Şimdi Ara

Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
42
Favori
21.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Oyunların save dosyalarına ne oluyor?

1-) Oyunları PSN Plus hesabından oynuyorsan, kayıt dosyalarını otomatik olarak bulut da depoluyor. Otomatik olmasına rağmen, son bir kez senkronizasyon yapmanda fayda var.

Yeni disk taktığında, aynı PSN hesabını tanımlarsan, kayıt dosyaları bulut dan otomatik olarak inecektir. Otomatik olarak inmediği taktirde, senkronizasyon başlatarak indirilebilirsiniz.

2-) Oyunları PSN Plus hesabından oynamıyorsan yada o an internet yoksa, kayıt dosyalarını USB Flash belleğe yükleyebilirsin. FAT32 ile biçimlendirilmiş her hangi bir USB Flash belleği, PS4 görecektir ve PS4 ün menüsünde, kayıt dosyaları klasöründe, istediğin oyunun kayıt dosyasını USB depolama aygıtına göndere bilirsin.

Yeni disk taktığında, kayıt dosyalarına ulaşmak için, aynı işlemin tersini yapıyorsun.

• Bende dijital Killzone 4 var. Kayıt dosyasını kopyalarsam online profilim korunacak yani. O zaman sorun yok. Mesela 256 gb ssd aldım. PS4 ne kadarını kendine ayırıyor? Daha fazla mı almam lazım? Bir oyun 50 gb yer tutuyor. Oyunları hep dijital alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Bende dijital Killzone 4 var. Kayıt dosyasını kopyalarsam online profilim korunacak yani. O zaman sorun yok. Mesela 256 gb ssd aldım. PS4 ne kadarını kendine ayırıyor? Daha fazla mı almam lazım? Bir oyun 50 gb yer tutuyor. Oyunları hep dijital alacağım.

Oyunların kutulu versiyonu yerine Playstation Store da ki dijital versiyonunu tercih ediyorsan, PS4' ün ~8 yıllık ömrü boyunca, 256GB kesinlikle yetmez. Tabi, bazı oyuncu profillerini ayrı tutuyorum. Mesela adam sadece PES için, ne bileyim Gran Turismo oynamak için playstation alıyor ve konsolun ömrü boyunca, sadece bu seriyi oynuyor. Bu oyuncu profiline 256GB disk alanı fazlasıyla yeter. Standart bir konsol oyuncusu için 1TB disk alanı en ideali

Tavsiyem, 1TB kapasiteye sahip, 5400RPM hızında sabit disk (özellikle 7200RPM değil, 5400RPM tavsiye ediyorum.) Çünkü, 5400RPM sabit disklerin, inanılmaz avantajları var. Özellikle, oyun konsollarında

Daha önce 5400RPM disklerin avantajlarını Asus N550 serisi notebook konusunda yazmıştım. Burada da paylaşmak isterim.

7200RPM ile 5400RPM arasında ciddi bir performans farkı yok ama 5400RPM disklerin avantajlı olduğu çok ciddi farklar var.

Asus' un 5400RPM seçmesinin nedeni;

Daha düşük hızda dönüş = Daha az ısınma
    Daha düşük hızda dönüş = Daha az gürültü
    Daha düşük hızda dönüş = Daha az enerji tüketimi
    Daha düşük hızda dönüş = Daha uzun ömür

5400RPM disklerin, tüm bu avantajlarından dolayı Sony, Playstation 3 ve Playstation 4 de de 5400RPM diski tercih etti.

Hele ki, SSD takıp, 7200RPM disk ikinci disk olarak kullanılacaksa, gereksiz yere, aşırı ısınma, aşırı gürültü, aşırı enerji tüketimi (mobil durumlarda batarya yı sömürme) yapıyor.

• Sadece ssd kullanacağım. Gerekirse oyunları silerim. PS4 kendine ne kadar yer ayırıyor? 100 gb yer ayırıyorsa 256 gb ssd yetmez.
  • 1 , 2 hatta 2.5 TB hard dısclerın fıyatları nedır
  • Mevcut diski yedekleyip yeni diske nasıl geri yükleriz? Bir de 1 ya da 1.5 TB disk önerisi verebilecek olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkteki ürünle ilgili yorumunuzu alabilirmiyim, başka bir model tavsiyeniz varsa onu da duymak isterim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 500gb yetersiz gelmeye başladı 1 tb sabit disk alıcam ve nette fiyatlar cok pahalı gördüğüm kadarıyla segate expansion 2.5" 1tb harici hdd 140-150e geliyor ve kutudan çıkarınca normal girişlimiş ps4e takabiliriz.bu sekilde deneyen oldumu 5400rpm sata 3 8mb ön bellekli samsung marka hdd çıkıyor içinden

yada bu ürünü alıp kullanan varmi ? bunu alabilirim 155e geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 3 Kasım 2014; 18:57:46 >

• www.amazon.com
    Amazon.com Page Not Found
    http://www.amazon.com/S...rds=seagate+backup+plus

İnsanlar bu HDD yi alıp kutusunu kırıp içindeki diski PS4 e takıyorlar. Seagate marka spinpoint m9t diski var içinde(2TB)

Digital Foundryyoutube
    PS4 Hard Drive/SSD Upgrade Tests: Game Install Time Comparison
    http://www.youtube.com/watch?v=4RcuHkDUDaQ

Digital Foundryyoutube
    PS4 Hard Drive/SSD Upgrade Tests: Game Loading Time Comparison
    http://www.youtube.com/watch?v=InermmePbd4

Adam Savage’s Testedyoutube
    Tested: PlayStation 4 Hard Drive vs. SSD vs. Hybrid Drive
    http://www.youtube.com/watch?v=HGjSJwlHK6M

Bu linklerde de HDD, SSHD(Hibrit) ve SSD arasındaki performans konularına değinen incelemeler var.

Yukarıdaki paylaşım "free2play4ps" arkadaşa aittir. Bir çoğumuzun işine yarayabilir, kendisine teşekkür ediyorum.

• mertvontrier kullanıcısına yanıt
    Dostum 500 gb SSD taktım kullanilabilir alan 410 gb civarı baya yer kullanıyor sistem sanırım
  • 2 tb lik alicam ama ssd almam bana boyut gerekli hiz değil su an 400 gb fln yer var ama biticek gibi duruyor bu arada oyunları kopyalabiliyor muyuz o kadar oyunu indirmek işkence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVB44 -- 3 Aralık 2014; 7:09:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HASBIHAL

2 tb lik alicam ama ssd almam bana boyut gerekli hiz değil su an 400 gb fln yer var ama biticek gibi duruyor bu arada oyunları kopyalabiliyor muyuz o kadar oyunu indirmek işkence.

kopyalama olmuyor hocam.
  • 500'ün yanına onu çıkarmadan + 500 GB yada 1TB takabiliyoruz değil mi? Yani içindeki HDD'ye dokunmadan.
  • Arkadaşlar, hangi marka ve teknik özellikte HDD'ler takıyorsunuz, tavsiyeleriniz ve dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Bunları da paylaşsak, hatta ilk mesaj da bunlar kısaca bulunsa bu işlerden çok iyi anlamayan ama konsolun da bu işe girişmek isteyen kişilere (misal ben ) ilaç gibi gelecektir.
    ilginize ve alakanıza şimdiden teşekkürler
  • bu linkde ki versiyon 2.02

http://us.playstation.com/support/systemupdates/ps4/new-install/

hdd değiştirdikden sonra ps4 bana 2.03 yada daha üstü versiyon ile deneyin diyor 2.03 ün linki var mı ne yapmam lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitpazar

bu linkde ki versiyon 2.02

hdd değiştirdikden sonra ps4 bana 2.03 yada daha üstü versiyon ile deneyin diyor 2.03 ün linki var mı ne yapmam lazım ?

Ver 2.03 ana işletim sistemi

• arkadaşlar merhaba,

bir kaç arkadaş daha sormuş ama ben de sormak istedim. cihazı servise disk çıkarma probleminden dolayı vericem ve büyük ihtimalle yenisini verecekler. yalnız konsolda psn den indirdiğim oyunlarım var. HDD yi pc ye bağlayıp mirror image ını alarak yedekleyemez miyim hdd yi sizce? tekrardan indirmek büyük külfet benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: hitpazar

bu linkde ki versiyon 2.02

Ver 2.03 ana işletim sistemi

http://deu01.ps4.update.playstation.net/update/ps4/image/2014_1125/rec_2eca5eb6e4b5fdc00b49885e31591f1e/PS4UPDATE.PUP

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PS4' ü 6-7 sene kullanmayı düşünüyorsanız, SSD' nin ömrü yetmeyecektir, arıza yapacaktır ve oyunlarınız heba olacaktır. SSD lerin ömrü mekanik disklere göre çok kısa

PS4 de SSD kullandığınızda açılış ve yükleme sürelerinde çok ciddi hızlanma oluyor ama bu performans farkı SSD' nin bozulma riskini almaya değer mi? İşte burası tartışılır. Bence değmez, çünkü SSD eninde sonunda bozulacak

Toshiba 1 TB boyutunda uzun ömürlü 1TB Hibrit disk çıkarmış, PS4' e 1TB disk takacaklar için bu daha mantıklı, çünkü içindeki 8GB lık flash birimi hem SSD ler göre kat kat daha uzun ömürlü, hem flash yongası bozulsa bile disk klasik mekanik disk olarak çalışmaya devam ediyor, hemde fiyatı SSD lere göre çok uygun.

Toshiba 2.5" 1TB SSHD Hibrit Sabit Disk Sürücü Video İnceleme
    http://www.donanimhaber.com/hdd_ssd/haberleri/Toshiba-25-1TB-SSHD-Hibrit-Sabit-Disk-Surucu-Video-inceleme.htm

Mesut Çevik PS4' üne bu diski taktı, performansı hakkında ondan daha net bilgi alabilirsiniz.
    Playstation 4'e 1TB Disk Takıyoruz
    http://forum.donanimhaber.com/m_85189547/f_//tm.htm#85189547

SSD'lerin veri depolama birimleri narindir diyeyim. Fazla kullanılmaya gelmez. Aynı birimi fazla kullandığınızda sıkıntılar başlar o bölgede.
    Bu yüzden SSD'ler, depolama birimlerini eşit olarak kullanır. Bir yere 5 kere yazdıysa diğer yere 10 kere değil yani. Yani aynı oranda kullanmaya çalışır.

Bu bağlamda SSD'lerin daha uzun ömürlü olduğu söylenemez.
    Yüksek GB değerlerindeki oyunlar için HDD tercih edilmelidir. Bu SSD'lerin ömrünü doğrudan etkileyen bir faktördür.

Bunun dışında SSD'ler daha dayanıklıdır çarpmalara veya düşmelere. Çünkü çalışma halinde olan veya çalışmayan bir HDD yere düştüğünde metal plakalar çizilebilir veya okuma kafasında sıkıntılar oluşabilir.
    SSD'ler yere düştüklerinde bir hasar almazlar çünkü hareketli bir parça yok ve içerideki elektronik devre gayet iyi korunuyor. Yani HDD yere düşse bad sector olan bölge kullanılamaz hale gelir ancak SSD sapasağlam kalır.

Kullanılması gerektiği gibi kullanırsanız ömürleri kısa olmaz, ancak bilinçsizce kullanırsanız kısaltırsınız ömrünü

• 2.03 ü fat 32 formatlı flash belleğime yükledim ama konsol 2.03 veya daha üstü bir sürümünü usb belleğinize yükleyin diye uyarı veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.