Şimdi Ara

Playstation MOVE Ana Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.936
Cevap
9
Favori
163.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

Orijinalden alıntı: mrtbki

quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

Nisan veya Mayısta gelse çok iyi olur.Nekadar erken okadar iyi bence.
    />

Evet ne kadar erken o kadar iyi bende aynı fikirdeyim sonra, "MOVE'un henüz % 47 sini bile kullanmıyoruz" diye haberler çıkmasın.

evet ya, bu tip bi açıklama çok güzel olur... bide E3'te MS ve Nintendo açıklama yapıyormuş, şuana kadar çıkan oyunlar bizim konsolların %10'unu kullanıyordu... bugünü bekledik, şimdi açıyoruz tüm kaynağı, aslında bizimkilerde de blueray vardı filan diye :))

sony de ordan çıkıyomuş "god of war 3, ps3'ün sandece %1'ini kullanıyodu hatta hiç kullanmıyo, cd kendi kendini oynatıyo" falan diye

• quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

evet ya, bu tip bi açıklama çok güzel olur... bide E3'te MS ve Nintendo açıklama yapıyormuş, şuana kadar çıkan oyunlar bizim konsolların %10'unu kullanıyordu... bugünü bekledik, şimdi açıyoruz tüm kaynağı, aslında bizimkilerde de blueray vardı filan diye :))

sony de ordan çıkıyomuş "god of war 3, ps3'ün sandece %1'ini kullanıyodu hatta hiç kullanmıyo, cd kendi kendini oynatıyo" falan diye

diski ağzınıza sokun, kratos oluyonuz
    neyse çok saçmalamayalım da başlık kapanmasın

• @FIR_Lama gerçekten çok iyi anlatmış Move ve Wiimote'u. Açıkcası hiçirini bilmiyordum. Ama dediğin gibi Move da işaretçi gibi illede aleti tamamen oynatmamız gerekirse sadece top olan kısmı yukarı aşağı vs. yapmakla olmuyorsa kötü olur bence.

Playstation Move Demo Socom 4 ve motion fighters oynadıkları videoyu izlememiştim şimdi izledim gerçekten harika bir alet olmuş.

Heleki oturarakta elini kolunu 20cm den fazla hareket ettirmeden TPS oynayabilmek harika olmuş. Zaten move a en çok ihtiyaç duyan oyun türü TPS... Süper olacak. Bu arada Motion Fighters ı izlerken farkettim iki tane toplu olan kontrolden tutmamız gerekiyor buda başlangıç paketinde bulunmayacaktır... Wii deki gibi analog kontrolünü yaptığımızı kullanamıyor muyuz aynı şekilde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 14 Mart 2010; 16:54:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

@FIR_Lama gerçekten çok iyi anlatmış Move ve Wiimote'u. Açıkcası hiçirini bilmiyordum. Ama dediğin gibi Move da işaretçi gibi illede aleti tamamen oynatmamız gerekirse sadece top olan kısmı yukarı aşağı vs. yapmakla olmuyorsa kötü olur bence.

benim işaretçiden kastım aslında toptu... yani evet topu oynatmak gerekecek fakat bu durumda ufak oynamalara ps3 kamerası ne kadar hassas olacak onu denemek gerekiyor...

aslında move'un tasarım ve çalışma yapısında garipsediğin yanlar da var... yani ışıklı şekil top yerine pozisyonu daha anlaşılabilir bir çokgen olsa pozisyon hesaplamaları daha kolay olabilirdi sanırım... ama kumanda içine de pozisyon sensörü koyup pozisyonu ondan konumu görsel işlemden almak da güzel bir fikir... ben olsam ikisini de yapar daha hassas bir ölçüm elde etmeye giderdim... misal Wii'de 2 noktalı ışık kaynağında da bazen wii'yi kandırabiliyorsunuz... kamerayı kaynakları görmeyecek hale getirip kumandayı ters çevirip kaynaklara tutarsanız wii kumandanın ters olduğunu fark edemeyebiliyor :D böylece düz tutarken ters olduğunu sanıyor imleç :)) tabi bu kumanda içindeki pozisyon/hareket sensörüne bakmayan yerler için(mesela ana menü)... rabbids oyununda denedim, yemedi bu numarayı :))

buyrun wii remote nasıl çalışır ve içinde ne var:

pardon, daha ciddisi burda :)

• Şu ışık olayı güzel olacak..Özellikle büyü vs yaparken eglenceli olur. Fireball da sarı, frost spellerde maviye filan döner..Kimi oyunlarda yapımcı enerji, saglık azaldıgında yakıp söndürür filan, yaratıcı efektler çıkar. Wiimote gibi hoparlörde olsaydı keşke üstünde. Silent Hill de acaip tırsıyorsun, elinde telefon çalışıyor, parazit sesler filan
  • Bu controller ın 1-2 tarz oyun dışında kullanışlı olabileceğini düşünmüyorum. Mesela bir golf oyununda harika olur özellikle tiger woods golf oyunu ama biz golf bilmezik sevmezik o yüzden golf ü kafadan at. Geriyede başka oyun kalmıyor

Anca bu controller için geçen günlerde tanıtılan kalitesiz bir takım oyunları satın almak lazım. Onlarada beş kuruş para vermem. Zaten 100 dolara satılcakmış ve yön için 2. ci aparatıda alınması gerekiyormuş oda yaklaşık 40 dolar ve milliyetçi hareket partisinin 40. yıl dönümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Bu controller ın 1-2 tarz oyun dışında kullanışlı olabileceğini düşünmüyorum. Mesela bir golf oyununda harika olur özellikle tiger woods golf oyunu ama biz golf bilmezik sevmezik o yüzden golf ü kafadan at. Geriyede başka oyun kalmıyor

Anca bu controller için geçen günlerde tanıtılan kalitesiz bir takım oyunları satın almak lazım. Onlarada beş kuruş para vermem. Zaten 100 dolara satılcakmış ve yön için 2. ci aparatıda alınması gerekiyormuş oda yaklaşık 40 dolar ve milliyetçi hareket partisinin 40. yıl dönümü

Azizim, 2nci aparat yani sub controller yerine elimizdeki Dualshock larda kullanılabilinir. Yani sol el Dualshock 3, sağ el Playstation MOVE olarakda oynanabilinir. Fakat ağır olur ve zaptetmesi zor olur Dualshock ile.

Sonuçta Sub Controllerın motion control özelliği yok. O sadece Dualshockun sol tarafı gibi çalışıyo. Ve tek el tutması daha kolay ve rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

quote:

Bu controller ın 1-2 tarz oyun dışında kullanışlı olabileceğini düşünmüyorum. Mesela bir golf oyununda harika olur özellikle tiger woods golf oyunu ama biz golf bilmezik sevmezik o yüzden golf ü kafadan at. Geriyede başka oyun kalmıyor

Azizim, 2nci aparat yani sub controller yerine elimizdeki Dualshock larda kullanılabilinir. Yani sol el Dualshock 3, sağ el Playstation MOVE olarakda oynanabilinir. Fakat ağır olur ve zaptetmesi zor olur Dualshock ile.

Sonuçta Sub Controllerın motion control özelliği yok. O sadece Dualshockun sol tarafı gibi çalışıyo. Ve tek el tutması daha kolay ve rahat.

Valla şimdilik dediğim gibi golf-yay atma-box gibi bir takım oyunlar dışında nasıl kullanılır aklım almıyor. Kullanılamaz gibi geliyor bana ama bakalım çıksın görelim. Mesala bir fps de nasıl kullanılır nasıl ateş edicen nişan alıcan? Futbol olsa nasıl çalım atıcan nasıl şut çekicen? Yani eğer ps3 de profosyenel oyun oynuyorsan bu aletle fazla bir halt yenemez ama wii deki gibi party-eğlence oyunları için bire bir. Bu controller için çıkıcak oyunlar kaç paradan satılcak buda önemli. Duruma göre bakıcaz artık teknolojisi tartışılmaz ama kullanım olarak parlak bir gelecek görmüyorum bu move da.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

quote:

Valla şimdilik dediğim gibi golf-yay atma-box gibi bir takım oyunlar dışında nasıl kullanılır aklım almıyor. Kullanılamaz gibi geliyor bana ama bakalım çıksın görelim. Mesala bir fps de nasıl kullanılır nasıl ateş edicen nişan alıcan? Futbol olsa nasıl çalım atıcan nasıl şut çekicen? Yani eğer ps3 de profosyenel oyun oynuyorsan bu aletle fazla bir halt yenemez ama wii deki gibi party-eğlence oyunları için bire bir. Bu controller için çıkıcak oyunlar kaç paradan satılcak buda önemli. Duruma göre bakıcaz artık teknolojisi tartışılmaz ama kullanım olarak parlak bir gelecek görmüyorum bu move da.

İlk sayfada SOCOM 4 ün videosu var. FPS nin nasıl oynanacağına bir örnek. Videoya bir göz at istersen. Futbola gelecek olursak bende şuan için zannetmiyorum futbol oyunlarında kullanılacağını.

• korku oyunları manyak olur bununla fener niyetine gezdirecen ekranda yaratık çıkıncada kafasına kafasına move
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cborg Ninja

korku oyunları manyak olur bununla fener niyetine gezdirecen ekranda yaratık çıkıncada kafasına kafasına move

• Kafasina kafasina move Aksam aksam kopardin beni haci
  • quote:

korku oyunları manyak olur bununla fener niyetine gezdirecen ekranda yaratık çıkıncada kafasına kafasına move

konuyla ilgili tavsiye video aşağıda, böyle bişi ps3'de olsa 5 dakka anca oynanır sanırım... wii'de 10 dakkadan sonra bırakıyorum :)) çok geriyo...

• quote:

quote:

konuyla ilgili tavsiye video aşağıda, böyle bişi ps3'de olsa 5 dakka anca oynanır sanırım... wii'de 10 dakkadan sonra bırakıyorum :)) çok geriyo...

zamanında wii yi sadece korku oyunları için alıyım diyodum.
    Malesef PS3de güzel bi korku oyunu halen daha yok.
    Umarı MOVE gelince bazı Wİİ oyunları HD grafikle port edilir en azından.

• hocam valla paraya yazık oluyo korku oyunlarında... gece ilk denedim, 5 dakkada kapadım... gündüz denedim 10-15 dakika dayanabildim :)) tabi evde yalnız yaşayan biri olmamın da etkisi var... bir de bunu 5.1 ses ve HD görüntüyle oynamak... o zaman 5 dakika bile gayet uzun bir süre olur :))
  • quote:

quote:

Birde buna 3D ekle. of of of.

•  Playstation MOVE Ana Konu

Playstation Move ne kadar iyi olabilir? SCEA'dan Anton Mikhailov'a göre PC'de StarCraftoynayacak kadar iyi!

GDC'de medyaya röportaj veren Mikhailov, dünyaca ünlü bilim-kurgu RTS'si StarCraft'ın Move ile uyumunu görmek için bir kaç "ayarlama" yaparak oyunu PC'lerde oynama şansı bulduğunu açıkladı.

“Konsollardan bağımsız olan oyun tarzlarına ilgili duyuyoruz, örneğin RTS'ler" diye konuştu. "Tüm RTS'ler keskin bir kontrole ihtiyaç duyar. Arc ile şu anda PS3'de buna sahibiz."

PC'ye Arc'ı bir kaç "hack'leme" ile uyumlu hale getirip bazı oyunları deneme şansı bulduğunu söyleyen Mikhailov oynadığı oyunlar arasında Starcraft'ı ön plana çıkardı.

"Kamera kontrolünü bir elinizle, obje kontrolünü diğer elinizle yaparak Arc'ın çok temiz bir iş çıkardığını söylemeliyim." diye konuşan Mikhailov, Arc'ın strateji oyunlarına da el atabileceği müjdesini verir gibi konuştuğu gözlerden kaçmadı.

Acaba ileride Move ile bütünleşik stareteji oyunları görebilir miyiz, ancak görsek bile bunu Wii tecrübelerimizden faydalanarak epey yorucu bir deneyim olacağını söylemeliyim. Strateji oyunlarında bildiğimiz üzere mouse'u tutan sağ (sol) kolumuz sürekli oyun alanındaki objeler üzerinde hamleler yaparak oynar. Bunu Arc'ın Move-mote'u ile kolumuz havada yaptığımızı düşünürsek 3-5 dakikada bir kolumuzu dinlendirmemiz gerekebilir. Çünkü bilindiği gibi Move-mote'un ekranı görmesi için kolumuz sürekli havada ekrana doğru yönelmiş pozisyonda olması gerekiyor. Bakalım Sony bu konuda neler düşünüyor...

kaynak:http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Move_ile_StarCraft_Denemesi_Basarili_Oldu-4973.htm

• aslında düzgün bir oturuş ve kolçaklı bir koltukla bu tip kontrol aletleri yorulmadan saatlerce kullanılabiliyor... strateji oyunlarının şimdiye kadar wii'ye çıkmamış olmaması garip... ps3'e çıkarsa süper olur :) ama strateji oyunları da evriliyor... bakınız: RUSE ve multitouch ekranlar :))
  • quantic dream'in move ile ilgili projesi var mıdır acaba???
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.