Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Islemcisi en azindan 100 Euro olsun
    en ucuz m2 SSD 65 Euro 500GB
    buna kasa powersuply
    klavye maus gamepad derken ps5 e denk en ucuz pc 1000 Euro ya gelir.

yine hertürlü ps5 F/P olarak insanlari memnun edecektir.

fakat artik konsol almak istediginde konsolun kendisini 5-6 yil tatmin etmesini isteyen bir kesim var.

Eger aciklanan ps5 500 Euro ya satilacak ise PS5 Pro cikartilip 700 Euro ya satilabilirdi.

1.5TB SSD
    Daha iyi sogutma
    2080 dan daha iyi bir GPU ve 16 Cekirdekli bir CPU ile.

oyun gelistiricileri PS5 pro ya göre oyunlari gelistirip biraz kisarak PS5 e uyarlarlardi ve hic sorun olmazdi. böylelikle iki kesimide tatmin etmis olurdu sonny. ayrica oyun yapimcilarini kisitlamazdi Sonny.

• ilberhoca kullanıcısına yanıt
    Online oyunlara merakım olmadığından beni bağlamayan durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakup548 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oldu 😂😂, Bu arada benimde tercihim her zaman pc , evlilik sebebiyle satmıştım para gerekiyordu. Tekrar isterdim ama fiyatlardan ötürü zor. Ps4 tercih ettim bu sebepten. Bende sanki ps fanboy gibi konuşur gibi oldum burda o yüzden belirteyim. Ben karantinadan önce 1 tb slim tertemiz makineyi forumdan 1450 TL ye aldım. Oyunlarda şans eseri burdan, bir de arkadaşım saolsun hesabını paylaştı. 100 den fazla oyun vardı. Haliyle fiyat performans olarak mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasit82 -- 19 Mayıs 2020; 16:51:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    AMD'de 2080'den daha iyi bir GPU var mı?

• PS5 alamayacakların kendisini avutma masalı... XBOXSEX varken ne gerek?
  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    Piyasada yok ama Konsola özel 2080 e denk yapılabilirdi. Mimarisi var. Rdna 2 hazir ve Rx 5700 XT Rdna 1 ye göre %50 ye varan performans artışı sunuyor ise Rdna 2 ile 2080 den hertürlü daha iyi performans verirdi ve kaldiki Xbox X de kullanılan Gpu 2080 den iyi olduğu söyleniyor.

Yani eğer Sonny isterse Rdna 2 mimarisine yüklenip 2080 ti dan daha güçlü bir Gpu çıkartabilir idi. Ama tabi maliyeti ne olurdu bilemem.

Sonny galiba Ps4 de yaptığı gibi yapacak. Ps5 satıp sonra Ps5 alanlara Ps5 Pro satmaya çalışacak.

Halbuki başta çıkar Canavar gibi bir Konsol milletin ağzı açık kalsın. Zarar etme ama kar etme. Düşük maliyeten Amd den aldığı için PC fiyatı ile kıyaslanamaz zaten konsol.

Çıkar 700 - 800 Dolara bir Konsol abansin yapımcılar grafiğe, FPS hep 60 üstü olsun.

2 yılda bir 1000 dolar cep telefonuna verenler 700-800 doları 6-7 yıl kullanacağı Konsola verir herhalde. Sonuçta Sonny hep fiyat hem performans isteyenlere seçenek sunmuş oluyor.

Ayrıca Sonny Donanimdan kar etmediği için İnsanlar bu donanıma bu fiyat fazla demez.

RTX 2080 ti 1000 dolardan fazla şuan. Sadece Gpu dan oluşmuyor konsol

• iyi de bahsedilen RTX 2070 Super ekran kartı 5000 liradan başlıyor ki üst modellere girmiyorum bile, bu ekran kartını içeren bir bilgisayar toplayım deseniz işlemcisi anakartı rami ssd hdd falan ortalama 12-15 bin arası bi fiyat tutacaktır

ps5 fiyatını kestiremiyorum ama vergi şu bu falan 4-5 bin beklenirken 8 bin bandına yakın olacaktır galiba f/p açısından değerlendirirken pc donanımı 3 yılda 1 ufak tefek yenilemeler isteyecekken ps platformu minimum 5-6 yıllık performans garantisi veriyor hatta daha fazla diyebilirim 2013 çıkışlı ps4'ün son oyunlarını oynamanız için 2013 donanımı bir pc biraz sizi zorlar mesela

evet oyun fiyatları arasında baya bir fark var fakat bunun da yöntemi çok psn kardeşliği, takas ve indirimlerle bir şekilde kendini çevirebiliyor sadece oyun odaklı düşününce ps hala önde bence (ki çoğu oyun grafik açısından iyi donanımlı pclerde daha iyi performans vermesine rağmen)

• Rasit82 kullanıcısına yanıt
    Yani, zaten bana pc ps kıyası tamamen saçma geliyor, hiç ps almadım o kadar pcciyim :D PS i kafelerde veya arkadaşların evinde oynuyorum, olayı farklı geliyor, yat yatağına bağla tvye ayar vs hiç birşey uğraşmadan oyununu belli bi kalitenin altına düşmeden oyna.
    PC'de otur pc başına ister oyun oyna ister başka bişey yap, oyununda sınırları zorla, pc ye hız aşırt upgrade yap. Edit yap, çok özelleştirilmiş ayarlarda videolar çek, herşeyi kurcala kendi hassas ayarını bul ve zevk al. Bu ikisinin arasında pc ye daha yakınım, FIFA yı bile hala klavye ile oynuyorum tam bir düz beyinim :D:D Ama ileride hobi olarak da olsa ps de alıp salonuma koymak isterim.
  • Her dönem aynı gereksiz tartışmlar.Pc Donanımı devamlı güncellenen bir olay bugün Bir RTX 2080 kart çıkar 1 sene sonra RTX 2090 kart çıkar.Konsollarda sistem donanım sabit dolayısla pc la performans arasında hiçbirzaman yarışamaz konsollar bu bir gerçek.Fakat bugüne kadar konsol öldümü? ölmedi. Ölmüyecekte ps markası gene satmaya devam edicek.Çoğu insan oyun oynamak için gene konsolu tercih edice. Millet Oyun oynamak için Pc almıyor millet pc gidor Tasarımı güzel fiyatı uygun laptop alıyor( Gamerlar hariç) Oyun oynamak içinse insanlar adı üzerinde olan Oyun konsolunu tercih ediyor Oyun makinesi diyip.Her iki tarafında pazarı ayrı yani.Yapımcılar bize elindeki donanımı kullanarak Kaliteli Oyunlar çıkarsın yeter.Teknolojinin sonu yok herzaman daha iyisi çıkıcak.Konsollar bu işi 7 sene götürüyor. Şu basit fanboyluktan vazgeçin artık.Kimse kalkıpta Pc ufak tefek detayları daha iyi gösterdiği için gidipte Pc satın almıyacak gene konsol alan alıcak.Dediğim gibi pc Oyun pc tercih etmem tasarımı hoş ve fiyatı uygun laptop tercih ederim.Oyun Pclarlaı çok çok pahalı çünkü.İsteyen istediği platformda oynasın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Zamanında 1000 TL ye aldığımız PS4'lerle dünyanın oyununu oynadık exclusive ler dahil yani ben doydum açıkçası bu nesilde. Ama bu çıkacak yeni nesil çok farklı olacak sırf bu fiyatlar ve kur yüzünden yoksa yine rekor kuracağına inanıyorum Sony'nin.

• Ya tabi ki böyle olacak :D Ps5 500 dolar, rtx 2080 tek başına 700 dolar ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki.

• Bi zahmet.... 2080 zaten milyar milyon. İnsan alacak bu cihazları. 5600-5700xt veya 2060-1660S yeterli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: CloneTrooper

Zamanında 1000 TL ye aldığımız PS4'lerle dünyanın oyununu oynadık exclusive ler dahil yani ben doydum açıkçası bu nesilde. Ama bu çıkacak yeni nesil çok farklı olacak sırf bu fiyatlar ve kur yüzünden yoksa yine rekor kuracağına inanıyorum Sony'nin.
    10.000-30.000 arası bir pazarız. Bizim kur falan milleti gram bağlamaz.

Yine ortalığı yıkıp geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serafon

PC konsolun güçlü olduğu alanlarda konsola iyice yaklaştı zaten. Kendi güçlü olduğu alanları da hesaba katarsak bence öne geçti. Bu nesil muhtemelen konsolun öldüğü nesil olacak.
    Konsol niye ölsün ki? Daha ucuza, daha büyük rahatlıklarla oyun oynama imkanı veriyor? Bir de yorumlara bakıyorum da konsolla kıyaslanan sadece ekran kartının kendisi. Oyun PC'si sadece ekran kartından dolayısıyla sadece ekran kartı maliyetinden oluşmuyor ama insanlar sanki böyleymiş gibi yorum yapmışlar. Ayrıca oyun firmalarının da oyunlardaki PC optimizasyonlarını çok salladıklarını düşünmüyorum. Teoride konsoldan 2-3 katlı PC sahibi oluyorsun ama aradaki oyun performansı 2-3 katlı olmuyor. Fark oluyor illa ki ama aradaki fark olmasa da olur tarzında. Verilen paraya değmiyor. Bir de 5 sene 7 sene sonra konsolda grafik derdin olmadan oynadığın oyunu PC'de grafik derdi olmadan oynayamıyorsun. PC bileşenlerinin hurdalaştığını, oyunlarda kastığını, bazı oyunları oynayabilmek için ya grafikleri oldukça düşürmen gerektiğini ya da slayt gösterisi şeklinde oynaman gerektiğini görüyorsun. 2014'te topladığım PC'de şu an Assassin's Creed Odyssey oynayamıyorum mesela. PS4 Pro almış olduğum için ilk sağlam indirimde AC Odyssey almıştım.

• Benim fikrim kardeşim, kimseyi de fikrime ortak etmeye çalışmıyorum.

• Bu motorda asıl olay NVMe SSD'nin performansı aslında. Dikkat ederseniz streaming var sürekli. Yani kaplamalar bakıldıkça yükleniyor, hemen hemen hiç gecikme yok. SSD'nin performansı bu yüzden önemli işte. Grafik olarak kasmaması normal, sağlam bir streaming tekniği ile fazla performans kaybetmeden oyun oynatılabiliyor ama NVMe SSD ve normal SSD şart. PS5 ve XBOX yeni sayesinde bu oluyor işte. Böyle bir şey Star Citizen'da var zaten. Oyun o kadar grafik olmasına rağmen rahat 60 fps 1080p alınabiliyor, 4K 30 fps 1080ti ile rahat alınıyor. İşte bunlar object container streaming denilen olay sayesinde ve SSD denilen nimetin olayı.

Global Illumination her ne kadar basit gözükse de epey karmaşık bir teknik. Motora 2009 yılında başlandığı düşünülünce bu teknik ile gelmesi normal. Yıllar süren AR-GE ve programlama var bunda.
  • Arkadaşlar zaten oyun konsolu dediğimiz donanımlar uygun fiyatlı olsun diye tasarlanır. Yani adamlar size rtx 2070 -2080 arası donanimli cihazı 450-500$ a satıyor, daha ne bekliyorsunuz anlamadım. Rtx3080 seviyesinde mi olacaktı.

• hayda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes rtx 2080 nin fiyatıyla ps5 kıyaslaması yapmış, epic bu şekilde açıklama yaptı diye. Peki rx 570 in bile verdiği performans 1080p de yine yeterli değil mi ? İlla 10 binlik bir ekran kartıyla kıyaslamaya gerek yok. Rx570 RDR2 gibi bir oyunu 1080p High ayarlarda 40-45 fpsde oynatıyor. İşin 4k tarafına falan girersek söz konusu konsolda olsa 4k destekli bir televizyon gerekiyor zaten.Söylediklerim fiyat kıyaslaması için. Öte yandan tamamen zevk ve tercih meselesi. Bana kalırsa konsolları konsol yapan çıkan özel oyunlar. Sadece god of war, the last of us gibi oyunları oynamak için konsol almışlığım var mesela. Çünkü burdaki ince nokta Single player tarzında kaliteli hikayeli oyunlara oyuncu olarak aç olmamız. Ben çoğunlukla MMPORG ve MMO oyun delisi olduğum için bilgisayar üzerinde daha çok vakit harcıyorum. Sonra konsol için hep tv karşısına geç gamepad tak rahat rahat oyna diye söylemler var, peki aynısı bilgisayar içinde yok mu ? Ben istediğim gamepadi alir bilgisayarımı tvye bağlar yine oturur koltuğumdan oynarım. Sonuçta biri sadece oyun için üretilmiş alet diğeri ise çok yönlü. Hatta o konsolların oynattığı oyunlar bile yine bilgisayar üzerinden tasarlanıyor olması ayrı bir durum. Bilgisayar savunuculuğu yapmış gibi konuştum ama vurgulamak istediğim nokta konsolun bilgisayara göre şu artısı var bu artısı var gibi yorumlara karşı olduğum. Artısı var diye yorum yapılacaksa eğer, bu her daim Bilgisayar cephesidir. Ayrıca ps5 daha piyasaya çıkmadı ama, haber içeriğinde 2070 le denk ama 2080 kadar değil gibi metinler tamamen düzmece. Ps5 in ne 2080 ne 2070 hatta belki 2060 ve dengi kartlar kadar bile performanslı olacağını düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.