Şimdi Ara

platform ---> intel ? amd ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ileriye yonelik bir sistem için sizce hangisi toplanmalı ?

• P55 anakart + i7 860
    • X58 anakart + i7 920
    • AM3 anakart + PII 955

parana gore sistem topla gibi yorumlara gerek yok, ileriye yonelik ust seviye bir oyun bilgisayarı; şu durumda en mantıklı seçim AMD gibi duruyor yanlışmıyım ? ddr3 lu bir anakart ile tahminimce 4-5 yıl sadece işlemci değiştirerek kullanabiliriz tabi AMD bu geriye uyumluluk politikasını değiştirip her işlemciyle yeni anakart yapmazsa.. intelin bir sonraki serisi hangi anakart için çıkacak X58 mi P55 mi ortada bir bilgi var mı yoksa bambaşka bir platforma mı ? bu kaygılar nedeniyle en mantıklı seçim AMD gozukmekte yorumlarınızı beklyorum...

• INTEL CORE I7 920 QUAD CORE 2.66 GHZ 8MB
    GIGABYTE EX58-UD3R DDR3 Soket 1366
    KINGSTON 6GB 1333MHz DDR3 TRIPLE KIT (2x3)
    TUL VTX 3D HD4890 1GB GDDR5 256BIT (850/3900)
    SAMSUNG 1TB 7200RPM 32MB SATA II
    LG GH22NS40 22x DVD-RW SATA
    LIAN LI LANCOOL PC-K60W DRAGON LORD K 700W ATX KASA

1.915 lira kdv dahil.

+

LG 21.5" W2261VP-PF GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR --- 370 lira
    (1920 x 1080 Full HD // 2ms // Analog, DVI, HDMI // 50.000:1 (DFC))

Uzun süre götürür seni...
  • Eğer ileriyi düşünüyorsan X58 ve p55 al derim intel soketi değiştirdi çünkü artık bunların üstüne yatırım yapar
    Amd hakkında fikrim yok yani onlarda bir soket değişikliği yaparmı yapmazmı ama buna göre alma sonuçta bir işlemciyi 3-4 sene rahat kullanırsın bu sadece bir öneri idi.

Yukarda yazılan sistem güzel

INTEL i5 750 2.66 GHz
    Gigabyte P55-UD3R
    HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU)
    TUL VTX3D ATI HD4890 1GB 256BIT GDDR5
    LIAN LI LANCOOL PC-K60W DRAGON LORD K 700W
    Seagate 500 GB 16MB 7200.12
    LG 21.5" W2261VP-PF

TOPLAM=1850 TL

Yukardaki sistem monitör+sistem=1915+350=2265 TL monitör 350 lira

Arada 300-400 TL kadar fark oluyor

• LEON-X cok tesekkur ederim bu hızlı ve açıklayıcı cevap için, yorum dedik sen anında sistem toplamışın masaustunde text dosyasında hazır duruyodu sanırım kopyaladın direk bu forumun senin gibi uyelere ihtiyacı var.. tekrar tesekkurler
  • Rica ederim dostum..

Önerdiğim sistem için şunu da düşünebilirsin;

* Ekran kartları için DX11'i bekleyebilirsin almazsın şuan diğer parçaları alırsın.

* Bellekleri yine Triple Kit 2*3 = 6Gb 1600mhz yapabilirsin ama ben gerek duymuyorum açıkçası.

* Cpu Cooler eklenebilir Akasa Nero, Sunbeam Core Contact vb.

** Kasada bulunan Psu 700w Xilence markadır oldukça kalitelidir.
    ** Monitöre de laf yok bence şu ara alınası tek ürün bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Eylül 2009; 16:12:20 >
  • ali277 tesekkurler i7 860 daha iyi gibi 750 den ? tabi sen fiyat indirmek için onu onermissin olabilir mantıklı...

LEON-X; monitore ve HDD ye ihtiyacım yok anakrt+cpu+ram+ekran kartı+psu+kasa lazım ekran kartı için beklemedeyim dediğin gibi araştırıyorum ikinci el kısmından bir gtx 295 ayarlayabilirsem uygun fiyata alayım diyorum aslında buldumda şu an şehir dışındayım alma imkanım pek yok.. 700watt gtx295i karşılar mı acaba bi sakatlık çıkar mı ? dx 11 i bekleme taraftarı değilim kaldı ki hala dx 9 kullanıyorum ha tabi şoyle bir artısı olur bu kartların fiyatları duser ama bence sadece ikinci elde duser ulkemizde hiçbir firma fiyat indirmez yeni kartlar geldi diye, aynı fiyattan satar diye dusunuyorum..gigabyte ud3r ile 3.5-3.6 ghz de kullanılır mı i7 920 ? tavsiyeler için tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaaa111

ali277 tesekkurler i7 860 daha iyi gibi 750 den ? tabi sen fiyat indirmek için onu onermissin olabilir mantıklı...

İ7 860 testlerde İ7 920 bile geçiyor ama fiyatlarıda geçiyor hayatta alınmaz.

Bütçen hangi sisteme yetiyorsa İ5 750 yada İ7 920 onu al derim

İ7 serisinde bugüne kadar 920'den yukarı işlemci vermedim çünkü çarpan artırıp 2 katı fiyatına satıyorlar.

Değmez yani ufak bir oc ile hepsini geçersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    intel i5 eşdeğer amd işlemci ?
    11 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 700w Xilence karşılar merak etme

i7 920 ise günlük soğutucu ile 3.6ghz rahat yaparsın.

Sadece kasa ise şu hali alır o zaman;

HDD+Vga yok. Ramler 1600mhz oldu + Cpu Cooler ekledim.

INTEL CORE I7 920 QUAD CORE 2.66 GHZ 8MB
    GIGABYTE EX58-UD3R DDR3 Soket 1366
    CORSAIR 6 GB (2*3) DDR3 1600 Mhz RAM CL-8
    LIAN LI LANCOOL PC-K60W DRAGON LORD K 700W ATX KASA
    +
    NOCTUA NH-U12P SE1366 Core i7 Lga1366 Cpu Soğutucu (2x12cm fanlı)

1.600 lira kdv dahil.

Edit: DVD-RW çıkarıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Eylül 2009; 17:21:17 >
  • o listeden DVD-RW de çıkarabiliriz.. kasa olarak bu orta boy ve buyuk olanların ne farkı olur sadece serinlik olarak mı yoksa anakartın sıgmama gibi bir durum fln olmaz değil mi boşa buyuk almayayım kapağı açık olarakta kullanırım serinlik konsu çokta onemli değil yani.
  • quote:

o listeden DVD-RW de çıkarabiliriz.. kasa olarak bu orta boy ve buyuk olanların ne farkı olur sadece serinlik olarak mı yoksa anakartın sıgmama gibi bir durum fln olmaz değil mi boşa buyuk almayayım kapağı açık olarakta kullanırım serinlik konsu çokta onemli değil yani.

Büyük kasa senin için avantaj olur rahat çalışma alanı büyük ekran kartları taktığında şüphen olmaz.

Ayrıca önde ve arkada fan bulunan kasalarda kapağı açarsan hava akımı bozulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali277

quote:

o listeden DVD-RW de çıkarabiliriz.. kasa olarak bu orta boy ve buyuk olanların ne farkı olur sadece serinlik olarak mı yoksa anakartın sıgmama gibi bir durum fln olmaz değil mi boşa buyuk almayayım kapağı açık olarakta kullanırım serinlik konsu çokta onemli değil yani.

Büyük kasa senin için avantaj olur rahat çalışma alanı büyük ekran kartları taktığında şüphen olmaz.

içerde ruzgar paneli kurmayacagım yahu hava akımı bozulsa ne olur madem ole diyorsunuz buyuk kasalara bakayım tavsiye edebileceğiniz var mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ali277

quote:

içerde ruzgar paneli kurmayacagım yahu hava akımı bozulsa ne olur madem ole diyorsunuz buyuk kasalara bakayım tavsiye edebileceğiniz var mı ?

Yukarda önerdiğimiz kasalar gayet iyi

Rüzgar tuneli değilde yani önden taze hava girecek arkadan ve tepeden ise sıcak hava dışarı çıkacak sen kapağı açtığın zaman bu akım bozulur.

Kasada Lancool K60W 700W kasası çok güzel

platform ---> intel ? amd ?

• bu orta boy kasa sınıfına girmyor mu daha buyuk kasalr da var değil mi ? neyse bu yeterli olacaksa tamamdır teşekkur ederim
  • Teknolojide ucu açık olan bilgisayar sektöründe hakikatten uzun süre diye bir tabire yer yok.
    Ne yapacağınız çok önemli,sistem alırken.Ben phenom II 955 aldım ve sizede tavsiye ederim.
    İ7 ler Hyper-Threading muhabbeti var bu aktif iken daha fazla ısındığını bir çok kullanıcı incelemesinde görebilirsin.8 sanal çekirdekli çalışma mevzuları.Üstadlar daha iyi bilir onlar gerekli açıklamayı yapar.
  • lian-li yi bende düşündüm fakat psusuna güvenemedim.cooler master rc 690 650 watt psulu modelini aldım
  • AMD dusunuyordum zaten ama anakartlarda sorunlar oldugunu okudum ureticiler intel için daha kalite anakartlar yapıyolar buda bir gerçek..siz hangi anakartta kullanıyosunuz 955i ?
  • gigabyte ma 790xt-ud4p,haklısın ramler 1600mhz de çalışmıyor şuan.ama 1333 mhzde calısıyor.oc ile 1600 e cekebilirsiniz.
    i7 e girdiniz mı cıkamazsınız ben size soyleyımben 2300 tl ye topladım sız i7 920 lı bısıyı 2700tl ye anca.not benım ups felan herbısey dahıl 2300
  • quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

lian-li yi bende düşündüm fakat psusuna güvenemedim.cooler master rc 690 650 watt psulu modelini aldım

İiçinde XILENCE PSU var şu laptop'u satarsam İ5 sistem ve bu kasayı almayı planlıyorum 700W XILENCE gayet güzel 12v 3kanal herbirinden 20 A veriyor

Kasa+psu almakdan çok daha hesaplıya geliyor almak isteyen varsa tavsiye ederim psu güzel arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 8 Eylül 2009; 17:47:21 >

• ali babanın bır bıldıgı vardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.