Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bu dusunce yapisi cok yanlis. Ona bakarsan nokia zamaninda tek basina telefon pazarina hakimdi ona da dediler “ôlmesi imkansiz” diye. Yani teknoloji artik maymunlar cehennemi acimazlar adama 110 milyon konsol falan 2 senede piyasada esamesi okunmayacak hale getirirler.

Yani ozetle geciniz efendim su kadar satti bu kadar pazar payi kol gosterdi millet costu laflarini. Senin ortaya cikis sebebin uzun vadeli oyun keyfi. Sen bunu yenu nesil telefon modellerine cevirirsen ( pro, pro s, pro plus vs) gozunun ysina bakmazlar.

Bak ben 4 nesildir ps kullaniyorum eger 60fps secenegi vermezde bana 30 dayatirsa arkama bile bakmam ekran karti alirim. Exc oyunlarida arkadaslardan alir bitiririz. Veya psnow falan teknolojide careler tukenmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde xbox srries x de denesinler. 8k 60fps calistiracagiz demislerdi

• Heleşükür asıl olayı fark eden birisi. Bu kadar detaylı geometrinin tamamını VRAM de bulundurmak imkansız. Streaming in dibine vurmuşlar. Sırf o gösterlikleri heykel bile 1-2 gb yer kaplıyordur RAM de.<br /><br />Object Container Streaming Star Citizene ait bir teknik aslında ama Streaming teknolojileri 10 yıldır var.<br /><br />Yeni nesil oyunlar için NVMe SSD şart olacak bence.

• Bu benchmarklar bütün platformları zorlar normal bir şeydir. Oyun optimizasyon icraat konusunda PS5 yine önde olur

• ben snes oyunlarını emulatörde hala oynarken konsollar ölecek demek oyundan oyunculuktan bir şey anlamamak demektir. Hikaye , oynanabilirlik, sonra görsellik.

• şuan 2080ti lı bir sistem ile god of war, horizon zero dawn, days gone, uncharted 4 gibi oyunlarda ki grafiklerin ne kadar ötesinde grafikler görebiliriz ki? lou2 de yolda bu arada. muhtemelen ps5 in son dönemlerin de çıkan oyunlar da gtx5080ti li bir sistemin bize sunacağı grafiklerin çokta ötesine geçemeyecekler.

• RTX 2080in tek basina fiyati zaten ps5den pahali degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulut teknolojilerinin daha da gelişmesiyle zaten ölmeyecek mi konsollar hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakarikikiri

şuan 2080ti lı bir sistem ile god of war, horizon zero dawn, days gone, uncharted 4 gibi oyunlarda ki grafiklerin ne kadar ötesinde grafikler görebiliriz ki? lou2 de yolda bu arada. muhtemelen ps5 in son dönemlerin de çıkan oyunlar da gtx5080ti li bir sistemin bize sunacağı grafiklerin çokta ötesine geçemeyecekler.
    2080ti 4k da akar gider yani o listede ki oyunların grafiklerinin çok üstüne çıkılır.Zaten konsolun sıkıntısı kötü grafik değildi. Uzun bekleme süreleri ve 30 fps belasıydı.Bekleme süresini çözdük diyorlar ama 30 fps hala orada duruyor.
  • Şöyle yorumlar yapmayın arkadaş ya heleki bellek bant genişlikleri ile gpu gücünün hesaplaması alakasını çözemedim

teraflops hesaplama : 2 x saat hızı x akış birimleri

seri x : 2 x 1,825 x 3328 = 12.1 TF
    ps 5 : 2 x 2,223 (?) x 2304 : 10.2 TF

Adamlar gpu mimarisi , boyutu saat hızları ve cu sayısına kadar herşeyi açıkladılar Ps5 değişken gpu hızına sahip orda muallak bir nokta var sadece bunuda hep birlikte göreceğiz

Ps5 gpu olarak 5700 xt ye benzesede, (4 cu kapalı verimiliği arttırmak ve saat hızlarını yüksek tutmak için ) tam anlamı ile farklı bir gpu Rdna 2.0 ile gelecek özelliklerden yararlanacak
  • Bahsettiğin ekran kartı sadece 5000 tl ayıktırayım o paraya o sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: toress86

Bahsettiğin ekran kartı sadece 5000 tl ayıktırayım o paraya o sistem
    max 3800 TL rtx 2060 senin moktan konsolun 7bin tl'den aşağı çıkmıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

2080ti 4k da akar gider yani o listede ki oyunların grafiklerinin çok üstüne çıkılır.Zaten konsolun sıkıntısı kötü grafik değildi. Uzun bekleme süreleri ve 30 fps belasıydı.Bekleme süresini çözdük diyorlar ama 30 fps hala orada duruyor.

Alıntıları Göster
    valla dostum oyun için iyi olabilecek bir pc ye sahibim,1080ti, 27" 2k 165hz monitörlü. oyunların nerdeyse hepsini en üst seviye grafiklerde oynuyorum, ama beni ps4 oyunlarının grafikleri kadar etkilemiyor pc oyunları, özellikle god of war ve horizon oynarken çok defa söylemişimdir 2013 te çıkmış bir cihaz nasıl bu grafikleri verebiliyor diye. bekleme süreleri konusunda katılıyorum sana, 30fps çok umurumda değil ama 60 olsa elbette daha iyi olur.

• oha tabi ki 2080 kadar iyi olmaz ben max 2060 diyordum
  • bahsedilen sadece rtx2080 6000 tl o paraya ps5 alacak insanlar

• máwci kullanıcısına yanıt
    Hocam sen korsan indirmişsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanarya75 kullanıcısına yanıt
    Streaming'den bahsediyorsan o iş yaş. Hele hele Türkiye gibi internet altyapısı leş bir ülkeden bahsediyorsak konsollar daha çook hüküm sürer. Zaten Dünya'da her yerde müthiş hızlı internet hizmeti/altyapısı yok. Streaming işi anca alternatif olur, konsolun yerini alamaz. Ya da bi 50 yıl sonra filan belki.

• fitamino kullanıcısına yanıt
    Ama nokia uzun süre hakim kalmadı ki. Playstation 25 yıl zirvede kaldı. Eğer aşırı kötü bir konsol çıkarmazlarsa zirveden düşmeleri çok zor. Sizin için belki fps olayı önemli olabilir ama en son yapılan PS'in kendi yeni nesilden beklentiniz ne anketinde 60 fps seçeneği sonlardaydı.

30 fps dayatması hoş olmaz ama öyle olacak gibi gözüküyor çünkü grafiğe abanacaklar. Pc almak ise çok pahalı sadece ekran kartı bile ps5'ten daha pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanarya75

Bulut teknolojilerinin daha da gelişmesiyle zaten ölmeyecek mi konsollar hocam?
    Bence ölmez çünkü millet konsolu rahatlık ve ucuzluk için alıyor. Çoğu oyuncu yine Pc ile uğraşmak istemez gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 20 Mayıs 2020; 20:3:18 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Eklemeyi unutmuşum, söylediklerim sadece single için geçerli yoksa 240 ile 144 bile fark ediyormuş online için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.