Şimdi Ara

Playstation Portable 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony'nin ileride çıkaracak olduğu PSP2'nin Grafik İşlemcisi belli oldu. Imagination Technologies Group tarafından üretilen PowerVR SGX530 adlı Grafik İşlemcisi, Sony tarafından PSP2 için kullanılacak. DirectX 9 Shader Model 3 destekli olan işlemci, 200Mhz çekirdek hızına sahip. Saniyede 13.5 milyon poligon, 1200 milyon piksel ve 128-bit renk işleyen işlemcinin aynı zamanda Multisampling ve Anti-Aliasing desteği de bulunuyor.

Şu an Apple iPhone'da kullanılan ve hala geliştirilmeye devam eden PowerVR SGX530'in, Unified Shader mimarisi ve DirectX 9 desteği sayesinde grafik işleme yeteneğinin, PS3 GPU'su RSX'e çok yakın olması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse Sony, PSP'de de PS2'ye çok yakın bir grafik işlemcisi kullanmıştı.

Imagination Technologies Group yayınladığı, henüz geliştirilme aşamasında olan PowerVR SGX530'in şu an için yapabildiklerini gösteren bir kaç görüntü:

SGX'in HDR ve DoF efektlerini gösterdiği bir görüntü
     Playstation Portable 2

SGX tarafından işlenen Bump Mapping ve Shader özellikleri
     Playstation Portable 2

SGX'in Post Processing yeteneğini gösteren bir görüntü
     Playstation Portable 2

Ve eski PSP grafik işlemcisi ile SGX'in küçük bir karşılaştırma tablosu:

PSP GPU Özellikler:

166 mhz core speed
    2 MB VRAM
    33 million polygons a second

PowerVR SGX530 Özellikler:

Direct X 9 Shader Model 3 support
    200 MHz Core Speed
    13.5 million Polygons per second
    1200 million pixels per second
    128-bit color precision
    Multi-sampling and anti-aliasing

Kaynak

Hadi hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Kasım 2008; 17:09:34 >

• PS2 den daha iyi bir grafik bizi bekliyor.2 sene sonra çıkacaktır PSP2... Bu sene(2009) kullanılacak şeyler belli olsa,seneye özellikler ve tasarım belli olsa 2011 gibi iyi bir PSP bizi bekliyor

• ben de 2010 ortalarında çıkar diye tahmin ediyordum aşağı yukarı öyle olucak

dört gözle tasarımı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Kasım 2008; 17:44:07 >

• Kesin multitouch özellikli bir ekran olacaktır.

Çift Analog ve R2 L2 tuşları şart bu alette oyun oynamak için. Umarım bunlar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Kasım 2008; 18:02:40 >
  • off off
  • Süper oldu .
  • tamda psp alcaktım neyse artık beklicez bunu
  • 2010 UN SONUNDA YILBAŞINA DOĞRU ÇIKARIR
  • bence daha sony psp3000 ün kaymağını yer sonra en erken 2011 başı ortası olur
  • Önce çıkacak,sonra kırılacak.Çok uzun sürer bu iş.Daha PS3 ü bile kıramadılar.
    Forever PSP...
  • bence beklemenin sonu yok, bunun çıkış tarihi belli bile değil, psp almayı düşünüyorsanız hemen alın çünkü ben aldığım zaman söylediğim ilk şey keşke bu aleti daha önce alsaydım oldu...

quote:

Orjinalden alıntı: Magnesium

tamda psp alcaktım neyse artık beklicez bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkay23

bence daha sony psp3000 ün kaymağını yer sonra en erken 2011 başı ortası olur

Onun kaymağını zor yer SONY...
  • Hayırlı olsun valla ne diyelim =)

Gayet güzel sony PlayStation serisinin şeref ve namına uygun bi grafik işlemcisi olmuş =)

Bende en cok tasarımını merak ediyorum..

Bekleyelim ve görelim...
  • Güzel 1 Haber
  • Pilide sömürür gibi geliyor bana.demekki pil hacmi artacak buda demekki cihaz irileşecek
    Daha teknolojik pil imalatı,kırılma aşaması,fiyatının düşme durumları,albenili oyunlarının ortaya çıkma aşaması.ölme eşşeğim ölme 5 yıl sonra görüşürüz.
  • Yep yeni bir tasarim ve dahili kamera-mikrofon ozellikleri ile, ve ayrica dahili minumum 8gb hafizasiyla bi alet uretebilirse Sony piyasayi allak bullak eder. Teknolojiye yeni bir soluk getirir.
  • heycanla bekliyorum ne diyeyim ama psp2 kırılmaz aynı ps3 te olduğu gibi
  • mükemmel grafiklerle tanışacağız demek
  • PSP 2 Yılbaşından önce geliyor!

PSP 2, şimdilik bilinen dokunmatik ekran ve çift analog özelliklerine sahip olarak yıbaşından önce çıkacakmış. iPhone'dan çok daha gelişmiş olacağı söyleniyor. (Telefon özelliği de olursa o zaman harika olur işte) Tüm detaylar ve fiyatı Haziran ayındaki E3 Fuarında belli olacakmış.

http://www.pocketgamer.co.uk/r/PSP/Playstation+Portable+2/news.asp?c=12612

süper oldu bu

• quote:

Orjinalden alıntı: Dante

PSP 2 Yılbaşından önce geliyor!

PSP 2, şimdilik bilinen dokunmatik ekran ve çift analog özelliklerine sahip olarak yıbaşından önce çıkacakmış. iPhone'dan çok daha gelişmiş olacağı söyleniyor. (Telefon özelliği de olursa o zaman harika olur işte) Tüm detaylar ve fiyatı Haziran ayındaki E3 Fuarında belli olacakmış.

http://www.pocketgamer.co.uk/r/PSP/Playstation+Portable+2/news.asp?c=12612

süper oldu bu

Yani 2009'un Aralık ayında PSP2 bizlerle hahaha işe bak :)

Adamlardan 2009'un sonuna kadar ses seda yok sonra Uncharted 2,God of War III,Sony PSP2...Abooooow

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibalz -- 7 Nisan 2009; 23:14:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.