Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YananGülYoldaşlığı

Ps5 gpusu rx 5700 ile,

Xbox Series x gpusu ise rx 5700 xt ile eşit...

bellek hızları, bant genişliği falan birbirlerine yakın zira...

Sadece Teraflops'a bakıp "omo uxbox soruos ux rotoux 2080'ton doho uyu lon" diyen biatçı cahil xbox'çulara inanmayınız
    Yine bir sony'ci ve yine yalan yanlış bilgiler :)

Xbox series x gpu'su 5700 xt'ye eşit değil, daha çıkmamış olan 5800 xt'den bile bir tık güçlü.

Teknik verileri bırakıyorum umarım ezbere konuşmazsın bundan sonra, komik oluyor zira :)

İki gpu'da (5800xt ve xbox gpu) birebir aynı mimari olduğu için tflops üzerinden karşılaştırma yapıyorum ve sonuç aşağıda.

• 500 dolara içinde mükemmel olan gamepadini, bluray okuyucusunu, kasasını, osunu busunu komple sistemi satın alıyoruz. RTX 2080 ise tek başına kaç para. Gayet yeterli.

• Berlin93 kullanıcısına yanıt
    RTX 2080 diye düşünmeyin. Haberde RTX 2080 MOBİLE den bahsedilmiş. Yani normal pc de RTX 2070 ayarı. Ki denmiş ki bu konsoldan %30 daha güçlü. Yani eşit olsun diyorsanız RTX2060' a bakacaksınız. Hatta verilen değerlere göre RTX2060 bile yaklaşık %10 daha güçlü olacak PS5'ten ama neyse işte eşit diyelim hadi. Eğer konsol 10.000TL den gelecek ise, rtx 2060 lı sistem daha avantajlı denebilir. Yani şayet zaten pc işinin içindeyseniz, power+kasa+ssd niz muhtemelen vardır. Geriye işlemci+anakart+ram+ekran kartı yenilemesi kalıyor. Elinizdeki sistemi satıp, bunları aldığınızda da 10.000TL'yi bulmaz.

Örneğin benim zaten 3700X+16gb ram+SSD li sistemim var. Ekran kartım ama Rx580. Şayet ekran kartımı satıp, üstüne RTX 2060 alırsam, bu çıkacak olan PS5'ten daha güçlü sistemim olacak. Yani sadece 2500-3000TL uzaklıktayım :)
  • ray tracing yalan oldu yani
  • Haberde yalnız RTX 2080 MOBILE'den bahsediliyor %30 daha güçlü diye(laptop versiyonu). Yani normal masaüstündeki RTX 2070 ayarından bahsediliyor ve deniyor ki bu PS5'ten %30 daha güçlü. Yani bu durumda normal masaüstündeki RTX 2060 bile PS5'ten yaklaşık %10 daha güçlü ama hadi optimize edildi, gelişti falan diyelim eşit olsun. Yani mobile olayı sizi şaşırtmasın.

Yani kıyas yapacaksanız. 3000TL'lik masaüstü RTX 2060'ını kıyas almalısınız. Çünkü yaklaşık dengi o görünüyor PS5'in. Ha RTX 2060'ta şimdilik 3000TL. RTX 3000 serisi yokda ve güçler neredeyse 2 katına çıkacak deniyor. RTX 3060 bile RTX 2080'den güçlü olacak deniyor. Yani seneye RTX 3060 alan adam muhtemelen PS5'Ten rahat 1,5 kat falan daha güçlü sisteme sahip olmuş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 19 Mayıs 2020; 14:3:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasit82

RTX 2070 sanırım 4500 lira , RTX 2080 6000 lira civarlarında. PS5 fiyatı Türkiyede max. 5000 lira olsa. Geçsin yani bi zahmet.
    Bir de buna ek olarak demo falan hikaye, oyunlar ps icin cok daha fazla optimize olacak bu da gerçek. Bu konudaki kıyas çok saçma olmuş bence, pc ci olarak söylüyorum. Akpli değilim ama der gibi oldu hsdjdh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tar Goroth kullanıcısına yanıt
    Yalan olmazda beklentilerin cogu tras cikicak hocam. 60fps falan bastan yalan oldu zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fitamino

Yalan olmazda beklentilerin cogu tras cikicak hocam. 60fps falan bastan yalan oldu zaten
    ps1 den beri tüm ps leri aldım kullandım elimdeki 1080ti o konsolun havasını vermiyo. şimdiden para biriktirmeye başladım açıkcası ama pek umutlu değilim..
  • Geri çekilecek derken onu kastetmiştim yine de teşekkürler. %30 da büyük bir fark ama nerden baksak 1000 lira üzerinde fark ettiriyor sanırım.

• Bizim ülkede satsa ne satmasa ne isterse kimse almasin Ps5 i ne farkeder 110 milyondan fazla satmis bir konsol hic bir zaman ölmez fiyati ne olursa olsun bizim ülkemizde pahali hersey o yuzden yine Dünyada ciddi satis rakamlarina ulasacaktir Exc. oyunlari zaten konsolu sattirmaya yetiyor o yuzden cok takilmayin böyle seylere Xbox One X güclüde ne oluyor Playstation acik ara fark atti Exc. Oyunlari harika birkere ve iki konsolunda sahibiyim Xbox boyle devam ettigi surece bu nesildede isi zor

Birde su var oyunlarin %80 i konsollar icin yapilip optimize ediliyor her zaman ilk planda konsollar var ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renovatio90 -- 19 Mayıs 2020; 14:9:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vedkum kullanıcısına yanıt
    3000 serisi Eylül gibi çıkış yapacak. Konsollar da Kasım gibi gelir.
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Pc veya konsol asla birbirini bitirmez!!! Bahsettigin konsol satış rakamı olarak 106 milyonu aşmış neyin kafasını yaşiyorsun ?. Sırf sony türkiyenin indirimlerinden memnun olmadın diyemi? .

• Arkadaşlar aynı olay PS4 nesli içinde olmuştu. Nvidia yeni nesil konsollar tanıtılmışken pat diye yeni ekran kartlarını tanıtmış, konsollardan 2-3 kat güçlü demişti. Değişen bir şey olmadı benim için. RTX teknolojisi olmasa PS4 Pro bana fazla fazla yetiyordu hala. Kafaya takmamak lazım. 2 kat güçlü denilipte 2 kat iyi grafik alınmıyor.
  • 110 milyondan fazla ps4 satmış dünyada. PS5'de PS4'den aşağı yanı olmucak. Rakibine 60 milyon fark atan konsoldan bahsediyoruz.

Burada en önemli rolü Excler belirlicek yine.

sızıntıya göre 4 haziran'da Sony dijital konferans düzenleyecek. Orada birinci parti oyunlar ve üçüncü parti oyunlar gösterilicek. Haziran'dan Ağustos sonuna kadar oyun dünyası çok hareketli geçicek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Targaryen96

Bir iki kere oynamalık oyunlar ama sonuçta bunlar en iyi oyunlar. En iyilerden mahrum kalmak da güzel olmuyor. En iyi kombinasyon pc + ps5 bence. Tabi bu da ekonomik olarak zorlayabilir.
    en iyisi güzel pc toplamak. oyun çıkınca da ps5 kiralamak. oyunlar zaten yıldan yıla çıkıyor. sp oyunların psn plus ihtiyacı da yok.
  • PS5 konusunda elemanın birisi senin PC çöp olacak PS5 çıkınca diyordu. Daha 2080'nin bile altında kalan konsol benim 2080Ti ile yarışacak. PS5 konusu Cem Yılmaz gösterisiden bile daha komik hale geldi. Ara sıra girin yorumları okuyun tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 19 Mayıs 2020; 14:21:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

Hilesiz çeşitli proglramlaral lag yapanlar vs olmasındansa 30 FPS oynamayı tercih ederim. Hileciler yüzünden oyundan çıkmak istemem ben.
    ps4de de lag yapanlar var örneğin pes2020de. hile ve kurnazlığın biryere özel durumu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

PS5 konusunda elemanın birisi senin PC çöp olacak PS5 çıkınca diyordu. Daha 2080'nin bile altında kalan konsol benim 2080Ti ile yarışacak. PS5 konusu Cem Yılmaz gösterisiden bile daha komik hale geldi. Ara sıra girin yorumları okuyun tavsiye ederim.
    çöp olacak diye bir şey yok ama fiyat performans olarak ps5 Pcnin hayli ilerisinde olur.
    2080 Tİ dediğin alet 12,500 TL işlemcisini ramini katsan 17 bin TL ye topladığın sistemle 7000 TL ye alacağın(muhtemel) PS5i karşılaştıramazsın zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

ps4de de lag yapanlar var örneğin pes2020de. hile ve kurnazlığın biryere özel durumu yok

Alıntıları Göster
    O Konaminin sorunu.
    Fifada PC de hile var ama ps4 te yok.
    Peste her zaman her koşulda her çıktığı yerde hile var :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.