< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PlayStation 5 | TV, MONİTÖR, KULAKLIK TAVSİYE [Ana Konu] (41. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar PS5 için 31 inç civarı 4K (ya da 2K yeni güncelleme geldiği için) bir monitör önerebilir misiniz? Bütçem 13k'ya kadar çıkabilirim.
Geçen ay MSI Optix MAG321CURV 31.5'u beğendim (fiyatı da 10k idi) fakat şu an bir çok yerde stokta bulunmamakta olduğu için kararsız kaldım. MSI'ın konsollara özel monitörleri varmış galiba hem çözünürlük, renk paletleri düzgün görünüyormuş galiba onlara ne dersiniz?
-
PS5 alacağım ama 120 HZ televizyonum yok, elimdeki cihaz (Philips 43PUS7805 4K) şimdilik yeterli olmaz mı ?
İlerde tv bozulursa 120 hz bir tv alırım diye düşünüyorum.
-
Yeterli olur hocam. Bizde 120 hz tv varda kaç tane oyunu 120 fps olarak oynuyoruz sanki. O yüzden tv'nin yenileme hızına vs takılmadan keyfini çıkarmak lazım cihazın. Ben aylarca Woon marka FHD bir tv ile kullandım ps5'i. Tabii benim için yeni tv'ye geçiş yapınca hem görüntü hem de akıcılık resmen çağ atladı orası bir gerçek (:
-
Çok teşekkür ederim hocam.
Oturma odasına yeni 4K Tv aldım, annem Tv izlesin vs diye şimdi onu çıkarıp atsam gereksiz zarar ve israf olacak.
kendi evime geçtiğimde veya televizyonların birisi arızalanır bir şey olursa 120 Hz ‘ e geçerim.
120 Hz grafik olarak bir şey katmıyor dimi, sadece kara hızı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz gibi kare hızı hocam
-
Çok sağ olun hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi akşamlar arkadaşlar. PS5 için 2K monitör almayı düşünüyorum şu iki seçenek arasında kaldım sizlerin de görüşlerinizi almak ve tecrübelerinizden faydalanmak iyi olur yardımcı olacak olanlara şimdiden çok teşekkürler :)
1. Monitör;
https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg27aqz.html
2. Monitör;
https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-27gn800-b.html
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
2. linkte olan ürünün bende 31,5'' olan modeli var. Ben inanılmaz memnunum performansından. Hem PS hem de PC de mükemmel.
-
ben çok yakın zamanda itopyadan aorus fi32q aldım, çok ciddi indirimde bence bu fiyatlarda kalır ise listeye dahil edilmeli, ha ikinci el olabilir deniliyor ise az sayıdaki samsung g7 28" -4k da listeye girebilir (dikkat burada g7 nin bir sürü varyantı var)
birde şahsi görüşüm olarak;pc ile konsolla da ortak kullanılacak ekranlarda eğer 1 metre civarı oturum mesafesi sağlanıyorsa bence ekran 27 küçük kalmakta.
beni fi32q'ya çeken en büyük detay, osd ekranı ve yanında getirdikleri idi - düz bilgisayar monitöründen biraz farkı olsun istedim özelikle henüz kullanmak nasip olmadı ama kvm detayı ve pip olması.
bir de çeşitli kullanımlarda alınacak monitörlerde pivot olmaması bende LG tercihini direk yok etti. fps oynarken ki duruşumla, hikayeli mod oynarken ki oturuş/sırt açılarım koltuk yüksekliğim bile farklı.
bir de xsx de dün VRR çalıştı ama ps5 de çalışır mı bilemedim, çalışır ise tadından yenmez.
-
Hocam bş karar verirsen haberdar kafam karıştı özelliklere baka baka karar veremiyorum 10-15 gündür benzer monitörlere bakıyoruz bende 2 k arıyorum bu 2 modelde listemde nasıl karar vericem bilmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de hem PC hem PS5'te kullanıcam hocam. İki monitör de çok benziyor ama Asus bana bir tık daha yakın geliyor. Ayrıca Asus'un bir yorumunda kullanıcı PS5 için aldığını ve 2K'dan 4K'ya upscale edebildiğini söylemiş. LG'de de bu yapılabilir mi bilmiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle yorum için teşekkürler ama önerdiğiniz ürünler bütçemi çok çok aşan cihazlar maalesef.
PC'de de konsolda da 1 metreden az olacak oturma mesafem o yüzden monitör boyutu sıkıntı değil benim açımdan.
Evet LG pivot değil benim de eksi yazdığım noktalardan birisi.
VRR muhabbeti ne tam bilmiyorum biraz daha açarsanız memnun olurum :)
Zor hocam zor... Hele ki bu seviyede bütçelerle daha da zor. Sizi yönlendirmek gibi olmasın ama daha çok oyun oynarım pek öyle ofis uygulamalarıdır, iştir, grafiktir işim olmaz diyorsanız Asus daha önde zannımca. Ha yok sadece oyun değil her türlü kullanırım diyorsanız da LG gibi duruyor.
Ben monitörü hem PC hem konsolda kullanıcam daha çok oyun odaklı o yüzden büyük ihtimal Asus alırım gibi fakat hâlâ kafam karışık. Bakalım nasipte ne varsa artık
hocam bakın bir arkadaş 7 liraya samsung 28"/4k satıyor;
https://forum.donanimhaber.com/samsung-odyssey-g7-28-4k-144-hz--154173670
VRR - monitör ve konsolun ekran yenileme hızını senkronize eden bir teknoloji, VSYNC gibi düşünebilirsiniz (sabit değil hız değil, değişken hız olanı).
-
Anladım, peki bu VRR özelliğinin XSX ile çalıştırılma muhabbeti nedir? PS5'te olmaz mı diyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HypeMan -- 21 Ekim 2022; 9:3:11 >
%99 Oyun için alıcam çok ihtiyaç olursa diğer işlerde de çok sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum yönlendirmen iyi olur yoksa bişey alamıycaz zam gelincedd niye almadık diye söylenicez kendimize epeyde karşılaştırdığımda renk deerinliği ve renk sayısında lg önde ama hoparlörü falanda olması asus benim gözümdede önde. 2-3 gün içinde bişeyi alıp geçicem kafaya taktıkça daha da allak bullak oluyor kafa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yok hocam VRR kimseye ait bir teknoloji değil, zaten xsx ile ps5 in teknolojileri birebir aynı neredeyse, VRR konusu ekran / tv ile alakalı bir durum- ben monitörle çok uğraşmadım, sadece monitör seçiminde atlanılmasın diye söyledim.
-
Verdiğin bilgiler için tekrardan teşekkürler hocam.
Zaten bu renk konusunu bu Asus modelinin incelendiği bir videoda da tek eksi diye yazdı inceleyen kişi. Onun haricinde bir eksi çıkarmadı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X