Şimdi Ara

Playstation 4 vs Xbox One [ Ortak Tartışma Alanı ] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.827
Cevap
39
Favori
195.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisini de alacağım. Polemiğe girmeye gerek yok.
  • Erdi Özüağ'ın (@fx57) yayınladığı videoya göz atın derim. AMD, San Jose - California'daki son nesil APU çiplerini tanıttığı APU13 etkinliğindeki sunumda PlayStation 4 ve sahip olduğu mimariye geniş yer ayırmış.

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Oyun-Donanim-Teknoloji-AMD-Battlefield-4-PlayStation-4-ve-dahasi-video-sov.htm

Her iki konsolun çip üreticisi AMD'nin bile PC'ler için hazırladığı yeni nesil APU çipler için geliştiriciler ve basına yönelik tanıtım konferansında PlayStation 4'ü referans alması konsolun donanımına ne kadar güvendiğinin bir başka kanıtı. Xbox One'a yer verilmemiş sunumda.

Yeni nesil Frostbite Engine, PS4 ve AMD Mantle teknolojisi hakkında şöyle denilmiş:

- Mantle and PlayStation 4 will drive our future Frostbite designs & optimizations. PS4 graphics API has great programmability & performance as well.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 18 Kasım 2013; 1:34:47 >

• Hemen hemen her konuda ps vs xbox tartışması yaşandığı için bence gereksiz bir konu olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 teknik anlamda daha üstün gözüküyor fakat bu farkı ne kadar oyunlarda görebileceğiz örneğin BF4 ve COD Ghosts karşılaştırmalarına bakarsanız (oynanmış olanlar değil) fark anca giftleri yanyana koyunca fark edebileceğiz seviyede o aksiyon içinde fark etmesi zor.İsterse bir konsol rakibinin 30 katı güçlü olsun oyunlarda bu kadar fark göremeyiz çünkü hiç bir firma örneğin EA Games Microsoft'u küstürmeyi göze alamaz o yüzden karşılaştırmalardan , tartışmalardan daha çok iki konsolunda en üst seviyede olmasını istemek , beklemek daha mantıklı.
  • Ben ps4 alıcam.ilk serisinden beri vazgeçmedim bu konsoldan.Ancak xbox ülkemizde yasal olarak neden bulunmuyor?Ülkemiz yetersiz pazar olarak mı görülüyor firma tarafından?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Erdi Özüağ'ın (@fx57) yayınladığı videoya göz atın derim. AMD, San Jose - California'daki son nesil APU çiplerini tanıttığı APU13 etkinliğindeki sunumda PlayStation 4 ve sahip olduğu mimariye geniş yer ayırmış.

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Oyun-Donanim-Teknoloji-AMD-Battlefield-4-PlayStation-4-ve-dahasi-video-sov.htm

Her iki konsolun çip üreticisi AMD'nin bile PC'ler için hazırladığı yeni nesil APU çipler için geliştiriciler ve basına yönelik tanıtım konferansında PlayStation 4'ü referans alması konsolun donanımına ne kadar güvendiğinin bir başka kanıtı. Xbox One'a yer verilmemiş sunumda.

Yeni nesil Frostbite Engine, PS4 ve AMD Mantle teknolojisi hakkında şöyle denilmiş:

- Mantle and PlayStation 4 will drive our future Frostbite designs & optimizations. PS4 graphics API has great programmability & performance as well.

PS4 sanirim benim dusundugumdende guclu bir konsol.

PS5 e kadar 1080P 30fps cikarsin zaten yeter.

PC dede 4k ya gecilir 2 3 seneye ama 22 24 inc monitor kullaniliyor genelde bu ebatlarda 4k nin bir espirisi olmaz diye dusunuyorum 5inc tellerin 1080p olmasi gibi 720pden farki yoktu.

Genelde dikkat ederseniz 4k tvlerin ebati cok buyuk belki 32 inc bir tvde farkı hissederiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam multimedia olarak xbox one öne ciksada Turkiyede bu film tv vs gibi icerikleri vermiyecektir xbox. Yani multimedia ozellikleri ve arayüz çok ovulse bile bizim ne isimize yarayacak?

• Ikisini birden aliyorum PS4 te bana gore EXC yok o yuzden sadece arkadaslarimla oynarim online.XBox One i ise Ryse Forza vb. efsane olacak oyunlar icin alacagim
  • Donanımhaberin hiç bitmeyecek olan üç konusunu söyleyeyim.

Xbox mı, Playstation mı.
    Samsung mu, Iphone mu.
    Fifa mı, Pes mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2K

PS4 teknik anlamda daha üstün gözüküyor fakat bu farkı ne kadar oyunlarda görebileceğiz örneğin BF4 ve COD Ghosts karşılaştırmalarına bakarsanız (oynanmış olanlar değil) fark anca giftleri yanyana koyunca fark edebileceğiz seviyede o aksiyon içinde fark etmesi zor.İsterse bir konsol rakibinin 30 katı güçlü olsun oyunlarda bu kadar fark göremeyiz çünkü hiç bir firma örneğin EA Games Microsoft'u küstürmeyi göze alamaz o yüzden karşılaştırmalardan , tartışmalardan daha çok iki konsolunda en üst seviyede olmasını istemek , beklemek daha mantıklı.

Ufacik ekranlarda degil de, 40-50" tvlerde yaparsaniz o karsilastirmayi, daha verimli sonuclar alabilirsiniz. 25" monitorde gayet guzel xbox360 ile takilirken, 50" tvye gectigimde gozlerim feryad ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverdoLive

Bende düşüncemi paylaşayım...

Konsolları farklı kılan şeyler neler?
    -Arayüz, yazılım
    -Kontrolcü
    -Aksesuarlar
    -Exc. Oyunlar
    -Online altyapı-hizmet
    -Fiyat

Gelelim kim hangisinde iyi?
    -Arayüz yazılımda XBOX
    -Kontrolcü XBOX
    -Aksesuarlar XBOX özellikle kinect ile
    -Exc. Oyunlar XBOX şu an açık ara önde
    -Online altyapı-Hizmet henüz pek bir şey görmedik ama XBOX cloud ile uçmuş durumda özellikle yapay zekayı insana denk şekillendirmeyi beceriyor gerisini diğer özellikleri siz düşünün.
    -Fiyat PS4

Ek: Donanım özellikleri diyeceksiniz ama bizi hiç ama hiç ilgilendirmeyen özellik, bırakın yapımcılar düşünsün biz RAKAMLARA DEĞİL NE GÖRDÜĞÜMÜZE BAKALIM.

Okuduğum en tarafsız yorum eline sağlık.

quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Xbox One tanıtımda söylendiği gibi sadece oyun konsolu değil all-in-one entertainment system. Microsoft sadece oyun ile kalmak istemiyor kaçınılmaz olana erken giriş yapıyor bence. Tv-Show'lar-maç yayınları-skype telefon görüşmeleri,sesli komutlar,yemek siparişlerine kadar bir sürü hizmeti olucak.Bunun birde Kinect 2 'si var. Şu an piyasada rakipsiz ve teknolojisine yaklaşabilen bir başka motion sensing cihazı yok. Xbox One modern amerikan kültüründe ki yaşam tarzına hitap eden bir çok hizmet vericek. Evlerinde farklı işler için kullanılan farklı cihazlar çöpe atılacak yerine hepsine harcanıcak paradan daha ucuza gelen üstüne birde son teknoloji oyun oynatan xbox one alıp konulcak. Oyun ile uzaktan yakından alakası olmayan birinin bile cihazı satın almak sebepleri olucak. Bütün bunların dışında Amerika'da xbox artık benimsenmiş tek görülen bir cihaz. Kimse ps4'ün %30 bilmem kaç daha güçlü oluşunu umursamıyor,ex oyunlarını umursamıyor. Ben microsoft'un bu nesilde kayıp yaşayacağına hiç ihtimal vermiyorum hatta tam tersi satışlarıda artıcaktır. Playstation'ın başarısı ise geride bıraktığımız bu nesilden daha yüksek olucak buda kesin. Bir taraf all-in-one entertainment hizmetlerini ön planda tutup fonksiyonel yönden daha iyi bir cihazı mantıklı bulup alıcak bir tarafta %30 daha güçlü oyunları daha iyi deyip ps4 alıcak. 2 tarafta aşağı yukarı kafa kafaya gider fark olacağını sanmıyorum. Benim ilk tercihim Playstation 4 olucak. Ama elime keyfi keder harcamak için para geçtiğinde Xbox One'da almayı istiyorum. Taraf seçme zorunluluğum yok,2 firmadan biride babamın değil,düşman olacak bir neden yok bir gamer olarak oynadığım cihaza değil oyuna bakarım.

Bu da okuduğum en doğru yorum seninde eline sağlık hocam!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarolious -- 18 Kasım 2013; 7:53:35 >

• exclusive lerde kim onde lutfen soylesin birisi
  • Ms çok yanlış yaptı. Biraz aceleye getirdi sanki. Bence X360 donanımı tek geliştirilse bile ps4'ten iyi olurdu. Niye böyle saçma bir donanım yaptılar, çözemedim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A$AP Rocky

• Ps 4 ün kağıt üstü donanım artısına güvenip konsol almak büyük resmi Göremeyip çok şey kaçirmaya neden olabilir... Bakınız daha cloud çalıştırılmadi, esram kullanilmadi...

• Xboxx

• quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Ps 4 ün kağıt üstü donanım artısına güvenip konsol almak büyük resmi Göremeyip çok şey kaçirmaya neden olabilir... Bakınız daha cloud çalıştırılmadi, esram kullanilmadi...

Biz en azindan gorduklerimize gore is yapiyoruz peki sen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MAD MAX

Donanımhaberin hiç bitmeyecek olan üç konusunu söyleyeyim.

Xbox mı, Playstation mı.
    Samsung mu, Iphone mu.
    Fifa mı, Pes mi.

Cod'mu , Bf'mi :)

• Cloud Esram nedir ya hepsi patlayacak onlarin.

MS kendide dedi tek amac oyun konsolu yapmak degil all in one olacak o.

Onun disinda kinect ile diğer kitlelere hitap etmek istiyor Xbox cidden tam Amerikan konsolu MS nin amaci o isterse Xbox ile ayni olsun farketmez adamlara hitap ediyor mu ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 18 Kasım 2013; 9:08:22 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.