Şimdi Ara

playstation hdd sinin formatı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, 80 gb ps3 hdd sini 500 gb hdd ile değiştireceğim. hdd yi ps3 ten çıkarıp bilgisayara takınca görücekmi? save dosyalarımı kopyalamak istiyorum, ps3 hdd sinin dosya formatı nedir? ps3 kendi diskini sonynin yaptığı bir disk idaresiylemi kullanıyor? fat mi? ntfs mi? bir sürü yazı okudum, herkes başka bişey diyor. kafam karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidian -- 14 Mart 2011; 18:20:45 >

• ben bir yerlerde exfat olduğunu duymuştum. ama tam bir bilgim yok tabiki
  • deneyimlerimi aktarayım

PS3 HDD Sini Kesinlikle Cıkartma cıkartırsan geri taktında ps3 kabul etmez ve hdd tamamen formatlar . hdd cıkartırsan pc ye taktında pc görmüyecektir. cünkü formatı baska bi sistem pc görmüyor acmaya calısınca diski bicimlendir diyor. o yüzden save vs almak için ps3 den yapman gerekiyor usb bellege.
  • peki teşekkür ediyorum cevaplar için.
  • imkanın varsa başka bi harici usb hdd ye backup al yeni hdd ni taktıktan sonra restore yap en sağlıklısı bu biraz bekletiyo ama 1 defa yaparsın hiçbi bilgin kaybolmaz

ps3 ün hdd sistemi ufs diye adlandırılıyor (universal file system) sony nin kendi geliştirdiği
    exfat değildir
  • Benim ps3 80GB lik ti. Gittim 320 lik bir hdd aldim. Ne format ne bisey direk taktim ps3 e aldigim gibi. Makina zaten sordu hemen formatlayim mi diye. Ok ledim. Yazilimi istedi son kisimda bellekten onuda kurdum oldu bitti. Bu arada bu işlemleri yaparkan ps3 ten cikardigin hdd bir kenarda dursun ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Benim ps3 80GB lik ti. Gittim 320 lik bir hdd aldim. Ne format ne bisey direk taktim ps3 e aldigim gibi. Makina zaten sordu hemen formatlayim mi diye. Ok ledim. Yazilimi istedi son kisimda bellekten onuda kurdum oldu bitti. Bu arada bu işlemleri yaparkan ps3 ten cikardigin hdd bir kenarda dursun ne olur ne olmaz.

ne yazılımı istiyor bellekten? bu kısmını anlayamadım?

ilaveten playstation 3'ün firmware'i Hdd sindemi duruyor? ben custom firmware kullanıyorum, diski değiştirince yeniden kurmam mı gerekicek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidian -- 15 Mart 2011; 13:39:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUN DVD'Sİ KOPYALAMA
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilidian

quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Benim ps3 80GB lik ti. Gittim 320 lik bir hdd aldim. Ne format ne bisey direk taktim ps3 e aldigim gibi. Makina zaten sordu hemen formatlayim mi diye. Ok ledim. Yazilimi istedi son kisimda bellekten onuda kurdum oldu bitti. Bu arada bu işlemleri yaparkan ps3 ten cikardigin hdd bir kenarda dursun ne olur ne olmaz.

ne yazılımı istiyor bellekten? bu kısmını anlayamadım?

ilaveten playstation 3'ün firmware'i Hdd sindemi duruyor? ben custom firmware kullanıyorum, diski değiştirince yeniden kurmam mı gerekicek?

Yazilim dedigim firmware iste artik hangi ve nasil firm kullaniyorsan.

• ben nerden bulcamki bidaha onu =)
  • Selam;

Pazartesi günü PS3' e 500 GB hardisk taktım. WD marka idi ve hiç sorun çıkmadı.

Önce back up almanız gerekiyor. Tabi bilgilerinizi tamamen silmek istemiyorsanız. Bu yaklaşık 2 saat 5 dak. sürdü (40 GB için tabi), unutmadan dualshock kolun anerjy save modu açıksa (10 dak kullnamadığınızda kapatıyorsa) bu özelliği off etmeniz isteniyor. 40 GB full diski 30 GB gibi bir yedek aldı. PS3' ün HDD boyutuna göre harici bir diske (FAT32 formatında olmalı) yedek alınımalı.

Bu arada internetten en son sürüm firmware isteniyor. Bir siteden Avrupa 3,60 indirip flash diske attım. Sanırım 177 MB tutuyor.

Sonra daha önce FAT32 format attığım 500 GB hardiski PS3' teakıyorsunuz. Yıldız tornavida işinizi görür. Start ve select tuşlarına basılı tutup biraz beklediğinizde zaten otomatik hdd format atmaya başlıyor. Daha önce format atığım için mi kısa sürdü bilemiyorum ama 2 dak içinde format attı. Sonra 3,60 upgrade istedi, flash disk ile yükledim. Bu yüklemeden sonra PS3' ün bildiğimiz ekranlarına ulaşıyoruz. Sisteme bir isim verme vs. sonra ana menüden, sistem, back up seçeneklerinden restore ile daha önce yedek aldığımı harici diskten tüm yedeklerimi geri yükledim. Bu işlem de yaklaşı 1 saat 45 dak. sürdü.

Şu an 465 GB gibi boş alanım var ve tabi tüm demolara yumuldum:)

Size kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowSword

Selam;

Pazartesi günü PS3' e 500 GB hardisk taktım. WD marka idi ve hiç sorun çıkmadı.

Önce back up almanız gerekiyor. Tabi bilgilerinizi tamamen silmek istemiyorsanız. Bu yaklaşık 2 saat 5 dak. sürdü (40 GB için tabi), unutmadan dualshock kolun anerjy save modu açıksa (10 dak kullnamadığınızda kapatıyorsa) bu özelliği off etmeniz isteniyor. 40 GB full diski 30 GB gibi bir yedek aldı. PS3' ün HDD boyutuna göre harici bir diske (FAT32 formatında olmalı) yedek alınımalı.

Bu arada internetten en son sürüm firmware isteniyor. Bir siteden Avrupa 3,60 indirip flash diske attım. Sanırım 177 MB tutuyor.

Sonra daha önce FAT32 format attığım 500 GB hardiski PS3' teakıyorsunuz. Yıldız tornavida işinizi görür. Start ve select tuşlarına basılı tutup biraz beklediğinizde zaten otomatik hdd format atmaya başlıyor. Daha önce format atığım için mi kısa sürdü bilemiyorum ama 2 dak içinde format attı. Sonra 3,60 upgrade istedi, flash disk ile yükledim. Bu yüklemeden sonra PS3' ün bildiğimiz ekranlarına ulaşıyoruz. Sisteme bir isim verme vs. sonra ana menüden, sistem, back up seçeneklerinden restore ile daha önce yedek aldığımı harici diskten tüm yedeklerimi geri yükledim. Bu işlem de yaklaşı 1 saat 45 dak. sürdü.

Şu an 465 GB gibi boş alanım var ve tabi tüm demolara yumuldum:)

Size kolay gelsin...

ben 3.41 yada 3.55 yüklesem kabul etmeyecek mi ki? Ps3 nete bağlı değil, evde net yok.

• Açıkçası benim makinede formattan önce 3,60 yüklüydü, formattan sonra 3,60 veya üstü upgrade istedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowSword

Açıkçası benim makinede formattan önce 3,60 yüklüydü, formattan sonra 3,60 veya üstü upgrade istedi.

bende 3.41 yüklü, 3.41 upgrade flashdiske koysam, usb ye bağlasam yeterli gelir mi?
  • Bu konu ile ilgili başımdan geçenleri yazayım.
    40 GB Fat kasa kullanıcısıyım. Biryerlerden 100 GB Hp laptop harddisk buldum ve konsolun içine taktım. O zamanlarda versiyon yanlış hatırlamıyorsam 3.0 ın altındaydı. Disk üzerinde windows xp kurulu idi. Konsol ilk açıldığında yeni bir disk var formatlayayımmı diye sordu. Deneme amaçlı taktığım için diski çıkardım. Kendi 40 GB harddiskini taktım ve sorunsuz devam ettim.

Daha sonra 100 gb harddiski konsola takmaya karar verdiğimde ilk önce usb üzerinden fat32 olarak formatlanmış harici harddiske yedek aldım. Yedekleme 2 saatten fazla sürdü. Konsolun harddiskini bilgisayarda göremezsiniz bu arada.

100 gb harddiski konsola taktığımda format işlemini yaptı. Yalnız şu kalmış aklımda. O zamanda flash bellek içinde güncel sürümü kurmamı istemişti. O zaman 2.60 versiyonumu ne vardı tam hatırlamıyorum. Yani bu işlem için hala flash üzerinden firmware yüklemesi gerekli. Eğer net bağlantınız yoksa teorik olarak son versiyon yüklemek durumunda değilsiniz elbet.

En nihayetinde sistem kurulduktan sonra geri yükleme işlemi çok daha uzun sürdü.

Hikaye gibi oldu umarım fayda eder. :)

• selam arkadaşlar
    konu biraz hortlamış olcak ama benim bir sorum olacak size.
    bende şimdi ps3 var 3.75 versiyon sanırım ve elimde de 320 gb hard disk var ben bunu ps3 e göre formatlasam içine istediğim versiyonu yükleme gibi bir şansım yok mu?
    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.