< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 31 Temmuz 2020; 12:52:7 > |
Playstation 2 Çift Katmanlı Oyunları Dvdye Yazmayı Başardım!
-
-
-
Bende dms4 pro + toxic os var kafa rahat
Sizde fmcb li konsol vardı galiba usb den dvd9 oyunlar oynanıyor diye biliyorum. Böyle bir işe girişmenin mantığını anlayamadım.
Buda benim makineden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 31 Temmuz 2020; 19:39:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hurdacıya ne idüğü belirsiz ps2 için 80tl bayıldık ama içinden bu efsanevi chip çıktı network adapter ve 160gb hdd cabası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
retrocu demek ilginc bir durum retrocu hep dener denemekten cihazi kullanmaya vakit bulamaz benim gordugum tum retrocular boyleydi piller kondansatorler cdler lehim havya cip derken oyun oynamaya vakit kalmamis hic.ama denemeden de ogrenilmez hayat kisa olmasa.
ben bulduklarimi yazsam roman olur ama cogu ustunde ziplanmisti ama sonra ziplamayi ogretmeyi ogrendik tabii deneyerek
bundan sonraki asama xbox classic oyularinin ps2 ile arasindaki farklar.xbox 360 in cift katman oyunlari falan retrocunun cilesi hic bitmez cile bulbulum cile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 31 Temmuz 2020; 20:42:22 >
Lehim çip tamir işleri oyun kadar zevkli. Hele başarıya ulaşıp verdiğin emeğin boşa çıkmadığını öğrenmek
O dms4 ü lehimlemeye çalışırken elimin nasıl titrediğini, lehimledikten sonra cihaza güç verip r1 tuşununa basılı tutarken acaba chip menü açılacak mı heyecanı anlatılmaz.
Ps2 yi sindirdikten sonra xbox classic veya gamecube düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 31 Temmuz 2020; 19:46:45 >
Açıkçası, çift katmanlı dvdlerin nasıl yazdırıldığını merak ediyordum. Merakımı giderdim :) Doğru, dvd9 halini bellekten direk okutabiliriz ama format değiştirmek (fat32'ye bölüyor) veya dvd5 haline getirmek hoşuma gitmiyordu. O sebeple kayıpsız, temiz yöntem aradım ve başarılı oldum :) En azından elimde temiz kopya var artık. FMCB'nin her oyunu sorunsuz oynattığını söyleyemem. Mesela God of War'un dvd9 halini usb ile oynatmaya çalışın, Kratos'un Athena ile konuştuğu esnada hata verir. Dvd5 sürümü ise ripli idi.
Ama bu çekilmiş dvdyi taktım mı makine direk okuyor. Alın size kesilmemiş, riplenmemiş, tertemiz God of War :)
Çekip de çalıştıramadığım oyunlar için sayısız medya attım çöpe. Bence açılmadığını söylediğim oyunların sağlam ve sorunsuz çalışan medyalarını bulursak güzel bir şekilde yeniden iso haline getirebiliriz :)
Çerez niyetine Raspberry pie veya Retropie takılıyorum, hepsi bu :)
-
Doğrudur hocam ps2 oyunları indirdiğim sitelerde yorumlar kısmında fmcb ve opl kullananların bazı oyunlarda sıkıntı yaşadığını görmüştüm. Usb den ara sahne kasma sorunlarıda oluyormuş god of war da.
Ps2 için dms çipli fat kasa bulup network adaptör ve hdd ile kullanmak en temiz çözüm.
Fakat dms3 veya dms4 bulmak zor network adaptör de keza öyle.
İnsanların elinde fat kasa ps2 olmayabilir.
Bu durumda sizin yöntem devreye giriyor. Usb den fmcb ile oynayabildiğini oyna sıkıntılı oyunları medyaya çek. Medyada işe yaramazsa mecbur orjinal.
Amacınızı anlamış oldum hocam gayet faydalı bilgiler sizede iyi forumlar
-
-
Orjinal 5 tane ps1 oyunu var hepsi platinum edition
150 ye ps2 aldığım adam yanında verdi böyle uyguna bulursam orjinal alırım ama gidipte 100 150 vermem oyun başı
18 tane oyun yazdım fakat medievil 1 ve 2,ctr racing, medal of honor underground u yazamadım cd boyutunu aşıyolar overburn yapıncada oyun takılıyor. Emuparadise den indiriyorum ımgburn le yazıyorum. Siz bu oyunları yazıp sorunsuz çalıştırdıysanız nasıl yaptınız?
Söyleyeceğim CD içindir (DVD veya çift katmanlı DVD için değil):quote:
Orijinalden alıntı: Psfat
Orjinal 5 tane ps1 oyunu var hepsi platinum edition
150 ye ps2 aldığım adam yanında verdi böyle uyguna bulursam orjinal alırım ama gidipte 100 150 vermem oyun başı
18 tane oyun yazdım fakat medievil 1 ve 2,ctr racing, medal of honor underground u yazamadım cd boyutunu aşıyolar overburn yapıncada oyun takılıyor. Emuparadise den indiriyorum ımgburn le yazıyorum. Siz bu oyunları yazıp sorunsuz çalıştırdıysanız nasıl yaptınız?
Oyunun görüntü dosyasını indirdiniz. Bin ve cue dosyaları varsa işiniz kolay. ImgBurn veya türevi bir programlar medyayı desteklenen hızlarda yazdırırsınız, işiniz biter. Ama bazıları bin ve cue şeklinde olmuyor da track 1, 2, ... diye oluyor. Sizin önce bu dosyaları bin'e çevirmeniz gerek. Yeniden bin ve cue dosyaları oluşturacaksınız. Bundan sonra zaten gerisi aynı. Şu ana kadar cd oyunlarında bir sorun yaşamadım.
Ekleme: Playstation 1 için böyle. Ps2'nin cd tabanlı oyunlarını cdye yukarıdaki şekilde yazdırdığım halde makineye okutamadım. Saçmadır, bazı ps2 çipleri ps1 oyunlarını okuyor ama ps2'nin cd tabanlı oyunlarını okumuyor.
-
Trackları bine çevirip çok oyun yazdım ama bu saydıklarım olmadı. Cd 702mb oyunlar 738 mb falan. 800mb cd varmış ondan lazım galiba. Yada ben europe sürüm yazdığım, için boyut yüksek usa yazıncada siyah beyaz oluyo. Rgb kablo alıp usa sürüm denerim boyut belki 700mb altı olur o zaman.
Pal sürüm oyun hiç kullanmadım. Hep ntsc kullanırım. MediEvil 1 ve 2'yi kendim yazdım. Severek de oynuyorum :) Siz de ntsc deneyin. Çipliyse zaten okur.quote:
Trackları bine çevirip çok oyun yazdım ama bu saydıklarım olmadı. Cd 702mb oyunlar 738 mb falan. 800mb cd varmış ondan lazım galiba. Yada ben europe sürüm yazdığım, için boyut yüksek usa yazıncada siyah beyaz oluyo. Rgb kablo alıp usa sürüm denerim boyut belki 700mb altı olur o zaman.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Emuparadise denmi indirdiniz oyunları
Cihaz 12cs508/p çipli
Ntsc yazmayı deneyeyim bakayım belki olur
coolrom, cdromance, romhustler ... Değişiyor.quote:
Emuparadise denmi indirdiniz oyunları
Cihaz 12cs508/p çipli
Ntsc yazmayı deneyeyim bakayım belki olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ntsc usa yazınca cd ye sığdı hata falan vermiyor. Siyah beyaz sorununu rgb kablo alarak çözdüm.
Bende bir şekilde bulaştım bu ps1 ve ps2 işine Saçma sapan oyun fiyatları yüzünden orjinal oyun satın alınamıyor.
Bende şimdilerde usb hdd ve samba ile ağ üstünden ne kadar imkan varsa zorluyorum oynamak için, temiz ve çok düşük hızda cd dvd yazabilmek için çok eski Ide cd dvd writer aldım, elime geçince sonuçları yazarım size de. Ne yazık ki Fmcb OPL her oyunu çalıştıramıyor, illaki dvd yazmaya mahkum kalınıyor bir şekilde.
Buradaki bilgiler işime yarayacak çok sağolun. Konuda söylendiği gibi bu işlerle uğraşmaktan oynamaya zaman kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 14 Mart 2021; 20:11:20 > -
4 GB'tan büyük oyunları oynamak için çift katmanlı dvd şart mı? Oyunu 2 dvd'ye yazsak olmuyor mu mesela? İlkinin bittiği yerde ikinci dvd'yi takıp oynamak mümkün değil mi? Normalde FCMB ile oynarım ama elimdeki model 90004 kodlu olduğu için FCMB'den oynatmıyor maalesef. FCMB desteklemesi için 70000x kodlu olması gerekiyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 4 Haziran 2022; 13:52:45 > -
9000 serisi slimlere funtuna kurulabiliyor o da fmcb benzeri bir program
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X