sony sunu anlıyamamıs hala önce şekil...telefon bu...ben önce seklıne bakarım ozellıkler ıyı ıse alırım...ama once sekıl olcak bi telefonda...sonyerıcsson bunu yapamıyor...sony herseye en guzel seklı verırken telefonda kıt davranıyor....ben vaio kullanıyorum nedenmı seklı cok hosuma ıdıyor....özellıklerı dıger laptoplardan dusuk olabılır pahalıda olabılır ama ama mukemmel gorunuyo alet...tasarım benım ıcın ve bır cok ınsan ıcın onemlı... ondan nokıa satıyor..bırde kullanım kolaylıgı nokıa bu ısı bılıyor...ve lıderlıgını kanıtlamıs...se hep gerıden gelıyor...ama nokıa ya rakıp olması bı yonden ıyı nokıa da bu tele cevap vercektır...pıyasaya yenı teller cıkacaktır..benım gozumde n95 bu telefonu 2 ye katlar...belkı fotoyu kotu ceker ama dıger ozellıklerı cok daha ıyı....seklıne dıycek yok zaten....yahu ılk resımlerını yayıldıgında k850 nın mıllet ne dalga gecmıstı..bu nasıl sekıl dıye...telefonun albenısı sıfır..sesınınde kalıtelı olugunu dusunmuyorum...eger k790 dan barız ıyı cekmezse bu te l bu tiple facia olur..
quote:
Orjinalden alıntı: melezsnape
quote:
Orjinalden alıntı: EnergY-VorteX
quote:
quote:
Ben nedensu Sony ericsson unun telefon tasarımını beğenemiyorum. Alelade çizilmiş te yapılmış gibi duruyor. Hele mesaj atmak tam bir dert olur bu tuş takımıyla bence...
nokıa nın KKAAAAZZOOOOLLLEETTTT, NAYLON,MİKA KASALI TELEFONLARINDAN İYİDİR KARDEŞİM HEM KÜÇÜK HEM ÖZELLİKLİ HİÇ OLMASSA NOKIA KULLANICILARI GİBİ "CEBİMİZDE ÖZELLİK TAŞIYACAZ" DİE Bİ ARABA TAKOZU TAŞIMIYOZ (NOKIA NIN ÖZELLİĞİDE ÖZELLİK OLSA PEEHH!!! ) ARKADAŞLAR BU TEL HARİKA HHİİİÇÇBBİİŞŞEY İİN DEĞİL SADECE 5 MP İÇİN ALINIR SONY NİN SON GOLLERİ MUHTEŞEM
e iyide ben nokia daha güzeldir yada şu marka daha güzeldir die birşey söylemedimki?
nokıa demezsek sony demezsek samsung demezsek simens demezsek......vb demezsek ne dicez cep telefonumu kullanmayacaz yoksa...bende şu en(nedendir anlamış değilim)sony nin en büyük rakibi nokıa olduğu için ona söyledim...hakkatten yani nokıa hem bu kadar küçük hem 5 mp hem şık hem cyber-shot ....(say say bitmez) bir telefonu ne zaman yaptıki ve yapmazda zaten işte ben bütün bu başarısızlığına rağmen hala bizim insanımızın nokıa nokıa diye bağırmasına sinir oluyorum...kallitede bile artık söz edemiyorz nokıa da mesela arkadaşımın n90 ı ilk yere düşüşünde daha 3. gün tam ortası çatladı ve 1 hafta geçtiğinde kullanılmaz haldeydi ve daha birçok örnek var bizzat yaşadığım ama sonylerde ben şahsen donanımsal şikayetlere pek raslaayamıyorum ama tabiki çıkabiliyor bazen donanımsal şikayetler ama genelde özellik eksikliğinden yakınıyorlar insanolar(oda yeterli para verilmediği için olabilir )
quote:
Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit
sony sunu anlıyamamıs hala önce şekil...telefon bu...ben önce seklıne bakarım ozellıkler ıyı ıse alırım...ama once sekıl olcak bi telefonda...sonyerıcsson bunu yapamıyor...sony herseye en guzel seklı verırken telefonda kıt davranıyor....ben vaio kullanıyorum nedenmı seklı cok hosuma ıdıyor....özellıklerı dıger laptoplardan dusuk olabılır pahalıda olabılır ama ama mukemmel gorunuyo alet...tasarım benım ıcın ve bır cok ınsan ıcın onemlı... ondan nokıa satıyor..bırde kullanım kolaylıgı nokıa bu ısı bılıyor...ve lıderlıgını kanıtlamıs...se hep gerıden gelıyor...ama nokıa ya rakıp olması bı yonden ıyı nokıa da bu tele cevap vercektır...pıyasaya yenı teller cıkacaktır..benım gozumde n95 bu telefonu 2 ye katlar...belkı fotoyu kotu ceker ama dıger ozellıklerı cok daha ıyı....seklıne dıycek yok zaten....yahu ılk resımlerını yayıldıgında k850 nın mıllet ne dalga gecmıstı..bu nasıl sekıl dıye...telefonun albenısı sıfır..sesınınde kalıtelı olugunu dusunmuyorum...eger k790 dan barız ıyı cekmezse bu te l bu tiple facia olur..
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben nedensu Sony ericsson unun telefon tasarımını beğenemiyorum. Alelade çizilmiş te yapılmış gibi duruyor. Hele mesaj atmak tam bir dert olur bu tuş takımıyla bence...
nokıa nın KKAAAAZZOOOOLLLEETTTT, NAYLON,MİKA KASALI TELEFONLARINDAN İYİDİR KARDEŞİM HEM KÜÇÜK HEM ÖZELLİKLİ HİÇ OLMASSA NOKIA KULLANICILARI GİBİ "CEBİMİZDE ÖZELLİK TAŞIYACAZ" DİE Bİ ARABA TAKOZU TAŞIMIYOZ (NOKIA NIN ÖZELLİĞİDE ÖZELLİK OLSA PEEHH!!! ) ARKADAŞLAR BU TEL HARİKA HHİİİÇÇBBİİŞŞEY İİN DEĞİL SADECE 5 MP İÇİN ALINIR SONY NİN SON GOLLERİ MUHTEŞEM
e iyide ben nokia daha güzeldir yada şu marka daha güzeldir die birşey söylemedimki?
nokıa demezsek sony demezsek samsung demezsek simens demezsek......vb demezsek ne dicez cep telefonumu kullanmayacaz yoksa...bende şu en(nedendir anlamış değilim)sony nin en büyük rakibi nokıa olduğu için ona söyledim...hakkatten yani nokıa hem bu kadar küçük hem 5 mp hem şık hem cyber-shot ....(say say bitmez) bir telefonu ne zaman yaptıki ve yapmazda zaten işte ben bütün bu başarısızlığına rağmen hala bizim insanımızın nokıa nokıa diye bağırmasına sinir oluyorum...kallitede bile artık söz edemiyorz nokıa da mesela arkadaşımın n90 ı ilk yere düşüşünde daha 3. gün tam ortası çatladı ve 1 hafta geçtiğinde kullanılmaz haldeydi ve daha birçok örnek var bizzat yaşadığım ama sonylerde ben şahsen donanımsal şikayetlere pek raslaayamıyorum ama tabiki çıkabiliyor bazen donanımsal şikayetler ama genelde özellik eksikliğinden yakınıyorlar insanolar(oda yeterli para verilmediği için olabilir )
bence telefonların tasarımı gayet şık
quote:
komik olma lutfen...bu kadar olur...
quote:
Orjinalden alıntı: memolix
Piyasada nokinanin en cok gordugum telefonu 1100 ve buna benzer telefonalr , 3110 vs vs bunlara sen ozellik ve tasarim mi diyorsun...??
Bence bi komiklik varsa senin yaptigin yorum ve sergiledigin tavrindir.
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr
daha önce wi-fi olup, kamerası kötü, kamerası iyi olup vidyo çekimi kötü.. gibi kenarı köşesi kırpılmış modeller görmüştürk. elbette yeni duyuruluan bu modellerinde kusurları var ama gerçek anlamda birden fazla işleve sahip özellik zengini, üstelik kabul edilebilir makul ölçülerdeki ilk telefonlar bunlar.
k850, w960 hatta w910 bile 2007 sonundan itibaren piyasayı sallayacak bomba telefonlar...
+111111111111000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 süper yorum kapak olur valla
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Zaten adamlarin amacida senin gibi sadece tasarima onem veren kisilere satmak...Bunuda basarmislar hehhehe ... Ben bi telefon yada laptop alacagim zaman ozelligine bakarim.Once benim icin ozellik gelir ve bence se de gayet SIK telefonlar yapiyorlar..Tasarimi begenmek sevmek gorecelidir.Sen begenmemis olabilirsin.ama begenen cok kisi var.Ozellik+gorunum.Daha ne olsun
anlamıs degılım bu telefonun tasarımana hala hos dıyebılıyorsunuz....daha baska bısey demıyorum...bu arada nokıa benım gıbı sadece tasarıma onem verenler ıcın dedın ma demekkı sadece benım gıbıler dedıgın cogunluk...ben bu telefonu almam..bu benım gorusum...sony herseye sekıl verıyor ama telefonlara bunu yapmıyor hala anlamıs degılım...size bı soru sorcam n73 mu k790 mı daha guzel gorunuyor..yada n95 mi k850 mi...secım sızın....sadece sekıl yetmıyo dersenız k790 n73 den ustunmu...k850 cıksın n95 den ustunluklerını tartısırız ses vıdeo fotograf wıfı falan..bunun tartısması o zaman yapılır....
bu arda ılk sayfada verılen gercek fotolarda kı parmak izlerını gordunuzmu..bu cok buyuk bır sıkıntı yaratacak...cok fazla parmak ızı var..telın tasarımından kaynaklanıyor olmalı hem onu hem arkası cok kotu parmak ızı ıle dolu..sonyerıcsson telefona sekıl vermeyı basarınca neden bende almıyımkı..am telefonu elıme alınca gorunusune onem veren bırıyım...eger guzel bı tasarım yaparsa se ılk alanlardan bırı ben olurum...
quote:
anlamıs degılım bu telefonun tasarımana hala hos dıyebılıyorsunuz....daha baska bısey demıyorum...bu arada nokıa benım gıbı sadece tasarıma onem verenler ıcın dedın ma demekkı sadece benım gıbıler dedıgın cogunluk...ben bu telefonu almam..bu benım gorusum...sony herseye sekıl verıyor ama telefonlara bunu yapmıyor hala anlamıs degılım...size bı soru sorcam n73 mu k790 mı daha guzel gorunuyor..yada n95 mi k850 mi...secım sızın....sadece sekıl yetmıyo dersenız k790 n73 den ustunmu...k850 cıksın n95 den ustunluklerını tartısırız ses vıdeo fotograf wıfı falan..bunun tartısması o zaman yapılır....
telefonun tasarımını kendine göre hoş bulmayabilirsin başkası da beğenmeyecek diye bir saçmalık olamaz zevkler ve renkler tartışılşmaz sen n95e aşıksındır ben nefret ederim başkası k850ye bayılır sen iğrenirsin
karışamazsın başkası da sana karışamaz
quote:
Zevkler ve renkler asla tartışılmaz. Ben K790i'nin de N73'ün de tasarımını pek beğenmiyorum. Özellikle de N73'ün tuş takımını hiç ergonomik bulmuyorum.
ona dıycek lafım yok...begenmek gorecelı ama...bu telefon ıcınde kımse tasarımı daha ıyı olabılırdı demıyor....bu kadarmı guzel yoksa benmı goremıyorum....bı tuhaflık var...k810 u da begenmedım bunuda...ozelıklere bısey demıyorumda bana tasarımı cok eskıde kalmıs gıbı geldı....fake aletlere benzıyor...bu benım gorusum tabi...
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
quote:
telefonun tasarımını kendine göre hoş bulmayabilirsin başkası da beğenmeyecek diye bir saçmalık olamaz zevkler ve renkler tartışılşmaz sen n95e aşıksındır ben nefret ederim başkası k850ye bayılır sen iğrenirsin
karışamazsın başkası da sana karışamaz
quote:
Orjinalden alıntı: pininfarina
quote:
Orjinalden alıntı: Dreamboy
quote:
Orjinalden alıntı: yakamoz40
SonyEriccsoon u kutluyorum, bence K850 ve W960 modelleri ile nokia ve samsungu resmen mağlup etmiştir.
neden kutluyorsun? ilk 5mp kamera,ilk 8gb hafıza,ilk wifili telefon,ilk gps li telefon,ilk optik zoom,ilk symbianlı telefon,ilk kaliteli kulaklık sesi yoksa kaliteli video kaydı içinmi? ama bunları sonyericssondan önce diğer firmalar zaten çıkarmıştı
Bahsettigin marka veya firmanin tum bu "sozde ilk defa piyasaya surmus oldugu ozellikler" kisa sure sonra aslındsa ne kadar aceleyle surulmus, basarisiz ve bekleneni vermekten cok uzak teknolojiler olduklarini fazlasıyla kanitladilar.
Or; - Foto dersen suan n95'i tum k serisi zaten direk kafadan egale ediyor. Salt mp'nin bir anlam ifade etmedigini ve sadece alt yapisi olmayan bir cihaza tutup carl zeiss lens koymakla bu islerin olmayacagını bilenler uzun suredir biliyor. Olsa olsa DETAY YOKSUNU, MORUMSU FOTOLAR OLUYOR
- Ses kalitesi dersen walkman serisi halen testlerde en yakın rakibi n serisini t.h.d oranında al-assagi ediyor
- Wireless dersen amcamlarin hic bir modelinde batarya bir veya bir bucuk gunden fazla dayanmiyor ve cogu modelinde sagliksiz, stabil calismayan bir perfonmans ortaya koyuyor. Iclerinde biraz e65 wireless konusunda basarili o'da cok ciddi batarya sorunlariyla bogusuyor
- 8Gb hafiza dersen amcamlar MEKANİK, SARSINTI VE DARBELERE DAYANIKSIZ, YAVAS VE HATA VERME ORANI COK YUKSEK (ZIRT*PIRT ERROR VERİYOR N9X SERİSİ) hdd kullandilar ve halada devam ediyorlar. Sony ise hızlı flash nand bellekler kullaniyor
- İlk symbian diyorsun ilk seri symbilarin hali icler acisiydı anımsarsan. Olgunlasmadan, acılması 45 dk suren ve cok dusuk islemci hızlarıyla bavul gibi telefonlar yapmak is degildir hocam. Nokia'nin tipik "satilsinda ne, nasıl satillirsa satilsin" mantigi.
-Kisaca tum bu ozellikleri "uretebilecek teknolojiye sahip bir firmanin" yukarida saydıgımız ozellikleri basarılı bir sekilde harmanlayıp, birinden calip digerinden kırpmadan, elindeki mevcut teknolojiyi en verimli sekilde bonkorce bir cihazda hepsini bir araya toplayan ve en iyi perfonmansı EN ESTETİK TASARIM VE DİZAYNDA BULUSTURAN (KAMYON TAKOZU GİBİ AGIRLIGI YARIM KG'YU BULAN SEKİLSİZ CİHAZLAR URETMEDEN) bir araya getiren ilk defa sonyericsson oldu. Bunun icin sahsen sony'yi kutluyorum. Ve suan piyasadaki mevcut cihazlari ile nokia olsun baska firmalar olsun bu ciddi yenilgiyi mecburen kabullenmek durumundalar
Zamanla ne olur, ne gelisir firmalar ne yaparlar simdilik bilemeyiz. Lakin onumuzdeki 6 ay icinde bu dengelerin bozulacagini sanmiyorum...
tamam abi artık bu lafların üstüne söyleyecek hiiç bişey yok haariika bi yorum ve nokıa cılara da harikaa bir kapaaakkk.... bi kere asla tasarım konusuna girmemeliyiz arkadaşlar biz burda teknik konuşuyoruz eğer tasarıma girersek çıkamayız işin içinden çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz kimsizi nokıa nın AARRRAAAAABBBBBBAAAAA TAAKKOOZZLLLAAARRII BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEVASA YARATIKLARINI BEĞENİR KİMİDE SONY GİBİ KÜÇÜK HACİMLİ CEPTE HEM HAİFİF HEMDE ŞIK DURAN TELLERİNİ SEÇER YANİ BUNU TARRRTIŞAMAYIZ boşverinde teknik konuşalım biz ayrıca b,ilmiorum ama n serisinin kamerasını nasıl KOSKOCA CYBER-SHOT LARLA KARŞILAŞTIRIYORSUN ARKADAŞIM YA KIRMIZI NOKTA ÖNLEYİCİNİN BİLE BULUNDUĞU BİR TELDE NE KUSUR ARAYABİLİRSİNKİ DONANIMSAL OLARAK
okuyanda k790 ın n73 den cok ıyı resım cektıgını sancak...cyber-shot sony nın foto makınelerıne verdıgı genel bır ısımdır...bu arada sony ve casıo foto makınem var...su kadarını soylıyım sony fotograf makınesınde cok ıyı degıl...canon ve nıkon cok daha ıyı...bunu fotograafcılıkla ılgılenen bırı olqarak soyluyorum...fotograf makınesınde goklere sıgdıramadıgınız cyber-shot malesef iyi degıi..bıraz arastırırsanız boyle oldugunu ogreneceksınız...k790 ın led flasını ve hareketlı nesnelerde basarısını taktır etmek gerek...ama n73 gunduz cekımlerınde cok daha ıyı..karsılastırmalar yapıldı..bızzat kendımde yaptım...k810 un resımlerı ıse cok kırmızı cıkıyor...k750 bı devrımdı onada lafım yok...walkman olayınıda anlamıs degılım..sesın kalıtesı sadec kulaklıktan kaynaklanıyor bunuda bızzat denedım...w810i yıo vede 6280 i cx300 le bı denemenızı onerırım...
kamerada ki ışığa bak yaa
quote:
Orjinalden alıntı: nolamaz
nasıl?
quote:
Orjinalden alıntı: Dreamboy
quote:
Orjinalden alıntı: yakamoz40
SonyEriccsoon u kutluyorum, bence K850 ve W960 modelleri ile nokia ve samsungu resmen mağlup etmiştir.
neden kutluyorsun? ilk 5mp kamera,ilk 8gb hafıza,ilk wifili telefon,ilk gps li telefon,ilk optik zoom,ilk symbianlı telefon,ilk kaliteli kulaklık sesi yoksa kaliteli video kaydı içinmi? ama bunları sonyericssondan önce diğer firmalar zaten çıkarmıştı
1. ilk 5mp kamera LG Leo 2. İlk gpsli tel. Siemens SXG75 3.ilk symbianlı tel. Ericsson R380 Demekki herşeyi ilk Nokia bulmamış Bu arada herşey özellik demek değildir. Önemli olan o özelliği kullanışlı bir şekilde kullanıcıların hizmetine sunmaktır.
Arkadaşlar büyütmeye gerek yok açıkçası kabul etmek gerek piyasaya çıktıklarında w960i ve k850i piyasanın en iyi tellerinden ikisi olucak. Birkaç ay önce bu n95 için geçerliydi. Ama Nokia bu modellere karşı suskun mu kalacak???HAYIRRR!!! Ondan sonra SE yine cevap verecek bu böyle gidecek.. Yani Nokia-SE tartışması yapmayalım hangisi iyi olursa onu kullanıcaz sonuçta bu rekabetler bizim yararımıza..
quote:
Orjinalden alıntı: nolamaz
lens etrafındaki maviliği diyorsan acaba o ışıkmı ? çünkü her tarafında yok, metal olup karşıdaki ışığı da yansıtıyor olabilir.
SonyEricsson coştuEğer abartı bir fiyattan satmazsa bu cihaz tavan yapar.
quote:
Orjinalden alıntı: huseyin__58
SonyEricsson coştuEğer abartı bir fiyattan satmazsa bu cihaz tavan yapar.
merak etmeyin nokıa nın tenekeleri 2000 ytl ye gidiyosa bu muhteşe alet hav ada karada gider
bence bunun çıkış fiyatı 1150 ile 1250 arası olur demedi demeyin