştayız kar var aracın üstü yaklaşık 15,16 cm kar var.hava -2 derece, bazı kişilerin aracın üstünü temzilediğini gördüm arabayı sürmeseler bile. Ben aracı sürmicem ancak üstündeki karşarı temizlemelimiyim? Herhangibir şekilde agırlık yapıp tavanı mı eziyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tabiki temizlemeliyiz.Yarın öbürgün iyice don olunca o karlar kalıplaşıyor.zor oluyor.Karını temizleyin.Birde içeri su alma İHTİMALİ artabilir.
  • Bazı forumlarda okudum temizleyince buz oluyor diyolar kar bir nevi buz tutmasını engelliyormuş. Araçta zaten bir su alma problemi mevcuttu ama kapılar açılmıyor bakamıyorum.

• Bir Kar yigininin alti kar yigininin ustune nazaran daha sicaktir.kari temizlerseniz arac buz tutar.buzlu kari temizlemek kaportayi cizebilir.kullanmiyacaksaniz birakin kar altinda kalsin.hava yumusayip + lara cikinca ve yagis durunca temizlersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

Bir Kar yigininin alti kar yigininin ustune nazaran daha sicaktir.kari temizlerseniz arac buz tutar.buzlu kari temizlemek kaportayi cizebilir.kullanmiyacaksaniz birakin kar altinda kalsin.hava yumusayip + lara cikinca ve yagis durunca temizlersiniz.

+1990

• quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

Bir Kar yigininin alti kar yigininin ustune nazaran daha sicaktir.kari temizlerseniz arac buz tutar.buzlu kari temizlemek kaportayi cizebilir.kullanmiyacaksaniz birakin kar altinda kalsin.hava yumusayip + lara cikinca ve yagis durunca temizlersiniz.

Teşekkür ederim, ben tavanın çökmesinden korktum zaten araç bi saç kalınnlığında Dediğiniz gibi yapmak en iyisi

• Temizliceksende ugrasma cocuklar temizler senin yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19onur19 -- 18 Şubat 2015; 13:09:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 gündür temizliyorum zevkli iş, şimdi akrabaların arabaları temizlerim
  • bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    karı temizleyin eğer su alma sorununuz varsa araç üzerinde erimeye başladığında ince ince içeri dolabilir.siz bilirsiniz.
  • Sabah kabaca temizledim ,sadece fırça ile öylesine fazla uğraşmadım, zararı olmaz tabiki , pırıl pırıl olmasıda gerekmez kullanılmıyorsa.

• Gerek yok kullanmıyorsanız kar kolay kolay ezmez kaportayı ağırlığı fazla değil.

• Hocam kar yağınca tavanın çökmesinden korktuğunuz araç ile trafiğe çıkınca korkmuyor musunuz ? Mazallah yolda giderken cama kuş çarpsa takla falan atmayasınız dikkat edin O nası bir arabaymış öyle

İşin şakası bir yana. Merak etmeyin herhangi bir aracın tavanında duran kardan dolayı çökeceğini sanmıyorum. Oluşabilecek tek zarar , o karı temizlerken sizin araca vereceğiniz zarardır...
  • Şimdi herkes görsellikten ya da kaportadan bahsetmiş ama işin "güvenlik boyutu" var.

Tavanı 15 cm kar olan bir araç ile giderken illaki araçta kalorifer çalışıyor... Kabin ısısı arttıktan sonra siz tavandaki karı alttan ısıtıyorsunuz, ani bir frende tavandaki kar kütlesi kayarak direk ön cama gelebilir ve görüşünüzü kısıtlayabilir. Bu varsayım değil tecrübedir.

aracın üstündeki karı temizleyin, buz kısım ile uğraşmayın. En iyisi budur...

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil_Sincap

Hocam kar yağınca tavanın çökmesinden korktuğunuz araç ile trafiğe çıkınca korkmuyor musunuz ? Mazallah yolda giderken cama kuş çarpsa takla falan atmayasınız dikkat edin O nası bir arabaymış öyle

İşin şakası bir yana. Merak etmeyin herhangi bir aracın tavanında duran kardan dolayı çökeceğini sanmıyorum. Oluşabilecek tek zarar , o karı temizlerken sizin araca vereceğiniz zarardır...

Hocam iyi güzel dedin de koskoca çatı çöküyor kar birikince araba tavanı niye ezilmesin

• Bu arada arkadaşlar konuyla alakası yok hazır sorayım, aracı çalıştırdım 10 dakika kadar hemen ısındı hararet ibresi az bişi oynadı yuları doğru otomatik jiklede kapandı , aracın mptoru donmuş udur diye düşünüyodum ancak torpidonun ordan şırıl şırıl su sesi geldi ( oluyor genelde bu su sesi) su sesi varsa donmamıştır sanırım değil mi? Ama biraz hızlı ısındı sanki o düşündürdü 😄

• Araç üstüne yağan kar fırça ile temizlenmelidir. Temizlenmezse, kaporta üzerine yağan kar, gündüz ısınır ve erimeye başlar, akşama hava soğuyunca kaporta üstündeki kar değil artık buzdur.
    Buzu kaportadan ayırmak için havanın ısınmasını kendilğinden erimesini beklemekten başka çareniz yoktur. Eriyen su kapı fitillerine sızar, donarak kapıların açılmasını da engelleyebilir.
    Kapıyı açmak için zorlayıcında fitiller zarar görür. Kar yağdığında dinmeye başladığı hissedilince araç temizlenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19onur19

Temizliceksende ugrasma cocuklar temizler senin yerine

bu sabah arkaşı evinden almak için evine gitmiştim
    ama yokuş ve karla kaplı sokağı çıkamayınca arkadaşı sokağın girişinde beklemeye başladım
    bu sırada 20 li yaşlarında genç bir erkek gelip eldivenli elleriyle bir güzel arabanın üzerindeki karları temizlemeye başladı
    bende yeni bir kazanç kapısı diye düşünüp temizlemesine ses etmedim
    temizlik bitince teşekkür mahiyetinde el işareti yaptım
    bu sırada arkadsşım geldi olanları anlattım bana o gencin mahallenin delisi olduğunu söyledi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.