Şimdi Ara

Playstation 3 de Garantiden Yapılan SWAP Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-) Arkadaşlar 2 hafta önce makinemin Blurayi meşhur hata kodunu verdi ve hakkın rahmetine kavuştu, onun dışında cihazda hiçbir sorun yoktu. Bende makineyi garantili olduğundan yetkili servise teslim ettim ve dün yeni gelen "SWAP" lanmış diye tabir edilen cihazı teslim aldım. Ancak benim verdiğim cihazda en ufak bir çizik dahi mevcut değilkden, gelen cihazın sağ sol ve öndeki parlak yüzeylerde çok sayıda çizik ve hare hare lekeler mevcuttu, ayrıca altında da kocaman bir çizik vardı. Bunların dışında cihazın fan deliklerinde inanılmaz derecede fazlalıkta toz mevcuttu. Bende Sony merkezi arayarak açtım ağzımı yumdum gözümü tabiri caiz ise. Onlar herkese söyledikleri gibi "İÇİ TAMAMIYLA SIFIRLANDI" palavrasını bana attılar. Bende içi yenilenen cihazın kasasının iç kısımında ve fanında bu kadar toz olmaması gerektiğini ve bunun terbiyesizlik olduğunu söyledim. Ayrıca daha 3-4 aylık kız gibi kullandığım alet yerine, resmen ikinci el kondisyonunda bir alet gönderdiklerini ve nerde sizin o muhteşem "SONY GARANTİSİ" dediğiniz olay dedim. Bir dolu münakaşa oldu bunların dışında hepsini uzun uzun yazmamayım. Velhasıl, adam cihazı tekrar servise bırakmamı ve bana çok daha temiz bir cihaz yollayacaklarını ve bilhassa kontrol ettireceğini söyledi. Ben o an kabul ettim fakat asıl sormak istediğim konu şu;

2-) Verdikleri mavi sony zarfında ki garanti şartları kısmında, hiçbir şekilde tamir prosedürünün bu şekilde olmadığını gördüm. Yani orada, cihazın standart bir şekilde tamirinden bahsediliyor. Ayrıca bu SWAP işleminin bahanesi olarak, cihazın hiçbir şekilde Türkiye'de tamirinin yapılmadığını, bundan dolayı yurtdışına gönderildiği ve işlemin uzun sürmesinden dolayı müşteriyi bekletmemek adına yapıldığını söylüyorlar. Ancak Garanti şartlarından belirtilen, malın tamiri 20 günü bulacaksa idareten bir cihaz verilmesi gerekiyor, eğer 30 günü geçerse de ya para iadesi, ya da yeni bir makine verileceği belirtiliyor. Bunların normalde "PS3 HAVUZU" dediği yerden yine idareten herhangi bir cihaz gönderip, kendi cihazımızın bozuk parçasını değiştirerek o şekilde bize teslim etmeleri gerekir normalde. Garanti şartlarına uygun prosedür bana sorarsanız budur.

Sizce mahkeme yoluyla hakkımı savunabilirmiyim? Ben tekrar telefon açarak burda yazdığım herşeyi onlara bir kez daha söyleyip başka bir şikayet kaydı daha oluşturdum. Bakalım ne bahane öne sürecekler. Gerekirse mahkemeye bile vermeyi düşünüyorum. Çünkü bu dedikleri "GARANTİ" tanımından çok uzak bir olay. Resmen sizin yeni cihazınızı alıyorlar ve yerine 2. EL parçalar ile tekrardan birleştirilmiş kullanılmış eski bir makine postalıyorlar. Bu olay eğer talep ettiğim gibi "yeni bir cihaz" şeklinde sonuçlanmaz ise, bir daha ASLA ve ASLA sony ürünlerine para vermeyeceğim. Resmen bu Playstation 3 hadisesi beni Sony den soğuttu. Bu garanti değil çocuk kandırmacasıdır. Başka birşey değil...

Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi ve bu olayı başka yaşamış olanlarınızdan tecrübelerinizi bekliyorum.

Sevgiler.

• Onların avukatları kesin prosedüre yapılan işlemleri bir şekilde uydurup kazanırlar çünkü elinde kesin bir kanıt yok. Ps'nin eski hali elinde yok çizikleri nasıl açıklayacaksın? Sonracığıma içinin kullanılmış makineden ayarlandığını kanıtlamak için delile ihtiyacın var. Bu da sanırım

Aslında şahsi fikrim gerekli Sony yetkililerini zorla ki telefon ile yaptığın fena bir hareket değil bence onları zorladığın zaman sana prosedürde sıktıkları yalanları uygulamak zorunda kalırlar yerine idareten ps3 verme tamamen cihazı orjinal yapmak gibi.

Mahkeme bence yaş iş ama hala memnun kalmazsan aç bir dava en azından boş olmadığını anlasınlar o zaman belki yola gelirler

• arkadaşım benimde sıfır sayılacak cihazım benzer bir sorundan ötürü servis tarafından SWAP lı bir cihazla değiştirildi (şükür ben memnunum) aslında ps3 servise verdiğinde soruyorlar SWAP lı cihaz istermisin yoksa kendi cihazınımı istersin diye kendi cihazımı istiyorum dersen sana ayrı belge imzalatıyorlar ve cihazı yurtdışına gönderiyorlar bununda sebebi ps3 lerin yalnızca tek bir merkezde tamir edilmesi avrupa merkezide fransa veya belçikada diye hatırlıyorum ve ortalama tamir süresi 6-8 ay arası diye bana bilgi vermişlerdi eğer kişi bu süreyi beklerim derse kendi cihazına sahip olma şansı var diye biliyorum.
  • Su swap islemini bilmeden etmeden konusmayin. Bende zamaninda ps3 kullandim, bozulmustu swap islemi ile dediginiz gibi ufak tefek cizikli geldi ama ici sifir bir sekilde.

Swap isleminde makineleren ici sifirlaniyor fakat mesela size yollanan kasa atiyorum cinde yasayan 6 yasindaki bir cocugun kullandigi ve bozuk olarak sony ye swap icin yolladigi kasa, ayni sekilde sizin kasada atiyorum fransadaki birine gidiyor.

Ama ici kesinlikle sifir oluyor.

Swap ile gelen ps3 umu sorunsuz olarak senelerce kullanmistim. Artik zamanimiz yok oynayamiyoruz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

Su swap islemini bilmeden etmeden konusmayin. Bende zamaninda ps3 kullandim, bozulmustu swap islemi ile dediginiz gibi ufak tefek cizikli geldi ama ici sifir bir sekilde.

Swap isleminde makineleren ici sifirlaniyor fakat mesela size yollanan kasa atiyorum cinde yasayan 6 yasindaki bir cocugun kullandigi ve bozuk olarak sony ye swap icin yolladigi kasa, ayni sekilde sizin kasada atiyorum fransadaki birine gidiyor.

Swap ile gelen ps3 umu sorunsuz olarak senelerce kullanmistim. Artik zamanimiz yok oynayamiyoruz...

Madem içi sıfır nasıl oluyorda bana verdikleri dört cihazda bozuldu bu sony'nin yaptığı tam anlamıyla rezillik bozulan ps3'lerin çalışan parçalarını birleştirip tamir ettik diye yutturuyorlar 400 lira param çöpe gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

Su swap islemini bilmeden etmeden konusmayin. Bende zamaninda ps3 kullandim, bozulmustu swap islemi ile dediginiz gibi ufak tefek cizikli geldi ama ici sifir bir sekilde.

Madem içi sıfır nasıl oluyorda bana verdikleri dört cihazda bozuldu bu sony'nin yaptığı tam anlamıyla rezillik bozulan ps3'lerin çalışan parçalarını birleştirip tamir ettik diye yutturuyorlar 400 lira param çöpe gitti.

4 tanesinin birden gitmesi baya sanssizlik olmus. Ben ilk parti alanlardandim bozulmustu sonra swaple yenisi geldi tik yoktu cihazda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: quanch

Onların avukatları kesin prosedüre yapılan işlemleri bir şekilde uydurup kazanırlar çünkü elinde kesin bir kanıt yok. Ps'nin eski hali elinde yok çizikleri nasıl açıklayacaksın? Sonracığıma içinin kullanılmış makineden ayarlandığını kanıtlamak için delile ihtiyacın var. Bu da sanırım

Aslında şahsi fikrim gerekli Sony yetkililerini zorla ki telefon ile yaptığın fena bir hareket değil bence onları zorladığın zaman sana prosedürde sıktıkları yalanları uygulamak zorunda kalırlar yerine idareten ps3 verme tamamen cihazı orjinal yapmak gibi.

Mahkeme bence yaş iş ama hala memnun kalmazsan aç bir dava en azından boş olmadığını anlasınlar o zaman belki yola gelirler

Cevaplar için teşekkürler, ancak pardonda içinin yenilenmiş olduğu tamamen hikaye ve kandırmaca bana göre. Benim onlara verdiğim cihaz sıfır gibiydi, bluray hariç sorunsuzdu, birde madem içi yenileniyor da dışı niye yenilenmiyor? İçine bir bluray sürücü takıp onuda başkasına ittirecekler nedeni bu. Nereden eminsiniz içinin sıfırlandığına bu kadar yahu? Senelerce sorunsuz kullanmış olabilirsiniz ona lafım yok, ancak ikinci el birinden aldığınız bir cihazıda sorunsuz kullanabilirsiniz senelerce, bu içinin yenilendiği anlamına gelmez. Tamamen değiştiğine kimse beni inandıramaz, arkadaki bir okka tozu gördükten sonra özellikle... X kare 'nin dediği gibi çalışır durumda olan makinelere içi sıfırlanmış diyorlar ama malesef diğer parçaların ömrü bittiğinden başka bir arıza çıkartıyor haliyle.

Ayrıca garanti şartlarında böyle birşey yazmıyorsa ne hakla ikinci el malı gönderebiliyorlar (ne olur sıfırlanmış falan demeyin, tabikide ikinci el parça demezler itiraz etmeyin diye) ? Böyle garanti mi olur? Ben neden garantili sony ürününe enayi gibi para verdim o zaman? Bu aynı şuna benziyor, bir arabanın bagaj kapağı açılmıyor ve bozulmuş, onlar da o bagaj kapağını çıkartıp başka bir araçtan çıkma fakat tamir edilmiş bir kapak takıyorlar. Bunu kim kabul eder? Garanti şartları neyse bizim hakkımızda odur bence. Tamirini yapamıyorsan ya yenisini vereceksin ya da paramı iade edeceksin. 1 ay tamir sürecekse yurtdışında, bana geçici bir cihaz verip tamirini yaptıktan sonra geri alacaksın. Garanti dediğin böyle olur. Donnaiolo madem bu kadar eminsin, bana söylermisin lütfen, bendeki makinenin çalışan parçaları ne olacak? Madem bütün SWAP makinelerin içi tamamen sıfırlanmış oluyorsa eğer, servise gelipte cihazın içinde çalışan bütün parçaları imha ediyorlar o halde öyle mi? Ne tesadüf ki nedense dış kasa sıfırlanmıyor ama ne kadar ilginç değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heretique -- 20 Mayıs 2012; 3:29:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende açıkcası içinin tamamen değiştirildiğinden emin değilim yani buna inanmam için görmem gerek görmeden de inanamayacağım malesef. Buradaki laflarla da inanamam malesef.

Hee diyecekseniz ki ne olur inan

Bu duruma da kimsenin yapabilecek bir şeyi yok sanırım.
  • Swap isleminde makineleren ici sifirlaniyor fakat mesela size yollanan kasa atiyorum cinde yasayan 6 yasindaki bir cocugun kullandigi ve bozuk olarak sony ye swap icin yolladigi kasa,
  • Bence ici sifirlanmiyordur ufak arızalar tamir edilip yollanıyor olma ihtimali daha yuksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.