Şimdi Ara

Player Unknown's Battlegrounds|Ps4-Ps4Pro Ana konu| (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz de yillardir konsol oyunucsuyuz hic boyle oyunlar cikmadi ondan beklioruz bir de bu oyunda cok bug yok kendim de denedm sadece su ziplama ve yumruk atma mekanigini duzeltseler yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için uzun süre ps4 ü rafa kaldıran oyun. Sırf bunun için 7.1 kulaklık ve ssd aldım. çıktığından beri hemen hemen her gün oynuyorum.

Öncelikle yukarıda arkadaşların belirttiği gibi oyun teknik olarak sıkıntılı. Sabit bir fps değeri alamıyorum. Sistemim gayet iyi, yani sadece ben değil kimse alamıyor sabit değer. Ancak dosyalarla manuel olarak ilgilenirsen belki bir şeyler yaparsın.

Foliage değerini herkes en düşükte tutuyor. Yüksek tutarsan etraftaki çimler sazlar falan görüşünü engelliyor. En yüksek değerde oynuyorsun mesela, kamufle oldum zannederek yatmış bir şekilde yavaş yavaş ilerliyorsun. Foliage değerini düşük tutan herkes seni kabak gibi görüyor, tavşan gibi de avlıyorlar.

Animasyonlar feci kötü. Denildiği gibi motion capture kullanılmamış. Güncelleme ile animasyon falan ekleniyor düşünün artık durumun vehametini.

Serverları çok sıkıntılı. Oyun içinde 2 3 defa çöktüğünü falan hatırlıyorum. Bu kadar oyuna bu çökme çok değil aslında ama ping falan kötü yani. kaldı ki en iyi interneti kullanıyorum.

Mekanlar kendini çok tekrar ediyor. Bir kaç tane ev ve daire tipi var. Onun dışında hepsi aynı. Yani bakmayın o kadar geniş alanlarda farklı tipte evler göründüğüne. Pattern hep aynı. Evlerin içinde bir kaç taktik var uygulayacağınız. Onun dışında geneli arazi.

Ama bu kadar kötü teknik altyapıya rağmen oyun tek kelime ile muhteşem. Genelde solo oynuyorum. Herkes arkadaşlarıyla oynuyor ama ben arkadaşlarla oynarken bir türlü iyi koordine olamıyorum. Tek tabanca olmayı çok daha seviyorum. O verdiği gerginliği hiç bir oyun veremiyor. Alan daraldıkça sende daralıyorsun. :) Gerçekten bu oyunlar sırf bu gerginlik hissi yüzünden bu kadar revaçta.

Sırf H1Z1 denen oyun demeye bin şahit isteyeceğim 'ŞEY'in pabucunu dama attığı için bile sevilir PUBG.

Konsola gelmesi de süper olur. Ama şöyle. Oyun sizden kontrol anlamında inanılmaz bir hakimiyet istiyor. Mouse un verdiğini kol asla veremez. Hele bu oyunda hiç veremez. Milimlerin santimlerin falan iş yaptığı bir oyun. Aim assist çok aykırı durur. Bilemiyorum yani kafam karışık bu konuda. İyi çalışmaları gerek bence konsola.

Son olarak bu fikir keşke rockstardan falan çıksaydı. Tam gta5 in haritasına uygun bir oyun. Düşünsenize o animasyonlarla o efektlerle aynı mantıkta bir oyun yaptığını rockstar'ın. Muazzam olurdu. keşke gta5 e öyle bir mod çıkarsalar. Biz de şu amatörlerin yaptığı karın ağrısı oyunları oynamasak :)

• Pc de oyun kontrollerla denendiginde kabul edior ancak kapi acilamior

• Oyuna zombiler geliyormus desene oyun h1z1 olmayi h1z1 den daha iyi becerior

• Selam dostlar belli bir süre için çizildiğimden güncelleyemedim.Oyun xbox one x de 30-40 fps ile çalışacakmış.Eğer cihaz gücüne göre alırlarsa pro da medium 30 fps ,ps4 de kirpilmis olarak 30 fps civarında çalışacak demektir.Açıkcası uncharted the lost legacy gibi mükemmel grafiklere sahip oyunla aynı fpsde böyle grafikleri kötü bir oyunun çalışması kötü olmuş.
    (Kuzeydeki krala tesekkurler )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be4die -- 25 Ağustos 2017; 23:57:0 >
  • Oyun daha pc ye çıkmadı :) early access verdiler resmen optimizasyon özürlü bir şekilde oynamaya çalışıyoruz her gün güncelleme geliyor ama gözle görülür bir performans artışı yok. Unreal Engine oyun motoruyla yapılıyor güya bakalım belki adam olur zamanla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be4die

Selam dostlar belli bir süre için çizildiğimden güncelleyemedim.Oyun xbox one da 30-40 fps ile çalışacakmış.Eğer cihaz gücüne göre alırlarsa bizde de 40 fps civarında çalışacak demektir.Açıkcası uncharted the lost legacy gibi mükemmel grafiklere sahip oyunla aynı fpsde böyle grafikleri kötü bir oyunun çalışması kötü olmuş.

hatalı bilgi.. oyun xbox one x de 4k hdr ile 100 kişilik serverde 30-40 fps arası çalışacak.
    ps4-xbox one/s de kırpılmış grafiklerle 30 fps, ps4 pro da medium ayarlarda 30 fps çalışacaktır.

Bir diğer konu ise unc4/lost legacy serisi ile bu oyunu karşılaştırman çok yanlış. birisi çizgisel olarak küçük alanlarda geciyor, diğeri open world ve yapabileceklerinin sınırı yok.

Ayrıca oyun xbox platformunda timed exc bu da demek oluyor ki oyun çıkışından 9-12 ay sonra ps4 platformuna gelecektir.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Hayir hocam burada yanlisiniz var oyun one s icin ozel olarak optimize edildigi icin stabilize calisacak malum siteden okudum.30 -40 fps arasi calisacak one x de de 60 fps calismiyacak.

• Evet hocam benim de deneme imkanim oldu oyun rx 470 ile bile stabil calismiyor malesef.

• Standart PS4'de 1080p 30fps (kırpılmış)
    Pro'da 1080p 60fps yaparlar.
  • quote:

Hayir hocam burada yanlisiniz var oyun one s icin ozel olarak optimize edildigi icin stabilize calisacak malum siteden okudum.30 -40 fps arasi calisacak one x de de 60 fps calismiyacak.

oyun one s e değil one x e optimize ediliyor. malum site yanlış yazmış.

ps4/one/one s kırpılmış 30 fps (bol fps droplu)
    ps4 pro 1080p medium ayarlarda 30 fps (stabil fps ve belki upscale 4k)
    xox da ise 4k hdr 30-40 fps arası.
    https://www.gamepur.com/news/27276-pubg-fps-xbox-one-x.html
    http://gadgets.ndtv.com/games/news/playerunknowns-battlegrounds-xbox-one-x-frame-rate-1729986
    https://tr.vg247.com/2017/07/26/playerunknowns-battlegrounds-xbox-one-uzerinde-30-fps-calisiyor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 25 Ağustos 2017; 23:17:43 >

Hmm desenize malum siteniz azizligine ugradik editleyelim hocam o mesaji o zaman.Ama sizce de sacma degil mi one x icin optimize edilmesi?Tamam oyun one x fuarinda duyurldu ama one s i olan adam ne yapacak?Ps 4 e bir oyun cikacaginda once ps4e optimize ediliyor oyun.MS un one x sattirma politikasi.Su launch exlere verecekleri paraya studyolarini acik tutsalardi kendi exleri olurdu.

Hocam open world oyun tabi ki ancak gta V gibi ,witcher 3 gibi hatta skyrim hd version bile daha guzel duruyor bu oyundan.Ondan bahsetmistim eve unc kiyaslamam yanlis olmus.

• quote:

Hmm desenize malum siteniz azizligine ugradik editleyelim hocam o mesaji o zaman.Ama sizce de sacma degil mi one x icin optimize edilmesi?Tamam oyun one x fuarinda duyurldu ama one s i olan adam ne yapacak?Ps 4 e bir oyun cikacaginda once ps4e optimize ediliyor oyun.MS un one x sattirma politikasi.Su launch exlere verecekleri paraya studyolarini acik tutsalardi kendi exleri olurdu.

Xox un tek cazibesi 4k iddiası.

Biz geçmiş dönemlerde ps4 pro için geliştirilen oyun görmedik sonradan update felan geldi pro için yani ps4 kısıtladı proyu. Ama artık xox un çıkışı ile ps4 de kırpılmış grafikler 900p stabil olmayan Fps vs çok oyun görürüz. Çünkü xox ile ps4 pro arasında araya bir ps4 girecek kadar donanım farkı var neredeyse. Rakibi son konsolu ile daha güzel görsellik sunarken Sony fat ps4 e oyun optimize etmez daha da. Multi oyunlarda sözde Fpsler aynı olur sadece.

Xbox daha aynı şekilde yapacaktır. En güçlü konsol diye pazara sunuyorlar ürünü xone /xones lerin xox u kısıtlamalarına izin vermezler.

4kyi bile tam sunamayan bir konsol.Baya beklemistim pc almayip bunu alacaktm psyle beraber kullanacaktm.Sonra cop cıktı pc topladm.Simdi de pcyi sattm ps gibi yok gercekten de ya

• quote:

4kyi bile tam sunamayan bir konsol.Baya beklemistim pc almayip bunu alacaktm psyle beraber kullanacaktm.Sonra cop cıktı pc topladm.Simdi de pcyi sattm ps gibi yok gercekten de ya

ps4ün exc oyunlardan başka birşeyi yok :) altyapı rezalet, verilen plus oyunları çöp. Türkiye de playstation un kullanım yaygınlıgından başka birşey yok.

Xox baya iddialı geliyor. Timed exc dışında exc olmadıgı için Xox multiplatform oyunlarda liderliğe oturur konsollar arasında. Altyapıdan bahsetmiyorum bile.

Xboxda kardeşlikle yıllık 160 liraya live gold, ea access, gamepass alınarak 100 den fazla oyun bedava oynanabilir. Bunlara bf1, tf2, fifa17, dead rising 3, halo felan dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 26 Ağustos 2017; 0:28:55 >

Orası oyle ama hocam eger exc olmayacaksa neyleyim ben konsolu.Toplarım bir pc alırım xbox kontrolcusunu gecerm pc basina ordan oraya multiplatform oyunlarini oynarm.Ama ps4 de o hikayeleri film gibi akip gitmesi tlou2 gibi bir gercek olmasi ps4den vazgecirmiyor iste kucuklukten beri konsol oyuncusuyuz yapacak bir sey yok .Onceki nesilde x360m vardi yanlis anlasilmasin xboxi asla gommem ama bu nesil gercekten cop.

• Be4die kullanıcısına yanıt
    Bu nesil çöp falan değil.Ps3 üm varken Last of us ve Uncharted 2 oynadım sadece.Last of us bir şaheser evet uncharted da çok güzel oyun ama 2 den sonra tutup da 3 ü oynayayım demedim.Başka hiç bir ps exclusive oyun beni cezbetmedi.Benim için Last of us hariç hiç bir exclusive oyun bir şey ifade etmiyor ne xboxınkiler ne sonyninkiler.Exclusive dışında da sony nin bir tane elle tutulur yanı yanı yok fiyatı bile buna dahil.

Bir tanecik özel oyunlar ile neyleyeyim konsolu denemez.Bu genel olarak Türkiye profili.Bu nesilde Xbox geri kaldıysa dünya üzerinde bunun sebebi bir çok ülkeye önceki nesilde destek vermeyişi.(özel oyun yoksa napayım konsolu Türkiye özelinde bir değerlendirme).Bu nesilde ise ilk çıktığında kutulu ikinci ele bile para istemesi.İnternet yoksa solo oyun bile oynayamazsınız gibi şeylerdi.Çok tepki çekti ama bu hatalarından döndü.Ancak elbetteki o imaj düzeldi mi çok geç kalındı.Şu an Xbox özel oyun hariç her konuda ps yi tokatlar özel oyunlarla ilgilenmeyen ben gibiler içinde ps4 bitik demektir bu yüzden.

Ki bu nesildeki özel oyunların yüzde 70 i zaten remastared yeni bir şey öyle çok göremedik henüz

• Oyunda etkileşim çok fazla. DS4’ü bilgisayara bağlayıp tuş atayarak oynayayım dedim fakat kontrol panelinin ancak yarısını sığdırabildim. Sağa sola eğilme vs. gibi önemli faktörleri atayacak tuş kalmadı. Ancak touch pad’i çok verimli kullanabilirlerse aynı tadı alabiliriz fakat touch pad ile de olacak iş değil bence. Silah değişimini touch pad’den sağa sola kaydırarak atasak R1 L1 ile eğilmeyi gerçekleştirebiliriz. Ancak dediğim gibi etkileşimlerin çoğundan mahrum kalacağız ve klavye zenginliği bu oyun için şart gibi

• Bu nesil cop dostum kabul et exc cikarmadilar adamlar saka gibi minecrafta yukleniyorlar.Neyse tabi ki o senin gorusundur saygi duyarim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.