Şimdi Ara

PLAYSTATION STORE KREDİ KARTI SORUNU - ANA KONU (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
31
Favori
167.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yabancı psn den alınca türkçe olmaz diyolar ben oyunun Türkçe sini oynayamadıkdan sonra bi anlamı yok, ayrıca yabancı psn den almak için tekrar üyelik açmam gerek sanırım çok can sıkıcı bir durum hayırlısı olsun artık ne diyelim.
  • Playstation store cüzdana başka şekilde para yükleyemezmiyiz steam deki gibi, kod girerek yada nasıl olursa psn plus üyeliği için demiyorum cüzdana para atıp oyun almak amaç...
  • Arkadaşlar bu kart sorununu ben çözdüm.Bende bir türlü daha önce alışveriş yaptığım karttan alamıyordum.Sonra bankayı aradım. Play-station yeni bir güvenlik çıkarmış.Onu bankayı arıyarak actiriyosunuz.Ondan sonra alışverişi yapın.
  • OP bunu ilk post'a alıntalayabilirse, sıkıntı yaşayan arkadaşlar görsün:

* Adres varyasyonları, 3 farklı kart (Visa/Mastercard), ve 3 farklı blokeden sonra, sorunu çözdüm dostlar.

* Hangi kartla oldu derseniz, Garanti Shop&Miles MASTERCARD'ımla denediğimde oldu. Debit, ön-ödemeli vesaire zorunlu değilse denememeyi tercih ederim; adamların altyapısı evlere şenlik çünkü.

* Bütün alışverişi ve kart kaydını CHROME üzerinden, PSN ve PS Store Web Sitesi üzerinden yaptım (3D SECURE işlemi yapılabilsin, engellenmesin diye Konsolu kullanmadım).

----------------------------------------------------------------------

Sıkıntının 2 ana sebebi var:

1) Bazı bankalar PS Store'a provizyon vermiyor. Ben bunu telefona gelen 3D SECURE PIN'i girdikten sonra PS Store'un hata vermesi veya hiçbirşey olmaması üzerine farkettim, aradım sordum, hakikaten PS Store engelliymiş. Nedenini bilmiyorum; Bankayı arayıp, kapalıysa açtırın.

2) PS Store ödemeleri "İnternet Alışverişi" VE AYNI ZAMANDA "Posta/Telefon Üzerinden Alışveriş" kategorisinde. Görevli arkadaş Playstation Network ödemelerini sanki telefonla öğrenip, bir POS'a giriliyormuş gibi işlendiğini söyledi. Tekrar ediyorum, bunu direkt bankadan, hususi olarak öğrendim. Kartınız için cep bankacılığı veya telefon bankacılığından İKİ KATEGORİYİ DE, varsa YURTDIŞI ALIŞVERİŞ kategorisini de aktif hale getirmelisiniz (Sonrasında geri inaktif hale getirebilirsiniz).

-> Bir önlem olarak, adres ve kart bilgilerinde şu hususlara dikkat etmeniz gereksiz hataları önler:

* Kart sahibinin ismi HEPSİ KÜÇÜK HARF ve TÜRKÇE KARAKTERSİZ olmalı ("Mehmet Yüzükçü" değil "mehmet yuzukcu")

* Girdiğiniz ADRES bilginizin Ekstredekiyle aynı olup olmaması konusunu bilmiyorum, deneme şansım olmadı. Fakat bu adresi bankadan öğrenip, kartı kaydederken HEPSİNİ BÜYÜK HARF ve TÜRKÇE KARAKTERSİZ ve NOKTALAMA İŞARETSİZ şekilde yapmanız gereksiz hataları önleyecektir.

* POSTA KODU konusu nedense çok hassas. Google'dan adresinize bağlı posta kodunu bulup (genelde ilçeyle eşleşir) doğru girmeniz yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Watafak123 -- 23 Mayıs 2019; 18:56:55 >

• @Watafak123, vallahi ne desem nasıl teşekkür etsem bilemiyorum. Süpersiniz. Garanti telefon bankacılığından telefonla alışverişi açtım düzeldi. Çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Settlers

@Watafak123, vallahi ne desem nasıl teşekkür etsem bilemiyorum. Süpersiniz. Garanti telefon bankacılığından telefonla alışverişi açtım düzeldi. Çok teşekkür ederim.
    Rica ederim, yararı dokunduysa ne mutlu
  • Merhaba,

Aşağıdaki yöntem, yaşadığım problemi çözdü. Teşekkürler.

FtpX adlı kullanıcının mesajından alıntıdır:

Arkadaşlar;

20 gündür bu konu ile uğraşan, bütün forumları okuyan ve sonunda satın alma işlemi yapan bir kişi olarak yazıyorum.

1- Kartın ve ya hesabın blok yediği doğru değil.
    2- Kart adresi ve sistemde kayıtlı konum adresi aynı olacak bilgisi doğru değil.
    3- Hesabınıza kayıtlı kart adresi ekstre adresinizle birebir aynı olacak bilgisi doğru değil.
    4-Kartınızda provizyon varken işlem yapamazsınız bilgisi doğru değil.

Biraz önce satın alma yaptım. İşlemi yaptığımda 2 farklı kartımdan toplam 7 bekleyen provizyon ve son 6 gün de defalarca denenmiş 23 tane başarısız işlem vardı.

Bu işlemlerden 4 provizyon son 30 dk ait ve hala kartların üzerinde duruyorlar. Ne 15 gün ne de 48 saat bir dakika bile beklemedim.

Şimdi gelelim nasıl yaptığıma.

1- Web browser üzerinden oturum açın.
    1a- sepetinizde bekleyen ürünleri silin.
    1b- tüm kayıtlı kredi kartlarını silin.
    1c- oturumu kapatın.
    2- Mobile app (eğer varsa) üzerinden oturum açın.
    2a- sepetinizde ürün olmadığını ve tanımlı kart olmadığını teyit edin.
    2b- mobile oturumu kapatın.
    3- ps4 sistemini açın.
    3a- ayarlar >psn hesabı > cüzdan adımında kayıtlı kart olmadığını teyit edin.
    3b- almak istediğiniz herşeyi sepete ekleyin. Ödeme işlemine geçin.
    3c- bu esnada kart ekle deyin.
    3c1- ilk sayfada kart bilgisini eksiksiz girdiğinizden Emin olun.
    3c2- ikinci sayfa adres bilgisi.
    3c2a- Birinci satıra ekstre adresinizin ilk iki kelimesi girin. Ör: RUZGARLIBAHCE MAH
    3c2b- 2. Ve 3. satırı boş bırakın. Ekstre de varsa da yazmayın.
    3c2c- ilce il ve posta kodunu buyuk harf ve turkce karakter kullanmadan yazın.

Ve ödeme işlemini tamamlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 8 Haziran 2019; 19:21:45 >

• Bende bazen bu sıkıntı oluyor. Pc den web browser dan ya da akılı telefondan alışverişi onaylamıyor. Sonra ps4 den almak istediğim oyunu satın almaya gidiyorum, orada hesap doğrulama istiyor. Yapınca satın alımı makineden direkt yapıyor.Hiç saşmadı. Denemenizi tavsiye ederim.
  • Bu soruyu soran baska kisi oldumu bilmiyorum ama ilk olabilirim :) garanti(/bbva yeni :)) kredi katimda yüklü miktarda bonus var psn plus aboneligi 17sine kadar 126 tl yenileyecegim bu bonuslari satin alma yaparken kullanabiliyormuyuz bilen var mi? Tesekkurler
  • bosuna denemeyin 7 yildir her agizdan farkli bir laf ciktigina gore cozumu mozumu yok bu isin.
  • ps 3 son zamanlarında gelen online store (Türkiye için ) England bağlantılıdır ve bir çok sorunla gelmektedir, sizlere bir kaç örnek vereceğim kendimden.

Kredi kartı hatasında başına gelenler Forumlarda gezerek çare bulmaya çalıştım bir türlü olmadı denediklerim ;

Kredi kartı adresim ile psn adresimi aynı yaptım .. olmadı

Adres kısmında türkçeye özel harf kullanmadım.. olmadı

Kredi kartı provizyon ücretini yaptım .. olmadı

Hatalı alışverişten sonra 1 hafta bekledim .. olmadı

İsmimi sallayarak dsjndsnjdjnd adresimide aynı şekilde sallayarak asadnsjasndasd yaptım oldu tamamen şans yıllar içinde bunu öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxygenMaka -- 13 Haziran 2019; 9:37:41 >
  • s.akman kullanıcısına yanıt
    kullanilmaz hocam
  • İki gündür uğraşiyorum. Tarayicidan ve mobilden plus indirimini almaya çalışıyorum başaramadim. Şehir dışındayim ps4 üzerinden daha önce sıkıntı olmamıştı. Tam indirim bitince döneceğim için cep uygulama ve webten almaya çalişiyorum. Hesapta iki kredi yüklü. yapi kredi ve halk paraf . 3 D şifresini girdikten sonra ( şifreyi onaylayip kabul ediyor) hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetps2016

İki gündür uğraşiyorum. Tarayicidan ve mobilden plus indirimini almaya çalışıyorum başaramadim. Şehir dışındayim ps4 üzerinden daha önce sıkıntı olmamıştı. Tam indirim bitince döneceğim için cep uygulama ve webten almaya çalişiyorum. Hesapta iki kredi yüklü. yapi kredi ve halk paraf . 3 D şifresini girdikten sonra ( şifreyi onaylayip kabul ediyor) hata veriyor.
    Aynı sorunu yaşıyorum. Yurtdışındayım ve konsol yanımda değil, tarayıcı ve mobilden 4 farklı kredi kartıyla deneyip sonuç alamadım. Daha birkaç ay önce tr psnden sorunsuz alışveriş yaptığım kartlar birdenbire çalışmaz oldu.
  • PlayerX kullanıcısına yanıt
    Şaka gibi . En dandik sitelerden bile alışveriş yaparken ps store dan yapamiyoruz. Ulan sinirden telefonu kırıcam şimdi. Yıllardır düzeltemediler. Mecbur burdan alacaklar diyorlar heralde adamlarin umrunda degil.
  • Konsolu daha yeni aldık. İndirimlerden yararlanalım dedik ama storedan alışveriş yapamıyoruz işe bak. Kredi kartı ile ödemede hata veriyor. Şu indirimler bitmeden bu sorunu çözemezsem satar geçerim konsolu. Böyle aptal platform mu olur?
  • PlayerX kullanıcısına yanıt
    Az önce almayı başardım. Cepten 3-4 defa deneyip masaüstü moduna geçip 2-3 defa deneyip Halkbank paraf kredi kartiyla aldim. Nasil oldu bilmiyorum adresleri arada bir degistirip kartlari güncelledim ama yine birsürü başarısız işlemin ardindan ekstra birsey yapmadan oldu.
  • Yok arkadaş yok. Ben bu kadar rezil beceriksiz bir sistem bilmiyorum daha. Gene alamıyorum. Artık yöntem tükendi! Delirecem yahu! ULAN! Parasını verip hizmet almak istiyoruz, niye olmuyor?!

Ben, bu sistemi hazırlayan yazılım mühendislerinin, algoritma dersi kitabının index kısmında ne kadar 1 ve 0 varsa hepsini seveyim!
  • Tamam Sony, paramı almak istemiyorsan alma.
    Ayrıca, üstteki arkadaşın sevdiği 1 ve 0'ları ben de öpüyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Bu başlık altında önerilen çözümlerin çoğunu denedim. Bu çözüm önerisindeki 3c2a, 3c2b maddelerinde yazılanları doğru şekilde yapınca alışverişimi yapabildim. Kredi kartı ekstremin geldiği adresi yanlış hatırlıyor olmamdan dolayı başlarda bu aşamada da sıkıntı çektim. Daha sonradan kredi kartı ekstremin evime değil de görev yaptığım okula geldiğini hatırlayınca adres satırını düzelterek tekrar denedim ve oldu. Cevap için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.