Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eskiden severdim PS'yi ilk oyun hayatıma PS ONE ile başladım halen saklarım kutusu bile duruyor.Şimdilerde Üste para verseler PS almam oynamam PS Store'un yaptıkları unutulmadı.PS Store bizlere 3.Sınıf insan gibi davrandı indirimleri kapattı. SONY 3 maymunu oynadı.Türklerin bir kısmı için PS kredisini bitirdi. İsterse milyar satsın umrumda değil bende bittikten sonra. Epic Games oyun dünyasında çok başarılı öncü yenilikçi Oyuncu ve kullanıcı dostu geçen GTA 5'i ücretsiz yaptılar yeni oyunlar yolda benim PC'ye sevgim,saygım,tutkum dahada arttı.

Epic Games'in 2018 yılından bu yana verdiği ücretsiz oyunların piyasa değeri 2140 $ olarak belirlendi.

PS ne yaptı? dahada kötüleşti olan indirimleri bile geri çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojidozirikato -- 21 Mayıs 2020; 16:8:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu karşılaştırmalar her daim gülünç oluyor. Hobi olarak oyun oynayan ve oyunlarını Xbox One S üzerinde oynayan bir oyunsever olarak ne oynayacak olursam olayım her daim bilgisayarda oynamayı yeğlerim AMA değil rtx 2080'li üst düzey bir kartı olan bilgisayar orta halli bir bilgisayar bile çok pahalı kalıyor konsol yanında.

Şu anda konsollar çok pahalı, bu sadece bizim ülkemizde olan bir durum değil, dünya çapında çoğu kişi evinde olduğu için klasik bir arz-talep dengesinin bozulması hadisesi yaşadık ve fiyatlar gerçekten şu anda yüksek AMA daha 1 sene kadar önce amazon.fr'den 989 tl'ye xbox one s aldım. O zamanlar Türkiye'de one s'ler 1600, one x'ler 2500-2600 tl'ye satılıyordu. O zaman da şimdi de ortalama bir kasa toplamak bile en az 6-7 bin tl'ye patlıyor bir de böyle üst düzey kartları koyacaksanız en az 30000 tl'si var, bak fiyata bir daha. Xbox one s+4k smart tv'nin bana masrafı 3050 tl oldu. Peşin peşin söyleyeyim, evet cihaz 4k oyun oynatmıyor ANCAK ben oyunları eskisi kadar zaten oynayamıyorum, iki üç gecede bir ikişer saat oynadığım oyunun görüntüsü falan değil geçirttiği zaman beni bağlıyor. Bu cihazın oynattığı oyunları oynayabilmek için kasa+monitör+donanıma kaç para verecektim?

Konsol her daim ucuz, konforlu ve daha uzun süreli bir yatırım oluyor. Hep öyle oldu yeni nesil konsollarda da yine öyle olacak.

• Mojidozirikato kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz olay sadece 1 kere oldu, onun haricinde sayısız indirim yaptı ps. Sadece bir olaydan sonra küsmek doğru değil bence. Bir de ordaki sorun tr psn yöneticilerindeydi diye hatırlıyorum.

Hem koleksiyon yapmayacaksan pc ile Epic Games daha pahalı oluyor çünkü al-sat olayı çok yok ve pri-sec kardeşlik sistemi yok.

Ben de tam tersi ilk pc oyuncusuydum, ps'e geçtim ve çok mutlu etti beni. Birçok şaheseri oynamış oldum (benim için en iyi singleplayer oyunları) ve koleksiyon yapmadığım için hemen hemen her oyunu bedavaya oynamış oldum. Hileler de bıktırmıştı baya. Pc'de yüzlerce oyunu 200-300 tl ye hayatta oynayamazdım.

Tabi Epic de şahane işler yapıyor oyuncular için. Daha yeni Civ 6'yı bedava vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 21 Mayıs 2020; 18:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Bu haber EPIC CEO'su şahsen yalanladı. Habercilikte zirve :)
    Bilmeden konuşuyorsunuz çok komik :) Başka bir arkadaşa yazdığımı kopyalıyorum:

Tim Sweeney'in yalanladığı konu farklı. Epic Games Çin'in, haberde bahsettiğimiz sözlerin de geçtiği 53 dakikalık videosu var. Videoda demonun görüntüleri oynuyor. Birçok kişi bu görüntüler,n laptopta çekildiğini düşünmüş. Tim Sweeney bunu yalanlayarak videodaki görüntülerin PS5 üzerindeki görüntüler olduğunu söyledi.

RTX 2080'li laptopun 40FPS verdiği konusu yalanlanmadı.
  • LKLC kullanıcısına yanıt
    RTX 2080 laptopın 40 FPS verdiği doğrulanmadı da. Ortada PS5 dışında çalışan demo yok şuda. Neyini anlamamışım? Asıl sen niyet okuma yapıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

500 dolara içinde mükemmel olan gamepadini, bluray okuyucusunu, kasasını, osunu busunu komple sistemi satın alıyoruz. RTX 2080 ise tek başına kaç para. Gayet yeterli.
    Başka söze gerek yok, herhangi bir oyun konsolunun "gücü" için alındığını düşünmüyorum ki high-end denilebilecek bir bilgisayarım olmasına rağmen hâlen emektar ps3'te oyun oynarım, PS5'i de çıktığında yurtdışından getirtmek istiyorum fiyat farkı çok olursa.

• Nokia Corporation is a Finnish multinational telecommunications, information technology, and consumer electronics company, founded in 1865

Sony Corporation Multinational conglomerate company Founded: May 7, 1946, Nihonbashi, Tokyo, Japan
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Kaç yıl zirvede kaldı o önemli.Yoksa ben de biliyorum daha eski olduğunu. 1800'leri bilmem ama 2000'lerde çok da zirvede kalmadı. Playstation ilk çıktığı zamandan beri zirvede.

edit: Nokia 10 yıl civarı zirvede kalmış ama piyasanın yarısından daha fazlasına sahipmiş o zamanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 21 Mayıs 2020; 23:6:19 >
  • ps 2007 den beri zirvede öndan öncee gameboy vardı öndan önce atari yani zirvede başlamadı
    Data Is Beautifulyoutube
    Most Popular Gaming Consoles by units sold 1978 - 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=CRxhqP-ppa8

nokia ise 97-2011 arası zirvede
    Data Is Beautifulyoutube
    Most Popular Mobile Phone Brands 1993 - 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=IdDEVIfbGEA

yani nokia 14 yıl zirvede kalmış ps isee 13 yıl 14. yılın sonunda belki bitecek

playstation çok abartıyorsunuz öyle süper falan bir şey değil zirvede falan hiç değil yani atari varken kimsee ps falan demiyordu

ps fanboyluğunu bırakın lütfen

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Fanboyluk değil ki doğruları yazdım gameboyun daha çok satmasının nedeni daha eski olması. O tür videolara çok bakmıştım meraktan. Yanlış hatıtlamıyorsam ps1 çıktığından itibaren kıyaslanınca ps1 daha fazla satmıştı.

Hem senin dediğin gibi kabul etsek bile ps5 geliyor daha ve zirveden inmesi çok zor. Sadece gamepad bile tüm xboxtan daha büyük etki yarattı. Bu popülerlikten sonra zirveden düşmesi için çok büyük hata yapması lazım.

Yani abarttığımız falan yok playstation neredeyse her nesilde zirvedeydi. Sadece ps3 devrinde wii geçti. O dönem de 2. en çok satan konsol olmuştu. Wii'nin hedef kitlesi çok farklıydı o yüzden 1.olmuş da kabul edebiliriz.

Böyle 3-4 nesilde zirvede kalmış kaç tane konsol var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 22 Mayıs 2020; 0:58:44 >
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    aslında ps4 2016 yılında çıktı... neden mi?

ps4 2013 sonlarında çıktığında adeta demo gibiydi... slim çıkana kadar üretilen ps4 konsolların bütün cuh serileri sorunluydu...

cuh 12xx'ye kadar olan serilerde en fazla 1-1,5 sene içerisinde oyun esnasında aniden kapanmalar, mavi ışık gibi sorunlarlar baş gösteriyordu.

önceleri her playstation serisinde slimin neden çıkarıldığına gram anlam veremiyordum. meğersi her çıkan yeni ps'lerin ilk serilerinn arızalı olduğundan dolayı imiş...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki linkte birebir karşılaştırma var aslında kağıt üzerindeki özellikler açısından birbirine göre - ve + ları var ama RTX 2080 nin 2 yıl önce çıktığı varsayımıyla hareket edersek ps5 in hala geri kalan yönlerinin olmaması gerekirdi.

technical.city
    GeForce RTX 2080 vs Playstation 5 GPU - Technical City
    https://technical.city/en/video/GeForce-RTX-2080-vs-Playstation-5-GPU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 27 Eylül 2020; 14:36:21 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.