Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu pc master race kafasi sayesinde teknoloji siteleri cok para yiyorlar.neden adam rgb yi cakip 20 bine rtx 2080 li laptopu satacak , e bundan kazanılan parayla firmaların zararına sattigi 400-500 dolarlik konsol bir olmuyor, dolayısıyla reklam butceleri,reklamdan kazandıkları parada cok farklı seviyelerde.bunlara cok guzel canak tutuyorlar bu tarz spekulatif haberlerle.

burda kimse demiyor rtx 2080 mobile %33 gucluyse ps5 gpusundan 7 tflik 5600xt ayarında olmalı.
    TechPowerUp
    NVIDIA GeForce RTX 2080 Mobile Specs
    https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080-mobile.c3312

bu haberide duzeltmezler.

"bu rtx 2080li laptopla 40 fps alabiliyoruz,konsollarda 60 fps hedefliyoruz."

diye aktarınca olay tam tersi donecek

rtx 2080 mobile ile masaustu rtx 2080 arasında %8-super ile %14 , 2080 ti ile %26 performans farkı var.(veriler techpowerup)

cevir basligi : epic ps5 ile rtx 2080'den %50 daha yuksek performans hedefliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 19 Mayıs 2020; 10:1:52 >

• Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Bunu ciddi demiyorsun değil mi? Ps çıktığı tüm nesillerde zirvedeydi,çok hayran topladı .Sadece gamepad'in gösterilmesi bile tüm xboxtan daha fazla hype yaptı.
    Yüzde 25 güç farkından dolayı bunu söylüyorsan, casual oyuncuların yani oyuncu kitlesinin çok büyük bir kısmı bunu farkı farketmeyecek. Muhtemelen oyun kütüphanelerinin olduğu, arkadaşlarının olduğu iyi pazarlanılan konsoldan devam edicek çoğunluk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollar donanım olarak güçsüz oluyorlar zaten. Konsolları güzel kılan tarafı onlara uygun optimizasyonlu oyunlar çıkması. Bu sayede PS4 gibi donanım olarak PC'lerin yanına yaklaşamayacak sistemde GoW RDR2 gibi oyunlar görüyoruz. Donanımı kafaya takmak konsol için çok mantıksız fakat 60fps'e alıştıktan sonra, 30fps çekilmiyor bu da bir gerçek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 19 Mayıs 2020; 11:14:26 >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Bloklamıştır şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 19 Mayıs 2020; 10:13:34 >
  • Konsol çöptür. 240 hz oyun monitörüm var, ferrari'den inip eşeğe binecek halim yok.

Yıl olmuş 2020 30 fps oyun sunuyolar rezillik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 19 Mayıs 2020; 10:19:33 >
  • Özellikle ülkemizde kedi ciğer mevzusu var herkes aldığı bir şeyi över bütçe konusunda sıkıntısı olmayan zaten kendini kasmas gider hepsini alır yani keyfe keder bütçe konusunda sıkıntısı olanda kedinin ciğere baktığı gibi bakar durur öyle boş boş konuşur zor bela alırsada adeta ölümüne savunur sanki çok elzemmiş hayati bir meseleymiş gibi.

• berk768 kullanıcısına yanıt
    Ferrari esek muhabbetine katilmiyorum pek ama 30fps konusunda haklisin. Resmen keriz yerine koyuluyoruz. Hayir bide ucuzda degil. Eskiden uygundur aliyodun 6-7 sene idare ediyodu. Simdi hem pahali hemde 3 seneye prosu ciksr bunun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Özellikle ülkemizde kedi ciğer mevzusu var herkes aldığı bir şeyi över bütçe konusunda sıkıntısı olmayan zaten kendini kasmas gider hepsini alır yani keyfe keder bütçe konusunda sıkıntısı olanda kedinin ciğere baktığı gibi bakar durur öyle boş boş konuşur zor bela alırsada adeta ölümüne savunur sanki çok elzemmiş hayati bir meseleymiş gibi.
    Aynen oyle. Insanlar deneyim etmedigi bilmedigi seyi sanki biliyormus gibi kotuler bu ulkede. Bilgisi yok ama fikri var. Bu iki taraf icin de gecerli konsolcular pcde oyun deneyim etmeden pc rahat degil sanir. Pcciler konsolda her oyun kasiyor veya gamepadle oyun oynanmaz filan sanir.

Iki taraf da cok guzel platformlar. Ama artik bu bataklik ulkenin siyasal islami vergileri yuzunden maalesef konsollara para yetistirmek cok zor olacak. Adam almanyada amerikada 60 birim fiyata aliyor oyunu. Ben gidip 400 birim para verecegim ayni oyuna. Bu ulkede kimsenin korsan oynayani suclamamasi gereken bir donemdeyiz artik.

Eger ps5 kirilirsa kesinlikle alinir bana gore. Ama kirilamazsa bu kadar astronomik butcesi olmayanlarin (ayda 3 aaa oyun alsan 1200 lira sadece oyuna gider, kardeslik mardeslik ugrasmak gerekir sonrasinda) tercih pc olmali mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 19 Mayıs 2020; 10:30:51 >

• Bu durumda PS5, RTX 2060'tan bile daha güçsüz.

Laptop rtx 2080'inden bahsediyorlar. Yani mobile versiyon. Normal rtx 2070 zaten rtx 2080 mobile'dan %4 falan daha güçlü. Yani masaüstü rtx 2070'i bu durumda ps5'ten %30 a yakın daha güçlü durumu çıkıyor. Sonuç olarak Ps5 Rtx 2060'tan bile %10 falan daha güçsüz görünüyor.

7-8 sene dayanması beklenen bir konsolun rtx 2060'tan bile daha güçsüz olması epey düşündürücü. Pc mimarisi ile gidilirse konsollar hep aşırı zayıf kalır. Daha piyasaya çıkarken zayıf. 3 sene sonra - 5 sene sonra ne olacak. Milletin 2. elde sattığı rtx 3060 bile aşırı fark atıyor olacak.

Kesin en fazla 3 seneye zaten prosunu çıkartırlar bu durumda. Aksi taktirde hızla giriş seviyesi bilgisayar seviyesine düşmenin önüne geçemezler.

• 3 Seneye kalmaz hocam o kadar beklemezler, 1 sene sonrasında çıkar.

• Gtx 970 kullanıyorum yeni oyunları hala iyi seviyede oynatabiliyorum. ps5 2070 gücünde çıkarsa 10 yıl oynatır her şeyi kafaya takmayın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: máwci

Ne olursa olsun ergonomi, kullanılabilirlik kolaylık Vs bana göre oyun konsolları çok daha iyi. Çalıştır oyna bu kadar basit. Geçen bedava Gta 5 alıp oynayayım dedim, yok epic games indir yok güncelleme hatası yok, oradan oraya atla derken 3 saatimi aldı hala satın alamadım bıraktım. Oyun konusunda Pcden yıldım artık 5 çıksın alacağım.
    İki dk'da üyeliği aldım ve oyunu indirmeye başladım. Epic games indirmekte iki dk'lık iş. Bence yorumunuz biraz abartı.
  • Ne oldu ps trolleri ? Pc kim siz kim

• 1080p 144 fps > 4k 30fps
    Konsollar 30 fps den yukarı çıkamadıkları sürece pc ye alışmış kişiler tarafından çöp olarak kabul edilmeye devam edecekler. 30 fps de oyun oynayacağıma oynamam daha iyi.
  • 2080 li PC ile ps5 karşılaştırmak gerçekten saçmalık.araların %100 den fazla fiyat farkı varken inanılmaz saçma.konsol hiçbir zaman PC yi geçemezdi zaten.konsolu aldıran F/P ürünü olmasıdır.çağımızda başka şeylere vakit ayırmak zorken (oyun oynamak gibi) konsollar size basic yöntemler ile kolaylık sağlar.konsol kullanan kişide asla 10 FPS nin derdine düşmez.konsolcunun amacı kısıtlı zamanını en verimli halde geçirebilmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizlion -- 19 Mayıs 2020; 11:20:0 >
  • RTX 2080 kaç para, PS5 kaç para?

• tobepeople kullanıcısına yanıt
    2012 de 1600 tl ye aldığım laptop rdr 2'yi ultra 8k açamadı kanka bir sorun mu var laptopta sen baya baya bilgili birine benziyorsun. Laptop komple kitlendi kapandı hatta 60 fps akamıyorum kanka yardımcı olur musun?
  • PS5 çıktıktan 3-5 ay sonra RTX3000 serisi duyurulur. O farkı daha da açar ama maliyet var işte. Ekran kartının fiyatı tek başına PS5 kadar olabilir.

• Acikcasi ben bu yeni nesilde acele etmiycem. Bekliycem bakalim ne olacak duruma gore direkt ekran karti alirim. Veya oyun kariyerimi noktalarim. Luks artik bizim ulkede oyun oynamak. Hobi edinemiyoruz maalesef. En ucuz hobi evde cekirdek citlamak o da bi avuc cekirdek 1tl olmus.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.