Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (1730. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.824
Cevap
285
Favori
1.315.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17281729173017311732
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ps4 Pro CUH 7216b cihazımın garantisi yok 1 kol var ikinci el fiyatı ne olmalı kaça satmalıyım özel veya direkt cevaplayan olursa sevinirim..........

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Şimdi benim çektiğim fotoda soğutma blogundaki toz dikkat edersen fan tarafında, görünmeyen tarafta kaliyor. Görünen taraf bende de tertemizdi. O yüzden görünen taraftan çok güçlü bir aletle üfleyip fan tarafından tozu fırlatmak gerekecek. Çıkanları da süpürgeyle çekmek. Sıradan bir fön makinesinin yeterli olacağını sanmıyorum. Güçlü bir hava tabancası lazım. Yine de denemek gerek hocam. Görünen tarafta olsaydı çok kolaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bu salak sony yillardir bize fazladan dualshock sattirmak icin elinden geleni yapiyormus!
    gercekten suan cok saskinim.
    2 yildir kullandigim dualshock4 un dun icini acip isigini kestim. kumandada herhangi bir sorun yok sadece bar isigi yanmiyor.
    Full sarj ile 8 saat boyunca final fantasy remake oynadim sadece 1 tik sarj gitti. icindeki pil sadece 800mah. o da 2 yil boyunca kullanildi sarj dongusunden dolayi illaki azalma olmustur ama boyle giderse zannediyorum 24 saat sarji gider.

icine bir de 1000 mah lik pil bulabilsem super olacak ama piyasada 2-3 saat goturen sozde 2000mahlik piller mevcut ve malesef guvenemiyorum onlara.

siddetle isigi kapatmanizi oneriyorum. bir dualshock3 kadar olmasa da bu denli sureleri gormek gercekten guzel. bir ara da tam sarjda gt sport deniycem bakalim kac saat goturecek

• brokenwings kullanıcısına yanıt
    Sarı siteden bakıp kendinize bir fiyat aralığı çıkartabilirsiniz. Ama benim biraz baktığım kadarı ile garantisiz + 1 kol ile satılan konsollar genellikle 2800-3000 arası konuluyor
  • stylerbb kullanıcısına yanıt

Aynen hocam komple bakımın yerini tutmaz gibi geliyor bana da ama videodaki sonuç da çok başarılı sanki macun yenilemiş kadar olmuş. Güçlü fön makinesi var bakalım deneyince yazacağım durumu :) Bu arada öncesi ve sonrası için ses ölçümü yapmış mıydın?

• Yok hocam ölçmedim. Şimdi ölçerim ama karşılaştırma zor olur. Aynı mesafeden aynı cihazla aynı ortam sıcaklığında aynı oyunla aynı oynanış süresinde ölçmek lazım.

Yerini tutmasa da ciddi fark yaratır. İşyerinde hava tabancası var. Arkadaşım üst kapağı açıp fanı temizlemek için getirmişti ben bu işleri araştırmadan önce. Tabanca güçlü olduğu için tabii içine vurdukça toz çıkmaya devam etti. Fan temizlendi toz nereden geliyor diyorum. Demek ki soğutma bloğunu temizlemiş olduk farkında olmadan. Uçak gibi çalışıyordu artık ses yok diyor. Ama bir miktar da makinenin içine itmiş olabiliriz tozu. Yalnız fanın oradan hava vururken fanı tutarak dönmemesini sağlamak gerek, zarar görebilir.

Güç kaynağı acayip sıkışmış 1 saattir onunla uğraşıyorum hocam. Sendeki de zor mu çıkmıştı. Korkuyorum da bişeyi kırarım diye :( videolarda çok kolay çıkarıyor millet

Gönderdigim videoda ne taraftan çıkarmaya başladığına dikkat et ordan zorla hocam. Kolay çıkmadı benimki de. Ters taraftaki vidaları söktüğünden de emin ol. Üstünde bir kapak yok ona dikkat et. Kapak gibi görünen kısım kendisi aslında.

• Aksam 2 yildir kullanmis oldugum ps4 pro nun ilk defa icini actik.Cunku cok gurultu geliyordu. Birden VUUUUUUUU diye jete bagliyordu. Benchmark gurultu oyunum. Devil may cry5 oyunu kesinlikle
    Tum ps4 oyunlarini oynamadim ama iddiaya varim En fazla gurultu capcomun motorundan geliyordur!.

Icini acarken bir yandan da youtube dan turk-yabanci kaynaklardan video izliyoruz.
    Benim ps4 pro cuh7216b. Mesela birinin pro modeli ya 7000 serisi yada 7100. Cunku her ps4 pro nun ici ayni degilmis. O yuzden mesela cip in ustunde metal bir yuzey varken benimkinde yoktu.

Actiktan sonra macunlarin yok olmadigini gorduk. Heat sink kisminda redditte falan insanlarin hali gibi tozlari varken benimkinde soldan hafif birsekilde baslamisti.

Ayrica ya buSony bizimle eglenir mi? Icindeki pad o kadar dandik duruyor ki. Bu icinden cikan(kutunun icinde olan) pad bu da bizim koydugumuz.

Bugune kadar o kadar cok VUUUUU geliyordu ki icini gordukten sonra Sony heralde "ps4 pro yu 4 senelik yapalim sonra zaten ps5 cikar ps4 pro da bozulunca onu alirlar " diye dediklerini dusunuyorum.

Ps3 slim hala tik demeden calisiyorken bu denli ucuz parcalar koymalari bilerek oldugunu dusunuyorum. Bir de Bu cihaz 2 kere revizyon aldi, (7000,7100,7200. )Benimkisi en son iken, hala bu tarz sorunlari gormek bildigin aptal durumuna dusurmek.

Islemi tamamladiktan sonra benchmark oyuna girdim gurultu eskisi kadar olmasa da var. o kadar da zaten TV sesiyle kaybolur. Eskisi TV sesini bile hapsediyordu.

Bu da artik ders oldu benim adima. Oyle ses yapan sorunlu konsol almak yerine en iyisi beklemek yada diger secenekleri degistirmek.
    Artik ne kadar omru var bu cihazin bilmiyorum.
    Ps4 pro yu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bence bozuk bir konsol her serisinde durum ayni. Ustelik sacma sapan fiyatlara satiliyor.

Ona da başka videolara da baktım hocam ama maalesef benimki nasıl sıkıştıysa bi yerden ötesine geçmiyor. Biraz daha zorlasam kırılacak gibi, cesaret edemedim kapattım şimdilik. Macun ve pad işlemi için güç kaynağını çıkarmadan sadece alt taraftan işlem yapılabilir mi acaba?

Powerın kablosu ve içine giren 2 uzun pim direkt anakarta bağlı o yüzden yapamazsın. Powerı çıkarmaya çalışmadan önce ters taraftaki vidaları söktüğünden eminsindir baktığına göre. Büyük ihtimalle hiç sökülmediği için tırnaklar sert şekilde tutuyor. Benimki de çok sertti. Sanırım makineyi karşıma alınca sol tarafta kalan yerden zorlayarak açmıştım. Başta ortasından zorladım,üst kapağı esnedi hareket etmedi. Sol tarafta baya güçlü üst kapağın bağlantısı. Arkadan bakınca sağ taraf.

PS4 Pro Power Supply Replacement - YouTube

Bu videoda da adam 2 parmağıyla kaldırıyor bütün vidaları söktükten sonra. Bende hiç öyle olmadı,dediğim gibi zorlayarak kaldırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

Ona da başka videolara da baktım hocam ama maalesef benimki nasıl sıkıştıysa bi yerden ötesine geçmiyor. Biraz daha zorlasam kırılacak gibi, cesaret edemedim kapattım şimdilik. Macun ve pad işlemi için güç kaynağını çıkarmadan sadece alt taraftan işlem yapılabilir mi acaba?

Gencler bu ps4 pro temizleme felan bir yere kadar yardimci oluyor fakat jet sesini cözebilicek tek bir cözüm var Nidec fan kullanmak ps5'e gecmeden önce pro icin nidec fan, artic termal pad ve termal macun siparis ettim.Cihazi bir guzel temizledikten sonra herseyini degistim.Cod warzone menüde 4k60 cikisinda ucak gibi ses geliyordu, islemi yaptiktan sonra sifir ses gelmeye basladi keske daha önceleri yapsaymisim :)))) Unutmayin sifir ses icin en önemlisi nidec fan.Nidec fan takmadan sesten kurtulamazsiniz.

Kullandigim ürünler;

https://www.amazon.de/gp/product/B07T3YQ12S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/gp/product/B07L9BDY3T/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/gp/product/B00UYTTDO6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Aynen bütün videolarda hafif çekerek çıkarıyorlar garip bi şekilde. Bende de arkadan öne doğru baktığımız konumda sol taraf çıktı biraz o da powerın üst plastiğiymiş, alttaki içinde kaldı o derece sıkışmış. O da geçmeli olduğu için geri taktım. Sağ taraftaki de içe gelen taraf kalkıyor bi kademe, arka tarafı milim oynamıyor. Ne yapacağımı bilemedim çok da heves etmiştim :) Anakartı hafif kaldırarak power ın bağlantısını oradan çıkarabilirsem ancak öyle yaparım gibi. Bi kere daha deniycem bakalım.

• Fearless_tr kullanıcısına yanıt

Aslında fan değiştirmeyi de düşünüyordum ama şu videoda çok bi fark olmadığını görünce vazgeçtim :) Macun yenilemeden sadece fanları karşılaştırdığı için daha net fikir veriyor gibi.

• quote:

Aslında fan değiştirmeyi de düşünüyordum ama şu videoda çok bi fark olmadığını görünce vazgeçtim :) Macun yenilemeden sadece fanları karşılaştırdığı için daha net fikir veriyor gibi.

Video'ya bakma sen kendim birzat test ettim, ps5'tede ayni sorun var delta fan kullananlarda gürültü yapiyor cihaz, benim sansima nidec fan var icinde, garantisi gecince icini acip termal pad felanda yapistiririm artik :))

Ben de yaza ps5'e geçmeyi düşündüğüm için geçene kadar idare etsin istiyorum ama alırım olmadı fanı da. Şu power ı bi çıkarabilsem gerisi kolay :)

• quote:

Ben de yaza ps5'e geçmeyi düşündüğüm için geçene kadar idare etsin istiyorum ama alırım olmadı fanı da. Şu power ı bi çıkarabilsem gerisi kolay :)

Power Supply'in kablosunu cektinmi iki tarafinida ayni anda cekmen gerekiyor

Öyle de denedim, sırayla yavaş yavaş çekerek de denedim çıkmıyor bildiğin kaynamış gibi. Bi kere de kullanıp kapatıp makine sıcakken deniycem bakalım belki genleşince kokay çıkar.

• Ps4 te beta programına nasıl katılırım beta güncellemeleri gelsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • (Sistem yazılımım 8.03) (beta 8.50 gelmiş onu yapmak istiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinbjk1903 -- 20 Mart 2021; 12:25:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17281729173017311732
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.