Şimdi Ara

Playstation ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar daha once de sormustum ve ne yazik ki cevap alamamistim. Bir suredir ugrasiyorum ama sonuc alamadim hala.

Evimde LG in 3-4 yillik plasma tv si var. Ps3 u hdmi dan dvi kablosuyla bagliyorum ve Full hd goruntu aliyorum. Sesi de kompanent kablosu ile (kirmizi beyaz baglantilar) bagliyorum ve hicbir sekilde ses alamiyorum. Ses ayarlarini menuden hdmi yerine kompanent seciyorum olmuyor. Ne menulerde ne oyunda ne filmler vs. hic ses yok. Internette onerilen her cozumu denedim ama ise yaramadi. Farkli kablolar denedim olmadi. Arkadastan odunc ps3 aldim denedim olmadi. Ayarlari resetledim olmadi. Evimde daha once (su anda yok) 5.1 ses bagliyordum bu plasmaya ve sorunsuz calisiyordu. Yani tv nin cikislarinda veya girislerinde problem olmamasi lazim. Nedir cozum bulamadim. Herhangi bir onerisi olan var mi bu konuda?

Kucuk bir not. Tv ye digital yayinlar icin bir tane reciever bagli. Bununla ilgili bir problem olabilir mi?

Simdiden tesekkurler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinmert -- 2 Haziran 2011; 19:58:08 >

• Kabloyu değiştirmeyi denedin mi, receiverdan bir problem olacağını sanmıyorum bende de var sorunsuz çalışıyor hem ses hem görüntü çok iyi, dediğim gibi bir HDMI kablosunu değiştirmeyi dene olmazsa TV için servisi çağır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinmert

Arkadaslar daha once de sormustum ve ne yazik ki cevap alamamistim. Bir suredir ugrasiyorum ama sonuc alamadim hala.

Evimde LG in 3-4 yillik plasma tv si var. Ps3 u hdmi dan dvi kablosuyla bagliyorum ve Full hd goruntu aliyorum. Sesi de kompanent kablosu ile (kirmizi beyaz baglantilar) bagliyorum ve hicbir sekilde ses alamiyorum. Ses ayarlarini menuden hdmi yerine kompanent seciyorum olmuyor. Ne menulerde ne oyunda ne filmler vs. hic ses yok. Internette onerilen her cozumu denedim ama ise yaramadi. Farkli kablolar denedim olmadi. Arkadastan odunc ps3 aldim denedim olmadi. Ayarlari resetledim olmadi. Evimde daha once (su anda yok) 5.1 ses bagliyordum bu plasmaya ve sorunsuz calisiyordu. Yani tv nin cikislarinda veya girislerinde problem olmamasi lazim. Nedir cozum bulamadim. Herhangi bir onerisi olan var mi bu konuda?

Kucuk bir not. Tv ye digital yayinlar icin bir tane reciever bagli. Bununla ilgili bir problem olabilir mi?

Simdiden tesekkurler!

Sesi komponent kablolardan bağlasanda sonuçta stereo ses alırsın kırmızı beyaz kablo ise.PS3'ten kırmızı beyaz kablo seçeneğini yani stereo seçeneğini seç bakalım olacak mı.

• Cevaplar icin tesekkurler. Ancak soylediginiz seylerini daha once denedim. Kablolari degistirdim ama ise yaramadi. Ayarladan zaten devamli ses icin uygun olan baglanti seklini seciyorum. TV yi servis cagirma olayi kafama yatiyor ama emin olamadim bir turlu. Acaba kucuk bir detayi gozden mi kaciriyorum diye dusunuyorum hala???
  • hdmi la bağlamadan dene bi de.

hdmi - dvi uçlu bi kablo kullanıyosan ses hdmi dan gitmeye çalışıyor olabilir.

en azından benim dedğim gibi bağlayabilrsen tv de mi ps3 te mi ses sorunu olduğunu daha rahat anlarsın
  • hocam kablonun dvi tarafı full dişli mi kontrol et. Ortada boşluk olmaması lazım. Eğer öyle ise yine de hdmi dan ses alamıyorsan, ps3 ü direk optik kabloyla 5.1 sistemine bağla ya da component kabloyla ucuz yollu bir 2.1 alıp ona bağla.
  • Hdmi la baglamadan s-video dan (settings leri resetleyerek) baglamaya calistim ama goruntu alamadim. Sadece hdmi-dvi kablosuyla goruntu alabiliyorum. Sanki tv nin girislerinde mi bir sorun var?

Hdmi-dvi kablosunun dvi tarafi full disli degil ortasinda bosluk var. Bu ne anlama geliyor MrKhan? Full disli oldugu zaman hdmi-dvi dan ses almak mumkun mu?

Tesekkurler!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC SES SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cozum olarak gigaworks t3 te karar kildim...Plasma eski oldugu icin servis cagirmak daha pahaliya patliycakti. Cevaplar icin tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.