Şimdi Ara

Playstation 4 vs Xbox One [ Ortak Tartışma Alanı ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.827
Cevap
39
Favori
195.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakın arkadaşların mesajlarını okuyun örnek olsun karşılaştırma nasıl yapılır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylife.ag

Seviyesini koruyabilen kalmamış ama ben de bir şeyler yazıyım belki düzgün birileriyle konuşabilirim.

Öncellikle PS4'ün donanım olarak üstünlüğü malum. Hele önceki nesilde PS'in exc. oyunlarında üstünlük sağladığını görünce bu nesilde Xbox kullanan biri olarak önümüzdeki nesle PS ile giriş yapmak istiyordum.

Ama sonra Xbox One'nin ve PS4'ün exc. oyunlarını görünce Xbox'ın exc. oyunlarda farkı kapattığını görüyorum. En azından Sony'den daha iyi çıkış oyunları beklerdim ama Xbox'un çıkış oyunları beni biraz daha cezbetti.

Kontrolcü bu nesilde zaten malum Xbox kontrolcüsü açık ara daha rahattı ama yeni nesilde Sony farkı kapatmıştır diye düşünüyorum iki kontrolcüyü de kullanmadığım için yorum yapmayacağım.

Online altyapı yine bu nesilde Xbox'un üstünlüğüyle geçti. Her ne kadar para istese de karşılığını iyi verdiği için insanlar para vermeyi göze alıyordu. Eminim ki Microsoft gene online alt yapısını üst sevide tutmuştur benim merak ettiğim Sony bu sefer yakaladı mı. Çünkü Sony de bu nesil de online sistemi için kullanıcılarından para isteyecek ve haliyle insan Live sistemini yakalamış olmasını bekliyor.

Fiyat olarak PS4 daha ucuz ama Xbox kutudan Kinect ile birlikte geliyor bunu da göz önüne almak lazım. Başka bir açıdan bakarsak PS4 daha güçlü bir donanımı daha ucuza sunuyor.

Sonuç olarak PS4 daha donanımlı daha güçlü Xbox One ise yazılım konusunda PS4'e üstünlük sağlıyor. Çıkış oyunlarında bana göre Xbox'ın üstünlüğü olsa da ilerleyen dönemlerde Sony'nin farkını ortaya koyacağını düşünüyorum.

Sony'nin konsolunun daha oyun odaklı olduğunu, Microsoft'un konsolunun ise oyunla beraber ev kullanıcısına hitap ettiğini görüyoruz.

Kesinlikle öyle. Zaten iki konsol için biri diğerini ezer öldürür bitirir demek yanlış, zira iki konsolun da birbirine üstünlük sağladığı yerler var. Sony gerçekten sağlam ürünler yapıyor. Sağlamdan kastım her anlamda Oyunları sağlam, cihaz da sağlam. Gamepad'i geçen sinirden fırlattım, eyvah dedim bu daha sevsen çalışmaz, aldım elime taş gibi oynamaya devam ettim

Şu an için donanımı iyi olan PS4. 2 yıl içinde çok daha kaliteli yapımlar gelince fark daha net görülecektir ama ben sadece oyun oynamak istiyorum diyen adam PS4 alabilir.

• Ps4'ün donanımsal pek çok arızası var. Bunun baş sebebi ise yeni keşfedildi: Fabrikada sabotaj olmuş özellikle eğri büğrü birleştirilmiş ki arıza çıkarsın... İlgili haber:

http://ps4daily.com/2013/11/foxconn-sabotage-ps4/

http://www.ign.com/boards/threads/foxconn-intern-student-in-yantai-china-claimed-to-make-bad-ps4-consoles-thee-months-ago.453522435/

Ortada bir skandal var yani ve Sony'nin bu sabotaja bu devasa skandala bir an önce ikinci partiden önce el atması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BuriedBones

Bence bu forumdakilerden bazıları her konsol satışından prim alıyor.Yani bu kadar şiddetli tartışmayı bir pazarda gördüm birde network marketing de

Ben inanamıyorum zaten okudukça mesajları
  • Cok gereksiz isler bunlar.Tartisiyorsun da noluyor para gitmiyor mu elin caponuna amarikalisina? Luzumu yok yani bu kadar abartmanin.Hayir tartismayi gectim millet birbirine sovecek hale gelmis.Gerci bizim milletin genel sorunu normaldir tr icin.
    Konuya gelirsek bu konsol donemi icin sunu soyleyebilirim, ikisi de saglamdi,ps3; controller,onlinr hizmetlerinin kalitesizligi,oyunlarda performans ve grafik sikintisi olarak gerideydi.
    Ayni zamanda exclusiveler,ps plus,trye verilen muthis onem acisindan da oldukca iyiydi.
    Xbox ise trye verilen az deger,tr piyasasinda pahali olmasi,livea hem para verip karsiliginda sadece online hizmet almak gibi yonlerden kotuydu.
    Ayni zamanda online servisler psnden kat be kat iyiydi,multiplatform oyunlarda bariz grafik ve performans farki vardi, ps3 fanboylari tarafindan gerekliligi yok dedirtilmeye calisilan halbuki muthis bir ozellik olan parti chat,cok iyi controller hem dayanikli ucuz legen plastiginden degil ps3 gibi hem de ele oturuyor.Benim tercihim xboxdan yana oldu acayip memnunum ps3 de kullandim birkac hafta ama genel olarak xbox daha iyiydi BENCE
    Bu nesil icin xboxda exclusiveler saglam,amerikada olsam xbox alirdim belki,online servisleri de saglam,controller daha iyi ama geri kalan her sey berbat.Grafik,performans,adam gibi satisa cikmamasi,pahali xbox live.Bir kere xbox fanboylarinin tutup da trye taa ne zaman cikacak cihazi savunmalari da ayri trajikomik.
    Ps4 ise muthis cihaz,fiyat muthis,oyunlar muthis,online ozellikler harika,psn alana ADAM GİBİ oyun var(oyle xboxdami gibi kiytirik 2007nin oyunlarini vermiyorlar) controlleri guzele benziyor,gereksiz yere aparat koyup fiyata micmamislar,2 el acik,kullanici odakli bir sistem.
    Tercihim ps4 olacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Ps4'ün donanımsal pek çok arızası var. Bunun baş sebebi ise yeni keşfedildi: Fabrikada sabotaj olmuş özellikle eğri büğrü birleştirilmiş ki arıza çıkarsın... İlgili haber:

http://www.ign.com/boards/threads/foxconn-intern-student-in-yantai-china-claimed-to-make-bad-ps4-consoles-thee-months-ago.453522435/

Ortada bir skandal var yani ve Sony'nin bu sabotaja bu devasa skandala bir an önce ikinci partiden önce el atması gerekiyor.

Normal firmalar bi ürünü piyasaya sürmeden örneğin 3 defa kontrol ederse, japon firmalar 20 defa kontrol eder, ds3 game pad garantisini ürünün kullanım ömrü 10 yıl yazıyordu. İnanın üstü olur aşağısı olmaz, sağlamlık açısından bende dünyada Japonlar 1 Almanlar 2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ps her nesilde

• quote:

Orijinalden alıntı: classlord23

quote:

Ps4'ün donanımsal pek çok arızası var. Bunun baş sebebi ise yeni keşfedildi: Fabrikada sabotaj olmuş özellikle eğri büğrü birleştirilmiş ki arıza çıkarsın... İlgili haber:

Normal firmalar bi ürünü piyasaya sürmeden örneğin 3 defa kontrol ederse, japon firmalar 20 defa kontrol eder, ds3 game pad garantisini ürünün kullanım ömrü 10 yıl yazıyordu. İnanın üstü olur aşağısı olmaz, sağlamlık açısından bende dünyada Japonlar 1 Almanlar 2

Eskidendi o günler.

Eskiden hatırlıyorum bir Adidas ayakkabı alınırdı o ayakkabı bir ömür giderdi. Şimdi alıyorsunuz 1 yılı çıkarırsa şanslıyım diyorsunuz.
    Artık devir hızlı tüketim devri. Firmalar kaliteyi arka plana alıp, ucuza ve kalitesize yöneldiler, böylelikle aynı ürünü 2-3 defa satabiliyorlar.

Örnek: Fat ps3'lerin %90'ının bozulması ve çoğu kişinin ikinci bir slim ps3 alması.

• quote:

quote:

Neden çıkıyor peki yukardaki haberler? Bir incele istersen. Pek çok sitede bulabilirsin google dan aratırsan. Kaynaklarıyla beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

quote:

quote:

Eskidendi o günler.

Eskiden hatırlıyorum bir Adidas ayakkabı alınırdı o ayakkabı bir ömür giderdi. Şimdi alıyorsunuz 1 yılı çıkarırsa şanslıyım diyorsunuz.
    Artık devir hızlı tüketim devri. Firmalar kaliteyi arka plana alıp, ucuza ve kalitesize yöneldiler, böylelikle aynı ürünü 2-3 defa satabiliyorlar.

Örnek: Fat ps3'lerin %90'ının bozulması ve çoğu kişinin ikinci bir slim ps3 alması.

Bende ki Fat PS3 ler hiç bozulmadı 3 tane cihaz kullandım 1 er sene. 2 sini kendi arkadaşıma sattım 1 tanesini de DH Forumdan Tahtakale'deki ereneren (nicki) arkadaşa sattım.

Ben Fat'ler konusunda çok şanslıydım.

Ama dediğin çok çok doğru. Başıma geldiğinden biliyorum.

2 Sene önce aldığım Bosch buzdolabı nasıl olduysa garantisi bittikten 1 ay sonra durup dururken karlanma yaptı. 400TL servis ücreti istendi. Servise sorduğumda "Abi en hassas parçalar bozuluyor. E pahalı parçalar bunlar. Kimse de servis parasını vermiyor yenisini alıyor" dedi. Bende öyle yaptım ama 6 yıl garanti uzatarak aldım yenisini 100TL fazladan vererek

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın Mahmut

quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

quote:

quote:

Eskidendi o günler.

Bende ki Fat PS3 ler hiç bozulmadı 3 tane cihaz kullandım 1 er sene. 2 sini kendi arkadaşıma sattım 1 tanesini de DH Forumdan Tahtakale'deki ereneren (nicki) arkadaşa sattım.

Ben Fat'ler konusunda çok şanslıydım.

Ama dediğin çok çok doğru. Başıma geldiğinden biliyorum.

2 Sene önce aldığım Bosch buzdolabı nasıl olduysa garantisi bittikten 1 ay sonra durup dururken karlanma yaptı. 400TL servis ücreti istendi. Servise sorduğumda "Abi en hassas parçalar bozuluyor. E pahalı parçalar bunlar. Kimse de servis parasını vermiyor yenisini alıyor" dedi. Bende öyle yaptım ama 6 yıl garanti uzatarak aldım yenisini 100TL fazladan vererek

Bende de fat konsol var bozulmadı. Bu olay daha ciddi sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: YNQs

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Dead Rising 3,o kadar sorunlarına rağmen,gideri var.
    bunu oyunun 115 binlik ön sipariş rakamlarına bakarak görebilirsin.

Yazılım konusunda ustalığa bakmak istiyorsan,900p Ryse'a bak.

O zaman bu oyun Ryse dan daha iyi baksana ryse nin ön siparişi sadece 90000

İnsanlar crytek oyunlarının grafik dışında ÇÖP olduklarını biliyor çok bile ön sipariş almış

Sanırım oyun süresi de çok kısa ama tam net bir bilgi de değil

• Hep ps4 hep x one tartışılıyor sanki wii u next gen degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sucktus

quote:

şu konsolları artık tapar gibi savunmaktan vaz geçin biraz büyüyün artık.

Şu mesajı ps bölümüne yazdığını çok gördüm ama xboxçılara bir kez yazdığını görmedim.İşine gelince objektif olmak ne güzel değil mi?Herkes biliyor seninde körkütük xbox fanı olduğunu zorlama.

ps4 alıp boy boy resimleri koyunca ağlatırım snei burda ama.bu laflarınıda unutma.xbox cılar elit kullanıcı bunu kabul edin.

La biz elite değilmiyiz şimdi

ne zaman beraber kz atarsak ozaman elit oluruz ikimizde

Vereyim bir ds4 eline de elite ol biraz, gözün gönlün açılsın

• Millet bu konuyu bekliyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunakbal

Hep ps4 hep x one tartışılıyor sanki wii u next gen degil

Nintendo Wii U'yu boşladı, adamdan saymıyor. Nintendo neden böyle yapıyor onu da anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

quote:

Nintendo Wii U'yu boşladı, adamdan saymıyor. Nintendo neden böyle yapıyor onu da anlamış değilim.

Bence boslamadi hala excler gelmeye devam ediyor biraz kale alinmiyor o yuzden

• Nesini tartışayım konsollardan hangisi bana uygun geliyorsa seçer alıp oynarım işte millet için konsol alıp oynanır mı , herkesin yorumu zevki kendine. Körü körüne hiç bi firmanın bağımlısı olmadım kazancım olsaydı dahi başarılı olanı da tercih ederdim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

quote:

Bence boslamadi hala excler gelmeye devam ediyor biraz kale alinmiyor o yuzden

Wii U'nun Exc'lerinden bahsetmiyorum.

Bütün Multiplatform oyunlarının Wii U'ya da gelmesi lazım. yoksa hiçkimse Wii U'yu ciddiye almaz.
  • Xbox One tanıtımda söylendiği gibi sadece oyun konsolu değil all-in-one entertainment system. Microsoft sadece oyun ile kalmak istemiyor kaçınılmaz olana erken giriş yapıyor bence. Tv-Show'lar-maç yayınları-skype telefon görüşmeleri,sesli komutlar,yemek siparişlerine kadar bir sürü hizmeti olucak.Bunun birde Kinect 2 'si var. Şu an piyasada rakipsiz ve teknolojisine yaklaşabilen bir başka motion sensing cihazı yok. Xbox One modern amerikan kültüründe ki yaşam tarzına hitap eden bir çok hizmet vericek. Evlerinde farklı işler için kullanılan farklı cihazlar çöpe atılacak yerine hepsine harcanıcak paradan daha ucuza gelen üstüne birde son teknoloji oyun oynatan xbox one alıp konulcak. Oyun ile uzaktan yakından alakası olmayan birinin bile cihazı satın almak sebepleri olucak. Bütün bunların dışında Amerika'da xbox artık benimsenmiş tek görülen bir cihaz. Kimse ps4'ün %30 bilmem kaç daha güçlü oluşunu umursamıyor,ex oyunlarını umursamıyor. Ben microsoft'un bu nesilde kayıp yaşayacağına hiç ihtimal vermiyorum hatta tam tersi satışlarıda artıcaktır. Playstation'ın başarısı ise geride bıraktığımız bu nesilden daha yüksek olucak buda kesin. Bir taraf all-in-one entertainment hizmetlerini ön planda tutup fonksiyonel yönden daha iyi bir cihazı mantıklı bulup alıcak bir tarafta %30 daha güçlü oyunları daha iyi deyip ps4 alıcak. 2 tarafta aşağı yukarı kafa kafaya gider fark olacağını sanmıyorum. Benim ilk tercihim Playstation 4 olucak. Ama elime keyfi keder harcamak için para geçtiğinde Xbox One'da almayı istiyorum. Taraf seçme zorunluluğum yok,2 firmadan biride babamın değil,düşman olacak bir neden yok bir gamer olarak oynadığım cihaza değil oyuna bakarım.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.