Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KendineAteist

O Konaminin sorunu.
    Fifada PC de hile var ama ps4 te yok.
    Peste her zaman her koşulda her çıktığı yerde hile var :D

Alıntıları Göster
    şirketin sorunu diyorsunuz ama siz ilk başta komple pc platformunu suçladınız . o zaman pc platformunun suçu yok. şirketlerin var demektir bu .
  • Bence bu nesilden sonraki nesşllerde konsollar Nvidia geforge now google stadia vs gıbı onlıne platformlarda calısacaklar. PC platformu ıse Hardware ekrankartıo ıle daha cok tasarım ve is odaklı olacak. Zaten tum sektorler bir sekilde evriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

şirketin sorunu diyorsunuz ama siz ilk başta komple pc platformunu suçladınız . o zaman pc platformunun suçu yok. şirketlerin var demektir bu .

Alıntıları Göster
    Hayır hileciler PC de hile yapabiliyorlar ama konsolda yapamıyorlar. Açık kaynak diye bir şey var.
    Sonuçta PC platformunda oyunlar kırılabiliyor. :) Yani hile yapmaya daha uygun bir ortam var PC de.

Konaminin serverları P2P olmadığından sadece hız yavaşlamasıyla kopabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Bence bu nesilden sonraki nesşllerde konsollar Nvidia geforge now google stadia vs gıbı onlıne platformlarda calısacaklar. PC platformu ıse Hardware ekrankartıo ıle daha cok tasarım ve is odaklı olacak. Zaten tum sektorler bir sekilde evriliyor.
    bence sonraki nesilde oyunlar vs medium görüntü ayara kadar böyle geforce now platformundan verilecek. ultra içinde cihazların ekran kartı işlem yapacak. ben ileride makine yükünün azalıp , sanaldan güç alacağını düşünüyorum.
  • Konsol donanımı sabit ve spesifikasyonları belirli olduğu için. Konsol tarafında oyunlar sorunsuz oluyor. Oyun üreticisi konsola uygun en iyi optimizasyonu yapıyor zaten. PC de ise donanım değiştiğinden dolayı ikide bir oyunlar için ayrı sürücüler, grafik ayarları vs yapmak gerekiyor.

PC tarafında oyun fiyat açısından çok avantajlı ancak. Sürekli bir sorun yaşama ihtimaliniz mevcut.

Bir örnek vereyim. COD Warzone oyununu GTX1650 / i7-9750H /16GB Ram / 512 SSD konfigurasyonlu Lenovo idepad gaming dizüstü ile sorunsuz oynayamıyorum. Gerekli tüm sürücüleri ayarları yapmış olamam ve internette konu ile ilgili forum /yputube vidyolarını izlemiş olmama rağmen sorunu çözemedim.

Sürekli oyundan atma mevcut. Oyunu oynarken birden kendinizi ana ekranda buluyorsunuz. Özellikle takım arkadaşlarınızla oynuyorsanız çok rahatsız edici. Klandan atılma durumunuz var.

Ancak COD Warzone'u PS4'te crossPlay ve crossSave desteği ile PS4 Pro' da sorunsuz oyunuyorum. Ustelik PC/Xbox/PS4 arkadaşlarımla birlikte olunca oldukça keyif aldığımı söyleyebilirim.

Ancak yine de beni Sony PS4konsoldan soğutan bir kaç neden var.

1- Epic/Steam/Ubi PC platformunda ardı ardına ücretsiz oyunlar verirken Sony Playsation tarafında sadece göstermelik 2 oyun verdi. (Oynamıyorum bile)

2- PC de online çoklu oyuncu dünyası tamamen ücretsiz. Bunun için neden aylık ücret ödemeliyim bir türlü anlayamıyorum. Fortnite ve COD Warzone oynanabiliyor bunun için plus üyeliği istenmemiş, peki Destiny 2 için almak zorundamıyım. Plus üyeliğinin online oyun avantajı saçmalığını anlayabilmiş değilim.

3- Oyunları çok pahalı evet. Yapılan indirimler bile PC/Xbox ile karşılaştırınca yine yetersiz kalıyor almaya eliniz gitmiyor.

Tekrar değerlendirince PC mi yoksa konsol mu olarak bir karar vermem gerekirse. Konsol diyorum ancak bu sefer uygun fiyatlı Gamepass üyeliği ile XBOX series X diyorum. Çünkü konsolda oyun deneyimş neredeyse sorunuz dertsiz.

• Ben gamer değilim. Sadece zevk için işten gelip 1-2 saat vakit geçiren biriyim. Bu şartlarda Playstation gibi bir oyun konsolu benim işimi görüyor. Yavaşlamıyor, güncelleme derdi yok. Cihazın eskiliği sorun yaratmıyor. Zaten bir bilgisayardan daha hızlı olmasına da gerek yok.
  • quote:

Hayır hileciler PC de hile yapabiliyorlar ama konsolda yapamıyorlar. Açık kaynak diye bir şey var.
    Sonuçta PC platformunda oyunlar kırılabiliyor. :) Yani hile yapmaya daha uygun bir ortam var PC de.

Konaminin serverları P2P olmadığından sadece hız yavaşlamasıyla kopabiliyor.

Alıntıları Göster
    güvenlik açıklarından şirket sorumludur. platform değil.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Kapalı platformda hile yapabilen adamı bırakın yapsın zaten. En azından GTA, RDR gibi oyunalarda yok. RDR'ninkini bilmiyorum GTA PC'de hileden geçilmiyor.
  • Her konsolda bu haber çıkar. Ama aynı ansa aldığın ekran kartı 2-3 yıl sonra frame drop yaşarken ps 10 yıl kullanılır. Elma İle armut kıyaslamayı bırakalım. Sınırları zorlayan grafikleri isteyen zaten konsol almaz ki o arkadaştan da Türkiye’de kaç tane var. O yüzden bu kıyas birlik değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

çöp olacak diye bir şey yok ama fiyat performans olarak ps5 Pcnin hayli ilerisinde olur.
    2080 Tİ dediğin alet 12,500 TL işlemcisini ramini katsan 17 bin TL ye topladığın sistemle 7000 TL ye alacağın(muhtemel) PS5i karşılaştıramazsın zaten.

Alıntıları Göster
    fp olarak değerlendirse sorun yok zaten.
  • bilgisayarda oynayabilirken neden ayri bir cihaza para vereyim ki? steam indirimleri vs zaten pc daha ekonomik. +++ şu an konsollarin 3-4k oldugunu dusunursek ulkemizde mantiksiz almak. yurt disi vatandaşina tamam asgari ucretinin yarisiyla falan aliyor salonuna takiyor dağınıklik olmasin istediginde orda oynasinda bizim icin lüks

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 500 dolarlık konsol alıyorsun 7 sene düşünmeden oynuyorsun. Ben onun rahatlığını seviyorum

• Konsollar bitecek diyen var hala. Arkadaşlar pardon da o kadar bencil bakıyorsunuz ki olaya, objektifliğinizi kaybetmişsiniz.

Bak kardeşim, konsol oyuncuları Türkiye’den ibaret değil. Adam oyununu alıyor 40 dolara geçiyor. Adamların indirim bölümünde 15 dolar altı oyunlar var, bi incele derim. Bu bir.

Herkes bizim gibi, ooo maks grafik olsun şöyle olsun böyle fps alayım diye düşünmüyor. Adam koyuyor konsolu, giriyor markete indiriyor ve hiçbir derdi kalmıyor. 30fps/60fps çok taktıklarını sanmam ben. Kafa rahat bu iki.

Hack yok bi şey yok, online da öyle rahat takılıyorlar.

2060’lı PC Kullanıyorum hali hazırda, PS4’üm de oldu, PS3’ümde ama hiçbir zaman alışamadım ben ve ücretler sıkıntı. Türkiye’de uğraştırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: máwci

Ne olursa olsun ergonomi, kullanılabilirlik kolaylık Vs bana göre oyun konsolları çok daha iyi. Çalıştır oyna bu kadar basit. Geçen bedava Gta 5 alıp oynayayım dedim, yok epic games indir yok güncelleme hatası yok, oradan oraya atla derken 3 saatimi aldı hala satın alamadım bıraktım. Oyun konusunda Pcden yıldım artık 5 çıksın alacağım.
    Çok zorlamışsın
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Sadece online oynayabilmek için havaya attığın para 7 senede yaklaşık 1400 TL

• Konsol rahatlıktır. 7 yıl önce çıkmış bir cihaz arkana yaslan oyna. Yok ekran kartı yok ram bilmem ne uğraşmana gerek yok. 7 yıllık bir pc Playstation 4ün performansına yaklaşamaz bile. Arkadaşın dediği gibi fps falan takılmayın bu kadar oynayın mis gibi alet işte :)

Bana birisi 2013 yılında piyasaya sürülen Playstation fiyatına eşdeğer bir pc gösterin. Oyun bile açacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkinight -- 19 Mayıs 2020; 15:49:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BSC haberinin altına da yazmıştım ama gazzali bey sindirememiş ki yorumumu kaldırmış.

Hem Tim Sweeney hemde olayın çevirisini yetersiz yapan eleman sonradan konuştu.

Adamlar rxt 2080'li laptop da "bile!" 40 fps'yi yakaladık, stabil çalışması ve sorunsuz olması adına (ki konsollarda ara frame yoktur ya 30 yada 60'a kilitlemek zorundalar) demonun o şekilde sunulduğunu ve arka tarafta demonun gerçekten oynamadığını laptopta .mp4 olarak (ps5 üzerinde çalışmış halinin) oynatımını gösteriyor. Ve hedeflerinin 4k 60 fps'i yakalamak (konsollar üstünde) olduğunu belirtiyor.

Roughly(aşağı yukarı) çeviri diye belirtmişler zaten. Tim Sweeney konu ile ilgili gerekli açıklamayı da yapmıştı.

Mevzu tık almak. Başka bir şey değil. Millet bir birini yemiş sizin umurunuzda mı...

bkz. 7850'li , tablet işlemcili konsollarda oynadığımız oyunlar ... Taksana Pentium D bir işlemciye (hani o zamanlar konsollardan daha iyiydi ya) 7850 ve 8 gb ram. Bırak oyun oynamayı, rahat rahat youtubeden video izleyemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 19 Mayıs 2020; 15:48:22 >

• serafon kullanıcısına yanıt
    aynen güzel çözümlemişsin lakin inş devamını getirip pc muhabbetinin tekelleşmesini birazda olsa rekabete belki itebileceğini düşünüyorum işin diğer tarafında insanlar farklılık peşinde sırf zevk olsun diyede alıyorlar benim müşterilerimde görüyorum ps3-ps4 nintendo pc psp gameboy ıvır zıvır kıl yün tüy hepsini alabilen bir kitlede var ama kemik kitle olduklarını düşünmüyorum zaten ps3 ilk açıklandığında jenarasyonuma pc'den farkı yok deyip pc muhabbetine ağırlık verdik fakat ben şimdi bir ekran kartına 5.500 tl verip oyunda fps düştü olucaksam ozaman yine ps5 almak daha mantıklı derim burda bence belirleyici unsur fiyat skalası 5bin bandı ile satılırsa tr pazarında iş yapar bunun üzerinde çok zor 7bin 8bin lirayada canavar oem toplanıyor

• 500 dolarlık makineyle sadece ekranı 1000 dolarlık makine aynı nasıl olsun zaten
  • Konsol tarafı henüz güçlü olduğu için, konsolla pc (daha doğrusu windows ya da kendi platformu) arasında köprü kurabilmek adına konsol tarafında güçlü olmak zorunda da ondan yatırım yapıyor. Zayıf olursa sony alır götürür. Önce oyuncuları kendi gemisine bindirecek ki sonra dümeni istediği yere kırabilsin. Xbox taki oyunların pc ye çıkması da bu stratejinin parçası; bir yandan bu stratejiyi uygulamaya çalışıyor bir yandan da ps'a özel oyun sayısını azaltmaya çalışıyor, örnek olarak veya teşvik olarak. Zaten platformlar arası geçiş yapımcılar için kolaylaşınca, yapımcılar da tüm pazara hitap etmeye çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.