Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.824
Cevap
285
Favori
1.315.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Durumun çok güzel bir özetini yapmışsınız tebrik ederim.

Kaz gibi yolunmak istemiyorsanız PS4.5 alarak ara versiyon saçmalığına alet olmazsınız. Bu versiyon da satış rekorları kırarsa 3 sene sonra PS5 gelecek, ondan 3 sene sonra da PS5.5 gelecektir. Sony diğer sektörlerde uğradığı zararı oyuncu kitlesinin paralarıyla kapatmaya çalışıyor. Uncharted 4 oynar bitiririm sonra da PS4'ü açmam . PC ve Steam'deki ucuz oyunlar bana yeter.
  • Sahip olduğun ps2/ps3 oyunlarını tekrar sana parayla satan sony neo ps4 de yapar gaystation da yapar.

Yeni ps4 yapacağına yeni oyun ip'leri üret sony akıllı ol, bloodborne'dan başka cihazı almaya değer oyunu yok yahu iyi çıkarsa bi uncharted 4 o kadar. PSN store steam gibi indie çöplüğüne döndü anasını satayım. Remasterlara hiç değinmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 21 Nisan 2016; 9:05:55 >
  • aynen katılıyorum.. madem çıkarcaklardı ps4 çıktığında 4,5 ta aynı zamanda çıksaydı.. parası olan onu alırdı. hiç bir firma oyuncu dostu değil.. hepsi kendi cebini doldurmanın peşinde. önce ps4 ü bilmem kaç milyon sattılar kazanacaklarını kazandılar. şimdi de aynı kitleye ikinci konsolu satarak ceplerini dolduracaklar..

@Dante

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 21 Nisan 2016; 9:08:20 >
  • Eskiden kimse 720p 1080p , 30fpf 60 fps bilmezdi.Hatta geçen nesilde bile pek konuşulmazdı bunlar.En azından konsol piyasası böyleydi.İnsanlar bu detaylardan sıkıldığı için konsolu seçmişlerdi zaten.Mutlu mesut oyunumuzu oynar oyundan zevk alırdık biz de.

Pc de ekran kartı firmalarının yıllardır yaptığını bu nesil ms ve sony taklit etmeye başladı.Bu nesilin başından beri çözünürük ve fps detaylarını ufaktan ufaktan empoze ettiler beynimize.Oyuncuların çoğu da düştü bu tuzağa,oyundan çok fps ve çözünürlük konuşur oldular.

O kadar ağladınız ki , alın şimdi istediğinizi veriyor ms ve sony , kına yakın.Şunu da söyliyim daha yeni başlıyoruz , apple ın yaptığı gibi eski alet çöp olsun millet mecbur kalıp yenisini alsın diye de elinden geleni yapar bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de silah zoruyla satmıyor ki adamlar.Herkes tepkisini koysa en azından ilk senesinde almasa yeni konsolu , sudan çıkmış balığa dönecekler.
    Ama ilk gün satışında yine millet geceden gidip dükkanların kapısında yatacak.

• Yahu adamlar neo'ya oyun yapacaksan ps4'e de yapacaksın diye şart koymuş.

Online servisleri ortak kullanılacak.

Şimdi isteyen alır isteyen ekonomisini düşünür. Ekstra bir tercih gelmesi neden bu kadar eleştiriliyor?

• wither kullanıcısına yanıt
    silah zoruyla satmıyor ama psikolojik olarak etkileniyor insanlar.. hep en iyisi en güçlüsü benim olmalı diyorlar.. şahsen almayacağım yeni konsolu ama yine dediğiniz gibi millet kuyruğa girecek yeni konsolu almak için
  • Oyuncu ne ister ?

Eminim yüzlerce kez toplantılarında konsol sahibi firmalar, oyun geliştiren, firmalar bunu koca koca puntolarla , devasa ekranların karşısında tartışmışlardır. Öncelikle herkesin bildiği gibi bir kaç oyuncu profili var.
    Bunlar benim tahmin ettiğim gibi şöyle ;

1: Para sıkıntısı olmayan, bütün konsolları alabilen, en iyi pc yi toplayan, hemen hemen bütün oyunlara dlc'leri ile beraber sahip olan, boş vakti de oldukça bol olan oyuncu. %3-4 lük bir kesimdir. Şımarıktır. Piyasayı umursamaz. Para sıkıntısı olmadığı için firmaların ekmeğine en büyük yağı, balı bunlar sürer. Canını sadece istediği performansı veremeyen pc sıkar. Sürekli en üstü bulmaya çalışır. 60fps 4k hastalığına sahiptir. Konsolun amacını bilir. Konsoldan bu değerleri beklemez. O yüzden nispeten akıllı biridir. Firmaların istediği oyuncu tipi budur.

2: Konsol oyuncuları. %30,35 lik kesimdir. bazıları bütün konsollara sahiptir. pc güncellemekle uğraşmak istemez. her oyunu almaz. Çoğu bir kaç ip nin hastası olduğu için bu konsolları alır. Cihazının sürekli destekleneceğini tahmin eder, ister. Tek tuşla oyununu açıp tek tuşla kapatma derdindedir. Uzandığı yerden oyununu oynar.

3: Pc master race. Çoğu grafik hastası, sidik yarıştırma hevesli bir topluluk. Olumsuz anlamda demiyorum. Haklı gerekçeleri var çünkü. %40-45 lik bir kesimi doldururlar. Ki son zamanlarda sayı olarak çoğalıyorlar. Buna konsolların tutarsızlığının da nedeni olduğu söylenebilir. Pc den başka cihaz kullanmazlar, en iyi sistemi, sürekli en iyi grafik kartlarını en iyi işlemcileri takip ederler. Yeni çıkan driverlarla , oyunların modlarıyla falan sürekli uğraşırlar. Bir şeyleri kurcalama hastalarıdır. Gta 5 sadece konsollardayken adam akıllı ciddi bir oyun gibi görünür. Pc ye geçer geçmez iron man modları, büyük kafa modları gibi abidik gubidik şeyler çıkar. Bütün oyunlar böyledir. Nedeni pc oyuncularının 'kurcalama' isteğidir.

4: Ekonomik durumu iyi olmayan oyuncu. Pc sahibidirler. Çoğunun kendi pc si değildir zaten. Tahminimce %15-20 lik bir kesimi oluştururlar. Wolfteam, lol gibi çok da grafik istemeyen oyunları tercih ederler. Yaşları küçüktür.

Bu oranlar tabi ki afaki. Üşendim aslında bulunabilir tam yüzdeler. Tahmin ediyorum bu böyle.

Konsol oyuncusu görüldüğü üzere 'rahatlık' bekleyen bir kesim. Başım ağrımasın, işten geldiğimde eve geçeyim şu vicar amelia'yı öldüreyim , ya da iki black ops atarım diyen kişi. Şimdi sen bu adamı rahatlığından edip diyorsun ki ; 'kardeşim tamam sen bu konsolu 5 ay önce aldın eyvallah teşekkür ettik ama, biz bir de böyle bir şey çıkarıyoruz. Dilersen bi de şuna bak.' Şimdi bu oyuncu küfretse yeri mi değil mi ?. Bence evet yeri.

Üzüldüğüm nokta da şu. Anlamadığım bir şekilde çoğu oyuncu bence güzel yaptılar, zaten ölü doğdu bu konsol, yarım çıktı, eksikti şöyleydi böyleydi yenisi kesinlikle gelmeli diyenler.

Bakın bilale anlatır gibi anlatıyorum ;

Oldukça zengin bir x kişisi çıkıp ben şirket kurdum, y adında bir konsolum var benim kurduğum stüdyo ve anlaştığım bir kaç stüdyo ile başlangıç ip lerim şunlar. Konsolun çıkış tarihi de 10 ağustos 2016 dese. Ama sistemi 360 ayarında olsa sizce nasıl bir sonuç doğar ? Bu konsol alınır mı? Ya da bu adam tutarlımıdır kendi içinde ?. Bal gibi de tutarlıdır. Konsol oyuncuya belirli bir düzeyde grafik verir. Amaç eğlencedir. Oyuncu bunu talep etmez, verileni alır ya da konsolu tercih etmez. Peki bu x kişisi ne zaman hatalıdır ?. Şimdi bu x çıkıp derse benim kendi ip lerim bunlar 'a' oyununu 5 seri yapacağız, 'b' oyununu 10 seri. Başka ip önümüzdeki 3 yıl içinde yok. İşte o zaman bu 'y' konsolu boktan bir konsoldur.

İşte konsoldan beklenen budur. Konsoldan beklenen 'oyun'dur eğlencedir. Verilen grafik kalitesi 'ekstra'dır. Konsol firmaları grafik masturbatörlerine oyun çıkarma derdinde değildir. Elbette yeni oyunların kendilerini daha iyi anlatma derdinde oldukları için bunlara rahat bir zemin hazırlamak şarttır. Konsol firmalara bunu sağlar, firmalar da bu zeminde mümkün olduğu kadar at koştururlar. Bu atı koşturmayı bilenler zaten oldukça iyi seviyede grafik elde eder.

İşim gereği hemen hemen her gün 3ds max ile uğraşıyorum. Oyunlarda gördüğünüz ambient occlusion, global illumination, antialiasing, chromatic aberration, indirect illumination, bump mapping, displacement map gibi onlarca ayarı birebir kendim bizzat kullanıyorum. Bazı arkadaşların şunu anlamasını gerçekten istiyorum. Grafik kalitesi dediğin sadece ve sadece çözünürlük değildir. Grafik kalitesi bir bütündür. Animasyonundan, ışıklandırmasına, karakter modellemelerinden renk paletine, hepsi bir bütündür. Bana ciddi ciddi söyleyin, şu forumda order 1881 gibi grafik gören başka kimse var mı? pc oyuncularını da kastediyorum evet.

Second son'daki fume fx gibi üstün teknoloji grafikleri gören varmı başka oyunda ?. ya da bana açık açık söyleyin ya o burun kıvırdığınız killzone shadow fall gibi bir fps grafik kalitesi olarak gördünüz mü ?. Until dawn gibi bir realtime grafiğine sahip başka bir oyun gördünüz mü ?. Görmediniz. yanlış anlaşılmasın benim amacım ps4 ü güzel göstermek değil. Hataları olan ve çıkmak bilmeyen yeni ip lere sahip, boşuna remastered station denilmiyor. Ama firmalar dahil oyuncuların da herkesin bu yeni ps 4.5 ( ne demekse 4.5 ) 'in çıkacak olmasında payı var.

Bize yeni konsol değil. yeni oyunlar lazım. Bu cihazda bol bol exc lazım. Yeni unchartedlar lazım, yeni god of war'lar sly cooperlar yepyeni süper ipler lazım. Bunlar eski nesillerdeki gibi bol bol çıkması lazım. O zaman kimse yeni konsolları 3 senede dile bile getirmezdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

quote:

Orijinalden alıntı: S R T

konsol oyuncusu oynanabilirlige bakar, grafikle felan pek isi olmaz. konsol sattiran exc oyunlardir.ps4'un exc oyunlari pek tatmin etmedi. daha konsol altin cagini yasamadan yeni bir model cikarmasi hos degil. ismi ps4 fakat bildigin ps3 remastered oldu. bu kadar satan bir konsola destegini cekecegini zannetmiyorum fakat yeni model cikarmasi konsol mantigina ters. insanlar ekran karti parasina 7-8 yil oyun oynuyordu, artik o da mumkun olmayacak.

Madem grafik önemli değil eee sorun ne isteyen ucuza ps4 alır grafik,yüksek fps isteyen neo alır.Hala lanet sony umarım batarsın sony niye salıyorsunuz adamlara.Adamlar seçenek sundular piyasanın istediğini verdiler.Hala konsol mantığı diye dinazor düşüncelere sahipsiniz devir değişti artık bugünün en güçlü cihazı yarın eskimiş oluyor.Sony doğru adım attı yakında MS de aynı adımı atacak.

iste tuketim toplumununun sizin gibi askerleri oldukca adamlar istedigi gibi at kosturur. ps4 zaten yeni bir konsol kac tane adam akilli exc oyun cikardi? ps3 gibi exc oyunlara doyabildik mi? sony yarin ps neo-4.5 adi artik neyse, satislari arttirmak icin " only ps neo exclusive" adi altinda oyun cikardi mi ps4 sahipleri ne yapacak? bu arada ps1 den bu yana tum sony konsollarina sahip oldum. ps4'umu mgs oynayip oynanacak oyun yok diye sattim.

• Aynen öyle, her sene konsol çıkartsalar alacak insan sayısı bile fazla.Pc ekran kartı piyasası da böyle.Bir çoğu da parası olduğundan değil bütçesinden kısarak taksitle falan alıyor.

• 10-15 sene önce konsol oyuncusu
    - gider oyununu alır
    - gelir evine oynamaya başlar
    - tüplü tv de gözleri kızarmasına rağmen oyundan aldığı keyife bakar

şimdinin konsol oyuncusu
    -oyunu alır
    -gelir takar ki oyun install yapar yarım saat
    -o da ne oyunun 15 gb güncellemesi var
    -tüm güncellemer hazır
    -dur bi multi atayım amanın o da ne ayrı ücretli abonelik istiyor
    -plus/gold aboneliği satın alınır
    -don't forget buying season pass;)

arkadaş ben hem güç olarak hem yazılım olarak sürekli güncellenen bir makinaya niye konsol diyeyim onu anlamıyorum. Konsolun mantığı tak ve oyna değil midir? hadi aldığın dijital oyunları da anlarım lan makinayı güncelle oyunu güncelle e arkadaş adam gibi oyunun da yok..

sony'nin tez zamanda batıp sega'nın dreamcast ile geri dönüş yapması dileğiyle.
  • Yaziklar olsun. 2-3 ay once PS4 alanlar ne yapacak?

• Allah belasini versin sony denen firmanin. Surekli yenileme derdi yok donanimla ilgilenmeden 4-5 sene sorunsuz oyun oynama firsati var diye aldik ps4 u 6 ayda eski seri oldu bir anda. 2 yil once alanlar zaten kronik sorunlarla ugrasiyorlardi ilk defa sorunsuz seri cikardilar o da 1 yila kalmadan eskidi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etihadb

Yaziklar olsun. 2-3 ay once PS4 alanlar ne yapacak?

Maalesef oynayamayacan yeni çıkan oyunları. Yeni çıkacak oyunların hepsi ps4 neoya çıkacak.Aldığın ps4'te oynayacak olduğun son oyun uncharted 4 olacak. Artık sadece eski çıkan oyunları oynayıp durursun. Artık ps4 uretilmeyecek,en son 2016 sonu son ps4'ler raflarda yerini alacak. Sonra ps4 neo bayrağı devralacak. Fiyatı 1200 dolar olacak, tüm oyunlar 8k çalışacak. Mevcut ps4'ünde ise o sıralar online desteği kesilmiş , oyunları oynayıp durursun artık. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 21 Nisan 2016; 11:11:18 >
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Hic usenmeden bu sacmaliklari yazdin?

Sony iyi kandirdi milleti size ps 4,5 iyi oyunlar

Eski dost Xbox'a donme vakti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Siir gibi yazmissiniz her kelimesi ozellikle son paragraf cok cok dogru.

Ps4 ciktigindan ne oyunlar gorduk? Akilda kalan saglam oyunlari siraladigimizda ne kaliyor elimizde? The Order, Bloodborne, Driveclub, Infamous, Killzone, Until Dawn

Baska var mi? 3 seneyi gecti. Gelen oyunlar bunlar. Elde oyun yok daha oyun. Elde oyun yokken bu 3 sene habire remasteredlar geldi. Keklik gibi gitti aldi herkes. "Aman da gecen nesilde oynamamistim iyi oldu oh"

Bu keklikleri goren sony dayatti da dayatti remasteredlari. Peynir ekmek gibi satildigini goren diger firmalar "ben de cikaricam lan mal miyim" dedi gitti onlar da remastered dayadi. 3 koca sene boyle gecti. Su 3 sene icinde cikan tum oyunlari ele alalim. Suruler halinde indie oyunlar, cikan oyunlarin cogu indie. Bunu gectikten sonra cok fazla sayida remastered, bir cok sacma sapan multiplatform oyunlar, her sene regular cikan spor oyunlari, ve en son elimizde kalan cok kaliteli aaa multiplatform ve exc. Oyunlar. Sayilari? Cok az. Bu 3 senenin ozeti. Simdi de yeni konsol cikarma derdine dustu Sony.

Paraniz batsin ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Nisan 2016; 11:25:36 >

• Dönün dönün. Xbox'a dönün , pc'ye dönün, wii u'ya dönün.Ama lütfen neo çıktığı zaman u dönüşü yapmayın.

• Ben sizin gibi düşünmüyorum. İnfamous Seconson, Killzone Shadowfall, The Order, Gelecek olan Uncharted 4 oyun grafikleri gayet iyiydi. Burada konsol güçsüz kalıyor diyenler oyun firmalarıydı. Naughty dog oturup adam gibi optimizasyon yapıyor. Ben şahsen ubisoftun ve bir çok oyun yapımcı firmalarının konsollar için özenle oyun portlayıp optimizasyonu ile uğraştığını düşünmüyorum. O yüzden konsola güçsüz, ömrü kısa olacak denildi ve bence yine bu sebepten x86 mimariye geçtiler. Daha kolay portlansın diye. Oturup uğraşınca güzel akıcı oyun çıkmıyor mu ? Dersen ki VR için daha güçlü konsol lazım amenna, dersen ki 4k için güçlü konsol lazım amenna. Ama yeni konsol çıkınca elinde kini satıp yenisini alman için sony boş durmayacak gibime geliyor benim.
  • Okuduklarimdan dolayi cok abartilacak bi mevzu yok ortada bence. Parasi olan alsin neosunu biraz daha guzel grafiklerle oynasinlar. Adamlar ps4e oyun cikarmiycaz demiyorlar ki. Serverler ortak olacak, ps4um var ve neo alacak olan arkadasimla ayni oyunu paylasabiliyosak bi sikinti gormuyorum ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Eski bir haber kardeşim ama konsolda oynamayı sevenler için sevindirici bir haber de çünkü efsane olmuş oyunları grafik iyileştirmesi yaparak makul fiyatlara sunuyorlar. Ben indirimde iken 20 liraya Rogue Galaxy yi aldım mesela. Bu yöntem, hergün sürüyle piyasaya çıkan ve aldanıp para verdiğim indie oyunlardan daha iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.