Şimdi Ara

Playstation MOVE Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.936
Cevap
9
Favori
163.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrtbki

quote:

Orijinalden alıntı: tezocan

quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

o uçtaki renkli topların amacı ne ki anlayamadım, renk olsun, şamata olsun diye mi koydular acep

Eyecam aletin yerini kafasına göre belirlemiyor heralde...

Şuan için en çok merak ettiğim gün ışığında cihazlar arasındaki etkileşim nasıl olacak, yani tamamen ona göre belirliyorsa gün ışığında sorun yaşanır. Zaten şuana kadarki videolar vs. de hafif karanlık ortamlarda gerçekleşiyor.

bi sorun olacağını zannetmiyorum hiç. Elinde MOVE olduğu sürecec karanlıki aydınlık farketmemesi lazım.

Bu arada bence arkadaşlar alet çok başarılı, ama denemeden bilemeyiz tabi. Biraz geç oldu ama eğlenceli olacağı kesin

• quote:

quote:

o uçtaki renkli topların amacı ne ki anlayamadım, renk olsun, şamata olsun diye mi koydular acep

iyi de niye bu kadar afilli yani, wii kontrollerinde de hareket algılayıcı var ama bu kadar gösterişe ne gerek varmış...
  • quote:

quote:

quote:

iyi de niye bu kadar afilli yani, wii kontrollerinde de hareket algılayıcı var ama bu kadar gösterişe ne gerek varmış...

ikisi farklı teknoloji
    Wii infrared, fakat bu daha farklı. Direk Eyecamden aldığı içi. Tam hareketlenmeyi daha iyi algılasın diye yapılmış bu kadar büyük sanıyorsam. O yuvarlağın içindeki mekanizma eyecam ile irtibat halinde olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

quote:

quote:

quote:

ikisi farklı teknoloji
    Wii infrared, fakat bu daha farklı. Direk Eyecamden aldığı içi. Tam hareketlenmeyi daha iyi algılasın diye yapılmış bu kadar büyük sanıyorsam. O yuvarlağın içindeki mekanizma eyecam ile irtibat halinde olan.

anladım saolasın

• Arkadaşlar

Wii controller ve PS Move arasındaki farklılıkları yazıyım sizlere. Internetten araştırmalarım sonucu öğrendim bende.

İlk bakışta ikiside aynı gibi duruyor, fakat çok farklı iki teknoloji kullanılmış

- PS Move da çok daha az sayıda tuş var.
    - Wii kadar pil harcamıyor, çünkü içinde aynı Dualshock 3 lerimizde olduğu gibi şarz edilebilen piller var.
    - Wii de FPS oynarken, eğer wiimote u ekran dışına hedeflersek, Wİİ bizden aleti tekrar ekrana tutmamızı istiyebiliyor, veya değişik ekran hareketleri olabiliyor. Fakat PS Move u Ekran dışınada hedeflersek, PS Eye ı gördüğü sürece, istediğimiz gibi hedef alabiliyoruz.
    - Wii remote kablolu, PS Move ise bluetooth destekli.
    - Wii nin Nunchuk ında motion sensor varken, PS Move sub controller da motion sensor yok.
    - PS move üstünde ki şeffaf top, PS Eye ile irtibata geçen nokta. Bu nokta bazen oyunlarda yüzüyorsak mavi, ormandaysak yeşil olabiliyor. Bu tamamen oyun yapımcısına bağlı birşey.
    - Wii controllerı oyuncunun ekrandan ne kadar uzak olduğunu veya ekrana ne kadar yakın olduğunu bilemiyor. Ayrıca Wii remote u ekrana yaklaştırıp uzaklaştırmamız farketmiyor. Yani sadece 4 yöne hareket ediyor. Aşağı, yukarı, sağ, sol. Fakat PS Move 6 yöne hareket ediyor. Aşağı, yukarı, sağ, sol, geri, ileri... İşte burada PS Move üzerinde bulunan Şeffaf top devreye giriyor. PS Move yakınlaşırsa, PS Eye kamera, Move'un üstündeki topun büyüdüğünü veya küçüldüğünü görüp, ona göre oyuncunu yaklaşıp yaklaşmadığını anlıyor. Belki üstteki topun biraz büyük olmasının sebebi bu.

• Wiimote la ilgili bazı şeyleri düzeltelim....

- Ben wii ile oynarken ileri uzattığımda hareketi algılıyor. Sadece sag-sol-yukarı-aşağı degil. Z eksenindede hareket algılar, 3 boyutludur Wiimote.
    Metroid Prime 3 yada Warioware oynayanlar bilir bunu..Mesela bir kilidi açarken kilidi tutarsın,itersin çevirirsin tekrar geri çekersin...
    - İki aparatıda default cihazla gelir, ikisindede motion sensor vardır
    - Nunchuk için pile gerek yoktur. Sadece wiimote pillidir
    - Ayrıca wiimote un üstünde hoparlörde vardır. Silent Hill oynarken telefon gibi kullanırsın, elindeki cihazdan ses gelir irkilirsin...Bu çok güzel bir özellik. Ok atarken okun elinden çıktıgınıda duyarsın efektle
    - Acaba Move da kamera açısını tam ayarlayamazsak ne olur ? Örnegin odası küçük olanlar eye-toy u tam kullanamazlar. Vücut olarak yakın durmak zorunda olunca ekrana büyük gelirdik. Acaba move da bu olay önemli olacakmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 13 Mart 2010; 2:55:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Wiimote la ilgili bazı şeyleri düzeltelim....

- Ben wii ile oynarken ileri uzattığımda hareketi algılıyor. Sadece sag-sol-yukarı-aşağı degil. Z eksenindede hareket algılar, 3 boyutludur Wiimote.
    Metroid Prime 3 yada Warioware oynayanlar bilir bunu..Mesela bir kilidi açarken kilidi tutarsın,itersin çevirirsin tekrar geri çekersin...

- Ayrıca wiimote un üstünde hoparlörde vardır. Silent Hill oynarken telefon gibi kullanırsın, elindeki cihazdan ses gelir irkilirsin...Bu çok güzel bir özellik. Ok atarken okun elinden çıktıgınıda duyarsın efektle
    - Acaba Move da kamera açısını tam ayarlayamazsak ne olur ? Örnegin odası küçük olanlar eye-toy u tam kullanamazlar. Vücut olarak yakın durmak zorunda olunca ekrana büyük gelirdik. Acaba move da bu olay önemli olacakmı ?

Alla alla
    Sony ama tanıtım esnasında, developer diary 1 dede var, 6 yöne olan başka bi controller piyasada yok dedi.

Not: Anladığım kadarıyla Wiimote da Z ekseni yok fakat Wii Motion Plusda var... Wii kullanmadığım için bişemiycem ama 6 yön olayı wii Motion plus sayesinde oluyomuş galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 13 Mart 2010; 3:35:29 >

• quote:

bi sorun olacağını zannetmiyorum hiç. Elinde MOVE olduğu sürecec karanlıki aydınlık farketmemesi lazım.

Bu arada bence arkadaşlar alet çok başarılı, ama denemeden bilemeyiz tabi. Biraz geç oldu ama eğlenceli olacağı kesin

Evet, en sağlıksı bekleyip görmek olacak. Açıkcası sabırsızlanmıyor da değilim.
  • quote:

quote:

Azizim walla bende sabırsızlanıyorum. Geçen sene, ilkbaharda çıkacak bu alet diyolardı, ama daha fazla oyun desteği olması için sonbahara aldılar çıkış tarihini :(

• Bazı arkadaşlar ucundaki renkli topun amacını sormuş. Düşünsenize MOVE'u elinize aldığınızı ve fps felen oynadığınızı. Nişan alma ya da nere tuttuğunu anlama konusunda çok yardımcı olur o alet. Diğer oyunlardada tabi.

Umarım Star Wars Force Unleashed II MOVE uyumlu gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Bazı arkadaşlar ucundaki renkli topun amacını sormuş. Düşünsenize MOVE'u elinize aldığınızı ve fps felen oynadığınızı. Nişan alma ya da nere tuttuğunu anlama konusunda çok yardımcı olur o alet. Diğer oyunlardada tabi.

Umarım Star Wars Force Unleashed II MOVE uyumlu gelir

Harry Potter bile acayip zevkli olur bunda yaa...
  • EA sports geçtiğimiz aylarda,
    Fifa11 de Playstation motion controlunu ve Natal'ı kullanmayı düşünüyoruz demişti

ama nasıl olcak bilemem. Belki sırf menulerde gezinmek için kullanılır. Veya penaltı atarken, kurtarırken.
  • quote:

quote:

quote:

Azizim walla bende sabırsızlanıyorum. Geçen sene, ilkbaharda çıkacak bu alet diyolardı, ama daha fazla oyun desteği olması için sonbahara aldılar çıkış tarihini :(

Move, 3D ve bunları destekleyen oyunlar. Aslında eylül gibi kendimi kovdursam alacağım tazminat 3 ay felan yeter diye düşünüyorum. Ama 3 ay bunların tadını çıkartmaya yetermi orasını bilmiyorum.

• Nisan veya Mayısta gelse çok iyi olur.Nekadar erken okadar iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

Nisan veya Mayısta gelse çok iyi olur.Nekadar erken okadar iyi bence.
    />

Evet ne kadar erken o kadar iyi bende aynı fikirdeyim sonra, "MOVE'un henüz % 47 sini bile kullanmıyoruz" diye haberler çıkmasın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Move, 3D ve bunları destekleyen oyunlar. Aslında eylül gibi kendimi kovdursam alacağım tazminat 3 ay felan yeter diye düşünüyorum. Ama 3 ay bunların tadını çıkartmaya yetermi orasını bilmiyorum.

3 ay yetermi yetmez mi orası bilinmezde o 3 aydan sonrası geçirdiğin o 3 ayı çok arayacağın kesin(yav ne çok 3,o ve ay kelimesi kullandım ya)gene kullanmışım söz bundan sonra 3 ay boyunca bu kelimeleri kullamayacağım.uupssss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZelHaS -- 13 Mart 2010; 13:52:31 >

• quote:

quote:

/>

Evet ne kadar erken o kadar iyi bende aynı fikirdeyim sonra, "MOVE'un henüz % 47 sini bile kullanmıyoruz" diye haberler çıkmasın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Wiimote la ilgili bazı şeyleri düzeltelim....

Alla alla
    Sony ama tanıtım esnasında, developer diary 1 dede var, 6 yöne olan başka bi controller piyasada yok dedi.

Not: Anladığım kadarıyla Wiimote da Z ekseni yok fakat Wii Motion Plusda var... Wii kullanmadığım için bişemiycem ama 6 yön olayı wii Motion plus sayesinde oluyomuş galiba.

detaylı bir şekilde sistemleri bu başlığa yolladığım ilk mesajda yazmıştım... wii'nin mesafe algılaması var, ve hatta en basit yaptığı iş bu... nasıl derseniz, çok noktadan(iki) kaynak ışığı verdiği için bu iki noktanın mesafesine göre uzaklığı çok rahat algılayabilmekte... bunun dışında içerisinde de 3 yönlü hareket sensörü var... yani X-Y ve Z düzlemi için... motion plus ile gelen yenilik ise 2 sensör ile aletin duruşunu tam ve hassas olarak algılamak... daha öncesinde kullanılan sensörler ve algılamayla hareketler sadece sağ-sol-ileri-geri-yukarı-aşağı gibi temel bilgilerle aktarılıyordu... şimdi ise bir kılıç oyununda savurmalarınızı birebir görebiliyorsunuz...
    yine ilk mesajımda yazdığım üzere move ile wii arasındaki en büyük yaklaşım farkı, move'da kamera sabit, ışık kaynağı elinizde... wii'de ışık kaynağı çok noktalı ve sabit, kamera elinizde... bu farkın move'a sağladığı avantaj, kamera ile oyuncuyu da çekip oyuna görüntüsünü aktarmak... wii'ye sağladığı avantaj ise kumandayı hareket ettirmeden, sadece baktığı yönü değiştirerek hedef alabilmek... yani bir tüfek gibi... yani birindeki hedefleme sistemi dokunmatik ekran gibi işaretçiyi o noktaya götürmek(move) diğeri ise uzaktan parmakla göstermek gibi(wii)...

ama yaklaşımların teorik farkları pratiğe nasıl yansır bilemeyeceğiz... ayrıca wiiremote pil konusunda son derece verimli bir alet... GP recyko+ pil ile(2050mah) en az 1 ay kullanıyorum... ds3ün pil ömrünü henüz ölçmedim ama wiide kalem pil olması güzel bir avantaj... cihazı şarja takacağıma pili şarja takıp, yeni pil ile oyuna devam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GCGorusu -- 13 Mart 2010; 16:35:42 >

• quote:

quote:

/>

• quote:

quote:

quote:

/>

evet ya, bu tip bi açıklama çok güzel olur... bide E3'te MS ve Nintendo açıklama yapıyormuş, şuana kadar çıkan oyunlar bizim konsolların %10'unu kullanıyordu... bugünü bekledik, şimdi açıyoruz tüm kaynağı, aslında bizimkilerde de blueray vardı filan diye :))

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.