Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop diyor laptop. RTX 2080’in mobil ve masaüstüne göre daha güçsüz bir versiyonu. 3000 serisi kartlar çıktığında masaüstü sistemlerle konsollar arasında çok ciddi bir performans farkı olacak anlaşılan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasit82

RTX 2070 sanırım 4500 lira , RTX 2080 6000 lira civarlarında. PS5 fiyatı Türkiyede max. 5000 lira olsa. Geçsin yani bi zahmet.
    5 bin mi Hemde max.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 19 Mayıs 2020; 4:24:7 >
  • PS5 Pro yu beklemek lazım. Ps4 de yaptılarsa bunda da yaparlar. Bir de geriye uyumluluk şartı. Müşteriyi iyice keriz yerine koymaya başladılar. Ulan her yıl konsol çıkarılmaz ki. Yap bi konsol 10 yıl gitsin.
    Ps3 efsaneydi be. Ps 2 de öyle. Ps1 de öyle ilk aldığım.
    Çizilen cd ler mi dersin kafa okuyucusunun bozulması mı dersin hey gidi günler.

• Kendileri öldürecekti zaten, hatırlarsanız ps5 olacak mı olmayacak mı tartışmaları yapılıyordu ilk zamanlar, ama internet yeterince gelişmediği için bir nesil daha gitmeye karar verdiler. E ps4 ve xbox temel olarak bir pc olunca oyunları pc ye çıkarmak da kolaylaştı. Dolayısıyla özel oyun muhabbeti de çok kalmadı. Tek avantajı nispeten ucuz cihaz olması ama aşılmaz bir fark yok. Ayrıca oyun tarafı daha maliyetli. Pc deki esneklik ve daha üst seviye imkanlar da pc nin artısı. ps6 ya kadar fark iyice açılır pc tarafında, o yüzden hizmet/içerik olayına odaklanacaklar çoğunlukla muhtemelen, bir daha cihaz çıkar mı bilemiyorum. Tabi akış servisleri tatmin edici olursa pc tarafı için de ilginç sonuçlar çıkacak. Bekleyip göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasit82

RTX 2070 sanırım 4500 lira , RTX 2080 6000 lira civarlarında. PS5 fiyatı Türkiyede max. 5000 lira olsa. Geçsin yani bi zahmet.
    PS4 Pro şu an 5000 lira haberin olsun.
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Hocam grafik olarak Ps4'te oynadığım exclusive oyunların verdiği grafiği hiçbir one x cihazı veremiyor. Aynı oyunlarda ise one x biraz daha iyi görüntü veriyor ama arada 720p-4k gibi çok fazla fark yok.

Güç meselesi olarak pc tabii ki önde olacaktır (doğal olarak daha pahalı da), ama piyasanın birkaç en iyi single oyununa sahip olamayacaktır. Sadece ps4 döneminde bile kaç tane yüksek kalite oyun çıktı. Last of Us, God of War, Uncharted, Spiderman, Horizon Zero Dawn ve daha türlü türlü oyunları oynayamadıktan sonra ne anlamı var 8k ultra oynamanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 19 Mayıs 2020; 6:28:29 >
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Bence konsollar daha nesillerdir olacaktır çünkü konsol demek rahatlık ve ucuzluk demek. Pc'nin dediğiniz gibi çok fazla avantajı var ama hem karışık hem de konsolun 3-4 katı daha pahalı olabiliyor.

Ayrıca özel oyunlar oldukça da yine var olmaya devam edeceklerdir bence. Mesela Nintendo bugünkü bilgisayarlarla hiçbir şekilde kıyaslanamaz ama hala deli gibi satmaya devam ediyor. Elde oynama rahatlığı veriyor ve büyük bir kitleye hitap eden oyunlarını Pc'ye çıkarmıyor sonuçta.

• Zaten temelde 2 konsol var piyasada. Microsoft zaten olayı güçlü olduğu yere pc ye ve yazılıma çekmek istiyor. Şu an aktif olan olmayan birçok üretici de doğrudan veya dolaylı buna destek oluyor. Sony tek başına gibi bir durumda sayılır. Dolayısıyla buna dayanamayacaktır.
  • ps4 2013'te çıkmış zaten. 7 sene az değil. Bence sorun oyun fiyatları ve ps plus zarureti.
  • Fiyat ne olacak o önemli? bi 2080 fiyatına ps5 alabileceksek neden sadece ekran kartı alalım?

• serafon kullanıcısına yanıt
    Yani üreticiler buna destek olursa yavaşca konsol azalabilir ama alıcı kitlesi olduktan sonra yine çok zor bence. Çünkü adam 1000 dolara vereceğime 400 dolar veririm,al sat yaparım diyor. En üst düzey Pc'lerde bile tek tuşla aç rahatlığı olmuyor. Pc'nin sayısız avantajı var ama 25 yaş ve üzeri herkes kullanamaz Pc'yi.

Bir de hocam Microsoft işi Pc'ye çekmek istemiyor gibi geldi bana. Series X'e büyük reklamlar ve yatırımlar yapıldı. Asıl dönemleri bu dönem olacak gibi hatta. Tabi bu dönemden sonra ne olur bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 19 Mayıs 2020; 7:4:15 >
  • Yanlışınız var istiyor hem de nasıl istiyor ancak tam olarak pc çekmek istemiyor. Microsoft diyor ki (tabi benim anladığım bu yanlış olabilir) bende hem pc var hem de konsol neden ikisini ortak bir platform olarak sunup oyuncuların hepsini ben almayayım yani pasta payımı olabildiğince büyütmeyeyim diyor. Buna karşın Sony'nin henüz böyle bir imkanı olmadığı için sadece konsol cephesinde kalıyor. Bence imkanı olsa Sony de aynı şeyi yapabilirdi.

Fakat burada da anlam veremediğim şöyle bir durum var yeri gelmişken belirteyim mesela benim param olsa bir konsol ve pc alacak olsam konsolu asla xbox almam çünkü neredeyse bütün xbox özel oyunları pcye de çıkıyor. Xboxun cazibesi nerede kalıyor tam olarak, kafam biraz karışık açıkcası... Ama ne olursa olsun biz oyunculara yarasın.

Bir de forumda heralde ilk defa konsolcu ile bilgisayarcının kavgasında kan çıkmadığını saygılı bir şekilde ilerlediğini görüyorum naslkjnalkndsa tebrikler

• PS5 pişmanlıktır daha gösterilmeden ölü bir konsol oldu. Series X öyle bir ezecek ki çıktığına pişman olacak.

• Hocam neyi komik, Avrupa satış fiyatı kaç para şu an biliyor musun? Bunlar farkındaysan yüksek vergili fiyatlar. Ps5 , 1-2 aya çıkarsa bilmem. Ekimde vergiler çekilecek. Virüs yüzünden konsollara ek vergi geldi eğer biliyorsan. Dolarında gerileme yapacağını varsayıyorum. 6000 olsun diyelim neresinden bakarsan bak Pc ile oyun konsolu kıyaslamak gereksiz bir konu bence. Pc ucu açık her daim yenilik gelebiliyo. Upgrade imkanı var. Konsol daha basit bir çözüm.

• https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143524151

olayın aslını dun yazmıstım.

"epic demosunun 30 fps olmasının nedeni 30 fpsde sabitlenmesi, ceonun yaptigi aciklama 30 fps ve cok üzerinde calisabiliyor demo, lakin sabit fps dususleri olmamasi icin sabitlemis, belki 45-50 fps ortalamayla calisiyor bilmyiyoruz. adamların hedefi 60 fps almak yeni nesil konsollarda.

bu epic çinde adamın dediği yanlıs aktarılmıs. adamın demek istediği ; adam laptopunu gosterip diyor ki benim laptopta bile 40 fpslerde calisiyor konsollarda 60 fpsyi hedefliyoruz.yani orda demek istedigi bu laptopta 40 fpsyi elde edebiliyorsak konsollarda 60 fpsyi elde edebiliriz.olay ps5 30 fpsye calisitiriyor, laptop 40 fps calistiriyora dondu. hatta ceo'da durumu anlamayip video oynatmasından bahsediyor heralde filan dedi.
    "

burda biri aciklamis durumu....

"And as I posted several times now, he did not state any resolution, effects, or any other settings when he said their laptops ran the opening scene at 40fps in the editor (assets not fully “cooked”). He used the 40fps laptop example in the context of reinforcing he can/will hit 60fps for the nextgen consoles."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 19 Mayıs 2020; 9:32:59 >

• Konsolları özel oyunları donanımı PC'ye göre her zaman daha verimli kullanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EagleTibet

Yanlışınız var istiyor hem de nasıl istiyor ancak tam olarak pc çekmek istemiyor. Microsoft diyor ki (tabi benim anladığım bu yanlış olabilir) bende hem pc var hem de konsol neden ikisini ortak bir platform olarak sunup oyuncuların hepsini ben almayayım yani pasta payımı olabildiğince büyütmeyeyim diyor. Buna karşın Sony'nin henüz böyle bir imkanı olmadığı için sadece konsol cephesinde kalıyor. Bence imkanı olsa Sony de aynı şeyi yapabilirdi.

Fakat burada da anlam veremediğim şöyle bir durum var yeri gelmişken belirteyim mesela benim param olsa bir konsol ve pc alacak olsam konsolu asla xbox almam çünkü neredeyse bütün xbox özel oyunları pcye de çıkıyor. Xboxun cazibesi nerede kalıyor tam olarak, kafam biraz karışık açıkcası... Ama ne olursa olsun biz oyunculara yarasın.

Bir de forumda heralde ilk defa konsolcu ile bilgisayarcının kavgasında kan çıkmadığını saygılı bir şekilde ilerlediğini görüyorum naslkjnalkndsa tebrikler
    İşte aslında olan şey konsolu Tv'nin altına koyup bir kaç saat zahmetsiz rahat kullanmak için alıyorlar. Konsollar ülkemizde çok pahalı oldukları için Playstation markası da ülkemizde çok bilindiği için tercih ediliyor aslında. Özel oyum işin cilası, özel oyun direkt tercih sebebi olsaydı 110 milyon satan konsolda 40-50-60 milyon özel oyun satış rakamları görmemiz gerekirdi ama öyle bir durum yok. Yine en çol oynanan oyunlar Cod, Gta, Fifa, Battlefield vb türde oyunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Mayıs 2020; 10:10:11 >

• 2070S mi? Ben yeni çıktığında grafik gücü orta seviye bir GPUdan faha fazla olan konsol görmedim. 2060, bilemedin şu sıra iyice fahişleşen konsol fiyatlarını da göz önüne alırsak 2060S gücünde bi gpu gelir. Bunları üreten AMD, elindeki en güçlü GPU 5700XT, onun da maliyetini gözardı etsek, çektiği güç ve ısıl kapasitesi ortada, konsola ancak kırparak koyabilirler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.